Jump to content


Photo
- - - - -

Taze 'leba


  • Please log in to reply
211 replies to this topic

#181 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 31 March 2018 - 12:17

:+1:

 

Iduci uskrs mozda sa manje mlijeka?

 

Izgledaju interesantno. :)


  • 1

#182 Vollmeise

Vollmeise
  • Members
  • 1,043 posts

Posted 31 March 2018 - 12:21

Kolicina mlijeka je odlicna. Sljedeci Uskrs cu smanjiti secer sa 80 gr na 40 gr, tijesto je preslatko.

 

Uslikaj obavezno svoj kruh  - ja cu svoj rano ujutro peci, posto mi pecnica treba za janjetinu, a nju hocu da pravim na niskoj temperaturi nekih 5-6 sati.


  • 0

#183 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 31 March 2018 - 15:14

Nisam mogao cekati 8PM, neka se fermentira 5 sati duze.

 

Za 10 minuta ide prvi fold.

 

Attached File  01 Bread dough.jpg   213.13KB   0 downloads


  • 1

#184 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 31 March 2018 - 16:33

Attached File  02 Bread dough-third fold.jpg   309.27KB   0 downloads

 

Za 20-30 minuta cu jos jednom da razvucem i sklonicu ga do sutra. Na videu izgleda dosta vece iako sam se drzao mjera. 

 

Vidjecemo sutra.


  • 1

#185 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 01 April 2018 - 08:55

Hvala, ironside - ja sam prije sat vremena napravila tijesto (nisam sinoc, jer je malena htjela da pomaze, pa smo odgodili za danas), koje je vrlo slicno tvom, ali sa vise mlijeka:

 

500 gr brasna

80 gr secera

1 vanilin secer

30 gr germe

250 ml mlijeka

malo soli

100 gr putera

1 jaje

4 zumanjka

+ jaje i mlijeko za premazivanje

 

Tijesto je dosta mekano i gnjecavo, eno ga raste, vidjecemo sta ce ispasti.

 

Nema na čemu. Noćas smo smo se dovezli iz Belgije (studentica ima neke seminarske radove (valjda izgovor da izlazi s dečkom) te u Ptuju kupili gotovu pincu. Čisto iz witza ću naribati hren, kupljen u Austriji, narezati rotkvice, šunku u kruhu je dala ispeći moja punica. Meni je sve to zajebancija. Kako sam vozio cijelu noć, umoran sam, za ručak je purica s mlincima.


  • 1

#186 Vollmeise

Vollmeise
  • Members
  • 1,043 posts

Posted 01 April 2018 - 09:10

Sunku u kruhu obicno pravi svekar, to je njegov specijalitet, ali posto ove godine nismo kod njih, eksperimentiramo sami. Odrekli smo se sunke u kruhu, ali kruh je gotov - za rucak ce biti janjetina.

 

Evo kruha (nema sunke u njemu), bice poslije presjek, sad se hladi:

 

(ne znam dodati attachment, bäääh), stavicu link, moment.


Edited by Vollmeise, 01 April 2018 - 09:10.

  • 1

#187 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 April 2018 - 09:12

Nema na čemu. Noćas smo smo se dovezli iz Belgije (studentica ima neke seminarske radove (valjda izgovor da izlazi s dečkom) te u Ptuju kupili gotovu pincu. Čisto iz witza ću naribati hren, kupljen u Austriji, narezati rotkvice, šunku u kruhu je dala ispeći moja punica. Meni je sve to zajebancija. Kako sam vozio cijelu noć, umoran sam, za ručak je purica s mlincima.

 

Je li purica mozda kacamak? 

 

Ili curka?

 

~~~

 

Attached File  04 Bread dough.jpg   212.19KB   0 downloads

 

Moracu uskoro poceti s ovim da ne iskipi. :)


  • 1

#188 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 01 April 2018 - 09:18

Je li purica mozda kacamak? 

 

Ili curka?

 

~~~

 

attachicon.gif04 Bread dough.jpg

 

Moracu uskoro poceti s ovim da ne iskipi. :)

 

Tuka.


  • 1

#189 Vollmeise

Vollmeise
  • Members
  • 1,043 posts

Posted 01 April 2018 - 09:29

Evo kruha:

 

https://img3.picload...da/img_3072.jpg

 

 

https://img3.picload...dl/img_3075.jpg

 

Evo i presjeka:

 

https://img2.picload...oi/img_3083.jpg


  • 3

#190 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 April 2018 - 09:38

Attached File  05 Bread dough.jpg   212.15KB   0 downloads

 

Attached File  06 Bread dough.jpg   334.25KB   0 downloads

 

Dutch oven je u rerni, a tijesto radi zadnje dizanje u plasticnoj kesi, taman dok rerna ne bude spremna...

 

Jedan je u frizideru, da ga uspori, bas kao sto lik sa videa radi. Ako uspijem da se ne izgorim vrelim loncem, ovo bi trebalo biti dobro. Ne sjecam se kad sam ovako dobro tijesto napravio. :)


  • 2

#191 Vollmeise

Vollmeise
  • Members
  • 1,043 posts

Posted 01 April 2018 - 09:46

Super ti izgleda tijesto! Sto se lonca tice, pazi - meni se znalo desiti da mi lonac odozdo preprzi kruh. Ja radim obicno na najvecoj temperaturi (broj 8, kod mene je pec na plin) 15 minuta, onda smanjim na 5-6 sljedecih 15 minuta, potom skinem poklopac i jos 10-15 minuta na maloj jacoj vatri. Danas mi je ispao svjetliji kruh, nego obicno, ali nema veze, korica je sper hrskava, sve je kako treba.

 

Mozes li mi odati tajnu, kako ti ovdje postavljas slike? .D

 

Hvala!

 

 

Update: ironside (hvala!)  mi je na drugoj temi dao savjet za slike, isprobacu ga kad janjetina bude gotova. :)


Edited by Vollmeise, 01 April 2018 - 09:55.

  • 1

#192 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 April 2018 - 09:59

Super ti izgleda tijesto! Sto se lonca tice, pazi - meni se znalo desiti da mi lonac odozdo preprzi kruh. Ja radim obicno na najvecoj temperaturi (broj 8, kod mene je pec na plin) 15 minuta, onda smanjim na 5-6 sljedecih 15 minuta, potom skinem poklopac i jos 10-15 minuta na maloj jacoj vatri. Danas mi je ispao svjetliji kruh, nego obicno, ali nema veze, korica je sper hrskava, sve je kako treba.

 

Mozes li mi odati tajnu, kako ti ovdje postavljas slike? .D

 

Hvala!

 

Stavim saku mekinja na dno lonca i to napravi izolaciju i nikada ne izgori. Umjesto mekinja moze i kukuruzno brasno ili griz, pa i bilo koje brasno ako bas nista drugo nemas pri ruci. Kad se hljeb ispece, visak se otrese i sve se sretno zavrsi. :)

 

Sto se slika tice, kod mene je to malo komplikovan proces. Slikam telefonom, pa si posaljem na mail, onda ih skinem na desktop. Otvorim ih u Photoshopu, smanjim na max 1000px sirine i onda kad kliknes na 'More Reply Options dugme u donjem desmom uglu, imas opciju za upload slika. 

 

edit: 

Attached File  07 Bread dough.jpg   193.17KB   0 downloads

 


Edited by Honey Badger, 01 April 2018 - 10:13.

  • 1

#193 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 April 2018 - 10:54

Attached File  01 bread.jpg   187.14KB   0 downloads

 

Attached File  02 bread.jpg   125.7KB   0 downloads

 

Attached File  03 bread.jpg   148.74KB   0 downloads

 

:kece:  :lala:  :s_d:


Edited by Honey Badger, 01 April 2018 - 10:57.

  • 3

#194 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 01 April 2018 - 11:26

Attached File  04 bread.jpg   588.32KB   1 downloads

 

The End!  :+1:


  • 3

#195 Vollmeise

Vollmeise
  • Members
  • 1,043 posts

Posted 01 April 2018 - 11:46

Wow! :)


  • 1