Jump to content

Photo
- - - - -

Ima li nekoga ko je otisao u Kanadu kao skilled worker

• Please log in to reply
47 replies to this topic

#16 FulhamFan

FulhamFan
  • Members
  • 43 posts

Posted 20 November 2016 - 14:08

Ne laskaj sebi, ti si jedini koji misli da si nesto pametno napisao. Covek mora biti glup ili ocajan da uzme za ozbiljno onog koji pocne sa "malo sam kometentan"… 

Lijepo nas narod kaze : ,, Bolje je biti glup i cutati nego progovoriti i tako otkloniti sve sumnje ,, !

Zaista mi nije jasno cemu tolika doza nekulture ,vredjanja i nepostovanja i to u prvom upisu a cak me i nepoznajes licno ,valda zelja da ispadnes pametan bez posledica ,nerazumijem ,ali dobro to vise govori o tebi nego o meni ?!

Bolje nauci da citas a ne da pises neistine pre nego sto drugom nesto govoris , znam :+1: ,nisam ni ja profesor u skoli ( ,,pun sam,, gresaka u pravopisu zbog brzine kucanja i zelje da napisem nesto) ni ti mi je zanimanje da bilo koga ovde ispravljam(niti zelim da me neko ispravlja) ali kad vec seres :(  bar nauci osnovne stvari a ne da preko interneta glumis mudonju .

Za kraj ,pokusao sam samo doticnom forumasu da pomognem(objasnim) iz nekog svog licnog iskustva , iskustva u porodici ,iskustva mojih licnih prijatelja da to uopste nije lako kako on misli ,naravno nisam ni sumnjao da ovde mnogi imaju razlicita iskustva sto samo potvrdjuje pricu koju sam (o)pisao...

U svakom slucaju nellinho srecno ,nadam se da ces uspjeti i zelim ti sve najbolje ,bas kao i svima ostalima , ah da umalo da zaboravim ,ostali izvinite na smetnji i ostavljavam vas u vasoj diskusiji da na miru i tisini bez mog neznanja ,uzivate !!!

Pozdrav :(  !

• 0

#17 nellinho

nellinho
  • Members
  • 14 posts

Posted 20 November 2016 - 16:09

" Za kraj ,pokusao sam samo doticnom forumasu da pomognem(objasnim) iz nekog svog licnog iskustva , iskustva u porodici ,iskustva mojih licnih prijatelja da to uopste nije lako kako on misli ,naravno nisam ni sumnjao da ovde mnogi imaju razlicita iskustva sto samo potvrdjuje pricu koju sam (o)pisao..."

Ni malo ne mislim da je lako otici, znam da ce biti tesko. Nemam neke opcije da biram. Imam nas pasos, nemam fakultet i voleo bih da nadjem neku sigurnost u zivotu. Jos sam na pocetku, pokusavam da skupim informacije i na osnovu njih cu odluciti sta da radim. Tebi hvala na tvom komentaru i sve najbolje! Nadam se da vise nece biti konflikta medju forumasima, nego konkretnih stvari  :lol+:  :)

• 0

#18 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,505 posts

Posted 20 November 2016 - 16:32

Lijepo nas narod kaze : ,, Bolje je biti glup i cutati nego progovoriti i tako otkloniti sve sumnje ,, !

Zaista mi nije jasno cemu tolika doza nekulture ,vredjanja i nepostovanja i to u prvom upisu a cak me i nepoznajes licno ,valda zelja da ispadnes pametan bez posledica ,nerazumijem ,ali dobro to vise govori o tebi nego o meni ?!

FF, cenim svaciju zelju da pomogne i podeli informacije, i to su, obicno, nasa licna iskustva i saznanja.

Mozes li objasniti sta si hteo reci ovim:"(ali da bi uopste mogao da apliciras za drzavljanstvo moras imati nekoga tamo gdje mozes da se prijavis,znaci mjesto prebivalista,"

Ako neko vec zivi i radi u Kanadi 4 godine, taj bi trebalo da ima negde u Kanadi prebivaliste tokom celog tog perioda, pa nece valjda samo doci odnekud u Kanadu da aplicira?
  • 0

#19 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 20 November 2016 - 17:59

Ozilend je malo bolji po tom pitanju, u cetiri godine ti uracunavaju i ono vreme koji si bio na radnoj vizi pre prebacivanja na perm resident. 

To je lepo, ovde je samo 5 godina od dobijanja zelene karte, osim u slucaju braka - tu je 3.

Ako neko vec zivi i radi u Kanadi 4 godine, taj bi trebalo da ima negde u Kanadi prebivaliste tokom celog tog perioda, pa nece valjda samo doci odnekud u Kanadu da aplicira?

Ceo post je bio pun neki balkanskih ideja kako se zamislja zivot u inostranstvu i kako ga upakovati u srpsku perspektivu.

Trebaju ti debele veze. Treba ti neko da se prijavis. Ako ti se trazi znanje engleskog onda te to provociraju. A ovi u Bostonu kao 30% sanse, a u stvari te zelene karte na osnovu braka najlaksa stvar na svetu.

• 0

#20 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 6,635 posts

Posted 20 November 2016 - 23:06

Kao sto pise u naslovu, ima li nekoga ko je otisao preko ovog programa? Imam 32 godine, nisam ozenjen, stolar sam po zanimanju. Znam da treba mnogo novaca, ali nekako bi se tu snasao. Najvise me plasi kako da dokazem da imam iskustva u struci, jer nikad nisam bio prijavljen. Tu su mi potrebne informacije od nekoga ko je otisao. 

Ako je tvoje zanimanje za listi (a ja nisam proveravao listu petnaestak godina)onda se sve ostale prepreke mogu preskociti uz malo truda.

Tvoj najveci problem postaje iskustvo iz Srbije, a taj dokument ce ti sigurno traziti.

Engleski, mozda ce ti trebati casovi kod nekog ko zna kako se prolazi.

Novac je manji problem i mozes da ga pozajmis samo u svrhu pokazivanja na kraju, prilikom ulaska.

Oni kazu da ne mozes da se prijavis za socijalno 6 meseci, ali ako si tamo i 'odjednom nemas' love,

daju ti i tu kintu da prezivis.

Procedura je spora i dosadna. Oni potvrde da su dobili papire (sve papire koje su nabrojali) i lovu za obradu tvog slucaja.

Cutanje traje 16-20 meseci i onda te zovu na razgovor.

• 0

#21 nellinho

nellinho
  • Members
  • 14 posts

Posted 21 November 2016 - 10:11

Ako je tvoje zanimanje za listi (a ja nisam proveravao listu petnaestak godina)onda se sve ostale prepreke mogu preskociti uz malo truda.

Tvoj najveci problem postaje iskustvo iz Srbije, a taj dokument ce ti sigurno traziti.

Engleski, mozda ce ti trebati casovi kod nekog ko zna kako se prolazi.

Novac je manji problem i mozes da ga pozajmis samo u svrhu pokazivanja na kraju, prilikom ulaska.

Oni kazu da ne mozes da se prijavis za socijalno 6 meseci, ali ako si tamo i 'odjednom nemas' love,

daju ti i tu kintu da prezivis.

Procedura je spora i dosadna. Oni potvrde da su dobili papire (sve papire koje su nabrojali) i lovu za obradu tvog slucaja.

Cutanje traje 16-20 meseci i onda te zovu na razgovor.

Jeste, moje zanimanje je na NOC listi. Kao sto si i sam rekao, dokazati iskustvo mi je najveci problem. Ja jedino sto mogu uraditi, jeste da nadjem neku firmu i da mi napisu da sam tu radio, nesto kao preporuka.

• 0

#22 nonick

nonick
  • Members
  • 1,843 posts

Posted 29 November 2016 - 17:42

samo se prijavi, ovde te ceka posao za 3 dolara na sat. Posle cetri godine 4 dolara.

edit+ zezam se. Shto se teme tiche, meni je drugar doshao na radnu vizu a sad je vec predao za iseljenicku.  Ova mu je treca godina od kad je tu. I to je opcija, mozes I na tu temu da razmislis.

Edited by nonick, 29 November 2016 - 22:55.

• 0

#23 nellinho

nellinho
  • Members
  • 14 posts

Posted 30 November 2016 - 20:54

Mislis, nasao je preko neta posao? Pokusavao sam, slao, ali nista se ne desava.

• 0

#24 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 30 November 2016 - 22:59

Jel' jos primaju na sezonsko mlatjenje mladih tuljana toljagama?

Je li satnica i dalje $8CAD ili placaju po kozici?
  • 0

#25 nonick

nonick
  • Members
  • 1,843 posts

Posted 01 December 2016 - 15:43

Mislis, nasao je preko neta posao? Pokusavao sam, slao, ali nista se ne desava.

Ja sam mu nasho to igrom sluchaja. Veca kompananija za koju radimo su trazile 50 radnika, bas iz Srbije. Ja to saznao I predlozio svog drugara itd - itd. Proces je trajao 3 puta vise nego sto su obecali ali posle 14 meseci je stigao sa porodicom, zena i dvoje dece. Zena mu je automatski dobila radnu vizu da radi bilo gde a on specificno moze da radi samo u toj kompaniji.

+ ako bas ne mozes da nadjes direktno neku kompaniju, ima agencija u Novom Sadu i Beogradu koji bas to rade - nadju poslodavca i srede radnu vizu, mislim to je siva zona ali znam jednog momka koji sad zivi u Torontu - platio agenciji oko $3000 (mozhda vise - ne secam se tacno).

Edited by nonick, 01 December 2016 - 16:07.

• 0

#26 nellinho

nellinho
  • Members
  • 14 posts

Posted 02 December 2016 - 09:54

Jesi li tako i ti otisao, preko tih agencija? 

• 0

#27 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 04 December 2016 - 14:48

Smatram da je svaki komentar koristan, bilo ohrabrujuci ili obeshrabrujuci. Malo me ponela euforija zato sto sam isao na sajt kanadske vlade i uradio onaj assessment. Po njemu, prosao bi u onaj pool ako bi mi minimum ocena za IELTS bila 6.5 i ako bi imao oko 12000$ da ponesem. Pre pet godina sam radio FCE i to sam polozio (malo mi falilo za B). Razumem i da je IELTS mnogo ozbiljniji od FCE, i da ce biti tesko dobiti 6.5. Ali nesto se mora krenuti, ovde se osecam bespomocan!

Razmisljao sam i o Nemackoj, Norveskoj itd, ali njihove jezik ne znam i tesko mi idu (ucio sam malo nemacki), imam samo nas pasos i nemam nikoga tamo. Drugo, imam 32 godine, rad na crno mi je preko glave, kao i ako bi otisao tamo, svakodnevnog straha da me imigraciono ceka tu negde.

Racunao sam da ce neko ovde naici sa informacijama u vezi kako potvrditi iskustvo u struci kao i oko skrivenih troskova.

Oko radnog iskustva ... pa pitaj tvog "gazdu" kod koga si radio da ti napise preporuke pa ih overi kod sudskog prevodioca.
  • 0

#28 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 04 December 2016 - 20:23

Nema sanse da mu to napise, tim priznaje da ga je zaposljavao na crno.
  • 0

#29 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 04 December 2016 - 21:48

Nema sanse da mu to napise, tim priznaje da ga je zaposljavao na crno.

Pa pise za kanadske organe a ne srpske.
  • 0

#30 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 04 December 2016 - 22:33

Pa pise za kanadske organe a ne srpske.

Ma naravno Bane, samo što kad to napiše, Nelinho ga drži za yaya pred srpskim organima, jer tim priznaje, da ga je držao na crno X godina.

• 0