Jump to content


Photo

Zivot bez sexa


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
260 replies to this topic

#31 Nemke

Nemke
  • Banned
  • 379 posts

Posted 29 January 2009 - 05:26

Ne mogu da verujem da je nekome draze ako je prvi, eventualno drugi. da se iko bavi time. teski su to kompleksi, kod pojedinih srba, crnogoraca i nima slicnih. Nikada ne bih volela da budem prva ili druga nekom frajeru. Radije bih uzivala, nego poducavala. Ranjeni orao je kriv sto pocese da se vode razne nebulozne teme.
A ovo drugo sto tvrdis, nema veze sa zivotom. to nema veze sa promiskuitetnoscu, vec sa izivljenoscu. i nema veze sa polom, jer i zene (narocito one koje su pre ulaska u tu vezu bile nevine), kad tad pozele da osete jos nesto drugacije inside.


lepo receno

I sta je, po tvom misljenju promiskuitet? Definisi mi molim te, koja je to cifra koja kod zena i muskaraca pretstavlja gornju granicu, odnosno pocetak promiskuiteta. posto mi se cini da i tu imas dvostruke standarde.


ovo je trik pitanje :ph34r:


Ako nekoga zelis, seksaj se sa njim (uz zastitu od bolesti i trudnoce). Ako ti nije do seksa, nemoj. Prosto. To je apstinencija koju bih razumela. Ali apstinencija zbog neke budale kojoj bih "podarila nevinost", ili kako mi sredina ne bi nalepila etiketu promiskuitetne osobe (takozvano "drzanje do sebe") je posledica patrijarhalnog fundamentalizma, jos uvek ukorenjenog kod pojedinaca.


ih sad si malo preterala, ali nema veze sa dobrom je namerom. jer kad bi se sexao svako ko koga zeli...
ja bih to preformulisao, ako imas priliku, ti se sexaj sa tim koga zelis

mada je suprotno od patrijarhalnog fundametalizma novokomponovana patrijarhalna opsednutost sexom, a to me najvise nervira. to vam se javlja kod starijih muskaraca koji recimo gledaju "Grand" i slicna sranja pa se napale, pa kad pocnu da "savetuju" momke od 17 godina. odmah se vidi da su neizivljeni. kao da nekome treba njihova "podrska". a jos kad pocnu svoje uspehe iz mladosti da ti prepricavaju, odma bi se zamonasio.

i ona standardna prica kad je neko dugo sa jednom devojkom svi ga kao nesto zayebavaju "aaa ozenio si se" i slicne fore, i onda covek mora da izmislja neke afere i onda ti se smuci zivot od tih prica. a najvise podbadaju oni koji nista ne hebu.

htedoh reci da ljudima treba ostaviti slobodu izbora i ne siliti ih ninasta. kad se dvoje ljudi nadju u povoljnoj situaciji sex ce sam da "padne". ali ko je zadovoljan sa svojim statusom treba ga ostaviti na miru, a ko nije njemu treba pruzati moralnu podrsku dok ne pronadje sta mu treba. nekako treba znati balansirati izmedju ta 2, mada to nije uvek lako.

#32 jelisaveta

jelisaveta
  • Members
  • 702 posts

Posted 29 January 2009 - 09:01

slazem se.

#33 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 29 January 2009 - 09:04

Ima jedna Gayle Rubin (feministicka aktivistkinja velikog kalibra) koja je na osnovu kulturoloskog pattern u razmisljanju u vezi sa sexom definisala 6 aksioma.

Jedan od njih je sexualni esencijalizam.

To je kada se sex posmatra kao nepromeljiva snaga prirode ili nesto sto je duboko usadjeno u svakoj individui. Dakle, nesto sto nije pod uticajem drustva, istorije ili licnih iskustava. Ova teorija je docekana na noz od sexualnih konstruktivista 70-tih godina proslog veka koji smatraju da se sex ne moze posmatrati i diskutovati samo iz biloskog aspekta. Taj aspekt je, kazu, bitan jer je biologija vazan (pred)uslov za ljudsku sexualnost no razumevanje sexualnosti se ne moze postici samo na osnovu tog biloskog aspekta.

Na temu uzdrzavanja od sexa ...


Grupa danskih naucnika je merila sta se desava sa zenama kada gledaju slike erotske sadrzine. Ne znam tacno kako su merili ali pise sa "mernim intrumentima". Bilo kako bilo prva rekacija kod zena je puls u predelu vulve a tek onda signal u mozgu. Sta se posle desava je individualno i zavisi od toga kakav odnos prema sexu ima doticna osoba i kakav svestan stav ima u vezi sa erotskim materijalom koji je inicirao reakciju.

Naucnici su dosli do zakljucka da u zavisnosti od toga kako zena (svesno) tumaci ponudjeni erotskii materijal ona koci svoj prvi impuls (mislim, onaj vulvus uterus) ili mu daje oduska.

Ovo pokazuje da nasa cula rade svoje ali i mozgic radi svoje pa valja bude onako kako svako ponaosob barata sa ta dva.

Edited by cyberwor/L/d, 29 January 2009 - 09:05.


#34 Boogie Woogie

Boogie Woogie
  • Members
  • 564 posts

Posted 29 January 2009 - 09:20

I sta je, po tvom misljenju promiskuitet? Definisi mi molim te, koja je to cifra koja kod zena i muskaraca pretstavlja gornju granicu, odnosno pocetak promiskuiteta.


promiskuitet bi po nauci bio ovisnost o seksu.

po narodu, promiskuitet je kada počneš da im zaboravljaš imena, a nemaš sklerozu..

#35 jelisaveta

jelisaveta
  • Members
  • 702 posts

Posted 29 January 2009 - 10:45

Dobro je. Nisam promiskuitetna. Sluzi me pamcenje :ph34r:

#36 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 29 January 2009 - 12:47

Dobro je. Nisam promiskuitetna. Sluzi me pamcenje :)


Cvrc! Dobro je tebi a kako li je kad je neko rasejan?

Koja merna jedinica onda vazi? Da pitas komsiluk? :ph34r:

#37 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 11 March 2009 - 04:11

sex je extra stvar. rado ga se sećam...

#38 miksy

miksy
  • Members
  • 17 posts

Posted 13 March 2009 - 10:14

Ne treba ni u čemu preterivati pa ni u sexu

:ph34r:

#39 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 13 March 2009 - 23:30

samo cu da izjavim da sam zaboravio i kako to izgleda.......















zato svako vece moram da gledam obrazovne filmove :ph34r:

#40 T. U. Weenie

T. U. Weenie
  • Validating
  • 4,805 posts

Posted 14 March 2009 - 20:49

Na ovu temu obavezno overiti novu epizodu South Parka, 1301 - The Ring.

"Kenny has a new girlfriend... Thinking it's his way into her heart and other body parts, Kenny takes his new girlfriend to a Jonas brothers concert. his dream of taking their relationship to the next level is crushed when the Jonas brothers give them purity rings."

http://mrtwig.net/

#41 jazzns

jazzns
  • Members
  • 14 posts

Posted 14 March 2009 - 23:03

Pa neki kazu da su uspeli, ali to niko nije video :ph34r:
Vrlo tesko, to je prirodni nagon i vrlo se tesko sputava.
Najbolje je sto je crkva to stavila u kategoriju gresi...
...btw....gorecemo svi u paklu :)

VODITE LJUBAV A NE RAT!

Ziveli!

#42 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 30 March 2009 - 20:10

Na osnovu licnog iskustva: sticajem okolnosti apstiniram vec....jako dugo. Nisam ni primetila da mi nesto nedostaje sve dok jednog dana nisam pokushala da se setim kad je bilo poslednji put i kad sam se sracunala, iskreno sam sebi cestitala sto sam, je l'te, normalna i bez tog aspekta zivota mi moga. Elem, prolaze tako meseci pa i po koja godina a ja primecujem sledece: sva sam nekako rigidna u poslednje vreme, ostra u stavovima, sve manje tolerantna, sve sam nekako - jednostavnija, prostija i u osecanjima i u mislima, kao da sam (nema "kao", to je fakat) izgubila raniju slojevitost, osetljivost, tananost i dushe i uma. Ogrubela sam, definitivno. Prijateljica, moja vrshnjakinja, kaze da je to zato sto starimo, uskoro cemo 58 godina da napunimo a ja mislim da to nije objashnjenje, da ta ostrina, rigidnost, nisu neminovni.
Meni licno nedostaje muski pogled na svet, okruzena sam prijateljicama mahom razvedenim ili nikad udatim a i ova jedna jedina koja je u braku nikad i nije imala dobar odnos prema bracnim duznostima tako da se njeno iskustvo i ne racuna.
Ne bih morala da budem sama, ima upornih udvaraca jos uvek ali oni nisu slobodni a ja ne mogu da budem druga, nikad nisam mogla, zato sam se i razvela. Moja iskustva sa vlastitom seksualnoscu su izvrsna, pod uslovom da sam slobodna a tajna veza mi tu slobodu i sav potreban prostor ne pruza i zato ne prihvatam pozive.
Sta bih mogla da kazem vama mladjima: da bi ste uzivali u tom aspektu svoga bica (a neizmerno je vazan) potrudite se da otkrijete sebe, istrazujete svoju seksualnost (ne promiskuitet, nikako) taj aspekt naseg postojanja je toliko bogat da je nepotrebno traziti sebe u mnostvu drugih, nadjite sebe - u sebi. Za taj poduhvat vam je potreban citav zivot a najbolji partner u tom traganju je - ljubav.
Ljubav je ono sto mi nedostaje, ne sex.

#43 XXL

XXL
  • Members
  • 18,731 posts

Posted 30 March 2009 - 21:54

Ljubav je ono sto mi nedostaje, ne sex.

Ma ustvari mislim da to jedno ide s drugim milostiva gospo. U paketu. Jedna prijateljica otprilike vasih godina mi je jednom navela primjer odnosno izjavu glumice Jane Fonda kako su zene nepravedno otpisane kad je sex u starijem zivotnom dobu u pitanju. Kaze otprilike da i zene u tim godinama imaju svoje seksualne potrebe i svoje "sokove". Ja se apsolutno slazem s tim.

#44 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 31 March 2009 - 05:38

Naravno da idu zajedno ali mi sex dodje kao emanacija ljubavi a ne 'tjelovezba".
Najbolje sam se osecala ozmedju 40 i 50 godine, oslobodjena sumnji, stida, svesna svojih autenticnih potreba i spremna i da se dajem ali i da uzimam. Bas tu, u davanju i uzimanju koje pretpostavlja i samozaborav ali i samosvest, u jedinstvenom mixu za koji je potrebno i znanje i obrazovanje i zrelost (a dostizanje tog stanja je individualno, ne mora da bude u 5 deceniji) - u tome je tajna samospoznaje ali i dozivljaja autenticnog, jedinstvenog Zivota. Velike kulture i civilizacije su poznavale znacaj ovog aspekta nase ljudskosti koji tako jako nedostaje nasem vremenu.

#45 honey

honey
  • Members
  • 1,277 posts

Posted 31 March 2009 - 14:33

A od kad postoji zivot bez seksa? :ph34r: