Jump to content

Photo

Domace pivo

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
347 replies to this topic

Poll: Najbolje domace pivo je... (256 member(s) have cast votes)

Najbolje domace pivo je...

1. BIP (6 votes [2.58%])

Percentage of vote: 2.58%

2. Jelen (71 votes [30.47%])

Percentage of vote: 30.47%

3. Niksicko (60 votes [25.75%])

Percentage of vote: 25.75%

4. Lav (17 votes [7.30%])

Percentage of vote: 7.30%

5. Zoffman (14 votes [6.01%])

Percentage of vote: 6.01%

6. Jagodinsko (10 votes [4.29%])

Percentage of vote: 4.29%

7. Old Gold (6 votes [2.58%])

Percentage of vote: 2.58%

8. Zajecarsko (10 votes [4.29%])

Percentage of vote: 4.29%

9. Valjevsko (2 votes [0.86%])

Percentage of vote: 0.86%

10. Neko deseto (37 votes [15.88%])

Percentage of vote: 15.88%

Vote Guests cannot vote

#31 m

m
  • Members
  • 1,696 posts

Posted 14 September 2003 - 18:45

Moguće kad je Chipsy u pitanju, ali je zato El Famoso održao kvalitet bar dve godine  B)

Nikako jesti u tuckwood-u sa prelivom, uz uzbudljiv film, jer pre ili kasnije umocis prste u onaj mulj od sosa koji ostane, a posle filma se ustanove i fleke u krilu!
Inace rula!

#32 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 14 September 2003 - 21:47

Mogli bi za koji dan da napravimo drugi krug izbora za naj-domace pivo ili jos bolje za najbolji domaci brend Interbrew-a.

Dakle

Posted Image

vs.

Posted Image

#33 KaspeR

KaspeR
  • Members
  • 356 posts

Posted 14 September 2003 - 22:09

Da li neko pio ovo novo niksicko sa odvratnim nazivom Nik Cool...... meni se pivo mnogo,ali bas MNOGO svidelo......
heineken ?????? ...... zar neko u inostranstvu pored toliko dobrih piva, pije heineken.....

#34 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 14 September 2003 - 23:18

Ja sam cuo da je Nik Cool odlicno pivo mada nisam imao prilike da ga probam.

Kod mene je trenutno favorit Bitburger. U C-marketu limenka od 0,33 kosta nekih 27-28 dinara.

#35 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 15 September 2003 - 02:02

Do pocetka 90-ih ubedljivo Zrenjaninsko (tada su se Rogonja i lavce bili pravili za okolna sela)..onda je nekome uspelo ono sto retko kome uspeva- da upropasti pivaru (nekoliko vrsti svetlog, 0,5l i 0,3l + crni Porter, nase najbolje crno, i Becejci imaju kvalitetno (samo crno) + Tut-gut + jos nekih bezalkoholnih napitaka). Tog je trebalo streljati ili poslati za Hag. Prodavalo se diljem SFRJ + susedne zemlje. Valjda je toceno Zrenjaninsko, direktno iz pivare, i dalje dobro, inace i ovima sadasnjim treba omcu oko vrata. Nekada bilo :lol:

Danas pijem od nasih svako malo, zidarsko se prozgadilo do panja i skoro svako toceno...

Od stranih ceski Pilsner zimi i Sol ili Korona leti, oba u flasama ( ova meksicka i nisam video u limenkama)..

Kada si stavio zajecarko,mogao si i zrenjaninsko na listu :lol:

Sledece godine se ovde nalazimo:

Učesnici 18-tih "Dana piva" >>> 07/08/2003
Predstavljamo Vam konačan spisak učesnika ovogodišnjih 18-tih po redu "Dana piva" u Zrenjaninu.

- Domaće pivare
> Apatinska pivara
> Zrenjaninska industrija piva
> Pivara Nikšić
> Pivara Čelarevo
> Beogradska industrija piva
> Jagodinska pivara
> Vršačka pivara
> Pivara Zaječar
> Pivara Valjevo
> Pivara Bečej

- Strane pivare
> Amstel - Holandija
> Heineken - Holandija
> Pivovarna Laško - Slovenija
> Tuborg - Danska
> Zlatopramen - Češka
> Staropramen - Češka
> Kaizer - Nemačka
> Topvar - Slovačka
> Nektar - Banja Luka
> Union - Slovenija
> Efes - Turska

#36 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 15 September 2003 - 03:00

Zrenjaninsko...ja ga pamtim iz vremena bombardovanja tako da sam mislio da niko normalan ne moze da ga voli. Nisam znao za ovu tvoju pricu tj. da je nekada bilo in.

A Zajecarsko...pa njega sam morao da stavim jer sam ga 3 meseca konstantno pio u vojsci. :lol: I to je zanimljivo...meni je to Zajecarsko u vojsci bilo do jaja pivo. Crveno (obicno) super a cak i onaj odvratni Pils plus mi je bio ok. Intresantno je to...kad si u govnima onda je sve super. :lol:

#37 pixy

pixy
  • Members
  • 4,111 posts

Posted 15 September 2003 - 08:53

ja sam u srednjoj skoli preko leta radio u pivarama, tj. u skladistima piva. Vise sam radio u BIP-ovom skladistu, pa sam izgustirao BIP dovoljno da ga sad ne pijem uopste. radio sam i u stovaristu Zajecarskog piva....e tu je bilo frke. naporan posao, a pivo je tada (90 i 91) imalo veoma cudan ukus. jednom se zamalo nisam onesvestio koliko je bilo hladno i neobicnog ukusa. Od tada ga vise ne pijem...

kad sam bio mali svi su pili "Brku" - Jagodinsko pivo, ali kad sam ga ja probao negde sa 15-16 godina, bilo je grozno. izgleda da je to bilo jedino pivo koje je moglo da spere one filter drine, 57, morave i ostale cigarete koje su se tad pusile :lol:

#38 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 15 September 2003 - 14:58

Zrenjaninsko...ja ga pamtim iz vremena bombardovanja tako da sam mislio da niko normalan ne moze da ga voli. Nisam znao za ovu tvoju pricu tj. da je nekada bilo in.

A Zajecarsko...pa njega sam morao da stavim jer sam ga 3 meseca konstantno pio u vojsci.  :lol:  I to je zanimljivo...meni je to Zajecarsko u vojsci bilo do jaja pivo. Crveno (obicno) super a cak i onaj odvratni Pils plus mi je bio ok. Intresantno je to...kad si u govnima onda je sve super.  :lol:

Da ne poverujes koliko se prodavalo..Neka neko stariji kaze kako je i u BG bilo..ja BIP nisam video do nedavno na nekom pristojnijem mestu...duz celog Jadrana, u Temisvaru :lol: milijarde zarade...tradicija, 1745 je osnovana...secam se da su Janezi montirali neku traku za limenke jos sredinom 80-ih..pokrala banda, mamu im %$$#&....ova egzoticna piva (Zajecarsko, Nisko..) nisam video dok se nije SFRJ raspala...no, dok je svinja bice i pomija, pa kada sam pod sankcijama pio 'votku' i 'rakiju', mogu i ova piva :lol:
Crno becejsko je odlicno, puno kvalittnije od onog pancevackog(?) medjutim dizajn i reklama su iz 1974, pa ga ni radnici u pivari ne piju :lol: ... Mnogi su mi se smejali kada sam rekao da bi mi pivo mogli da izvozimo, a videces sta ce se desiti sada kada su Belgijanci dosli u Apatin..od naseg okruzenja, samo Rumuni imaju nesto malo, Hrvati koliko znam pokrivaju sebe+ turisticku sezonu, ostali mrka kapa...jer pivarstvom su se ranije bavile Svabe, i oni su u Voshi ostavili ove silne pivare + postoji tradicija (znanje je takodje doslo) po pitanju hmelja i jecma, i smatram da trzista Bugarske, Makedonije, BiH, pa i Grcke su kao stvorena na nas...

Edited by Vladap, 15 September 2003 - 14:59.

#39 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 15 September 2003 - 15:16

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Ocajan dizajn...ukus svetlog se malo popravio poslednje dve godine, crno odlicno, tut-gut (Euro-malc) je valjda dobar-nisam pio...

Da li vi znate da zrenjaninska pivara starija od bilo kakve americke tradicije :lol: :lol: :lol: :lol:
O tradiciji i jos kojecemu: http://www.zip.co.yu/ , sa posebnim osvrtom na 'dane piva' B)

Edited by Vladap, 15 September 2003 - 15:30.

#40 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 17 September 2003 - 01:43

Nije li Vas bre sramota da od ovolikih pivopija niko ne spomene Nisko pivo..Superior i Apel...politika bato.. :lol:

Nije valjda da nikad niste pili Nisko pivo?????

P.S. Ako niste...nemojte..nije nikakvo

LAsko
Plzensko
Efes
Amstel
sve ostalo je zezanje

#41 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 17 September 2003 - 03:02

...

Probao Nisko - dva puta. Ne secam se ukusa.

Nikako mi ne ide da je Plzensko - posle Laskog. To je bigga mistejka.
Ic not tru.

Cesko pivo - rulez. Ovi "nasi" prazani bi mogli nesto i da napisu. Posebno oko tradicije i nacina konzumiranja. Onaj sjajan masni sir koji ide uz pivo! I one krigletine!

"Porter" (Luchko pivo) je odlican. Samo treba da je pristojno ohladjen.

Nego, kad smo vec kod toga - jel' probao nekao kombinacije pivo + nesto zestoko?
Cesi: pivo + rum (mnogo vole rum?)
Nemci: pivo + korn (rakija od razi)
Rusi: pivo + votka (takozvani "jorsh"/grgec)
Madjari: pivo + kajsijevaca
(Unknown): pivo + dzin
domaca klasika: pivo + vinjak (beton & svici)?
Any comments?

Queen Viktorija je ponekad trosila sampanjac + crno pivo - tzv. "black velvet" ili sampanjac + svetlo pivo - "golden velvet"?

Jel'neko imao prilike da proba: razbije se sveze jaje i sune u casu, sipa se "stout"?
A grejano pivo - protiv prehlade? A supa / chorba od piva?

Jel' neko probao tzv. "jako pivo"? Rusi kazu "krepkoje". "Baltika" - 16% alkohola? Kupio nekim nasim ortacima u Moskvi, kazu sta je bre ovo? Posle dve case - svi "obrljavili"!
Samo se cerekaju, al' si nas zahebo! ...

...

#42 sabahudin

sabahudin
  • Members
  • 639 posts

Posted 17 September 2003 - 07:10

Nego, kad smo vec kod toga - jel' probao nekao kombinacije pivo + nesto zestoko?
Cesi: pivo + rum (mnogo vole rum?)
Nemci: pivo + korn (rakija od razi)
Rusi: pivo + votka (takozvani "jorsh"/grgec)
Madjari: pivo + kajsijevaca
(Unknown): pivo + dzin
domaca klasika: pivo + vinjak (beton & svici)?
Any comments?

Queen Viktorija je ponekad trosila sampanjac + crno pivo - tzv. "black velvet" ili sampanjac + svetlo pivo - "golden velvet"?

Jel'neko imao prilike da proba: razbije se sveze jaje i sune u casu, sipa se "stout"?
A grejano pivo - protiv prehlade? A supa / chorba od piva? 

Jel' neko probao tzv. "jako pivo"? Rusi kazu "krepkoje". "Baltika" - 16% alkohola? Kupio nekim nasim ortacima u Moskvi, kazu sta je bre ovo? Posle dve case - svi "obrljavili"!
Samo se cerekaju, al' si nas zahebo! ...

...

ovde, u subotici, valjda zbog pogubnog uticaja ravnice i bedaka, neki od nas vole da zaliju Pelinkovac pivom, tek da se brzze stigne do cilja :lol: .
Ponekad ide jedan deo veceri ili dana pelin, pa zatim pivo, mada ima i obrnutih sluccajeva. Redje oba odjednom.

#43 Lavinia Amaldi

Lavinia Amaldi
  • Members
  • 2,362 posts

Posted 17 September 2003 - 07:24

ONE AND ONLY... :lol:

#44 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 17 September 2003 - 08:25

Kinik

A supa / chorba od piva?

Sa preprzenim komadicima tosta/kruha? Prob'o. :lol:

A znas za ovo?

PALAČINKE S PIVOM

2 jaja, čaša mlijeka, čaša piva, 20dag brašna, 2 žlice ulja, žlica šećera, malo soli.

Od brašna, jaja, šećera i jednog dijela mlijeka i piva napravi se jednolika smjesa. Potom se doda preostalo mlijeko i pivo, ulje i sol i dobro izmješa. Smjesa treba odstajati sat i pol na toplijem mjestu, te se tada počne sa pečenjem palačinki.

...

Vidim da ste znalci/potrosaci piva, jedino mi nije jasno zasto nitko ne spominje i glavni faktor kvalitete piva, tj. kakvocu vode?

I sta rece ... 1745.?
Khm, khm ... Osijek, 1694. godina :lol:

Imam i jedno pitanje: Je li pivo po vama prehrambeni proizvod ili spada u alkoholna pica?

#45 al bundy

al bundy
  • Members
  • 570 posts

Posted 17 September 2003 - 08:30

Je li pivo po vama prehrambeni proizvod ili spada u alkoholna pica?

hrana, naravno....pa kad se najedem zhuje i zalijem ju necim ljutim...brrrr
:lol: glava ko bundeva