Sto se Rodica tice mislim da oni imaju politiku jedan proizvod-jedna marka. Tako je barem bilo na pocetku. Recimo od kisele vode su imali samo Knjaz Milos.što se tiče distribucije piva, to je blagi užas. ja ne znam kako to ide, da li svaka prodavnica sama za sebe procenjuje trebovanja, ali znam da je katastrofalno teško naći pivo s vremena na vreme. svi su sad pukli sa ekspanzijom hipermarketa, ali ne lezi vraže: Čak ni taj superiorni Merkator nema određenu politiku kad je u pitanju domaće pivo. desilo mi se da nisam mogao da nađem Jelen ili Nikšić tamo, a u Rodić hipermarketu mi se desilo da nije bilo ničega sem bip-a u plastičnim flašama...
A za prodavnice je razumljivo. Naravno da je lepo za oko uci u prodavnicu i videti 20 vrsta piva. Ali od tih 20 vrsta prodace se samo Jelen, ostalo za ukras. Heh, to je fazon kao sa C-marketom. Citao sam negde da im se skoro celokupan promet sastoji od prodaje hleba, mleka i tako tih prehrambenih sitnica do 50 dinara. Ali naravno, radi imidza, treba napuniti radnju i recimo Jacobs filter kafom, Mozart kuglama, Milka cokoladama od 300g i sl. Samo se takvi proizvodi prodaju na komad. U 10 dana ako neko kupi tako nesto. Ali ce svako pre svoj hleb i mleko kupiti u prodavnici sa fancy robom nego u nekoj soc samoposluzi.