Iduci uskrs mozda sa manje mlijeka?
Izgledaju interesantno.
Posted 31 March 2018 - 12:17
Iduci uskrs mozda sa manje mlijeka?
Izgledaju interesantno.
Posted 31 March 2018 - 12:21
Kolicina mlijeka je odlicna. Sljedeci Uskrs cu smanjiti secer sa 80 gr na 40 gr, tijesto je preslatko.
Uslikaj obavezno svoj kruh - ja cu svoj rano ujutro peci, posto mi pecnica treba za janjetinu, a nju hocu da pravim na niskoj temperaturi nekih 5-6 sati.
Posted 31 March 2018 - 15:14
Nisam mogao cekati 8PM, neka se fermentira 5 sati duze.
Za 10 minuta ide prvi fold.
01 Bread dough.jpg 213.13KB 0 downloads
Posted 31 March 2018 - 16:33
02 Bread dough-third fold.jpg 309.27KB 0 downloads
Za 20-30 minuta cu jos jednom da razvucem i sklonicu ga do sutra. Na videu izgleda dosta vece iako sam se drzao mjera.
Vidjecemo sutra.
Posted 01 April 2018 - 08:55
Hvala, ironside - ja sam prije sat vremena napravila tijesto (nisam sinoc, jer je malena htjela da pomaze, pa smo odgodili za danas), koje je vrlo slicno tvom, ali sa vise mlijeka:
500 gr brasna
80 gr secera
1 vanilin secer
30 gr germe
250 ml mlijeka
malo soli
100 gr putera
1 jaje
4 zumanjka
+ jaje i mlijeko za premazivanje
Tijesto je dosta mekano i gnjecavo, eno ga raste, vidjecemo sta ce ispasti.
Nema na čemu. Noćas smo smo se dovezli iz Belgije (studentica ima neke seminarske radove (valjda izgovor da izlazi s dečkom) te u Ptuju kupili gotovu pincu. Čisto iz witza ću naribati hren, kupljen u Austriji, narezati rotkvice, šunku u kruhu je dala ispeći moja punica. Meni je sve to zajebancija. Kako sam vozio cijelu noć, umoran sam, za ručak je purica s mlincima.
Posted 01 April 2018 - 09:10
Sunku u kruhu obicno pravi svekar, to je njegov specijalitet, ali posto ove godine nismo kod njih, eksperimentiramo sami. Odrekli smo se sunke u kruhu, ali kruh je gotov - za rucak ce biti janjetina.
Evo kruha (nema sunke u njemu), bice poslije presjek, sad se hladi:
(ne znam dodati attachment, bäääh), stavicu link, moment.
Edited by Vollmeise, 01 April 2018 - 09:10.
Posted 01 April 2018 - 09:12
Nema na čemu. Noćas smo smo se dovezli iz Belgije (studentica ima neke seminarske radove (valjda izgovor da izlazi s dečkom) te u Ptuju kupili gotovu pincu. Čisto iz witza ću naribati hren, kupljen u Austriji, narezati rotkvice, šunku u kruhu je dala ispeći moja punica. Meni je sve to zajebancija. Kako sam vozio cijelu noć, umoran sam, za ručak je purica s mlincima.
Je li purica mozda kacamak?
Ili curka?
~~~
04 Bread dough.jpg 212.19KB 0 downloads
Moracu uskoro poceti s ovim da ne iskipi.
Posted 01 April 2018 - 09:18
Je li purica mozda kacamak?
Ili curka?
~~~
Moracu uskoro poceti s ovim da ne iskipi.
Tuka.
Posted 01 April 2018 - 09:29
Evo kruha:
https://img3.picload...da/img_3072.jpg
https://img3.picload...dl/img_3075.jpg
Evo i presjeka:
https://img2.picload...oi/img_3083.jpg
Posted 01 April 2018 - 09:38
05 Bread dough.jpg 212.15KB 0 downloads
06 Bread dough.jpg 334.25KB 0 downloads
Dutch oven je u rerni, a tijesto radi zadnje dizanje u plasticnoj kesi, taman dok rerna ne bude spremna...
Jedan je u frizideru, da ga uspori, bas kao sto lik sa videa radi. Ako uspijem da se ne izgorim vrelim loncem, ovo bi trebalo biti dobro. Ne sjecam se kad sam ovako dobro tijesto napravio.
Posted 01 April 2018 - 09:46
Super ti izgleda tijesto! Sto se lonca tice, pazi - meni se znalo desiti da mi lonac odozdo preprzi kruh. Ja radim obicno na najvecoj temperaturi (broj 8, kod mene je pec na plin) 15 minuta, onda smanjim na 5-6 sljedecih 15 minuta, potom skinem poklopac i jos 10-15 minuta na maloj jacoj vatri. Danas mi je ispao svjetliji kruh, nego obicno, ali nema veze, korica je sper hrskava, sve je kako treba.
Mozes li mi odati tajnu, kako ti ovdje postavljas slike? .D
Hvala!
Update: ironside (hvala!) mi je na drugoj temi dao savjet za slike, isprobacu ga kad janjetina bude gotova.
Edited by Vollmeise, 01 April 2018 - 09:55.
Posted 01 April 2018 - 09:59
Super ti izgleda tijesto! Sto se lonca tice, pazi - meni se znalo desiti da mi lonac odozdo preprzi kruh. Ja radim obicno na najvecoj temperaturi (broj 8, kod mene je pec na plin) 15 minuta, onda smanjim na 5-6 sljedecih 15 minuta, potom skinem poklopac i jos 10-15 minuta na maloj jacoj vatri. Danas mi je ispao svjetliji kruh, nego obicno, ali nema veze, korica je sper hrskava, sve je kako treba.
Mozes li mi odati tajnu, kako ti ovdje postavljas slike? .D
Hvala!
Stavim saku mekinja na dno lonca i to napravi izolaciju i nikada ne izgori. Umjesto mekinja moze i kukuruzno brasno ili griz, pa i bilo koje brasno ako bas nista drugo nemas pri ruci. Kad se hljeb ispece, visak se otrese i sve se sretno zavrsi.
Sto se slika tice, kod mene je to malo komplikovan proces. Slikam telefonom, pa si posaljem na mail, onda ih skinem na desktop. Otvorim ih u Photoshopu, smanjim na max 1000px sirine i onda kad kliknes na 'More Reply Options dugme u donjem desmom uglu, imas opciju za upload slika.
edit:
07 Bread dough.jpg 193.17KB 0 downloads
Edited by Honey Badger, 01 April 2018 - 10:13.
Posted 01 April 2018 - 10:54
01 bread.jpg 187.14KB 0 downloads
02 bread.jpg 125.7KB 0 downloads
03 bread.jpg 148.74KB 0 downloads
Edited by Honey Badger, 01 April 2018 - 10:57.
Posted 01 April 2018 - 11:46
Wow!