Jump to content

Photo

TURCI U SLAVLJU ZAKLALI KAMILU NA SRED AERODROMA

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
26 replies to this topic

#1 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 13 December 2006 - 23:27

Nekoliko radnika Turkiš erlajnsa proslavili su dobro obavljen posao žrtvovanjem kamile, što je tradicionalni običaj. Nakon žrtvovanja kamile na aerodromu u Istanbulu, najprometnijem aerodromu u Turskoj, njihov šef je suspendovan i pokrenuta je istraga. Osoblje zaduženo za održavanje aviona zaklalo je mužjaka kamile, proslavljajući to što su pre roka obavili servisiranje nekoliko letelica. Turske novine prenele su fotografiju kamile okićene sa dva ćilima pre no što je juče žrtvovana. Najtiražniji turski list „Hurijet” naveo je da je oko 700 kilograma kamiljeg mesa raspodeljeno radnicima. „Turkiš erlajns” je prošle nedelje primljen u vodeću svetsku poslovnu grupu vazduhoplovnih kompanija „Star alajens”, koju predvodi nemačka „Lufthanza”.

Tradicionalniji Turci, inače, žrtvuju životinje, obično ovce ili stoku, u okviru godišnjeg muslimanskog praznika Festivala žrtve, početkom januara, ali i kada se obeležava početak ili kraj nekog posla.

Ipak, kako su fotografije sa aerodroma osvanule na naslovnicama turskih novina, turske vlasti bile su veoma nezadovoljne takvim publicitetom, naročito zato što su pod pritiskom Evropske unije, čija članica Turska želi da postane, uveli kazne za one koji kolju životinje van za to namenjenih objekata. (Beta)

#2 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 14 December 2006 - 00:10

pa, ako alah tako nalaze...

#3 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 14 December 2006 - 01:36

steta sto nisu izveli performans u avionu, utisak bi bio jaci

#4 gaspod

gaspod
  • Members
  • 238 posts

Posted 14 December 2006 - 01:37

Jeza, sva sreća pa nisu slona imali.

#5 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 14 December 2006 - 01:38

slona kljukaju za prijem u evropsku zajednicu

#6 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 14 December 2006 - 01:46

I sta onda?
Jesu trebali coveka da zakolju mozda?

Edited by martinj, 14 December 2006 - 01:47.

#7 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 14 December 2006 - 02:05

Bas me zanima da li kamiletina lici na govedinu? Jel' prob'o neko (ako nije, stvarno smo nikakvi Turci).

EDIT ... a ni Oziji... rolleyes.gif

Edited by Indy, 14 December 2006 - 04:31.

#8 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 14 December 2006 - 04:36

Camel Meat ... http://www.windyhills.com.au/camel.htm
Low in cholesterol and high in protein, Camel meat is similar in taste and texture to beef. Camel meat is becoming more readily available to supermarket chains throughout the country. Australian chemical free camel meat is being accepted as an international trading meat product. Now exporting to the Middle East, throughout Asia, Canada, the USA, and Europe.

Camel is available in carcass form or fresh chilled / frozen vacuum-packed cuts.

Fancy a barbie, anyone? biggrin.gif

#9 Gojko & Stojko

Gojko & Stojko
  • Members
  • 3,000 posts

Posted 14 December 2006 - 06:07

Ja bi', samo nikako da naletim na njih, a odavno sam cuo za ovaj izvoz. Doduse nisam ih nikad namenski potrazio, mora da ih ima po gradu.

SaE

#10 Hefestus

Hefestus
  • Members
  • 6,822 posts

Posted 14 December 2006 - 06:48

Probao ja u Jemenu, good samo tako, malkice aromaticnija od govedine. Doduse arapi to zacine, sa kurkumom .... ko zna sta jos. Naravno da kamilu kao i konja niko ne gaji za klopu. Tj ko zna, unsure.gif arapi sigurno ne.

#11 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 14 December 2006 - 15:09

QUOTE(Indy @ 14 Dec 2006, 02:05)
Bas me zanima da li kamiletina lici na govedinu? Jel' prob'o neko (ako nije, stvarno smo nikakvi Turci).

Probao moj cale u Alziru, kamilje srce, komadi mesa na raznjicu, kaze da je bilo mnogo dobro, malo jace od govedine.

#12 yossarian

yossarian
  • Members
  • 3,774 posts

Posted 14 December 2006 - 16:28

QUOTE(3opge @ 14 Dec 2006, 01:38)
slona kljukaju za prijem u evropsku zajednicu

roflmao.gif roflmao.gif roflmao.gif

#13 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 14 December 2006 - 21:57

Ne znam da li se više cepam od smeha zbog naslova teme ili zbog postova laugh.gif roflmao.gif

#14 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 14 December 2006 - 23:42

liberalni, proevropski Turci se zgrazavaju dok Turska Janjicarska partija podrzava tradicionalno klanje kamile ukoliko se time ne ugrozava bezbednost avionskog saobracaja

#15 oasis

oasis
  • Members
  • 85 posts

Posted 25 December 2006 - 08:21

Nisu Turci, naši su, i nije da je kamila al ajd sad; nije ni aerodrom već je samo centar velegrada (dva ćoška od Slavije). Uostalom nije bio kurbanbajram nego Đurđevdan. I šta sad. Ipak pogledajte ovu fotku napravljenu uoči Đurđevdana. Ne volim da se sećam šta je dalje bilo.

Attached File  Copy_of_Pred_Djurdjevdan._Dvadeeset_metara_od_BDP__1_.jpg   93.09KB   111 downloads[undefined