Jump to content


Photo
- - - - -

Regionalna Kavica za Ljude Dobre Volje


  • Please log in to reply
18402 replies to this topic

#17626 chilli

chilli
  • Members
  • 946 posts

Posted 18 October 2016 - 21:40

Ima i sad pećina, videh jednu Kod Mike alasa.

Tu sam svojim očima vid'o da (crna) mačka najuri džukca niz stepenice, sve meni pred točak.

A jesam se usr'o. Sve štrecam od kučića.

Mesto je nestvarno, btw.

I košava razbijala, nisam stig'o sve ni da vidim.

Blizu je.


  • 1

#17627 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 27 October 2016 - 14:39

Ljudi potrebna mi je pomoc.

Ima li koga iz Slavonskog Broda, potrebne su mi neke informacije i papiri?


  • 0

#17628 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 31 October 2016 - 05:07

Bravo Novosadjanke! Bravo Novosadjani! Bravo Novi Sade!  :+1:

 

http://www.osijek031...?topic_id=64382

 

niti jedan jedini komentar? pa to je po meni (i ne samo po meni) daleko najvaznija regionalna vijest u posljednjih godinu dana. i to dobra, a ne losa vijest.


  • 0

#17629 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 02 November 2016 - 14:43

niti jedan jedini komentar? pa to je po meni (i ne samo po meni) daleko najvaznija regionalna vijest u posljednjih godinu dana. i to dobra, a ne losa vijest.

 

Ne, to nije "daleko najvaznija regionalna vijest", osim možda panonskim 'regionalistima' i, eventualno posjetiteljima EXIT-a.

Meni je, kao europska prijestolnica kulture bio daleko interesantniji Maribor (2012), Mons (prošle godine) ili pripreme za Rijeku 2020., sve na sat vremena vožnje bilo od Zagreba ili Bxl-a; dakle moja regija, a ne nekakav strani i nerazumljivi Újvidék udaljen 400 km od Zg-a ili 1700 km od Bxl-a. Grad prilično insignifikantan, bolje da su kandidirali Szabadku - grad, ako ništa drugo, ljepše arhitekture.

 

Uostalom, Novi Sad je realizirao nominaciju 13/10/2016, pa to nikako ne može biti 'daleko najvaznija regionalna vijest' u  posljednjih godinu dana.


  • 1

#17630 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 03 November 2016 - 00:02

Na stranu pitanje ciji je to zapravo uspeh, da li najistaknutijih Novosadjana ( tm ) kao sto su Igor Mirovic, Maja Gojkovic, Dragan Sormaz, ili onih jos ekstremnijih tvoraca "kulturne matrice" iz prethodnog perioda, kao sto je neleceni psihopata Andrej Fajgelj. U medjuvremenu se dominacija radikalnog ( tm ) mentaliteta u NS i okolini toliko ucvrstila da se ponovo aktualizovala ona stara prica iz doba milosheskua i Radomana Bozovica, kako je "srpska Atina" lako i bezbolno postala "srpski Minhen", samo bez auto-industrije i sa mnogo losijim pivnicama, ali kulturni obrazac fashizma jasno prepoznatljiv. 


  • 1

#17631 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 06 November 2016 - 22:59

nekakav strani i nerazumljivi Újvidék udaljen 1700 km od Bxl-a. Grad prilično insignifikantan


Kao sto u matematici postoje zajednicki visekratnici, tako i na ovom boardu postoje stvari koje povezuju sve ucesnike. Bilo putem jezika (stokavica), bilo putem geografskog podrijetla (smanjena verzija Ex Yu). Mozemo mi dakako sebi umisliti i da je ovo svecki forum, samo zato sto forumasi na njemu resavaju svecke probleme (sto najcesce lici na scenario nekog filma pod naslovom "Kako su Krajisnici obranili Zapad"), ili pak kulinarski, jer govore o hrani, ili muzicki, zato sto kace muzicke klipove, ili planinarski i ronilacki, jer ovdje ima i planinara i ronica, ili tzv. sportski, jer ovaj board okuplja i navijace, itd. itd. itd. medjutim, ono sto je zajednicko svima ipak nije zivot u Belgiji ili SSSR-u, ili proizvodnja smrdljivih sireva, ili Bob Dylan i gruzijsko a cappella meketanje, ili planinarenje i ronjenje, ili navijanje za Zvezdu i fuzbalsku reprezentaciju Hrvatske, a posve sigurno to nije flamanski, ili ruski, ili francuski, ili cakavski, ili kajkavski, ili torlacki jezik. Tako da cenim (hrv. drzim) da nisam previse fulao ako sam pod "regionalna vijest" mislio na regiju u kojoj se govori stokavskim, a ne flamanskim dijalektom, i u kojoj su smjesteni Novi Sad i Osijek, a ne Brisel, New York, Venecija, Moskva, ili Sofija.

 

Rijeka 2020


Rijeka je, barem za moju panonsku svakodnevicu (da ne kazem depresiju) uvijek bila hrvatski New York. Lucki grad otvoren preko mora i oceana svijetu, grad industrije i grad prvih pankera, grad vjetrova i grad individualaca, grad urbane, a ne malogradjanske kulture, grad koji se uspio othrvati pogubnom utjecaju zagrebackog Kaptola i mitteleuropsko-palanackog svjetonazora, itd. itd. itd. Medjutim, Rijecane nesto nisam primjetio na ovom boardu. Fakat, u ovih 15-ak godina niti jednog. Kako tumacis tu cinjenicu? Rijecka regija je (dakle) ipak pomalo drugacija od novosadske, sa nekim drugim, pomalo drugacijim problemima. No dobro, recimo da se Rijeka i Novi Sad nalaze u istoj regiji, optereceni identicnim problemima, pa da u takvom zajednickom okruzju vazemo vrijednost nekog dogadjaja. Ono po cemu bih ja novosadsku kandidaturu izdvojio od rijecke (ili mariborske, ili pecuske) je cinjenica da je po prvi puta u povijesti titulu europske prijestolnice kulture ponio jedan grad koji se nalazi van granica Europske unije. A to nije nebitna stvar ako imamo na umu euroatlantske integracije s jedne, i rusko-azijske vojne vjezbe sa druge strane Dunava, ili pak ako imamo na umu otuznu realnost jedne Slavonije i jedne Vojvodine, u kojoj je suradnja Osijeka i Novog Sada na ovom projektu puno bitnija od bilo cega sto su hrvatski i srpski "naprednjaci" proizveli "naprednoga" u posljednjih godinu dana (nisam dakle govorio o kalendarskoj godini, vec o razdoblju od prosle jeseni i posljednjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj i Srbiji). U konacnici, to sto je tebi osobno Ujvidek "dalek, stran, nerazumljiv i insignifikantan", ne znaci da je on "dalek, stran, nerazumljiv i insignifikantan" Briselu. Pa upravo Brisel i EU stoje iza organizacije Europskog grada kulture. Meni pak, posve osobno, Ujvidek svakoga ljeta i svake jeseni pruza dobre jazz koncerte (brojim 004), i na tome sam mu neizmjerno zahvalan, jer toga u Osijeku nema vec godinama. Rijeka, a i Brisel, ako smijem primjetiti, nemaju takvih (kulturoloskih) problema.

 

bolje da su kandidirali Szabadku - grad, ako ništa drugo, ljepše arhitekture

 

Ko "oni"? Zar je neko mozda branio Subotici da se kandidira? U natjecanju za prijestolnicu kulture (postojeca) arhitektura nekog grada ne igra ulogu koliko kvalitetan program (kulturnog razvoja). Otud moje iskrene cestitke Novosadjanima. E sad, ovo sto spocitava uvazeni szv. nobelovac, a vezano za politicke garniture... na istu problematiku su me uputili frendovi kada sam im nedavno na kavici ispalio ovu moju "najbitniju vijest" (namjerno "najbitniju", jer u hrvatskim medijima ta vijest uopce nije ispracena). Gdje su mi frendovi s kavice (inace kulturnjaci koji redovito posjecuju Ujvidek) rekli da je to super vijest, medjutim, da Novim Sadom drmaju radikali i da se boje "mariborskog scenarija", odnosno mogucnosti da Novi Sad bankrotira. Nije ovo topic koji bi trebao krasiti pesimizam i najcrnji scenariji, medjutim, hajde da vidimo sto je to "mariborski scenarij", i da li je titula Europskog glavnog grada kulture bas toliko losa u svom najcrnjem scenariju.

 

...

Europska prijestolnica kulture i mariborski poučak
11. siječanj 2015 / Novi List

Nekoliko hrvatskih gradova najavilo je kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture. Neki su u pripremama odmakli više, neki manje, no svaki priželjkuje da će baš on biti izabran za ovu prestižnu titulu. Vezano uz to, krajem prošle godine na portalu Teatar.hr pojavilo se zanimljivo pitanje: Koliko, zapravo, stoji Europska prijestolnica kulture? U okviru te teme spomenuti portal objavio je konačni financijski izvješaj Javne ustanove Maribor EPK. Prema službenim podacima, projekt EPK Maribor imao je proračun od 29,5 milijuna eura. Iz dokumenta što je Teatru.hr proslijedio likvidacijski upravitelj vidljivo je da je EU u ukupnim troškovima EPK-a sudjelovala s oko 5 posto, dok su najveći dio ukupnog proračuna, čak 90 posto, izdvojili slovenski porezni obveznici, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini. Nešto više od 4 posto odnosi se na sponzorstva i prihod od ulaznica.

S obzirom na rezanje programskih sredstava za kulturu u hrvatskim gradovima koji kreću u osvajanje titule EPK-a, kao i na ozbiljne »rupe« u proračunima i popriličnim dugovima, Teatar.hr izražava skepsu da projekt EPK u Hrvatskoj izgleda kao posve nemoguća misija. U gradskim proračunima predviđaju se sredstva za EPK, no na primjeru Grada Rijeke razvidno je da su ove godine još više srezana sredstva za javne potrebe u kulturi, a prilično je velika i stavka dugovanja. U takvim okolnostima riječki kulturnjaci trebali bi entuzijastično prionuti pripremama za EPK. No, vratimo se na Maribor, tek radi predostrožnosti. Na Teatru.hr sredinom prosinca 2014. objavljena je i informacija da bi Maribor dvije godine nakon što je bio Europska prijestolnica kulture mogao ostati bez Borštnikova srečanja, festivala koji mu je zaštitni znak. Grad Maribor, naime, u svom proračunu za »Borštnika« nije izdvojio ništa. Posljedica je to drastičnih proračunskih rezova u gradu koji je 2012. bio EPK.

Međutim, kad je riječ o Mariboru i nije sve tako crno. U »Večernjaku« je recimo objavljen članak na temelju podataka dobivenih od mariborskog ureda za Odnose s javnošću. Prema tim podacima, Maribor je u 2012. imao 4,5 milijuna turista, dok se u godinama prije nošenja titule EPK broj posjetitelja nije penjao iznad 700.000. Zabilježeni su i ekonomski učinci projekta: otvoreno je više od 1.000 novih radnih mjesta, u 2012. godini je za oko 7,5 milijuna eura porasla dobit poslovnih subjekata u Mariboru, ali i gradovima partnerima na projektu EPK 2012.

 

...


  • 0

#17632 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 07 November 2016 - 10:47

...

 

... kao sto u matematici postoje zajednicki visekratnici, tako i na ovom boardu postoje stvari koje povezuju sve ucesnike. Bilo putem jezika (stokavica), bilo putem geografskog podrijetla (smanjena verzija Ex Yu). Mozemo mi dakako sebi umisliti i da je ovo svecki forum, samo zato sto forumasi na njemu resavaju svecke probleme (sto najcesce lici na scenario nekog filma pod naslovom "Kako su Krajisnici obranili Zapad"), ili pak kulinarski, jer govore o hrani, ili muzicki, zato sto kace muzicke klipove, ili planinarski i ronilacki, jer ovdje ima i planinara i ronica, ili tzv. sportski, jer ovaj board okuplja i navijace, itd. itd. itd. medjutim, ono sto je zajednicko svima ipak nije zivot u Belgiji ili SSSR-u, ili proizvodnja smrdljivih sireva, ili Bob Dylan i gruzijsko a cappella meketanje, ili planinarenje i ronjenje, ili navijanje za Zvezdu i fuzbalsku reprezentaciju Hrvatske, a posve sigurno to nije flamanski, ili ruski, ili francuski, ili cakavski, ili kajkavski, ili torlacki jezik. Tako da cenim (hrv. drzim) da nisam previse fulao ako sam pod "regionalna vijest" mislio na regiju u kojoj se govori stokavskim, a ne flamanskim dijalektom, i u kojoj su smjesteni Novi Sad i Osijek, a ne Brisel, New York, Venecija, Moskva, ili Sofija... 

 

 
Ja sam taj koji odredjuje sta me sa kime na 'ovom boardu povezuje'. A sta ne. 
A pogotovo u zivotu.
 
Sigurno ne 'regiJon'. To je za mene uvek bilo malo / povece opterecenje.
Nebitno mi je sta neko govori, kojim dijalektom - vec da li izgovoreno na mene ostavlja neki utisak / uticaj.
 
Kazem - uvek mi je bilo malo, da se osecam, taman posla, da 'pripadam' nekoj regiJonalnoj skalameriji. 
Otud nepostovanje / odbacivanje / bagatelisanje i ostali kinizam.
 
Ne interesuje me 'regijon', niti bilo kakve birokratske odluke o proglasenju ovog_onog za grad necega, kad znam da su svi vrlo daleki od toga.
Zato mi vise znaci komunikacija se nekim gde postoji neko zajednicko interesovanje - bilo muzicko, knjizevno, bilo oko razmene nekih ideja (ne ide sve uvek preko 4uma), bilo oko kulinarstva, pa i oko jezika (stranih) i raznoraznog isrtorijskog / kulturnog / politickog nasledja.
 
Moze i gruzijsko viseglasno pevanje - samo ne, nikada i niposto vukojebinski regiJonalni trubacko_tamburaski folklor, podvriskivanje i suplje kafanske strasti, kostane_sofke_raspevane silikonske udove i ostali degutantni opancarski seljakluk.
Kakav tu moze biti 'grad kulture'? Zamisli samo izbor izmedju Maribora / Sofije!?
:ajme:
 
Dovoljno je sesti u neki kafic u Briselu / Rimu / Veneciji pa osetiti dah istorijskih vremena.
Tamo bih uvek mogao da pripadam, a ovde - ne.
 
...

  • 1

#17633 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 20 January 2017 - 08:30

regionalni sporazum Madjarske, Hrvatske i Srbije (sklopljen davne 1956. godine) o obrani od leda na potezu od Baje do Vukovara funkcionira. troskove ledolomaca snose tri drzave, 50% Madjarska, po 25% Hrvatska i Srbija.

 

 

...

 

 

ali vidim, Zemunci nisu nista naucili (!) iz (nedavne) vlastite povijesti, kada im je Dunav u veljaci 2012. odnio i pontone i splavove i brodove i camce . sad su (ponovno!) ostali bez, kako vele, dva nauticka kluba. fakat "nevjerojatno". mis'm, kad ce ti ljudi nauciti da se brodovi ne ostavljaju na otvorenoj rijeci preko zime, i da nema tih pontona koji mogu zaustaviti ledenu masu kada se pokrene? sve neke "improvizacije", od danas do sutra. pa ko prezivi, pricat ce.

 

gluhima.


  • 1

#17634 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 20 January 2017 - 09:14

Jos neverovatnije je da ledolomci "Vucevo", "Cakor" i "Petrovaradin" iz privatizovane firme "Heroj Pinki" stoje ogoljeni i pokradeni u marini kao staro gvozdje. :ajme:

Jos Ministar  poljoprivrede izjavljuje:"Krivac se trenutno ne može tražiti u državi zato što je u poslednjih 50 godina posla za ledolomce bilo svega tri ili četiri puta. " :twak:

http://www.blic.rs/v...dolomci/s3qzzdt


  • 0

#17635 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 20 January 2017 - 09:16

Zimska luka u Osijeku

 

image.jpg

 

...

 

image.jpg

 

...

 

i moj (zamrznuti) brodic

 

image.jpg

 

...

rijeka Drava / nizak vodostaj

 

image.jpg

 

...

 

i nepomicna "santa leda" ispod koje se nalazi bova / sprud

 

image.jpg


Edited by Vjekoslav, 20 January 2017 - 09:19.

  • 2

#17636 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 21 January 2017 - 07:54

Jos neverovatnije je da ledolomci "Vucevo", "Cakor" i "Petrovaradin" iz privatizovane firme "Heroj Pinki" stoje ogoljeni i pokradeni u marini kao staro gvozdje. :ajme:

Jos Ministar  poljoprivrede izjavljuje:"Krivac se trenutno ne može tražiti u državi zato što je u poslednjih 50 godina posla za ledolomce bilo svega tri ili četiri puta. " :twak:

http://www.blic.rs/v...dolomci/s3qzzdt

 

ne bih rekao da su ledolomci rjesenje za ovaj "zemunski" problem (i u Osijeku ima "Zemunaca", identicne "marine" postoje i u Donjem gradu i uzvodno u Retfali), vec gradnja zimskih luka / sigurnih mjesta gdje rijeka miruje. kolika bi to flota ledolomaca morala biti (i koliko bi to kostalo) pa da cijele zime ne dozvoljava formiranje leda na kompletnom toku Dunava? kad malkic razmislis, tu bi cak i obicni / klasicni T sprud pomogao, obzirom da odbija maticu rijeke, pa omogucava sidriste na njegovoj nizvodnoj strani. ja se sjecam kad sam kao klinac isao sa starim na pecanje na Usce (Drave u Dunav), pa smo preko noci sidrili upravo s nizvodne / unutrasnje strane takvih sprudova gdje voda miruje (a pri vrhovima kruzi, kao u limanu). pa ti dok kuhas veceru od silnog mahanja (komarci) ispadne kasika (plop!), i onda ju lijepo izronis / napipas na dnu, jer znas da je pala tocno ispod camca, a ne deset ili pedeset ili pet hiljada metara dalje, kao sto je slucaj na otvorenoj rijeci.

 

no to je do kapetanije / uprave vodenih puteva / drzave (mada i lokalna zajednica moze odigrati bitnu ulogu). ono sto mene cudi su vlasnici tih plovila. pa nije to burek, da ga kupis (ili pravis) svako jutro, halo? materijalna vrijednost jednog obicnog cikla, a kamoli glisera, jahte, broda, svakako nije malena (o onoj intimnoj da uopce ne govorimo, o tome su tomovi knjiga napisani). i hajde, ne znas / mlad si, ili nisi imao vremena, pa ti se jednom dogodi da ti led na Dunavu skrsi / potopi ili unisti brod. medjutim, ti ga onda ponovno sidris na istom mjestu?! ne znam, meni je to, najblaze receno, suludo.


Edited by Vjekoslav, 21 January 2017 - 07:55.

  • 0

#17637 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 21 January 2017 - 08:09

ne bih rekao da su ledolomci rjesenje za ovaj "zemunski" problem (i u Osijeku ima "Zemunaca", identicne "marine" postoje i u Donjem gradu i uzvodno u Retfali), vec gradnja zimskih luka / sigurnih mjesta gdje rijeka miruje. kolika bi to flota ledolomaca morala biti (i koliko bi to kostalo) pa da cijele zime ne dozvoljava formiranje leda na kompletnom toku Dunava? kad malkic razmislis, tu bi cak i obicni / klasicni T sprud pomogao, obzirom da odbija maticu rijeke, pa omogucava sidriste na njegovoj nizvodnoj strani. ja se sjecam kad sam kao klinac isao sa starim na pecanje na Usce (Drave u Dunav), pa smo preko noci sidrili upravo s nizvodne / unutrasnje strane takvih sprudova gdje voda miruje (a pri vrhovima kruzi, kao u limanu). pa ti dok kuhas veceru od silnog mahanja (komarci) ispadne kasika (plop!), i onda ju lijepo izronis / napipas na dnu, jer znas da je pala tocno ispod camca, a ne deset ili pedeset ili pet hiljada metara dalje, kao sto je slucaj na otvorenoj rijeci.

 

no to je do kapetanije / uprave vodenih puteva / drzave (mada i lokalna zajednica moze odigrati bitnu ulogu). ono sto mene cudi su vlasnici tih plovila. pa nije to burek, da ga kupis (ili pravis) svako jutro, halo? materijalna vrijednost jednog obicnog cikla, a kamoli glisera, jahte, broda, svakako nije malena (o onoj intimnoj da uopce ne govorimo, o tome su tomovi knjiga napisani). i hajde, ne znas / mlad si, ili nisi imao vremena, pa ti se jednom dogodi da ti led na Dunavu skrsi / potopi ili unisti brod. medjutim, ti ga onda ponovno sidris na istom mjestu?! ne znam, meni je to, najblaze receno, suludo.

Eh, u to vreme "kad smo bili klinci" je mnogo stosta funkcionisalo - barem na osnovnom nivou. Vecina danasnjih vlasnika brodica (izmedju camca i broda) ih kupuje samo zato sto ih je vec kupio neki rodjak/prijatelj/komsija i drze ih u marini, nalickane i sredjene, da bi dosli kolima do njih i pohvalili se "E, imam i ja brod", a da nisu iste provozali dalje od 5 km uzvodno/nizvodno rekom - skupo im gorivo. :lol+: 

Prijatelju - nautika je skup sport i trazi zaludjenika koji ce sve to da placa, bez obzira na cenu, a ne da mu barka sluzi kao statusni simbol medju gomilom skorojevica.

Da li ocekujes od takvih da na -10 izadju na reku i lome led sekirama/krampovima? Ja ne - mnogo im je hladno.


  • 0

#17638 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 21 January 2017 - 08:43

al neka onda ne kukaju i ne prozivaju / optuzuju druge (od drzave do svih svetaca, kao sto se cuje na onoj snimci iz 2012.), sami su krivi. fakat, troskove saniranja stete i ne snose samo oni, cim se tu ukljucuju i rijecna policija i vatrogasci i brodarske sluzbe / dizalice, itd.

 

identicna problematika kao na uscu Karasice u Dravu (uzvodno od Osijeka), gdje postoji (planski izgradjeno) vikend naselje. gdje je u startu (sezdesetih godina proslog stoljeca) buducim vikendasima receno da ta lokacija sluzi kao retencija kod poplava, i da u skladu s tim grade svoje kucice, i da se (opet u skladu s namjenom tog zemljista) i ponasaju. medjutim, svake godine, kad dodju poplave, odredjeni broj vikendasa odbija napustiti to naselje (napravili su si tamo domove i trajno naselili), i onda se moraju angazirati raznorazne sluzbe da bi im se pomagalo (pa i po cijenu gubitka zivota onih koji im uskacu u pomoc). 


  • 0

#17639 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 21 January 2017 - 09:01

Razumem te u potpunosti.

Kod mene u ulici, a ista je pod dobrim nagibom, niko nije hteo da se prihvati lopate kad su bili ovi mrazevi (a i sada je -10  :tired: ), nego ono "neka se deca sankaju niz ulicu". Ja, za svojih 100m do glavnog puta, pazarim kalcijum-hlorid, pospem, led se rastopi i ulica suva k`o barut. Tad komsije dodju i pitaju "A je l` mozemo da parkiramo tu kod tebe?"  na sta je moj odgovor bio " Mozete samo da se sankate nizbrdo, posipam vodu u narednih 20 m do sledeceg dvorista - i da hocete, necete moci uzbrdo da isterate kola". Ne smeta im sneg, led, to sto ne moze da prodje gradska cistoca, hitna pomoc, bilo ko - al` smeta im da svako ocisti ispred svoje kuce? Nek` se klizaju. :lol+:


  • 0

#17640 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 22 January 2017 - 09:34

-10

 

kod mene -18, a prije neki dan i -20. ostra zima ove godine.

pravo vrijeme za...

 

IMG_20170110_231714.jpg

 

...

 

IMG_20170110_231707.jpg

 

...

 

a kad na dnu ostanu samo dvije, sibnes unutra grudu snijega s balkona

 

IMG_20170117_205758.jpg

 

:D


Edited by Vjekoslav, 22 January 2017 - 09:35.

  • 0