Jump to content

Photo

Domace pivo

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
347 replies to this topic

Poll: Najbolje domace pivo je... (256 member(s) have cast votes)

Najbolje domace pivo je...

1. BIP (6 votes [2.58%])

Percentage of vote: 2.58%

2. Jelen (71 votes [30.47%])

Percentage of vote: 30.47%

3. Niksicko (60 votes [25.75%])

Percentage of vote: 25.75%

4. Lav (17 votes [7.30%])

Percentage of vote: 7.30%

5. Zoffman (14 votes [6.01%])

Percentage of vote: 6.01%

6. Jagodinsko (10 votes [4.29%])

Percentage of vote: 4.29%

7. Old Gold (6 votes [2.58%])

Percentage of vote: 2.58%

8. Zajecarsko (10 votes [4.29%])

Percentage of vote: 4.29%

9. Valjevsko (2 votes [0.86%])

Percentage of vote: 0.86%

10. Neko deseto (37 votes [15.88%])

Percentage of vote: 15.88%

Vote Guests cannot vote

#61 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 24 September 2003 - 03:21

što se tiče distribucije piva, to je blagi užas. ja ne znam kako to ide, da li svaka prodavnica sama za sebe procenjuje trebovanja, ali znam da je katastrofalno teško naći pivo s vremena na vreme. svi su sad pukli sa ekspanzijom hipermarketa, ali ne lezi vraže: Čak ni taj superiorni Merkator nema određenu politiku kad je u pitanju domaće pivo. desilo mi se da nisam mogao da nađem Jelen ili Nikšić tamo, a u Rodić hipermarketu mi se desilo da nije bilo ničega sem bip-a u plastičnim flašama...

Sto se Rodica tice mislim da oni imaju politiku jedan proizvod-jedna marka. Tako je barem bilo na pocetku. Recimo od kisele vode su imali samo Knjaz Milos.

A za prodavnice je razumljivo. Naravno da je lepo za oko uci u prodavnicu i videti 20 vrsta piva. Ali od tih 20 vrsta prodace se samo Jelen, ostalo za ukras. Heh, to je fazon kao sa C-marketom. Citao sam negde da im se skoro celokupan promet sastoji od prodaje hleba, mleka i tako tih prehrambenih sitnica do 50 dinara. Ali naravno, radi imidza, treba napuniti radnju i recimo Jacobs filter kafom, Mozart kuglama, Milka cokoladama od 300g i sl. Samo se takvi proizvodi prodaju na komad. U 10 dana ako neko kupi tako nesto. Ali ce svako pre svoj hleb i mleko kupiti u prodavnici sa fancy robom nego u nekoj soc samoposluzi.

#62 pixy

pixy
  • Members
  • 4,111 posts

Posted 24 September 2003 - 06:26

Sto se Rodica tice mislim da oni imaju politiku jedan proizvod-jedna marka. Tako je barem bilo na pocetku. Recimo od kisele vode su imali samo Knjaz Milos.

A za prodavnice je razumljivo. Naravno da je lepo za oko uci u prodavnicu i videti 20 vrsta piva. Ali od tih 20 vrsta prodace se samo Jelen, ostalo za ukras. Heh, to je fazon kao sa C-marketom. Citao sam negde da im se skoro celokupan promet sastoji od prodaje hleba, mleka i tako tih prehrambenih sitnica do 50 dinara. Ali naravno, radi imidza, treba napuniti radnju i recimo Jacobs filter kafom, Mozart kuglama, Milka cokoladama od 300g i sl. Samo se takvi proizvodi prodaju na komad. U 10 dana ako neko kupi tako nesto. Ali ce svako pre svoj hleb i mleko kupiti u prodavnici sa fancy robom nego u nekoj soc samoposluzi.

Rodić je postao mnogo bolji, ali treba ići radnim danom zato što vikendom navali raja pa nestane svega :lol:

a što se tiče fancy prodavnica, tu si u pravu. Ako se navadiš na nešto fancy u C marketu, recimo, osuđen si na propast. Ja na primer pijem filter kafu - naći je dva puta zaredom je nemoguće. Nema veze da li je u pitanju Intermezzo ili Jacobs, kad god ti treba ponovo, nema je. Zato me nikad nije izdala Zemunska pijaca :lol:

#63 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 24 September 2003 - 09:48

Dakle Rodic promenio politiku? Heh, verovatno ih je konkurencija primorala na to. Po otvaranju sam citao da im je fazon bio jedan-jedan, navodno zbog nizih cena. Dakle nabave na tonu Knjaza, pa ga prodaju nesto malo jace od fabricke cene. Pa je recimo tamo kostao, lupam, 21 dinar a recimo u C-marketu 28.

Pijem i ja filter kafu! :lol: Kod mene, hvala Bogu, Jacobs-a uvek ima. Pojavio se i Julius Meinl a Intermezzo vidjam samo u Pekabeti.

Hocemo novi poll za filter kafu??? :lol:

#64 Balttazar

Balttazar
  • Members
  • 2,428 posts

Posted 24 September 2003 - 14:34

Od domacih piva, naravno, jedino valjano (uvek je slicnog kvaliteta) je Jelen. Ostala piva su manje ili vise blagi uzas, gde se posebno istice Zoffman light (brrr... kao da pijem naparfimisanu vodu, katastrofa). BIP i ostala sranja nisam poodavno pi(j)o(sa ili bez?!), tako da sam skoro i zaboravio koliko su odvratna. Od stranih Guinness je broj jedan (treba se navici na njegov smek... divota). Sva ceska piva, generalno, su dobra. Izdvoijo bih jos i Efes (lagano, pitko i jos hladno - o'ma ozednis). Heineken je, barem po meni, sasvim prosecna piva, samo dobrooo izreklamirana. E da, mexicka piva su stvarno uo kej. Skoro sam probao Nektar, joooj Boze kojeg uzasa! I jedno pitanjce. Da li vise volite da pijete svetla ili tamna piva? Sto se mene tice tamna vise volem, mada daj sta das. 2Hawk: Filterusa je djubre.

#65 voja i

voja i
  • Members
  • 3,917 posts

Posted 24 September 2003 - 16:56

Kad smo kod piva, jel mozda neko pio ovo:

Posted Image

Domaca ne poznajem dovoljno, secam se da je u ex-yu najbolje bilo Lasko (Zlatorog?).
Od stranih (svetlih) Mahou***** (lokalpatriotizam), moze i Aguila-Amstel, a od tamnih Grimbergen Double (a ako preteras bude i Trouble :lol: ) ili Guinness.

Edited by voja i, 24 September 2003 - 16:57.

#66 chandra

chandra
  • Members
  • 2,782 posts

Posted 24 September 2003 - 17:25

Zrenjaninski PORTER. Crn, gust, sladak... :lol: :lol: :lol:

#67 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 24 September 2003 - 17:28

*Od domacih piva, naravno, jedino valjano (uvek je slicnog kvaliteta) je Jelen.

*Ostala piva su manje ili vise blagi uzas, gde se posebno istice Zoffman light (

*Da li vise volite da pijete svetla ili tamna piva? Sto se mene tice tamna vise volem, mada daj sta das.

*Za Jelen bi se slozio ali samo do neke granice. U principu, 330 dana u godini je konstantno ok ali ipak ima i onih 30ak kad otaljaju. Preksinoc sam bas kupio sa ortacima 5 plasticnjaka Apatinskog (dakle to je to) i prva dva (iz jedne prodavnice) su bila super. Druga tura je bila blagi uzas. Onako pijani smo uspeli da svarimo dva komada, meni je trece ostalo u frizideru i sad ne znam da li da ga prospem ili da se otrujem. A zaooooooo mi da prospem... :lol:

* :lol: :lol: :lol: za Zoffman te kapiram. Ko ga je skoro pio zna sta je u pitanju.

* Pa svetla. Ok, tamno mozda vise gotivim ali ga pijem jednom u 10 meseci. U principu: daj sta das. :lol:

heh, a filterusa je ok samo se treba navici. Meni je dosta vremena trebalo dok sam uspeo da predjem sa turske na filter. U pocetku me je bolela glava, skakao mi je pritisak, pio sam je kao vodu. A sada sam se navikao i ok je. Heh, to je problem kod stranih, kvalitetnih kafa. Turska je 10x slabija a po ukusu "jaka" i popijes jednu veliku solju i miran si na neko vreme. A filterusa i uopste instant kafe su jake a lep im ukus (kao kakao, :lol: ) pa ako se ima moze da se popije 5 velikih solja za sat vremena. I posle je kuku-lele...

#68 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 24 September 2003 - 17:29

Kad smo kod piva, jel mozda neko pio ovo:

Posted Image

:lol: , jel' to u Kini zidarac 0,7????

#69 pixy

pixy
  • Members
  • 4,111 posts

Posted 24 September 2003 - 19:08

jeb'ga, izgleda da samo nas dvojica pijemo filterušu :lol:

plus, da dodam još nešto: rešio sam da eksperimentišem malo danas pa sam kupio Laško pivo "Bandidos" sa ukusom tekile i limuna. Ajoj.... smučilo mi se o'ma :lol:

kupio sam i crno laško u flašici, pa sad ne znam da li da ga probam ili da dam nekom od ukućana da degustira umesto mene :lol:

Edited by pixy, 24 September 2003 - 19:10.

#70 Balttazar

Balttazar
  • Members
  • 2,428 posts

Posted 25 September 2003 - 02:00

heh, a filterusa je ok samo se treba navici. Meni je dosta vremena trebalo dok sam uspeo da predjem sa turske na filter. U pocetku me je bolela glava, skakao mi je pritisak, pio sam je kao vodu. A sada sam se navikao i ok je. Heh, to je problem kod stranih, kvalitetnih kafa. Turska je 10x slabija a po ukusu "jaka" i popijes jednu veliku solju i miran si na neko vreme. A filterusa i uopste instant kafe su jake a lep im ukus (kao kakao,  ) pa ako se ima moze da se popije 5 velikih solja za sat vremena. I posle je kuku-lele...

Tursku tek nevarim (popijem je jednom u dva meseca). Lepo uzmes solju od oko pola litra, sipas 5-6 kasicica nesa i ostalo mleka (bez secera, pene i ostalih gluposti) i pijes ko co'ek, mada moze povremeno i espreso (naravno bez cukera).

, jel' to u Kini zidarac 0,7????

Pre bih rekao da je to porodicno pakovanje, s' obzirom na dimenzije doticnih.

#71 ikar

ikar
  • Members
  • 7,779 posts

Posted 25 September 2003 - 11:32

jeb'ga, izgleda da samo nas dvojica pijemo filterušu  :lol:

plus, da dodam još nešto:  rešio sam da eksperimentišem malo danas pa sam kupio Laško pivo "Bandidos" sa ukusom tekile i limuna. Ajoj.... smučilo mi se o'ma  :lol:

kupio sam i crno laško u flašici, pa sad ne znam da li da ga probam ili da dam nekom od ukućana da degustira umesto mene  :lol:

postoji vise vrsta tamnog laskog... ti si verovatno kupio ono sa ljubicastom etiketom. vrlo, vrlo solidno pivo

#72 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 25 September 2003 - 13:17

Po meni je sve stvar navike.Ja sam dugo godina pio isključivo Pećko pivo i ono je po meni sasvim
dobro ako ne i najbolje na prostoru SFRJ ali znam i ljude kojima se nije sviđalo.Sad ga prodaju kao
"Bira e Pejes"i skoro je jedan moj priojatelj doneo dve gajba pa smo eto probali i to čudo i nema baš
neke velike razlike od prethodnog.
Ovde vidim da niko ne spominje i piva iz Makedonije:Skopsko,Bitoljsko,Prilepsko koja su ranije bila loša
ali sa privatizacijom su poboljšali kvalitet pogotovo skopsko"se e možno"u flašicama od 0,33 i Dab pivo
koje proizvodi Prilepska pivara.
Od Jelena me redovno boli glava i prestao sam da ga konzumiram a najviše trenutno pijem Laško i često
odem do pivnica na točeno pivo(najbolje su Optimist i Iriš pab).
Nisam odavno probao piva koje proizvode u BiH i hrvatskoj pa nemam komentare za Ožujsko,Nektar.

#73 Gandalf

Gandalf
  • Members
  • 7,553 posts

Posted 25 September 2003 - 13:32

Najbolja domaća piva su Jelen i Nik - zadnjih godina pijem samo ta + Laško u ambalaži 0,33. Pećko nije bilo loše pre rata, a i sad je solidno (mada je neposredno posle rata bilo užasno).

2ikar & perkos: Ginis u Kukriju? :lol:

Edited by Gandalf, 25 September 2003 - 13:34.

#74 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 25 September 2003 - 13:37

Najbolja domaća piva su Jelen i Nik - zadnjih godina pijem samo ta + Laško u ambalaži 0,33. Pećko nije bilo loše pre rata, a i sad je solidno (mada je neposredno posle rata bilo užasno). 

2ikar & perkos: Ginis u Kukriju? :lol:

Ok Gandalfe!
Mogli bi da pozovemo i Peacemakera ili Kosovara?

#75 Gandalf

Gandalf
  • Members
  • 7,553 posts

Posted 26 September 2003 - 13:16

Mogli bi da pozovemo i Peacemakera ili Kosovara?

Multietničnost na delu! :lol:

Edited by Gandalf, 26 September 2003 - 13:17.