Jagnjetina
#1
Posted 25 January 2006 - 00:28
Kako je vi spremate?
#2
Posted 25 January 2006 - 00:50
sa ražnja - hladna
nikada sa pireom, uvek sa domaćom lepinjom ili hlebom
inače uvek valja birati banatsku, po mogućnosti melenačku jagnjetinu - mnogo je sočnija i ukusnija od onih žgoljavih i žilavih planinskih jaganjaca
uvek joj predpostavljam jaretinu, šurenu sa ražnja ili crnogorsku, u mleku
ali je jagnje na visokom drugom mestu, mesa što se tiče
edit: obavezno u širokom luku obilaziti navodnu zlatiborsku jagnjetinu, koja je Zlatibor videla izdaleka kad je kamion sa stokom prošao pored
Edited by banacanin, 25 January 2006 - 00:53.
#3
Posted 25 January 2006 - 07:43
Attached Files
Edited by kovjanic, 25 January 2006 - 07:47.
#4
Posted 25 January 2006 - 08:22
inače uvek valja birati banatsku, po mogućnosti melenačku jagnjetinu - mnogo je sočnija i ukusnija od onih žgoljavih i žilavih planinskih jaganjaca
pirotski jagnjici zgoljavi? tebe je prijatelju neko opasno prevario
#5
Posted 25 January 2006 - 09:28
#6
Posted 25 January 2006 - 09:43
Jadni mali bezbrižni jaganjci.
#7
Posted 25 January 2006 - 10:14
#8
Posted 25 January 2006 - 10:15
pirotski jagnjici zgoljavi? tebe je prijatelju neko opasno prevario
istina, pirotske nisam pro'bo
al ću se truditi da to ispravim
#9
Posted 25 January 2006 - 10:17
#10
Posted 25 January 2006 - 10:18
Jadni mali bezbrižni jaganjci.
izloženi bezbrižnoj rotaciji, na bezbrižno visokim temperaturama
mljac!
#11
Posted 25 January 2006 - 11:01
Najbolju jagnjetinu sam jeo 1998 na Vlasicu povodom proslave prvog maja. A ona fino zalivana pivom dok se pece na raznju. mmmmmm
u privatnij reziji za uskrs ( ili 1. maj ) je uvek odlicna, a najbolju ''kafansku'' sam jeo kod 'radulovica' u cacku, spektakularna je bila. samo ne znam dali je bila 'po zakonu' jerbo su rebarca bila malo deblja od pilecih,mmmm
#12
Posted 25 January 2006 - 11:17
Da li je bolji jogurt ili mleko za kuvanje?
Kuvala sam jagnjetinu u mleku za vikend, meso je bilo DIVNO, meko i topilo se po u ustim, ukusno, ali mu "umetnicki dojam" nije bio bas neki. Mleko izkoagulisalo pa se napravile grudvice koje bas nisu bile za prikazivanje.. posula sve vlashcem i persunom, da bi mogla da ga iznesem gostima..... koji se, zacudo, nisu uopste zalili na izgled
Edit po savetu Mr. Kovijanica menjam odvratno "raspadalo" u pravilno "topilo" Hvala na sugestiji
Edited by msmodesty, 25 January 2006 - 11:33.
#13
Posted 25 January 2006 - 11:23
Molim te, mozda da probas sa izrazom topilo - meso se raspadne kad ga ubije kamion na putu...meso je bilo DIVNO, meko i raspadalo se po u ustim, ...
#14
Posted 25 January 2006 - 11:30
Attached Files
#15
Posted 25 January 2006 - 12:53
poshto mrzim da pijem hladan jogurt i podnosim ga samo na sobnoj temperaturi, reshila jednom da zagrejem jogurt na ringli. Big Mistake! zgrushalo se dok si reko Celzijus.Da pitam specijaliste, kako da napravim da da kad kuvam jagnjetinu u mleku ne dobije bistru surutku posle kuvanja nego nesto kao gusti beli proteinski sos?
Da li je bolji jogurt ili mleko za kuvanje?
ovo samo kao savet da ne stavljash jogurt.
inache
jagnjetina
najsavrshenije meso na planeti.
naj naj najmekshe i najukusnije.
kad mi neko prevrne ochima na jagnjetinu i kaze, shatro fensi shmensi, kako samo jede pilece belo (ima l grdjeg mesa od tog) dodje mi da ga zadavim.
a, jagnjetina, pechena, sa belim lukom
ufffffffffffff.
i obavezno topla. mrzim hladno meso, kakvo god bilo i kako god napravljeno; pecheno, pohovano, dinstano. dobije neki grozan vonj.
sad za Sv. Vasilija odem kod drugarice i against better judgment uzmem parche hladne prasetine. stavila zalogaj u usta, pomislila: evo, sad cu se ispovracati! jedva se suzdrzala i, uz najvece napore volje da suzbijem grchenje zeluca, uspela da ga sazvacem i progutam.
grozno.
Edited by DUNADAN, 25 January 2006 - 13:04.