Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

O serijama

• Please log in to reply
7500 replies to this topic

#16 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 12 December 2003 - 04:33

Milenijum? To mi je nesto poznato, jel moze malo podsecanje?
  • 0

#17 Little Red Rooster

Little Red Rooster
  • Members
  • 219 posts

Posted 12 December 2003 - 09:42

Nasao na netu prvih par epizoda Blake's 7. Naravno, poskidao, da se podsetim... Bilo je simpaticno pogledati to posle toliko godina. Definitivno mi deluje simpaticnije nego Ster Trek. Steta sto je kod nas emitovana samo prva sezona.

Trenutno se podsecam Max Headroom-a. Poskidao sam sve epizode. Cist cyberpunk!

e, kolko se ja secam sve se zavrsilo tako sto im je explodirao brod. zar to nije bio kraj?

Eksplozijom broda se zavrsava prva sezona. Serija je snimana jos 3 sezone, cini mi se (ima na bbc-jevom sajtu).

U mojoj tadasnjoj ekipi je kasting za likove iz Blake's 7 isao na osnovu izgleda. Zbog svojih tadasnjih gabarita, uvek mi je sledovalo da budem Gan :lol:

Singing Detective! Sjajno podsecanje, odlicna serija, samo, koliko se secam, relativno kratka. A kad sam bio mali, Strasilo :lol:
  • 0

#18 CallCenter

CallCenter
  • Members
  • 1,892 posts

Posted 12 December 2003 - 10:10

Milenijum? To mi je nesto poznato, jel moze malo podsecanje?

Milenijum je pravio Kris Karter pokušavajući da ponovi uspeh X-files. Tema je tajanstvena grupa Milenijum koja pokušava da pripremi svet za propast koja ga čeka dolaskom novog milenijuma.

Koliko se sećam, u poslednjoj epizodi samo retki, da ne kažem izabrani, nisu umrli od čudnog & širokom auditorijumu nepoznatog virusa. Glavni junak je, po defaultu, preživeo čekajući nastavak serijala ali ga nije dočekao. Koliko ja znam. :lol:
  • 0

#19 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 12 December 2003 - 10:46

Allo, allo, naaravno :lol:
A bile su jos dve serije koja je pravila ista ekipa, hm producenata ili rezisera ili scenarista, ko bi znao, davno je bilo izes ga, u svakom slucaju jedna se zvala Plava Laguna o nekom hotelu, a druga je neka robna kuca i mislim da se zvalo Have you been served ili nesto slicno. I te dve su mi bile bas dobre ali ne tako dobre kao allo allo.

Milenijum je meni smor nevidjeni, probala sam da gledam i na polovini prve epizode odustala. Sorry CallCenter, nista licno :lol:

Inspektor Morse svakako, a i onaj inspektor sto ga je igrao Del-boy :lol: , bese Frost?

E da i Njujorske plavce ako nisam vec spomenula.

Da te kanadske serijice, Put za Ejvonli i ona druga o Anne su bile simpaticne :lol:
  • 0

#20 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 12 December 2003 - 10:51

> kolko se ja secam sve se zavrsilo tako sto im je explodirao brod. zar to nije bio kraj?

Ju, pa nije valjda? Pa zar se tako zavrsilo? :lol:

Ja se toga uopste ne secam ...
  • 0

#21 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 12 December 2003 - 10:56

A jel Cracker bese ono o debelom psihijatru koji radi u policiji? Ako jeste, i to je na mojoj listi :lol:

A btw jel gledao neko englesku seriju o grupi advokata koja stanuje u jednoj kuci, ne mogu da se setim kako se zove? To je meni bila isto bas dobra serija.
  • 0

#22 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 12 December 2003 - 11:07

A jel Cracker bese ono o debelom psihijatru koji radi u policiji? Ako jeste, i to je na mojoj listi

Jeste. Na mojoj takodje.

A btw jel gledao neko englesku seriju o grupi advokata koja stanuje u jednoj kuci, ne mogu da se setim kako se zove? To je meni bila isto bas dobra serija.

To je islo na 92ojci, "Ziveti svoj zivot" - "This Life"

Posted Image
  • 0

#23 Larko

Larko
  • Banned
  • 6,536 posts

Posted 12 December 2003 - 11:13

Jeste. Na mojoj takodje.

To je islo na 92ojci, "Ziveti svoj zivot" - "This Life"

Posted Image

u jes,
to se prikazivalo kad sam ja ziveo u engleskoj i bilo je jezivo gledano
serija je dobra, samo sto mi je prvih par epizoda bila muka od inventivnog cimanja kamere (da bi sve izgledalo zivotno i iz perspektive neposrednog posmatraca)
  • 0

#24 pal

pal
  • Members
  • 1,348 posts

Posted 12 December 2003 - 11:37

Posted Image
  • 0

#25 Mesplède

Mesplède
  • Members
  • 682 posts

Posted 12 December 2003 - 12:11

Milenijum je pravio Kris Karter pokušavajući da ponovi uspeh X-files. Tema je tajanstvena grupa Milenijum koja pokušava da pripremi svet za propast koja ga čeka dolaskom novog milenijuma.

Koliko se sećam, u poslednjoj epizodi samo retki, da ne kažem izabrani, nisu umrli od čudnog & širokom auditorijumu nepoznatog virusa. Glavni junak je, po defaultu, preživeo čekajući nastavak serijala ali ga nije dočekao. Koliko ja znam. :lol:

Prilično šturo. Jeste u pitanju supertajna grupa koja očekuje smak sveta početkom novog milenijuma i zato prati sve moguće dogadjaje koji imaju veze sa verskim, a naročito biblijskim, predskazanjima. Glavni lik je uvek fenomenalni Lans Henriksen, koji je poslednji vrbovan u grupu i ima svoje sumnje, strahove, ali i porodične probleme. Grupa se bavi raznim zločinima koji prema njihovom mišljenju imaju veze sa proročanstvima.

Mnogo religioznih i mističnih tema. Serija je spora, mračna, hermetična, sasvim mi je jasno zašto neki ljudi ne mogu da je gledaju. Ja, medjutim, nisam kompetentan da govorim koliko je dobra, pošto je mnogo volim.

Virus na kraju nije neimenovan, ali poenta je u tome što serija tada nije imala srećan kraj, nego se desio taj pomor u novom milenijumu. Junak jeste preživeo, ali ko je odgledao tu epizodu pod punom pažnjom a nije suzu pustio, taj (ubaciti sada nešto etiketirajuće).

Nastavak je bilo klasično odradjivanje: glupo, dosadno i neinvetivno, sa samo jednom dobrom epizodom (internet ubici koji sluša "Mikado", ali i ta je problematična).
  • 0

#26 CallCenter

CallCenter
  • Members
  • 1,892 posts

Posted 12 December 2003 - 12:25

Nećemo valjda i polemiku oko Milenijuma? :lol:

Kao žešćem fanu X-files, Milenijum je po mom mišljenju bio više nego loša kopija. Poslednja epizoda ne da mi nije izazvala suze (ok, samokazniću se zbog toga) nego je grozno bazdila na patetiku. Kao njih troje skonjeni u nekakvu šumu, a otac porodice (zaštićen od virusa) poseduje još samo jednu dozu vakcine. Pretpostavljam da je njegov izbor da spase kćerku a suprugu pusti niz vodu trebalo da me rasplače?

Sorry, ništa od suza. :lol: Nemoj da se trudiš, sam ću ubaciti nešto etiketirajuće. :lol:
  • 0

#27 Mesplède

Mesplède
  • Members
  • 682 posts

Posted 12 December 2003 - 19:04

Nećemo valjda i polemiku oko Milenijuma? :lol:

Kao žešćem fanu X-files, Milenijum je po mom mišljenju bio više nego loša kopija. Poslednja epizoda ne da mi nije izazvala suze (ok, samokazniću se zbog toga) nego je grozno bazdila na patetiku. Kao njih troje skonjeni u nekakvu šumu, a otac porodice (zaštićen od virusa) poseduje još samo jednu dozu vakcine. Pretpostavljam da je njegov izbor da spase kćerku a suprugu pusti niz vodu trebalo da me rasplače?

Sorry, ništa od suza.  :lol: Nemoj da se trudiš, sam ću ubaciti nešto etiketirajuće.  :lol:

Učini to...što bolnije!!! :lol:
  • 0

#28 eega beeva

eega beeva
  • Members
  • 282 posts

Posted 12 December 2003 - 19:51

A kad sam bio mali, Strasilo 

Hej Little Red Roosteru, sad si me pogodio u zivac! Sta bese to, secam se kao kroz maglu, a emocije teku li teku....(dobro - kaplju li kaplju, ostarilo se)

Pretpostavljam da je njegov izbor da spase kćerku a suprugu pusti niz vodu trebalo da me rasplače?

Eee, jel' gledao neko "SHOAH" - 8-mosatni dokumentarac o WWII? Tamo brica jevrej osisa na celavo clanove porodice pred odlazak u gasnu komoru, a svi cute jer ako ga nazziji provale da su to njegovi, i njega ce. Posle preziveo, pa pricao za dokumentarac (plako, sentimentalan, sta li). Eto, TV zaostaje za realnoscu (nazalost).

U Blejkovoj sedmorki bese neka simpa plavusica? Jedino nje se secam, i onih pistolja za teleport, sa gajtanom (trebao bi im "peglisha"), koje posle za pojas zadenes. I napetost - stalno ih teleportuju u zadnji cas, kad umal' da izginu, pa se ti, klinac, sav uneredis.

Edited by eega beeva, 13 December 2003 - 02:24.

• 0

#29 Carverious

Carverious
  • Members
  • 60 posts

Posted 15 December 2003 - 01:31

Dawson's creek
  • 0

#30 MaPeT_11.9

MaPeT_11.9
  • Members
  • 38 posts