Jump to content


Photo

TURCI U SLAVLJU ZAKLALI KAMILU NA SRED AERODROMA


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
26 replies to this topic

#16 vmechanin

vmechanin
  • Members
  • 152 posts

Posted 26 December 2006 - 06:59

mad.gif sad.gif
@oasis
To je horor i uzas i primitivizam koji je veoma prisutan, kolko vidim i u centru grada, o ostatku Srbije da ne pricam...

#17 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 26 December 2006 - 12:52

QUOTE(oasis @ 25 Dec 2006, 08:21)
Ne volim da se sećam šta je dalje bilo.

[undefined

vencali su se i ziveli srecno do kraja zivota?

#18 sila

sila
  • Banned
  • 126 posts

Posted 26 December 2006 - 13:48

QUOTE(ToniAdams @ 26 Dec 2006, 12:52)
vencali su se i ziveli srecno do kraja zivota?
Vidi se da si neoženjen. biggrin.gif

#19 vasudeva418

vasudeva418
  • Banned
  • 2,635 posts

Posted 26 December 2006 - 15:24

QUOTE
To je horor i uzas i primitivizam koji je veoma prisutan, kolko vidim i u centru grada, o ostatku Srbije da ne pricam...


Tako je. Pitanje Muslimana, Roma i njihovih nazadnih običaja je zaista akutno. Neko bi tu nešto morao konačno da uradi. Trećinu asimilizovati/prekrstiti, trećinu iseliti, a trećinu - po volji.

Edited by vasudeva418, 26 December 2006 - 15:24.


#20 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 26 December 2006 - 15:40

QUOTE(vasudeva418 @ 26 Dec 2006, 09:24)
Tako je. Pitanje Muslimana, Roma i njihovih nazadnih običaja je zaista akutno. Neko bi tu nešto morao konačno da uradi. Trećinu asimilizovati/prekrstiti, trećinu iseliti, a trećinu - po volji.


ma jok nego lepo svako prijavi inspekciji da ce klati nesto koza i jaganjaca o kurban bajramu na tom i tom spratu na terasi pa komsije ispod da se ne brinu ako im lije krv i creva po pelenama i vesu iz viktorijinog sekreta. mogu brate da zastakle kao i svi ostali normalni.

Edited by 3opge, 26 December 2006 - 15:40.


#21 vmechanin

vmechanin
  • Members
  • 152 posts

Posted 27 December 2006 - 00:25

@vasudeva418,
moj post nije u tom smislu napisan, i ne odnosi se samo na cigane i muslimane,
mislim na celokupnu sliku.
Slike "nazadnih obicaja vecinskog naroda" nisu nista bolje, pa ne znam u sta mislis da asimilujes te manje....

I nema potrebe ovakvu temu banalizovati i stavljati u politicki kontekst....niti iko treba da se pokrstava, iseljava i sl. to je jednostavno jedna ruzna slika Srbije gde vazi ono "koljem po kucama, dolazim po pozivu"....i to treba da se menja....

Ne zelim da slusam vise neveshte koljacke zahvate, po dvoristima okolo....

#22 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 28 December 2006 - 09:45

QUOTE(ToniAdams @ 26 Dec 2006, 12:52)
vencali su se i ziveli srecno do kraja zivota?

Imali kratku i burnu vezu punu strasti, znoja i tihih uzdaha?

#23 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 02 January 2007 - 16:19

sledi studija koja pokazuje da kamila nije patila:



09/07/2006 Da li je islamsko klanje životinja nasilje?
By dr Aisha El-Awady

Islamski stav je jasan po pitanju šta je dozvoljeno jesti, a šta nije. Postoje precizna pravila vezana za dozvoljeno i zabranjeno meso. U suri Al-Ma'ida se o tome govori:
„Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo, a ne u Allahovo ime, i što je udavljeno i ubijeno; i što je strmoglavljeno, i rogom ubodeno, ili od zvijeri načeto - osim ako ste ga preklali - i što je na žrtvenicima žrtvovano, i zabranjuje vam se gatanje strjelicama. To je porok! - Danas su nevjernici izgubili svaku nadu da ćete vi otpasti od svoje vjere, zato se ne bojte njih - već se bojte Mene. Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera. - A onome ko bude primoran - kad hara glad, bez namjere da učini grijeh, Allah će oprostiti i samilostan biti“. (Al-Ma'ide: 3)

Islamska praksa klanja životinja (za kurban) oštrim sasjecanjem vrata je mnogo puta na udaru od strane aktivista za zaštitu žiotinja. Oni govore da je to nasilje nad životinjom i bolni neljudski metod ubijanja. Na Zapadu je zakonom regulisano da se prije klanja životinja ošamuti pucnjem u glavu. To se čini iz razloga dovođenja životinje u nesvjesnom stanju štiteći je od ponovnog buđenja prije ubijanja. To se takodjer čini da bi se životinja zaštitila od osjećaja bola prije nego umre.

Rezultati njemačkog istraživanja

Možda će istraživanje njemačkog profesora Wilhema Schulza i njegovog kolege dr Hazima sa Veterinarske škole na hanoverskom Univerzitetu, biti iznenađenje za one koji govore da je islamska praksa klanja životinja nehumana i bolna. Studija pod nazivom: “Pokušaj objektivnog prikazivanja bola i svjesnog stanja u konvencionalnom (ošamućivanje životinje pištoljskim klinom) i ritualnim (halal, nož), metodama klanja ovaca i stoke” (‘Attempts to Objectify Pain and Consciousness in Conventional (captive bolt pistol stunning) and Ritual (halal, knife) Methods of Slaughtering Sheep and Calves’), pokazuje da je islamsko klanje životinja najhumanija metoda klanja, a da dovođenje životinje u nesvjesnom stanju pucnjem iz pištolja prouzrokuje jake bolove kod životinje.
Prilikom studije na glavama životinja je hiruškim putem uključeno nekoliko elektroda koje su na raznim dijelovima lobanje doticale površinu mozga. Neke životinje su bil zaklane brzim i dubokim sasjecanjem oštrim nožem preko vrata, kidajući vratne vene i žile kao i trašeju i esophagus (islamski metod). Ostale životinje su onesviješćene pištoljskim klinom (captive bolt pistol). Tokom eksperimenta, elektroencefalograf (EEG) I elektrokardiogram (ECG) su snimili stanje mozge i srca svih životinja tokom klanja kao
i onesvješćavanja.

Rezultati su bili sljedeće sadržine:

1) Islamska metoda

a) Prve tri sekunde od klanja životinje, kako je zabilježeno na EEG ne pokazuju nikakve promjene na grafu prije klanja, što je indikacija da životinja nije osjetila nikakav bol tokom ili odmah nakon sasjecanja.
cool.gif Nakon tri sekunde EEG je zabilježio stanje dubokog spavanja – besvijesti. Razlog tome je izlazak velike količine krvi iz tijela.
c) Nakon gore spomenutih šest sekundi, EEG je zabilježio nultni stupanj, pokazujući da životinja ne osjeća bol uopšte.
d) Kada je EEG zabilježio nultni stupanj, srce je još kucalo, tijelo se snažno grčilo (refleks kičmenog corda), izazivajući mlazeve krvi iz tijela, što je rezultiralo higijenski čistim mesom za potrošača.

2) Zapadna metoda ošamućivanja životinje (C.B.P. Stunning)

a) Životinje su bile dijelom onesviješćene ubrzo nakon ošamućivanja
cool.gif EEG je pokazao jaki bol odmah nakon ošamućivanja
c) Srca kod ošamućenih životinja putem C.B.P. su prestala kucati ranije od onih koje su preklane islamskom metodom klanja, što je uzrokovalo postojanje više krvi u mesu. Takvo meso nije higijenski ispravno za potrošače.


Zapadni način klanja i bolest ludih krava

Ne samo da metod ošamućivanja životinja prije klanja je jako bolno kao što je pokazao prijašnji eksperiment, već postoji rastujuća briga da ovaj metod može biti factor širenja bolesti ludih krava, od stoke kod ljudi, kao što je otkriveno u novom istraživanju koje je obavljeno na Texas A&M Univerzitetu kao i kanadskom Food Inspection Agency. Takav metod, nazvan pneumatsko ošamućivanje (ispaljivanje metalnog klina u mozak krave, koje prati raspršivanje eksplozije jačine 150 pounda vazdušnog pritiska) dajući snagu eksploziji koja rasprskava mozak životinje. Ova vijest uznemirava znajući da moždano vlakno i kičmeni cord su glavni zarazni dijelovi životinje oboljele od kravljeg ludila, što prouzrokuje fatalni švajcarski sir nalik rupama u mozgu zaražene životinje. Još više uznemirava činjenica da 30 do 40 % američke stoke se ošamuti pneumatksim pištoljima.

Islamska pravila klanja

Iz prethodnih studija se da vidjeti da je način islamskog klanja životinja blagoslovljeno za životinju i čovjeka. Da bi klanje životinje bilo zakonito, moraju se ispuniti sljedeće stavke. Tako će se osigurati dobit za životinju i potrošača. U tom smislu Poslanik, a.s., je rekao: „Allah zapovijeda milosrđe u svačem. Tako budite milosrdni kada ubijate i koljete: naoštrite vaše noževe da bi ublažili bol životinje“.
Oruđe kojim se kolje mora biti oštro i brzo upotrebljeno. Sasjecanje vratnih žila prekida slanje krvi u nerve mozga koje vrše funkciju osjećanja bola. Na taj način životinja neće osjećati bol. Radnje koje se dešavaju nakon presjecanja vrata životinje nemaju veze sa osjećanjem bola, već sa stezanjem i opuštanjem mišića natopljenih krvlju. Poslanik, a.s., je također naučio muslimane da ne oštre noževe ispred očiju životinja, niti da ih kolju ispred iste vrste. Klanje mora ubrajati kidanje dušnika (trašeje), jednjaka (esophagus) i dvije jugularne vene, a bez kidanja kičmene corde (u narodu poznate kao „palac“). Ovaj metod klanja prouzrokuje izliv velike količine krvi iz tijela životinje. Ako se presječe kičmena moždina (corda) moguće je oštetiti nervna vlakna kod srca, što će uzrokovati srčano zaustavljanje koje sprječava izliv krvi iz vena. Krv kompletno mora isteći prije nego se glava pomjeri. To čisti meso od krvi koja je centar za mikroorganizme; meso također ostaje više svježije, nego ono koje je zaklano drugim metodama klanja.
Prema tome optužbe za nasilje nad životinjama se može preusmjeriti na one koji ne kolju na islamski način, već muče životinje stvarajući im agoniju i stvaraju veliki rizik ljudima koji konzumiraju takvo meso.

s engleskog,
Džemo Redžematović

#24 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 02 January 2007 - 19:45

eto.

#25 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 02 January 2007 - 20:33

Milina. Prvi komsija je zaklao ovna na ulazu u zgradu a zivotinja je roptala sledecih frtalj sata. Pa jos sve to na 3 i po metra od MOG prozora, u 7 i nesto jace ujutro. Jebo sve to. Cak mi se i meso ogadilo a opsti ovcokolj ne pada samo za KB vec za svaku svetkovinu. Hrmpf. dry.gif


edit: zaboravih - od glave je spremao "buzeluf" (tradicionalno jelo) a ono s glave je smudio U STANU da ne bi smrdelo po ulici pa time nervirao komsije. imbecil jebeni.

Edited by Undead, 02 January 2007 - 20:36.


#26 vukad

vukad
  • Sleepers
  • 71 posts

Posted 02 January 2007 - 22:08

Halal sheep slaughter in Borås pizzeria

Published: 2nd January 2007 15:59 CET
Online: http://www.thelocal.se/5967/

A pizzeria in the western town of Borås (Sweden) was today forced to close after a sheep was slaughtered on the premises at the weekend.

Police raided the pizzeria on Saturday after receiving an anonymous tip that an animal was to be killed.

When police officers arrived at the scene the sheep had just been slaughtered in accordance with halal methods.

Slaughter of animals without the use of an anaesthetic is illegal. Although no arrests were made at the restaurant one man was handed over to border police.

Those involved are now suspected of cruelty to animals and breaching food safety regulations.

Food safety inspector Zygmund Cielsak told Radio Sjuhärad that it is not permissible to bring live animals onto premises where food is prepared. He also added that a pizzeria is clearly not an appropriate location for slaughter.

The pizzeria must now be decontaminated before food can be served there again.

The slaughtered sheep has been transported to a police freezer.

#27 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 03 January 2007 - 01:43

Preterivanje, osim ako je jagica bila usmrcena pred ocima sokiranog sveta. wink.gif

Ovde se to radi na sve strane. Po kucama, zgradama, ulicama, kupatilima, terasama......Ipak, onaj kvalitetniji deo razmislja rezonski - ukoliko poznaju svoju religiju, zrtvu ce prineti na mestu koje je nedostupno ocima naroda. To su uglavnom baste i dvorista imanja koja "drze do sebe", pa ne prave halabuku. Da dodam - takvih je u izobilju. Ogresio bih se ako ne bih rekao da mnogi prosto kupe malo ovcetine i naprave rostilj u basti. Ima ovde dobrog sveta. Nije tako strasno. smile.gif



p.s. jebo medije. wink.gif






edit: a

Edited by Undead, 03 January 2007 - 02:09.