Jump to content


Photo

Od komuniste do kapitaliste


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 malipeca

malipeca
  • Members
  • 83 posts

Posted 30 March 2004 - 15:04

Jedna statisticka naliza nedostaje.
Kosu danasnji kapitalisti u Srbiji i kako su nastali?

I dok se jos visoko svesna socijalisticka elita svim sredstvima brani protiv odvratnog kapitalizma i moralise o moralu kojeg su pojeli ne samo skakavci vec i njihova rodjena deca pacovi kao zastitnici ustavnog i samoupravnog poretka metodama rusenja istog po svaku cenu navodne odbrane nacionalnih interesa.....iza kulise opste dime zavese neizbeznog nametnutog rata tekao je proces brutalne preraspodele ojadjene i svete drustvene svojine, njeno ljubomorno cuvanja sve do potpunog otudjenja u privatne dzepove. Komunisti su toliko stali u odbranu drustvene kolektivne svesti i opstih nacionalnih interesa tako da nisu ni primetili trenutak kada su iz puke neukosti poceli da stvaraju totalni haos i guzvu u kojem se vise nije znalo ni ko pije ni ko placa, ni ko otima, a ko brani komunisticku svetinju opstih interesa.
U vremenu pada drustvenog proizvoda BDPa za vise od 50% u realnim uslovima unistavanja elementarne supstance reproduktivne snage i obnove celokupnog privrednog sistema, bez pravne i ustavne osnove funkcionisanja, nastala je nasa novokomponovana TURBO-kapitalisticka elita.
Neminovno sledi generalna cinjenica da se taj domaci kapital nije nakotio kao rezultat preduzimacke sposobnosti vec kao brutalno cedjenje i unistavanje elementarne supstance ne samo nekadasnje drustvene svojine, vec i u uslovima opsteg pravnog, sudskog i drzavnog vandalizma.
Kako je nastao tako ce se i braniti, odrzavajuci haos i anarhiju sa prividom poznatog sarma nase nonsalancije i neodgovornosti. Tako je to kad komunista odluci da postane kapitalista, bez reda i zakona diktatom i toljagom,
Ubi nas nase licemerstvo, strah i nemarnost. Iz haosa nastao u hasou jedino opstaje, nasa je sudbina haos i moralisanje o nemoralu haosa.
Sta ce nama USTAV i zakon, pravna drzava dok imamo legaliste, legaliste koji stite komuniste, pardon nove turbo-patrijotske kapitaliste.