Hvala ljudi. Biće onda malo posla do tog 1. maja, video sam neke slike na temi sci-fi umetnost, nisam sačuvao na vreme jbg, pa ću morati sad.

Kraj postojanja foruma B92 1. maja, hocemo li negde da se selimo?
Posted 24 April 2019 - 00:28
Posted 24 April 2019 - 03:19
Najverovatnije pitam gluposti - pojma nemam o digitalnoj tehnici, stari sam analogni tip... Nego, je li moguce nekako iskopirati neke teme i postove odavde - , prvo. bez da se krse nekakva prava i copyrighti a drugo, je li tehnicki izvedivo?
Ima postova koji me uvek iznova zabave ili nasmeju, raznih lucidnih ideja i opservacija...
Posted 24 April 2019 - 03:22
Najverovatnije pitam gluposti - pojma nemam o digitalnoj tehnici, stari sam analogni tip... Nego, je li moguce nekako iskopirati neke teme i postove odavde - , prvo. bez da se krse nekakva prava i copyrighti a drugo, je li tehnicki izvedivo?
Ima postova koji me uvek iznova zabave ili nasmeju, raznih lucidnih ideja i opservacija...
property of b92.
Posted 24 April 2019 - 08:23
Moze da se prebaci ako admini B92 dampuju postove iz baze i daju ti. Ako koristis isti SW za forum, import je boza. 5 min.
E sada, jedna ideja, cisto kao razmisljanje, nemojte da skacete odmah, posto nismo sigurni da zelimo druge sportove (meni licno ne trebaju, samo auto-moto) da li je mozda pametnije iskoristiti vec neku postojecu platformu/generalni forum i napraviti zatvorenu grupu? Cisto zbog administracije. Nije to neki posao, ali opet neko mora tome da se posveti.
Posted 24 April 2019 - 08:51
Pratim i ovde sta se desava
Posted 24 April 2019 - 09:03
Ja idem tamo gde je Alpiner, Radoje, Force, 4webber...
Nisam često pisao na forumu poslednjih godinu dve ali to ne znači da nisam čitao skoro svaki dan.
Javite gde idemo, meni je potpuno svejedno.
Da ne ponavljam. Sve rečeno
Edited by staneC, 24 April 2019 - 09:03.
Posted 24 April 2019 - 09:33
Znaci odosmo u proslost
Toliko borbe, pisanja, banovanja, smaranja,...odustajanja, vracanja, trolovanja i svega neceg u tom zargonu, u vezi sa nacinom funkcionisanja ovog foruma, i foruma inace...dolazi polako kraju.
Da li je to opet neko preuuredjenje ili znaci definitivno da se vise nece moci ovde pisati ili ce neko renoviranje rekonstrukcija uslediti u mesecima koji dolaze?
Ne pamtim za gasenjem ali da ne budem neobavesten kad se to desi.
Posted 24 April 2019 - 10:07
Znaci odosmo u proslost
![]()
![]()
Toliko borbe, pisanja, banovanja, smaranja,...odustajanja, vracanja, trolovanja i svega neceg u tom zargonu, u vezi sa nacinom funkcionisanja ovog foruma, i foruma inace...dolazi polako kraju.
Da li je to opet neko preuuredjenje ili znaci definitivno da se vise nece moci ovde pisati ili ce neko renoviranje rekonstrukcija uslediti u mesecima koji dolaze?
Ne pamtim za gasenjem ali da ne budem neobavesten kad se to desi.
Game over. Nema više.
Od 1.5. na par dana read only. Ako i toliko.
Posted 24 April 2019 - 10:16
Radimo na tome da bude ista mod ekipa + ako ima jos voljnih da se angazuju, i naravno ista ekipa ljudi, bez toga nema foruma - everyone is welcome! Takodje, ideja je da sva postojeca pravila i atmosfera zazive i na novom forumu (ono pozitivno svakako).
Svaka pomoc je dobrodosla.
Biramo tehnicko resenje za novi forum, danas/sutra ce se i ta odluka doneti i onda ga "dizemo".
Stay tuned!
Edited by =MetalHead=, 24 April 2019 - 10:18.
Posted 24 April 2019 - 12:09
Metalni, cim pokrenes forum okaci link da se mi registrujemo ili da sacuvamo u bukmark, dok sve ne privedes kraju. Da se ne pogubimo ako ovu arhivu izbrisu ranije
Posted 24 April 2019 - 12:26
http://web.archive.org/
Ovo je istorijska arhiva interneta, moze se vratiti vreme i videti kako su sajtovi izgledali u proslosti. Automatski se indeksira i naravno da postoje rupe ali moguce je "naterati" ga da rucno indeksira stranice. Ja sam jos juce poceo da indeksiram pojedine teme sa foruma, ali ima jako puno toga za jednog coveka da odradi.
Pa ko od vas ima vremena i volje, neka krene da klika na linkove i indeksira stranice - sto vise od vas bude to radilo to ce vise sadrzaja biti arhivirano i sacuvano.
Konkretno, ovde je link za arhivu naseg foruma:
http://web.archive.o...automoto-sport/
Pa pocnite da otvarate temu po temu, stranicu po stranicu, ako kaze da je nema arhiviranu kliknite na link "Save this url in the Wayback Machine" i stranica ce biti arhivirana.
Nemojte da budete lenji, ima nas dosta, daj da spasemo sta se moze spasiti za ovo kratko vreme!
Posted 24 April 2019 - 12:38
Radoje, evo me opet sa glupostima. Ako uradim(o) ovo kako si opisao, da li ce to nesto spremljeno biti na mojem kompu ili u nekakvom "cloudu" ili serveru, sta li vec? I onda, ali bi moglo od tamo da se nekako "dampuje" na novi MetalHeadov sajt/forum, sta li vec?
Konkretno, ja cesto iznova prelistavam ovdasnju Klasiku i, kad uhvatim vremena, pogledam okacene videose koje nisam stigao ranije da pogledam... Bas bi me Rad-o-valo (
) ako bih mogao da nastavim s tim.
Edited by zoran59, 24 April 2019 - 12:39.
Posted 24 April 2019 - 13:09
Bice snimljeno na njihovim serverima i svako ce imati pristup arhivi. Nece moci da se importuje u novi forum ali ce barem ostati sacuvano.
Evo ti ga wiki o arhivi, objasnjava svrhu i nacin rada: https://en.wikipedia...Wayback_Machine
Oni inace automatski indeksiraju ceo internet ali proces traje i postoje velike rupe u tome sta je indeksirano. Forum je zadnji put indeksiran polovinom 2018, sve mladje od toga sam ja dodao. Zato kazem da krenemo rucno da radimo da spasemo koliko se moze.
Posted 24 April 2019 - 13:10
Dajte odmah neki spisak, šta je do sada odrađeno, da ne bi radili isti posao.
Moram na kratko van, ali kad se vratim krećem s ovim.
Edited by barracuda, 24 April 2019 - 13:10.
Posted 24 April 2019 - 13:20
.....
Konkretno, ovde je link za arhivu naseg foruma:
http://web.archive.o...automoto-sport/
.....
Ja odmah spremio ovaj link u "favorites", a bogme i rucno zapisao na parce hartije - za slucaj da sjebem (i) ovaj komp.