Zlatna Nacva foruma je zasluzeno tvoja
Edited by kronostime, 04 July 2017 - 18:22.
Posted 04 July 2017 - 18:21
Zlatna Nacva foruma je zasluzeno tvoja
Edited by kronostime, 04 July 2017 - 18:22.
Posted 16 July 2017 - 13:25
Ovo je jedan focaccia eksperiment od vise vrsta brasna (strong white je 70%, ostalo je rye, semolina i wholemeal), nesto sourdough startera, svjezi kvasac, so i voda za tijesto. Odozgo ide sun-dried tomato i majcina dusica, koja je jos u cvatu, sto nalazim jako atraktivno.
20120954_10211689861154278_933732166_n.jpg 346.73KB 1 downloads
20187677_10211689861914297_2073429381_n.jpg 399.7KB 1 downloads
Posted 16 July 2017 - 13:40
Posted 16 July 2017 - 15:43
20133782_10211691300110251_656383124_o.jpg 109.18KB 1 downloads
Minutu ili dvije predugo u rerni ali izgleda dobro. Nisam nesretan.
focaccia.jpg 335.56KB 1 downloads
Sampionski.
Edited by Honey Badger, 16 July 2017 - 15:52.
Posted 16 July 2017 - 16:29
Odlichan, sazmo ga namackaj maslinovim posvuda
Posted 16 July 2017 - 17:01
Odlichan, sazmo ga namackaj maslinovim posvuda
Salio sam se kad sam napisao da je moglo bolje. Nije. Leba je samo takav. Ne treba ga mastiti sa maslinovim, niti bilo kojim drugim uljem.
Sad mi dodje da uzmem komadic i da natrljam puterom...
Pa onda jednu viskaciju...
Posted 16 July 2017 - 17:18
Maslinovo ulje je prevara 21. stoljeca.
To ulje nije nista bolje od suncokretovog ili onog od repice. Placati onolike pare za to sranje je glupost.
Posted 16 July 2017 - 17:59
...
... maslinovo ulje je prevara 21. stoljeca ...
... to ulje nije nista bolje od suncokretovog ili onog od repice ... placati onolike pare za to sranje je glupost ...
???
Ajde, da ti dam popust na neuspelu ironiju.
Ne moze biti 'prevara 21. soleca' nesto sto ima 4.000 godina.
Btw, focaccia bez baslinovog ulja je zaista samo 'lebac'.
...
Posted 16 July 2017 - 18:51
...
???
Ajde, da ti dam popust na neuspelu ironiju.
Ne moze biti 'prevara 21. soleca' nesto sto ima 4.000 godina.
Btw, focaccia bez baslinovog ulja je zaista samo 'lebac'.
...
Naravno da moze. Svih tih 4000 godina cijena bila normalna, ovisno o berbi. Onda odjednom se nadju neki koji povjeruju da trosenje maslinovog ulja vodi u duboku starost i sad je litar maslinovog ulja oko £7. U tome je prevara. Kao sto je prevara da borovnice, kelj i quinoa lijece rak i skidaju masnocu i slicna sranja.
Maslinovo ulje je OK, a ok su i druga ulja. Da sam ovo tijesto podijelio na 2 i jednu polovicu ispekao sa maslinovim, a drugu sa bilo kojim drugim neutralnim uljem, malo ko bi primijetio razliku, kamoli da mu se zivot produzio.
Focaccia je lebac, nisu ni Italijani uvijek imali ulja od masline, a morali su leba da jedu.
Posted 16 July 2017 - 19:40
...
Preterujes.
Italijani su uvek imali maslinovo olje.
A 7£ su sitnica i odnosu na cenu boce wiskoze, koja ti bas nista ne moze dati, osim laganog zablesavljenja.
Nesto nisam citao da povoljno deluje da krvne sudove, duzinu zivota i sl. - dok je za stanovnike Sredozemlja, upravo zbog nacina ishrane karakteristicno da manje obolevaju od kardiovaskularnih bolesti.
A sto se tice 'prepoznavanja' - pa zavisi kome si ga ponudio.
Nista bez maslinovog ulja!
...
Edited by Kinik, 16 July 2017 - 19:45.
Posted 16 July 2017 - 19:48
...
Preterujes.
Moguce, ne bi mi bilo prvi put.
Mada i dalje mislim da je maslinovo ulje precijenjeno. Otkrio sam i cold pressed ulje od uljane repice i odlicno je, mada od svih tih ulja preferiram puter. Normandijski po mogucnosti.
Posted 16 July 2017 - 22:33
Salio sam se kad sam napisao da je moglo bolje. Nije. Leba je samo takav. Ne treba ga mastiti sa maslinovim, niti bilo kojim drugim uljem.
Sad mi dodje da uzmem komadic i da natrljam puterom...
Pa onda jednu viskaciju...
Maslinovo ulje je prevara 21. stoljeca.
To ulje nije nista bolje od suncokretovog ili onog od repice. Placati onolike pare za to sranje je glupost.
Pa nisam ja neshto mislio da je mnogo zdravije, malo jeste, to mozesh videti chak i uporedjivanjem nutricionistichkih etiketa sa pakovanja. Niti je mene nekada zanimalo "doziveti stotu", a i da jeste to je u mom sluchaju nemoguce pored svih poroka kojima sam se svesno izlagao.
I kad pizzu napravim ja rubove obavezno namackam maslinovim uljem, lepshe je, korica postane fenomenalno hrskava i ukusna, sve shto ostane od dece poshto ona koricu ne jedu ja ostavim kao hleb za mene
Skuplje jeste, ali je meni i ukusnije, tj. navikao sam, za salate koristim light verziju. Koliko slupam na cigarete i alkohol, meni je smeshno da neshto shtedim na ulju ...... uvek kupim kad je na ponizenju znachi 6-7 dolara nikad kad je regularna cena 12-tak, tako da imam uvek u shteku. Finansijski sam veoma odgovoran
Mediteran jeste podruchje zdravih i dugovechnih ljudi. Oni se time mazu i spolja i iznutra. No, ima tu i ribe, loze, vina ..... nijje sve do ulja.
A da je neki eliksir, pa nije sigurno, nisam to ni tvrdio.
Maslac je dobar, ali sam ga izbacio iz frizidera ....... koristim margarin sa maslinovim uljem
Edited by Denis Jasharevic, 16 July 2017 - 22:53.
Posted 16 July 2017 - 22:38
Edited by Denis Jasharevic, 16 July 2017 - 22:45.
Posted 16 July 2017 - 22:51
kao i jaja, tj. zumance ...... kupim ovaj tetrapak, tu ima 27 belanaca i to je to ....... mleko samo 1% ........ zdrav zivot brate ...... i 2 pakle cigareta .....