Jump to content


Photo

Reprezentacija


  • Please log in to reply
19541 replies to this topic

#13936 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 23 July 2014 - 08:00

Pa ja stvarno ne znam ko je mogao da očekuje ostanak Drulovića, još od početka one turneje bilo je jasno da Tole ne želi njega u reprezentaciji. Ponašanje prema njemu od strane saveza je krajnje idiotski bilo i samo se čekao trenutak kad će Karadžić i njegovi drugari da ga smene.
 

Apsolutno se slazem. I daleko bilo da branim Savez i Karadzica, ali za ovo je samo i iskljucivo on kriv. Svima je bilo jasno da na njega ne racunaju, mogao je komotno da trazi angazman. Jbg, neiskusno se poneo i sada placa svoju gresku. Imao je uvek opciju da dodje kod Karadzica i kaze "Ili mi dajte ugovor ili da se razilazimo, ja ne mogu da cekam".

Doduse, on je veliku gresku napravio time sto je uopste ulazio u pricu sa dzukelama na samom pocetku...


  • 3

#13937 gogo dodo

gogo dodo
  • Members
  • 229 posts

Posted 23 July 2014 - 09:12

Niko nije kriv Drulovicu sto je ostao bez posla. Imao je takav ugovor kakav je imao, a savez bi se doveo u losiju pregovaracku poziciju da ga je otpustio prije nego sto nadju zamjenu. To je takav posao i veca imena su i gore prolazila i u sredjenijim zemljama. To je takav posao.

 

Ne vidim sto je to Drulovic napravio u selekciji i postavci igre da bi ga trebalo toliko hvaliti. Ukljucio je Gudelja i Jojica sto je bilo ocekivano.

Zvao je Racu kao sto su ga zvali i svi drugi, 'menadzerski' selektori.

 

Drulovicu bi bilo dobro da nadje klub i tamo se dokazuje. Ja ne vjerujem trenerima koji su vodili mladje kategorije reprezentacije pa da su osvojili dva zlata. Osim toga igra te mlade reprezentacije nije bila nista posebno.

 

Pricati da je Advokat tu doveden da gura necije igrace je paranoja.


  • 1

#13938 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 23 July 2014 - 09:50

Pricati da je Advokat tu doveden da gura necije igrace je paranoja.

Advokat sigurno ne poznaje sroske igrače. Možda par njih, i to je to.

 

Svakako će mu trebati savetnik, a gde da nađe boljeg savetnika od .... onog čije se ime ne spominje, a slika ne objavljuje.


  • 0

#13939 peja™

peja™
  • Members
  • 25,889 posts

Posted 23 July 2014 - 10:06

ajde.gif

 

Косановић о Адвокату: Тумбаковић био боље решење

 

Нимало увијено скенира недавно тренерско умеће Валтера Зенге један од овдашњих најполивалентнијих фудбалских прегаоца, трофејни директор и стручњак Милорад Косановић.

 

kosanovic-123.jpg

 

Еснафски је, разумљиво, искамчити мишљење и о најновијем Караџићевом селекторском изуму – Дик Адвокату.

 

- То је готова прича, отуд не видим сврху да кажем нешто о томе. Или, боље: ког интересује шта ја мислим...

 

Јавност, рецимо?

 

- Човек долази и ваља пустити да ради. Није безимен у фудбалу, напротив, има реноме и висок рејтинг. Е, сад, да ли је нам је требао или није, други је пар рукава. Знам да би Тумбаковић био боље решење, опет, и да је Адвокат пријемчљивији од помињаних кандидата. Зато кажем да би човека требало прихватити отворена срца, здушно помоћи. Све док, наравно, иде у добром смеру. У супротном, тражити одговорност. Признаћете, доста више нечије самовоље. Хајдучије!   

 

Причате у једнини, дакле, мислите да је и овог пута председник Караџић држао и нож и погачу?

 

- Одакле такве информације, мени?! `Ајте, молим вас... Хоћу само да кажем како нисам чуо да је Стручни одбор ФСС разматрао биографије селекторских кандидата, у конкретном случају: предложио Холанђанина. Нисам... стварно.

 

Француска је, по вама, данас ближа или даља него јуче?

 

- Ближа, мислим. Желим у то да верујем, онако здушно патриотски.

 

ЗАШТО ТАКО, ДРУЛОВИЋУ

 

Љубинко Друловић, како и предвидесте, испаде највећи губитник?

- Питање је: зашто је то дозволио. Отуд не би требало да се чуди овако предвидивом  епилогу, речју: како се понашао, тако је и прошао. Па, да...

 

s. zurnal


Edited by peja™, 23 July 2014 - 10:09.

  • 0

#13940 Nikola87

Nikola87
  • Members
  • 5,364 posts

Posted 23 July 2014 - 11:08

Zbog ovakvih naših stručnjaka kao što je ovaj Kosanović voleo bih da Advocaat napravi istorijski rezultat sa ovom reprezentacijom. Da se posere u facu svim ovim nazovi stručnjacima.
  • 3

#13941 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 23 July 2014 - 12:02

Holanđanin na klupi Srbije :hail:
  • 1

#13942 Matija76

Matija76
  • Members
  • 4,032 posts

Posted 23 July 2014 - 12:46

Realno, na svetu tesko da postoji bolja fudbalska filozofija od holandske!

 

Uvek sam se pitao kako bi to izgledalo da nas vodi neko sa tog podneblja, nadam se da ce mo vrlo brzo i dobiti odgovor.

 

Digao sam ruke od nase reprezentacije, jos od '98, ali s ovim trenerom cu sigurno gledati nase meceve!


  • 0

#13943 mister-no

mister-no
  • Members
  • 5,374 posts

Posted 23 July 2014 - 13:20

Ovo bi trebalo da je korak napred gledajuci Advokatovu karijeru i rezultate, iskustvo je tu, znanje takodje.. Profesionalac.

Sto se tice motiva i sa kakvim zarom ce neko da radi, valjda u ugovoru postoji debeli bonus za rezultate i ne treba mi nikakvo pozivanje ne emocije, srpstvo itd. Kako izgleda kada neko vodi sa vise zara i srcem videli smo Sinisu. Posvadja se sa Banetom, izostavi ga protiv Makedonije i pogura nasa kola nizbrdo..

Zato lepo plasman ne EP, izvolite bonus, hvala lepo.. Plasman u cetvrtfinale, izvolite bonus, hvala lepo.

 

Sto se tice Drulonje, zao mi ga jeste, ali brate mili reprezentacija je slag na karijeru. Vrh. Kad si prosao sito i reseto, kada si se nakupio i iskustva i znanja, i tada si zreo, spreman i mentalno za sva iskusenja.. A ne iz kopacki u reprezentaciju. Idi treniraj nekoga, makar drugoligasa, ostvari nesto, pa onda pokucaj na vrata reprezentacije.


  • 2

#13944 dinamo minsk

dinamo minsk
  • Members
  • 2,256 posts

Posted 23 July 2014 - 15:42

mister-no :+1:

 

Kako ljudima ne dosadi više šugava patetika oko srpstva i emocija, poznavanja mentaliteta bla bla.

Mi kao da smo top reprezentacija koja se plasira na svako EP i SP, pa ne treba ništa da se mijenja, nikakvi stranci koji nas ne razumiju itd...

Bitan je fudbal, igra, rezultat a ne mjerenje nečijeg srpstva i slične pizdarije.

 

Čovjek će dobiti ugovor na dvije godine pa nek pokaže šta zna i može.

A da je Drulović ostao i da smo opet ispali u kvalifikacijama, bilo bi zazivanje iskusnog stranca na klupu i najžešćeg pljuvanja prema "neiskusnom" Druloviću i FSS-u.


  • 2

#13945 Nikola87

Nikola87
  • Members
  • 5,364 posts

Posted 23 July 2014 - 16:09

Pa mi baš zbog tog mentaliteta i imamo problem u fudbalu  :D  Idealno je da on ne poznaje naš mentalitet i da usadi holandski ili koji već, to nama treba.

 

I stvarno me boli uvo ako na spisku budu Raća Petrović i Alen Stevanović a pored njih budu 20 igrača koji zaslužuju da igraju jer taj spisak je jedno a sasvim drugo je što oni ako nisu dovoljno dobri terena neće videti. Ja čak na prvom spisku i očekujem jedno 2,3 takva igrača jer nema sile da Advocaat zna sve naše igrače i imaće sigurno "savete" koga da ubaci da popuni spisak. Čak šta više on će to shvatiti verovatno kao pomoć na početku dok ne ukapira gde je dođšao, ali prvih 11 možda čak i više igrača koji bi njemu igrali sigurno zna.

 

Kod Mihajlovića nije bio problem što mu je na spisku Alen Stevanović, Marko Šćepović itd. već zato što su oni igrali i to u prvih 11.  

 

Inače po mišljenju Holanđana Advocaat je po kvalitetu treći njihov selektor, koji kad radi neki posao radi ga sa puno pažnje i odlučno. Takođe kažu da će živeti u Holandiji i dolaziće u Srbiju samo kad se i reprezentacija okuplja za vreme trreninga ili utakmica. Najveći razlog zbog toga je što nema reprezentativaca da igraju u Srbiji. Disciplina na treninzima mu je mnogo važna i želi da vidi od svog igrača da daje maksimum kako na treninzima tako i na utakmicama. 

 

A evo šta su rekli i Gudelj i Tadić o njemu:

 

 

Gudelj: - Dobro sam ga upoznao, zato mogu da sudim: Advokat je vredan svih komplimenata s kojima se suočavao tokom duge karijere. Imali smo, zaista, perfektan odnos u Alkmaru, odgovara mi, naravno, što ćemo opet da budemo zajedno, ovoga puta u nacionalnom timu, znam kako radi i šta želi, sve znam. 
- Advokat izuzetno ceni srpske reprezentativce, otud se čudio kako Srbija nije izborila vizu za Svetsko prvenstvo u Brazilu, nikako mu nije bilo jasno... Visoko mišljenje o srpskom igračkom kadru uticalo je, izgleda, presudno da preuzme kormilo, on je studiozan, iskusan, precizan, pozitivan, dobar čovek, ništa ne prepušta slučaju, sve dobro premeri pre nego što preseče.
- Od igrača zahteva 110 odsto, voli da njegova ekipa igra fudbal, forsira agresiju, treninzi su oštri i traju osamdesetak minuta, pored klupe nema mira, samo što ne utrči na teren, važno mu je da se igrači druže i van fudbalske scene, okupljanja u večernjim satima, ili za ručkom se podrazumevaju, ponekad je i on na tim skupovima.


Tadic- O Advokatu je išao samo dobar glas - otkriva sjajni vezist u razgovoru za „Sport” - Toliko lepih stvari o njemu mi je napričao čovek, koji je bio deo naše medicinske ekipe, a poznaje ga u dušu, pošto su zajedno radili u Zenitu... Kompliment do komplimenta. Trenerske i ljudske vrednosti. Najviši nivo. Zadovoljstvo je onda biti uz takvu ličnost, jednu od najcenjenijih u trenerskoj istoriji Holandije, potkovanu znanjem i ogromnim iskustvom. Dobar izbor FS Srbije.

  • 0

#13946 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 24 July 2014 - 07:14

Ja sam trenutno u fazonu "sjajno". Mislim da je odlucan trener i posebno je dobro sto je puno radio sa reprezentacijama, a opet nije Bora Milutinovic koji je uspevao samo tako. Za Drulovica sam rekao deo misljenja- sam je kriv sto se hvatao u kolo sa ovima. Da, bio sam za njegov ostanak ako se ne nadje bolji. Mislim da se nasao bolji i to je to. S' druge strane, iako ima kod mene u startu veliki plus (nije iz bata Djorine skole) ipak on mora jos mnogo da radi. OK sjajan uspeh sa klincima. I? Daj jos nesto u CV majku mu, pa onda stanes na crtu Advokatu.
  • 0

#13947 Kele

Kele
  • Banned
  • 731 posts

Posted 24 July 2014 - 08:58


Napisao sam već jednom...ako baš mora neki strani selektor, onda su mi Advokat ili Hidink najprihvatljiviji.

Mada, nisam uopšte u fazonu "sjajno" i nemam prevelika očekivanja.

U stvari, više se uzdam u kvalitet naše selekcije, nego u selektora.

 

Advokat ima odredjenih uspeha sa nekim reprezentacijama, ali me je recimo razočarao kao selektor Rusije, kad nije prošao na EP u Poljskoj onu grupu sa Češkom, Grčkom i Poljskom.

A pre toga je godinama radio kao trener Zenita i poznavao je ruske igrače. Pola reprezentacije mu je bilo iz Zenita, ista formacija je igrana  i očekivao sam da Rusi mnogo više pokažu na tom prvenstvu, bar na planu uigranosti,  a oni nisu prošli relativno laganu grupu.

 

Samo zbog toga ne padam u euforiju.


Edited by Kele, 24 July 2014 - 08:59.

  • 0

#13948 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 24 July 2014 - 09:33


Napisao sam već jednom...ako baš mora neki strani selektor, onda su mi Advokat ili Hidink najprihvatljiviji.

Mada, nisam uopšte u fazonu "sjajno" i nemam prevelika očekivanja.

U stvari, više se uzdam u kvalitet naše selekcije, nego u selektora.

 

Advokat ima odredjenih uspeha sa nekim reprezentacijama, ali me je recimo razočarao kao selektor Rusije, kad nije prošao na EP u Poljskoj onu grupu sa Češkom, Grčkom i Poljskom.

A pre toga je godinama radio kao trener Zenita i poznavao je ruske igrače. Pola reprezentacije mu je bilo iz Zenita, ista formacija je igrana  i očekivao sam da Rusi mnogo više pokažu na tom prvenstvu, bar na planu uigranosti,  a oni nisu prošli relativno laganu grupu.

 

Samo zbog toga ne padam u euforiju.

 

malo je naših koji mogu da se ikako porede s ovom dvojicom. i, čemu tolika "ksenofobija"? ok, možda je malo grubo ali mi trenutno ne dolazi nijedna blaža, adekvatnija reč?

glede ovog dole što si napisao, možda je UPRAVO problem bio u tome što je poznavao igrače, pa ovakvi ili onakvi odnosi, etc.... btw, Rusima inače disciplina nije srednje ime, štaviše, čini mi se da smo čak i mi za njih oličenje iste ;)


  • 0

#13949 Kharequiem

Kharequiem
  • Members
  • 56 posts

Posted 24 July 2014 - 09:36

Ima 2 godine pa neka pokaze koliko vredi, mora mu se dati sansa!


  • 0

#13950 Kele

Kele
  • Banned
  • 731 posts

Posted 24 July 2014 - 10:20

malo je naših koji mogu da se ikako porede s ovom dvojicom. i, čemu tolika "ksenofobija"? ok, možda je malo grubo ali mi trenutno ne dolazi nijedna blaža, adekvatnija reč?

glede ovog dole što si napisao, možda je UPRAVO problem bio u tome što je poznavao igrače, pa ovakvi ili onakvi odnosi, etc.... btw, Rusima inače disciplina nije srednje ime, štaviše, čini mi se da smo čak i mi za njih oličenje iste ;)

Čemu "ksenofobija"? Pa pre svega zato što izbor stranca za selektora koliko ima prednosti, toliko ima i mana. Pisao sam o tome kad je Zenga bio aktuelan.

Posebno kad je reprezentacija u pitanju, skeptičan sam po pitanju izbora stranca za selektora. Za klubove još i nekako da dovode strance, jer ipak tu oni kao treneri u toku sezone provode svakodnevno vreme sa ekipom, mogu kroz treninge nešto i da usade igračima u glavu, neke novine da unesu....

A šta može selektor sa par okupljanja reprezentativaca na svaka tri meseca? Nema tu mnogo prostora za nove ideje i uvodjenje nekih novina...

Još ako je stranac, pa ne poznaje igrače, ne poznaje jezik, ne poznaje mentalitet...a vremena je jako malo. Kvalifikacije počinju za manje od tri meseca.

Koliko je realno očekivati neke posebne promene u našoj igri?

 

S te strane, Advokat je imao mnogo bolju poziciju kao selektor Rusije, jer je poznavao ruski fudbal i ruske igrače. Te priče o "odnosima" ne piju vode. Mogao je da ne zove one s kojima ima loše odnose. Hoću reći, znao je tačno šta ima na raspolaganju jer je godinama kroz rusko prvenstvo i vodjenje Zenita gledao sve te igrače. Nije imao problema ni sa sistemom igre, jer je preslikao Zenitovu formaciju na reprezentaciju (a pola ekipe su mu činili Zenitovi igrači po njegovom izboru).

 

Ovde kod nas nema ni izbliza tako preglednu situaciju.


  • 0