Evo
odlicnog razloga da se ovaj zaboravljeni topik izvadi na povrsinu:
Hella Posted: 9 Apr 2004, 22:19
faking anbilivabl:
krenemo oko nekih 17.00 h do ženinih staraca da ostavimo mlađeg potomka na čuvanje predatcima, pošto i žena i ja, ugledni privatnici, argatujemo preko "Praznika".
uslovi za izživljavanje na severnobačkim putovima - skoro pa idealni:
gužva, hrpe neispravnih vozila škiljavih svetala, monsun u najavi, sumrak i loše obeležene trake.
rupčage i straktorski točkova blato sveže iznešeno iz oranica - bonus na reli stazi.
elem, kod buvljaka prošišam pored turskogroblja aka stoperke.
žena komanduje curik, vratimo se pesto metara nazad po nju.
devojčura - drusna nordiska boginja, plave oči, plava kosa, 145 belih zuba u vilici, studira Difa, u neverici: jeeeeeeee, vratili ste se po Mene! da, jesmo, ajde uniđi, doklećeš, do sela, nekih 40 kilometara dalje, blabla, jelznaš ovog iz selendre, da, da, oženio se i ostale žemske priče.

bar se beba fino zabavljala uz mlevenje dve ženice...
i tako dovezemo mi prophesorku fizikalisanja buduću do njenog staništa, fala lepo, živibili, kažem ženi onako Bez-veze, na Maranatu sam si zaličio, pih:
eto, jedno dobro delo za danas, pored sveg zla što sam načinio prethodni dana.
šibamo 130 km/h dalje, put još idealniji, samo što ćuskije ne provejavaju, tu i tamo po koje sekirče.
na izlasku iz Sombora = ulasku u pripizdine, beba se uspizdi u sedištu, oće napolje, nešto je žulja, rasprava ko će nazad, žena oće da vozi a ja neću da sedim i znojim se dok ona dokazuje da vozi Bolje Nego Muško

te na kraju bebino deranje presudi da se stane.
kočenje, tras, tras, ošlajpičimo u dve fine rupe od po po metra fino kamuflirane vodom, no aždaja i dalje radi...
pali sva četiri migavca.
uradi se novi raspored sedenja.
gas.
gas.
...
zašto ne radi gas?
...
motor bruji, dadneš gas on krepa. motaj film: već te triput sjebo na putu, šta je bilo, pukla sajla od gasa - nije, samo bi turiro, jel prljavo gorivo il filter, nije menjo skoro, bemumater, da nije kvačilo, što bi se gasio.
usred reminiscencija, dedukcija i konkluzija, stade belastra opel karavan, unutra dve finjaške žene: el treba pomoć?
"jebotebog - ove oće da nas ubiju i pojedu, što bi stale inače po pljusku nekoj tamo budali, ženu i dete nisu ni videle..."
kaže jedna, mi propičile pa se vratile.
ako oćete da vas ošlepamo nazad do grada, joj fala, drkaj se sa sajlom deset minuta, šlepanje još petnajst, stignemo do nekog opel servisa, kaže ženska uvatićemo ga na foru velik petak, pa da pomogne ljudima, nevolja, ovo ono, gospodi pomiluj, oćeš, majstoru sin nije kući a on baš i ne zna, al najbolje da kola ostavimo na pumpi "Kallos", dobro čuvana, video nadzor, sekjuriti, odemo tamo, jebote, štaćemo, pitam konjastu kravu iz samousluge:
imako dazna skolima?
oči nalevo.
aha, levo je vulkanizer.
kapci nadole.
a jel ima neko ko zna s mekanikom.
obrve gore.
fala.
klim bradom.
jebote, šta ti je dobrodušni i na ljucku nevolju osetljivi trgovac naftnim derivatima - na šalteru zaposli gluvonemu. svaka čast, gazda.
uđem u vulkan, zdravo majstore, baja Čita Knjigu, jebote. dobro, jeste onaj prilog uz večernje novosti, al ajde, ja mislio da se to pazari ko fil za police regala, se razumeš u tehniku, problem, pa ne baš, videćemo, ajda ga poguramo, ispadne mu telefon, sjebe mu se maska, sranje, dok guramo, kaže baja, tebi ovde nešto curi, ajde na dizalicu, oopa, iskidano crevo od goriva, ote mi se jebemti sunac, pita baja zašto, zato što je žena oma rekla da je crevo, jel likuješ vampirušo, dašta, xexexe, ma dobro, popravićemo očas posla i jebo te opravi ga i navergla i produva čađi iz izduva, ajde malo da ga provoza, za njim dima ko s deponije, vraća se posle deset minuta, evo, radi ko doksa, samo ti malo trese volan na 130, dobro, fala kolko to, sto dinara, evo ti trista, falalepo.
u međuvremenu već pozvasmo ženine bijološke roditelje da dođu njihovim izdrkanim stojadinom do Sombora.
u međuvremenu je Majstor popravil avto pa nije bilo potrebe da dolaze.
u međuvremenu se ženinom muškom pretku ispraznio telefon, te nije bio obavešten o gornjemu.
ali da ne bude sve crno, ima još crnje:
njihov 101 je inače auto koji se sam popravlja, a situacija je baš bila zgodna za demonstraciju tog Čuda socindustrije. znači, kad mu se kablovi smokre od kiše (mokri kablovi se kod svih zastavinih modela računaju ko dodatna oprema), stojiš deset minuta, voda otkapa s kablova, pa nastaviš ponovo.
naravno, ja neću dete u takva kola, ženin muški predak reče: ma biće sve u redu.
njegov ženski potomak poveruje.
ja poverujem ženskom pretku mog potomka.
i krenemo svak na svoju stranu, mi sa celularnim spravama punih baterija i rehabilitovanim prevoznim srestvom.
oni bez mobilnog, autoreparirajućim autom (vidi pleonazam) po kišurini i mraku, s malim detetom.
sujeverje:
pokupimo još neku simpa curu na izlasku iz Sombora.
čak i jebenog pajkana usput, i sedište sam dečje izvadio da bi on smestio debelu guzicu na sedište.
tek sam se onda usro.
mislim, jebote - jesam poludeo pa da primam u kola kojekake bilmeze nebili mi Viša Sila uzvratila Uslugu istom merom, tj. da mi dostavi dete na upućenu adresu suvo i u komadu. may the force b with u bebane.
maneeee, sve je to kool i ljudski i fer, de da ih ostaviš na kiši, vidiš kakva su marva ljudi, niko ima nije stao, baš si faca, jebem ti okreni tvoje, vidi jesu stigli, nema ih još, neka neko krene kolima pred njih, jebo te bog, kud sam ti opet poverovo, koji sam ja k-reten, u pičku lepu materinu i tvoj ćale i Vaš Vrhovni Argument koji se poteže kad su svi moji argumenti već ispucani, a taj Argument glasi, kako god okreneš ovako:
"Veruj mi."
džigerice, šećer, ko da sve nije dovoljno, tajfun se sručio, jebem te besna prirodo, jebo te zovi ih, još ništa, uh, ajde zovite čim dođu, daj cigar, daj i meni, daj dve. ajd nemoj se nerviraš, njima treba 40 km meni treba 60, ja džarim po džadi, oni se malo kilave, treba im approx. vremena ko i nama, stiće kad i mi uniđemo u našu palanku...
zvrrrn.
javi se.
stigoše.
o jebem ti puteve koje održavaju JKP-ovi i preduzeća i mašine za asvaltiranje i kapitalne investicije i deonice.
i pička im svima materina s rupom onolikom u kolku sam upo.
kapitalnom.
a i meni - kad verujem Vrhovnim Argumentima.