Jump to content


Photo

Crvena Zastava i hohstapleri


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
121 replies to this topic

#121 NebojsaF

NebojsaF
  • Members
  • 1,163 posts

Posted 10 August 2005 - 23:57

Pohlepa je sustina kapitalizma, nijedna korporacija se nikad nece odreci tolikog trzista kao sto je kinesko zarad bilo kakvih dugorocnih interesa... to ce ih same unistiti - ali doci ce novi korpovi umesto njih pa bili oni i kineski :lol:

#122 balu

balu
  • Members
  • 896 posts

Posted 31 August 2005 - 00:09

Da ne bih otvarao novi topik, a ovo ima neke veze, informacije radi cena sinjeg barela nafte je dostigla 70 devalviranih dolara i predvidja se moguci rast do 80 (Katarina sve zajebala, uvek su te zhenske bile nezgodne). Shto je najgore ne vidi se da bi cena mogla znachajno da padne.

Mozhda se, kada se krsh i lom oko Katarine sredi (naftne platforme vrate na mesto, rafinerije po jugu Amerike prorade), cena vrati na ovih 70. Ali vracanje na nekih 50 i ispod, nema teorije. Ovog puta je skupa nafta doshla da ostane. Naravno to ce najvishe pogoditi Ameriku koja i troshi najvishe po prosechnoj glavi (samo benzina oko 300 litara godishnje po glavi).

Zato sam rad predlozhiti Zastavi moj projekt iz detinjstva, valjda se to zvalo romobil. Kola za grad na pedale. Mozhe i hibrid, elektrichni pogon sa proizvodnjom struje na pedale. Velichine Smart-a. Mora da bude izuzetno lako vozilo sa brzinom ne vecom od 60 na sat. Mozhe i panel foto celija na krovu, da pripomogne pedaliranju, a naravno nizbrdo sam pravi struju. Automatski nema vishe poginulih u gradskom saobracaju. Ako udarish peshaka romobil se raspa'ne, pa ti udaraj.

Okolish ne trpi nikakve negativne uticaje. Vazduh chist da chistiji ne mozhe biti. Vozish se, a rekreirash se. Breogradjani postaju sve zdraviji i shlangiji. Svi mishicavi. Breogradjanke postaju zhenske sa najvretenastijim nogama na svetu. Nema vishe celulita, milina jedna. Kardio-vaskularna oboljenja postaju takoreci iskorenjena, te postojeci hirurshki kapaciteti za takve stvari rade za Europu po 25% nizhim cenama nego u EU. Na kraju zdravstvena zashtita uspeva da posluje na pozitivnoj nuli i MMF ne trazhi vishe da se ukine jeftino zdravstvo u Bgd-u.

Yugo-romobil postaje izvozni hit. Cela Europa ga trazhi i kupuje, zezanja radi i zato shto su troshkovi eksploatacije beznachajni, chak i u odnosu na hibride (nema benzina, ulja, filtera, podeshavanja a i osiguranje drastitjno manje). Zato mora da se stvarno dopadljivo dizajnira i da bude u nekim razdraganim Varbama. Moja omiljena boja mora da bude jedna od tih, a to je vlashka zhuta. Naravno prodaje se licenca svima vrlo povoljno, ali rojalitet za svaki prodat romobil 3%. Recimo cena dve i po do tri tisuce eurica shto znachi 75 eurica Zastavi, minimum od svakog komaTa.

Bre kako sam ovo lepo smislio, sam se sebi divim.

Lep pozdraU

Edited by balu, 31 August 2005 - 21:09.