Jump to content


Photo

VLADA NACIONALNOG SPASA ILI SPAS NACIONALNE VLADE


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Aura

Aura
  • Members
  • 20 posts

Posted 11 December 2003 - 20:50

Vlada nacionalnog spasa ili spas nacionalne vlade.

Mozda bi nam bolje prilicilo ovo drugo kad bi ga imali, jer ako ikada uspemo dobiti istinsku nacionalnu vladu mozda se i opasuljimo pa je spasavamo, a sve dok budemo trazili resenja u nekakvom spasu-vlada moze biti kakva hoce, napretka narode nema.
Ono u sta sam apsolutno siguran je to da nijedna vlada ovoj zemlji nece pomoci niti ce biti bolja od prethodne. Zemlja je u rupi i od tamo moramo izaci. Izvesti nas mogu samo ideje i ekonomski razvoj. I svi od reda su pred izbore govorili - ma ne govorili vec derali se i vikali kako nikad nije bilo teze, a pre mesec dana kazase da nije tako lose, kao ono idemo napred. Mislim se nesto ko ovde koga farba. Da ti se smuci.
Ekonomija bre, bez njenog napretka nema nijedne uspesne vlade.
Navedite samo jednu jedinu zemlju na svetu koja ima dobru vladu a losu privredu, ili jedno selo bez dobrih domacina sa dobrim putevima ili puno mleka. Nemaaaaa.
Ko sedi u Vladama.
Pravnici, knjizevnici, filozofi, ... koji bre nisu ni na zelenoj pijaci nikada jedan jedini dinar zaradili od svog proizvoda, (cast izuzetcima) i oni kroje kapu ekonomiji. Preko veza su napunjena ministarstva sa lezilebovicima koji neznaju ni mail poslat a hoce u svet.
Gde smo mi bre ustvari? Seljaci ustaju pre sunca ili ne spavaju, a drzava uzme pa ne plati po dve godine. Ma i kada plati, plati kreditima koje je uzela vani pa ispadne da smo i za visak svoje vlastite hrane duzni drugome. Hlebe moj jadni.
Prosetaju besplatno o trosku nase crkavice do Amerike pa kazu dobili smo milion dolara ( dobio si mislim se) a po kojoj ceni. Ti dobio ma ja i moje dete nema sanse da vratimo za 10 zivota.
Koji bre Demokrati, SPS, Radikali, SPO, Liberali, Komunisti, Hriscani i Demohriscani, Narodni i .... ova drzava ima vise partija nego naroda.
Sve to treba u jedan kos, motiku u ruke pa na njivu. Oznoji se bre pa onda pricaj.
Sit sam vise tih velikih patriota koji lazu u oci i nije ih sramota sutra izaci pred narod i radnike koji nisu primili platu po 2 godine i obecavat kako ce biti bolje a kad se vracaju neznaju dali su negde bili ili tek idu.
Prodaju fabrike kao svoju prciju, krcme zemlju kao cacevinu, ma kakvi sa svojom vlastitom to nikada nebi uradili.
Srpska dijaspora, makar oni bogati ( tako je zovu i ne znajuci da su u dijaspori samo oni koji nemaju maticu) soli pamet gradjanima Srbije koji za zivot nemaju ni do 10-og u mesecu i kiti se Srpstvom i Svetosavljem al ne zaviruje sa parama. Nedaj Boze ulozit u neku fabriku pa pomoci. Dodju kada se treba proslaviti kakva slava, nakrkaju se opet o nasem trosku ovi iz trenutne Vlade im podele nekakve medalje za jos nekakvije zasluge i odu u svoja ususkana inostranstva da nastave sa savetima.
Koga bre krecite, dodjite da od ove drzave napravimo drzavu. Imate li sire poglede i iskustva, primenite ih, i te svoje poslovne veze, proizvodite i prodajite odavde,... inace cemu pricati. Daleko ti kuca od moje da si 100 puta Srbin.
Irci su nekada upali u rupu i nije ih bilo sramota javno reci svojim sugradjanima i sunarodnicima : \\\"Braco mi nemozemo vise sami, Pomozite\\\", i svi su pomogli koliko su mogli.
Daj bre ima li u ovoj zemlji ili van nje iko koga vise interesuje zivot ovog naroda od politike, inace odosmo u bunar do dna.