Jump to content


Photo

Druga zrtva sudskog procesa koji traje 11 godina


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 29 February 2004 - 01:04

DRUGA ZZRTVA SUDSKOG PROCESA KOJI TRAJE 11 GODINA
NOVI PAZAR (Sanapress )

- Gradjanski Forum je zatrazzio od nove vlade da hitno ressi montirani sudsko-politiccki proces protiv dvadesetccetvorice Bossnjaka iz Novog Pazara koji se protiv njih vodi 11 godina kazze se u saopsstenju Gradjanskog Foruma povodom smrti Hajriza Kolassnica prvooptuzzenog u procesu protiv 24 Bossnjaka iz 1993. godine.

Gradjani Novog Pazara dostojanstveno su ispratili na poslednji put drugu Bossnjaccku zzrtvu istorijskog sudskog procesa dvadesetccetvorici, koji traje punih 11 godina.

Hajriz Kolassinac prvooptuzzeni iz grupe 24 Bossnjaka iznenada je umro u 57.-oj godini zzivota. Kolassinac i drugi bili su vissegodissnje zzrtve Milossevichevog rezzima, policijske torture, sudske nepravde, cinizma Demokratske stranke i njenih ranijih i sadassnjih koalicionih problema kao i preambicioznih lokalnih lidera.

Nazzalost vapaj boraca za ljudska prava nema vecheg efekta, pred bastionom politiccke mochi, selektivnom pravdom, neproccisschenim policijskim aparatom od batinassa i pred politiccarima u blindiranim automobilima, raskossnim kabinetima pod dvostrukom strazzom.

"Hajriz Kolassinac nije dozziveo da docceka oslobodjenje od optuzzbe za delo koje nije uccinio i novccanu nadoknadu za pretrpljenu torturu, traume i godine robije", stoji u saopsstenju Gradjanskog Foruma. (kraj/MHL)

www.sanapress.com