Jump to content


Photo
- - - - -

Taze 'leba


  • Please log in to reply
211 replies to this topic

#121 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 04 July 2017 - 18:21

attachicon.gifbread porn.jpg

 

Mislim da sam postao svjetski sampion u ovoj disciplini! :D

Zlatna Nacva foruma  je zasluzeno tvoja  :lol+:


Edited by kronostime, 04 July 2017 - 18:22.

  • 0

#122 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 16 July 2017 - 13:25

Ovo je jedan focaccia eksperiment od vise vrsta brasna (strong white je 70%, ostalo je rye, semolina i wholemeal), nesto sourdough startera, svjezi kvasac, so i voda za tijesto. Odozgo ide sun-dried tomato i majcina dusica, koja je jos u cvatu, sto nalazim jako atraktivno.

 

Attached File  20120954_10211689861154278_933732166_n.jpg   346.73KB   1 downloads

 

Attached File  20187677_10211689861914297_2073429381_n.jpg   399.7KB   1 downloads


  • 0

#123 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 16 July 2017 - 13:40

Attached File  20120834_10211689987757443_391410675_n.jpg   389.07KB   1 downloads

 

Obecavajuce. :)


  • 2

#124 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 16 July 2017 - 15:43

Attached File  20133782_10211691300110251_656383124_o.jpg   109.18KB   1 downloads

 

Minutu ili dvije predugo u rerni ali izgleda dobro. Nisam nesretan.

 

Attached File  focaccia.jpg   335.56KB   1 downloads

 

Sampionski. :D


Edited by Honey Badger, 16 July 2017 - 15:52.

  • 1

#125 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 16 July 2017 - 16:00

Attached File  crumb.jpg   404.75KB   1 downloads

 

Moglo je i bolje.


  • 0

#126 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 16 July 2017 - 16:29

Odlichan, sazmo ga namackaj maslinovim posvuda :)


  • 0

#127 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 16 July 2017 - 17:01

Odlichan, sazmo ga namackaj maslinovim posvuda :)

 

Salio sam se kad sam napisao da je moglo bolje. Nije. Leba je samo takav. Ne treba ga mastiti sa maslinovim, niti bilo kojim drugim uljem. 

 

Sad mi dodje da uzmem komadic i da natrljam puterom...

 

Pa onda jednu viskaciju...


  • 0

#128 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 16 July 2017 - 17:18

Maslinovo ulje je prevara 21. stoljeca. 

 

To ulje nije nista bolje od suncokretovog ili onog od repice. Placati onolike pare za to sranje je glupost.


  • 0

#129 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 16 July 2017 - 17:59

...

 

... maslinovo ulje je prevara 21. stoljeca ...

... to ulje nije nista bolje od suncokretovog ili onog od repice ... placati onolike pare za to sranje je glupost ...

 

???

 

Ajde, da ti dam popust na neuspelu ironiju.

 

Ne moze biti 'prevara 21. soleca' nesto sto ima 4.000 godina.

;)

 

 

Btw, focaccia bez baslinovog ulja je zaista samo 'lebac'.

 

...


  • 2

#130 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 16 July 2017 - 18:51

...

 

 

???

 

Ajde, da ti dam popust na neuspelu ironiju.

 

Ne moze biti 'prevara 21. soleca' nesto sto ima 4.000 godina.

;)

 

attachicon.gifstara_maslina.jpg

 

Btw, focaccia bez baslinovog ulja je zaista samo 'lebac'.

 

...

 

Naravno da moze. Svih tih 4000 godina cijena bila normalna, ovisno o berbi. Onda odjednom se nadju neki koji povjeruju da trosenje maslinovog ulja vodi u duboku starost i sad je litar maslinovog ulja oko £7. U tome je prevara. Kao sto je prevara da borovnice, kelj i quinoa lijece rak i skidaju masnocu i slicna sranja. 

 

Maslinovo ulje je OK, a ok su i druga ulja. Da sam ovo tijesto podijelio na 2 i jednu polovicu ispekao sa maslinovim, a drugu sa bilo kojim drugim neutralnim uljem, malo ko bi primijetio razliku, kamoli da mu se zivot produzio.

 

Focaccia je lebac, nisu ni Italijani uvijek imali ulja od masline, a morali su leba da jedu.


  • 0

#131 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 16 July 2017 - 19:40

...

 

 

Preterujes.

 

Italijani su uvek imali maslinovo olje.

 

A 7£ su sitnica i odnosu na cenu boce wiskoze, koja ti bas nista ne moze dati, osim laganog zablesavljenja.

 

Nesto nisam citao da povoljno deluje da krvne sudove, duzinu zivota i sl. - dok je za stanovnike Sredozemlja, upravo zbog nacina ishrane karakteristicno da manje obolevaju od kardiovaskularnih bolesti.

 

A sto se tice 'prepoznavanja' - pa zavisi kome si ga ponudio.

 

 

Nista bez maslinovog ulja!

 

 

...


Edited by Kinik, 16 July 2017 - 19:45.

  • 2

#132 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 16 July 2017 - 19:48

...

 

 

Preterujes.

 

Moguce, ne bi mi bilo prvi put. 

 

Mada i dalje mislim da je maslinovo ulje precijenjeno. Otkrio sam i cold pressed ulje od uljane repice i odlicno je, mada od svih tih ulja preferiram puter. Normandijski po mogucnosti. :)


  • 0

#133 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 16 July 2017 - 22:33

Salio sam se kad sam napisao da je moglo bolje. Nije. Leba je samo takav. Ne treba ga mastiti sa maslinovim, niti bilo kojim drugim uljem. 

 

Sad mi dodje da uzmem komadic i da natrljam puterom...

 

Pa onda jednu viskaciju...

 

 

Maslinovo ulje je prevara 21. stoljeca. 

 

To ulje nije nista bolje od suncokretovog ili onog od repice. Placati onolike pare za to sranje je glupost.

 

Pa nisam ja neshto mislio da je mnogo zdravije, malo jeste, to mozesh videti chak i uporedjivanjem nutricionistichkih etiketa sa pakovanja. Niti je mene nekada zanimalo "doziveti stotu", a i da jeste to je u mom sluchaju nemoguce pored svih poroka kojima sam se svesno izlagao.

 

I kad pizzu napravim ja rubove obavezno namackam maslinovim uljem, lepshe je, korica postane fenomenalno hrskava i ukusna, sve shto ostane od dece poshto ona koricu ne jedu ja ostavim kao hleb za mene  :piggy:

 

Skuplje jeste, ali je meni i ukusnije, tj. navikao sam, za salate koristim light verziju. Koliko slupam na cigarete i alkohol, meni je smeshno da neshto shtedim na ulju ...... uvek kupim kad je na ponizenju  :lol+: znachi 6-7 dolara nikad kad je regularna cena 12-tak, tako da imam uvek u shteku. Finansijski sam veoma odgovoran  :wicked:

 

Mediteran jeste podruchje zdravih i dugovechnih ljudi. Oni se time mazu i spolja i iznutra. :) No, ima tu i ribe, loze, vina  :) ..... nijje sve do ulja.

 

A da je neki eliksir, pa nije sigurno, nisam to ni tvrdio.

 

Maslac  je dobar, ali sam ga izbacio iz frizidera ....... koristim margarin sa maslinovim uljem :)


Edited by Denis Jasharevic, 16 July 2017 - 22:53.

  • 3

#134 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 16 July 2017 - 22:38

 

IMG_20170716_174033067.jpg?raw=1

 


Edited by Denis Jasharevic, 16 July 2017 - 22:45.

  • 0

#135 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 16 July 2017 - 22:51

kao i jaja, tj. zumance ...... kupim ovaj tetrapak, tu ima 27 belanaca i to je to ....... mleko samo 1% ........ zdrav zivot brate ...... i 2 pakle cigareta ..... :)

 

 

IMG_20170716_174653798_HDR.jpg?raw=1


  • 0