Jump to content


Photo
- - - - -

Ima li nekoga ko je otisao u Kanadu kao skilled worker


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1 nellinho

nellinho
  • Members
  • 12 posts

Posted 19 November 2016 - 08:15

Kao sto pise u naslovu, ima li nekoga ko je otisao preko ovog programa? Imam 32 godine, nisam ozenjen, stolar sam po zanimanju. Znam da treba mnogo novaca, ali nekako bi se tu snasao. Najvise me plasi kako da dokazem da imam iskustva u struci, jer nikad nisam bio prijavljen. Tu su mi potrebne informacije od nekoga ko je otisao. 


  • 1

#2 FulhamFan

FulhamFan
  • Members
  • 43 posts

Posted 19 November 2016 - 17:53

Nebih da te obeshrabrim niti da ti kazem da se neboris za takvo nesto ali mislim da gubis vreme sa tim i nemoj da te zavaraju ove price kako Kanada pusta sve i svasta,kako jedva cekaju da dodje 250 hiljada ljudi iz Evrope i Azije tamo,kako su primili do sada 150 hiljada izbjeglica rasirenih ruku i slicno,to su novinarske price i pokusaji ...

 

Kanada je zemlja za koju je jako,jako,jako tesko dobiti vizu da odes turisticki tamo a kamo li da odes i da ostanes da radis tj.da dobijes dozvolu za rad i slicno... 

 

Malo sam kompetentan da pricam o ovome,imam rodjenog brata u Kanadi,otisao je tamo pre tacno 12 godina i tek za 4 godine ziveci tamo je dobio pasos i drzavljanstvo(ali da bi uopste mogao da apliciras za drzavljanstvo moras imati nekoga tamo gdje mozes da se prijavis,znaci mjesto prebivalista,moras imati posao koji ti garantuje najmanje 8 sati dnevno da radis a nesmije sat biti placeniji manje od 3 kanadska dolara,sto na mjesecnom nivou mora biti najmanje 700 dolara sto iznosi mjesecna naknada ko tamo neradi vec zivi od socijale, znaci hrpa nekih sitnih stvari koje koce sve zivo),ja imam rodjenog brata tamo i da bi otisao tamo njegova firma mora meni poslati garanciju,tj.drzavi da bas mene traze da idem tamo i da radim,bukvalno garanciju.

 

Moj brat je otisao tako sto je ozenio djevojku(moju danasnju snaju)cak je morao priloziti i dokaze kao sto su slike i 2 svijedoka koji ce posvjedociti da su bili zajedno u ljubavnoj zajednici(vezi) pre nego sto je ona dobila Kanadsko drzavljanstvo ali i pored toga cak mu je trebalo oko 2 godine da sredi papire i dobije vizu,da ti nepricam kakve je probleme imao,hrpe papira,osiguranja,kostalo ga boga oca para,isao je jedno cirka 20 puta u ambasadu na razgovor,bio je na takvim sistematskim pregledima par puta da sam licno mislio da ga primaju da radi u Bijeloj kuci a ne da ide da zivi kod rodjene zene :).

 

Naravno danas je to malo lakse ali ni izbliza tako lagano kako ljudi misle...

 

Prednost u svemu tome imaju obrazovani ljudi fakultetski te ljudi koji imaju odredjene zanate,ali odredjene zanate koji oni traze... ,dalje moras imati nekoga tamo definitvno iz 100 razloga...dalje moras znati Engleski perfekt,imat ces nakon njihovog poziva jedno 3 ili 4 razgovora u ambasadi kod njih,gdje ces pricati sa njima bukvalno na Engleski,provocirat ce te maksimalno...bukvalno kao da ides na mars :) ,a da nepricma o kesu koji moras imati da bi uopste otisao negdje,avionske karte skupe,smjestaj preskup i slicno.

 

Dalje najvecu prednost imaju mladi i ozenjeni parovi sa malom djecom(bebom),oni koji odu 99,9% su mladi bracni parovi(do 25 godina) jos ako imas bebu to je velika prednost jako velike sanse da ti odobre da odes...

 

Dalje za takvo nesto ti treba novca,jer ce te vadjenje papira,osiguranja,ovjere,rezije i sve te gluposti jako puno kostati a da nepricam koliko je standard tamo veliki gdje i ako te udari sretna zvijezda pa uspijes da odes treba ti puno novca za osnovne stvari dok nepocnes raditi,a znaj da moras ici u skolu godinu dana tamo a neko to moras finansirati,u toj skoli polazes ispit na kraju i ako neprodjes deportuju te ako polozis,dobijes karton da se prijavis na Biro rada pa ti traze posao bla bla bla...

 

Moras imati nekoga tamo,najbolje brata,sestru,roditelja ili u najboljem slucaju zakonitu zenu u suprotnom slucaju jako,jako,jako tesko ces uopste uci u razmatranje za odlazak u Kanadu ili Australiju...

 

Najteze je otici u Kanadu i Austraiju,mnogo su komplikovani...

 

Ja licno bi ti preporucio da se drzis evrope,pokusaj Norveska,Svedska,Svajcarska,gdje ima naseg naroda,lakse naci posao,mozes sa nasim pasosem otici 2-3 mjeseca bez da se zezas ,lakse pronaci posao i slicno,ovo ostalo ti je ogroman zalogaj veruj mi... nemam vremena da ti napisem sta meni sve treba samo da turisticki odem kod rodjenog brata u Kanadu :( ,od papira,a o parama da ti nepricam...

Ako suspijes nekako i da se umuvas tamo na tu foru da ostanes,6 godina nesmijes izaci uopste iz Kanade,onda moras imati posao ,prebivaliste,da bi mogao aplicirati uopste za drzavljanstvo...znaci nije to samo ti odes i oni ti daju pasos :)

 

Ja licno imam prijatelja koji ima djevojku u USA ,u Bostonu,ona je dobila pre 5 godina sportsku stipendiju,pre toga su se 2 godine zabavljali i ona dobije sportsku studentsku stipendiju.

Otisla je tamo,zavrsila koledz,dobila posao,a jedini nacin da on ode tamo i da ostane jeste da se uzmu i da ona povuce debele ali debele veze.

Njih dvoje su sad ni na zemlji ni na nebu sto bi se reklo,neznaju sta da rade,on svakih 6 mjeseci ode turisticki tamo i bude 3 mjeseca i nista osim braka nemoze im pomoci,znaci komplikovano je to bas sve maksimalno i jako tesko.

Cak i da se uzmu i udju u brak ,sanse su oko 30% da ih odbiju jer jednostavno nadju ti svasta samo da te odbiju ako im nije dan ali ima i pozitivnih primjera,jedan komsija moj je aplicirao za vizu da ode kod sestre u Kanadu na 3 mjeseca a ovi mu odobrili na 2 godine :rotflmao: ,znaci sreca luda,niko nezna zasto i zbog cega sumu odobrili na toliko,samo ga nazvali i rekli mu da je dobio na 2 godine,ovaj prase ispeko odmah :lol+: , ali eto jednostavno kazu raspolozeni smo za takvo nesto i dobili ste vizu na 2 godine,jednostavno nema pravila ali da ostanes tamo,to je brate pretesko,znaci milijardu uslova ima i ko ima prednost...

 

Kao sto rekoh na pocetku nebih da te obeshrabrim ali drzi se ti Evrope ako vec imas zelju da ides gdje i da radis.

Kod mene drug ima rodjaka u Njemackoj,u Minhenu,od tog rodjaka otac ima firmu,odveo ga na 3 mjeseca da malo raducka i uci,sad mu pravi papire i evo dobio neki dan vizu na godinu dana,znaci dosta lakse dobiti vizu za rad...

Imam i druga kojem je otac zivio u Njemackoj,tamo otisao u penziju,sad se ozenio ovde i dobili bebu,otac mu preko nekog svog prijatelja sredio posao,on otisao i odmah poceo raditi,firma mu sredila vizu na 2 godine,ali uslov da odvede zenu i dijete(bebu) bilo da nadje stan od njamanje 60 kvadrata,da na licnom racunu ima 10 hiljada evra najmanje, da mu plata nije manja od 1700 evra mjesecno,i evo neki dan mu i zena i dijete otisli i dobili na 2 godine vizu...

Lakse za Evropu dosta,ali tesko ostati bilo gdje ali bori se narod...

 

Kao sto pise u naslovu, ima li nekoga ko je otisao preko ovog programa? Imam 32 godine, nisam ozenjen, stolar sam po zanimanju. Znam da treba mnogo novaca, ali nekako bi se tu snasao. Najvise me plasi kako da dokazem da imam iskustva u struci, jer nikad nisam bio prijavljen. Tu su mi potrebne informacije od nekoga ko je otisao. 

Moj ti je savjet pokusaj Norveska,Svedska,Njemacka,Austrija ili Svajcarska,ide lakse,a ako bas hoces da ostanes idi kod nekog tamo u goste,2-3 mjeseca,trazi tamo zenu,zeni se jer je to jedini nacin da ostanes u tvom slucaju(32 godine vec,nema dokaz o radnom iskustvu,nemas zenu i dijete tj.nisi porodican covjek ili mladi bracni par)...

 

Sve najbolje,pozdrav !!!


Edited by FulhamFan, 19 November 2016 - 18:07.

  • 0

#3 blond

blond
  • Members
  • 4,300 posts

Posted 19 November 2016 - 18:35

@nellinho

 

najbolje je ne pridavati paznju FulhamFan i slicnim komentarima.


  • 2

#4 FulhamFan

FulhamFan
  • Members
  • 43 posts

Posted 19 November 2016 - 19:13

@blond

 

Najbolje je cutati ako vec nemas nista pametno da napises .


  • 0

#5 blond

blond
  • Members
  • 4,300 posts

Posted 19 November 2016 - 19:34

@blond

 

Najbolje je cutati ako vec nemas nista pametno da napises .

Ne laskaj sebi, ti si jedini koji misli da si nesto pametno napisao. Covek mora biti glup ili ocajan da uzme za ozbiljno onog koji pocne sa "malo sam kometentan"… 


  • 1

#6 nellinho

nellinho
  • Members
  • 12 posts

Posted 19 November 2016 - 20:33

Smatram da je svaki komentar koristan, bilo ohrabrujuci ili obeshrabrujuci. Malo me ponela euforija zato sto sam isao na sajt kanadske vlade i uradio onaj assessment. Po njemu, prosao bi u onaj pool ako bi mi minimum ocena za IELTS bila 6.5 i ako bi imao oko 12000$ da ponesem. Pre pet godina sam radio FCE i to sam polozio (malo mi falilo za B). Razumem i da je IELTS mnogo ozbiljniji od FCE, i da ce biti tesko dobiti 6.5. Ali nesto se mora krenuti, ovde se osecam bespomocan! 

 

Razmisljao sam i o Nemackoj, Norveskoj itd, ali njihove jezik ne znam i tesko mi idu (ucio sam malo nemacki), imam samo nas pasos i nemam nikoga tamo. Drugo, imam 32 godine, rad na crno mi je preko glave, kao i ako bi otisao tamo, svakodnevnog straha da me imigraciono ceka tu negde.

 

Racunao sam da ce neko ovde naici sa informacijama u vezi kako potvrditi iskustvo u struci kao i oko skrivenih troskova.


  • 0

#7 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,386 posts

Posted 19 November 2016 - 20:57

Meni za oko zapalo ovo iz posta od FF:"i tek za 4 godine ziveci tamo je dobio pasos i drzavljanstvo(ali da bi uopste mogao da apliciras za drzavljanstvo moras imati nekoga tamo gdje mozes da se prijavis,znaci mjesto prebivalista,moras imati posao koji ti garantuje najmanje 8 sati dnevno da radis a nesmije sat biti placeniji manje od 3 kanadska dolara,sto na mjesecnom nivou mora biti najmanje 700 dolara sto iznosi mjesecna naknada ko tamo neradi vec zivi od socijale, znaci hrpa nekih sitnih stvari koje koce sve zivo),"

Kako mislis "tek za 4 godine"? Pa sta treba da dele odmah na ulasku u Kanadu i drzavljanstvo/pasos?
I nek me isprave forumski Kanadjani, ali ja cisto sumnjam da je za drzavljanstvo potrebno sve ono sto FF nabroja (satnica,...).
I sta znaci ovo "nekog kod kog ces da se prijavis (?)" Pa ako zivi tamo i podnosi za drzavljanstvo, valjda je negde vec prijavljen?!?

Edited by Sunshine State, 19 November 2016 - 21:01.

  • 3

#8 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 26,767 posts

Posted 19 November 2016 - 21:01

Smatram da je svaki komentar koristan, bilo ohrabrujuci ili obeshrabrujuci. Malo me ponela euforija zato sto sam isao na sajt kanadske vlade i uradio onaj assessment. Po njemu, prosao bi u onaj pool ako bi mi minimum ocena za IELTS bila 6.5 i ako bi imao oko 12000$ da ponesem. Pre pet godina sam radio FCE i to sam polozio (malo mi falilo za B). Razumem i da je IELTS mnogo ozbiljniji od FCE, i da ce biti tesko dobiti 6.5. Ali nesto se mora krenuti, ovde se osecam bespomocan! 

 

Razmisljao sam i o Nemackoj, Norveskoj itd, ali njihove jezik ne znam i tesko mi idu (ucio sam malo nemacki), imam samo nas pasos i nemam nikoga tamo. Drugo, imam 32 godine, rad na crno mi je preko glave, kao i ako bi otisao tamo, svakodnevnog straha da me imigraciono ceka tu negde.

 

Racunao sam da ce neko ovde naici sa informacijama u vezi kako potvrditi iskustvo u struci kao i oko skrivenih troskova.

 

Ima ovde par Kanadjana normalnih ljudi, (Kido, Siki), sačekaj da ti napišu oni koji su malo koMetetniji.


  • 0

#9 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 26,767 posts

Posted 19 November 2016 - 21:02

Meni za oko zapalo ovo iz posta od FF:"i tek za 4 godine ziveci tamo je dobio pasos i drzavljanstvo(ali da bi uopste mogao da apliciras za drzavljanstvo moras imati nekoga tamo gdje mozes da se prijavis,znaci mjesto prebivalista,moras imati posao koji ti garantuje najmanje 8 sati dnevno da radis a nesmije sat biti placeniji manje od 3 kanadska dolara,sto na mjesecnom nivou mora biti najmanje 700 dolara sto iznosi mjesecna naknada ko tamo neradi vec zivi od socijale, znaci hrpa nekih sitnih stvari koje koce sve zivo),"

Kako mislis "tek za 4 godine"? Pa sta treba da dele odmah na ulasku u Kanadu i drzavljanstvo/pasos?
I nek me isprave forumski Kanadjani, ali ja cisto sumnjam da je za drzavljanstvo potrebno sve ono sto FF nabroja (satnica,...).
I sta znaci ovo "nekog kod kog ces da se prijavis (?)" Pa ako zivi tamo i podnosi za drzavljanstvo, valjda je negde vec prijavljen?!?

 

 

Ja sam dobio državljanstvo posle 14 godina boravka pa se ne žalim.. ;)

 

5 + 5 godina privremenog i trajnog boravka, odbijanje prvog zahteva kao pravilo + čekanje da me Srbija otpusti iz državljanstva. Ali to je CZ, napisaće ti ljudi iz CDN tačnije kako to ide.


Edited by alberto.ascari, 19 November 2016 - 21:06.

  • 0

#10 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,386 posts

Posted 19 November 2016 - 21:13

Ja sam dobio državljanstvo posle 14 godina boravka pa se ne žalim.. ;)
 
5 + 5 godina privremenog i trajnog boravka, odbijanje prvog zahteva kao pravilo + čekanje da me Srbija otpusti iz državljanstva. Ali to je CZ, napisaće ti ljudi iz CDN tačnije kako to ide.


Ma znam kako je u Kanadi, par prijatelja "postali" Kanadjani, ali FF napisa "tek nakon".... kao da je to straaaasno, hej, moras cekati 4 godine!
U US je 5, tako da su ove kanadske 4 za nas "vec", a ne "tek" :)
  • 3

#11 blond

blond
  • Members
  • 4,300 posts

Posted 20 November 2016 - 03:53

Ma znam kako je u Kanadi, par prijatelja "postali" Kanadjani, ali FF napisa "tek nakon".... kao da je to straaaasno, hej, moras cekati 4 godine!
U US je 5, tako da su ove kanadske 4 za nas "vec", a ne "tek" :)

Cetiri godine je i u Australiji, nekako uobicajeno. Covek nema pojma ali se uhvatio da deli savete, zato i kazem da ne treba obracati paznju na ovakve.


  • 1

#12 angelia

angelia
  • Members
  • 14,129 posts

Posted 20 November 2016 - 05:46

Cetiri godine je i u Australiji, nekako uobicajeno. Covek nema pojma ali se uhvatio da deli savete, zato i kazem da ne treba obracati paznju na ovakve.

Ja licno cekala nesto preko 6.5, oko godinu ipo za zelenu kartu + 5 za drzavljanstvo. I to samo zato sto sam zelenu kartu predala paralelno sa radnom vizom, inace bi bilo 7.5. 

 

Ceelih 4 godine u kanadi?  :frust:

 

I ovima u Bostonu nista osim braka nece pomoci - jos im trebaju neke debele veze - koje to debele veze da se raspitam, posto ja nijednu vezu nisam imala - platila advokata da podnese papire, ono jedno 5kg papira, nakon godinu dana se javili iz TX da su mi pola papira istekli nakon godinu dana pa opet 3kg, i jednog dana samo dodje "cestitamo".

 

Covek mislio to samo se pojavis a oni "milostivi pasos za vas"  :)


  • 1

#13 nellinho

nellinho
  • Members
  • 12 posts

Posted 20 November 2016 - 07:52

Ima ovde par Kanadjana normalnih ljudi, (Kido, Siki), sačekaj da ti napišu oni koji su malo koMetetniji.

Valjda ce se javiti. Hvala!


  • 0

#14 nellinho

nellinho
  • Members
  • 12 posts

Posted 20 November 2016 - 07:56

Ma znam kako je u Kanadi, par prijatelja "postali" Kanadjani, ali FF napisa "tek nakon".... kao da je to straaaasno, hej, moras cekati 4 godine!
U US je 5, tako da su ove kanadske 4 za nas "vec", a ne "tek" :)

 

Neka se ceka i 20 godina, samo kada bi osetio malo normalnog zivota.


  • 2

#15 blond

blond
  • Members
  • 4,300 posts

Posted 20 November 2016 - 10:07

Ja licno cekala nesto preko 6.5, oko godinu ipo za zelenu kartu + 5 za drzavljanstvo. I to samo zato sto sam zelenu kartu predala paralelno sa radnom vizom, inace bi bilo 7.5. 

 

Ceelih 4 godine u kanadi?  :frust:

 

I ovima u Bostonu nista osim braka nece pomoci - jos im trebaju neke debele veze - koje to debele veze da se raspitam, posto ja nijednu vezu nisam imala - platila advokata da podnese papire, ono jedno 5kg papira, nakon godinu dana se javili iz TX da su mi pola papira istekli nakon godinu dana pa opet 3kg, i jednog dana samo dodje "cestitamo".

 

Covek mislio to samo se pojavis a oni "milostivi pasos za vas"  :)

Ozilend je malo bolji po tom pitanju, u cetiri godine ti uracunavaju i ono vreme koji si bio na radnoj vizi pre prebacivanja na perm resident. 


  • 0