Jump to content

Photo
- - - - -

Kraj rada foruma B92

• Please log in to reply
557 replies to this topic

#16 slavisa063

slavisa063
  • Members
  • 1,994 posts

Posted 23 April 2019 - 22:14

Sportisti spasavaju forum. Ko bi rekao :)

• 0

#17 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 23 April 2019 - 22:23

Dragi svi,

Obaveštavam vas da Forum B92 prestaje sa radom, i to najverovatnije od 1. maja 2019. Dok ne stigne zvanično saopštenje, izgleda da su u pitanju finansijski razlozi i novousvojeni zakon EU o zaštiti autorskih prava.

Hvala svima na učešću i druženju.

kakve veze ima zakon EU o zastiti autorskih prava (koji svakako podrzavam) sa Srbijom i FB92?

• 4

#18 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 23 April 2019 - 22:41

kakve veze ima zakon EU o zastiti autorskih prava (koji svakako podrzavam) sa Srbijom i FB92?

Ne znam. Ovo što sam napisao je informacija iz druge ruke, tj. ono što su rekli adminu. Naši ionako kopiraju administrativne gluposti iz EU, a ne vide suštinu. S druge strane, evidentno je da forum ne donosi dovoljno $$$, a ne isključujem mogućnost da su ovde upleteni i prsti našeg Velikog Vođe.

Sve u svemu, dragi moj Vjekoslave, iako se nismo slagali oko nekih pitanja, voleo bih da jednom popijemo kafu (sok, pivo, čaj, tj. šta ko voli), što važi i za mnoge druge učesnike foruma. Trajao je dvadesetak godina i veoma mi je žao što odlazi ovako. Ne valja to.

• 5

#19 Eddard

Eddard
  • Members
  • 4,278 posts

Posted 23 April 2019 - 22:41

Pa nema, Vjeko, ali to je zvanično objašnjenje. Jebiga.

edit. Mene stvarno duša boli.... Odrastao sam u čoveka uz ovaj forum i imao je veliku ulogu u formiranju mojih stavova, principa, ličnosti tokom 15ak godina koliko sam aktivan na njemu...

Šteta....

Edited by Eddard, 23 April 2019 - 22:43.

• 10

#20 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 23 April 2019 - 22:52

Da pratite sportske temi, znali bi vise :) Organizuju se ljudi dole na sportskim temama

Selidba je više puta diskutovana na F1 a danas je počela ozbiljna priča na istom pdf 10min nakon što je DJ_Vasa objavio kraj. Na pdf na kom ti u životu nisi bio.

• 0

#21 Milenko Puzigaca

Milenko Puzigaca
  • Members
  • 1,427 posts

Posted 23 April 2019 - 22:57

Metalhead sa formula 1 teme ima domen i tamo se seli forum.
Neka ostave ovde modovi informacije.

Ne treba vam obavezno domen, jer imate i na dzabe mestima da se naprave forumi, sa istim ovim softverom, i sa istim izgledom i sve isto (dobro, ima malo reklama) :

https://www.proboards.com/

https://www.forumotion.com/

Samo predlazem, pa mozete i to razmotrite  :)

• 1

#22 Hamilton

Hamilton
  • Members
  • 7,473 posts

Posted 23 April 2019 - 22:57

Ne razumem ti se ja u to :) pa neka pogledaju ovi sto su bolje upiceni.
  • 0

#23 F@tZadd

F@tZadd
  • Members
  • 17,083 posts

Posted 23 April 2019 - 23:51

Ti Hamiltone ostajes zarobljen "ovde" ... Jbg, nisi mogao da ubedis Veliko Sina i jedinog vodju u svetlu buducnost da ne dira 4um :D

"Vidimo" se a nekom boljem mestu...
  • 0

#24 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 24 April 2019 - 00:00

ocekivao sam ovako nesto...  promena vlasnika....

to je zbog politike...

jbg ne svidja im se antiAVovsko pisanje...  ocekivao sam banovanja za takva pisanja ali ovako je elegantnije ...nema foruma nema anti AVovsko pisanje..

doduse ako nas ima 10oro ukupno na "politici sa sve onima koji se stalno kloniraju

ukoliko pravite neko "preseljenje"  negde pustite link  ... barem za "politicare"

Edited by Doc Holliday, 24 April 2019 - 00:01.

• 0

#25 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 24 April 2019 - 00:14

Da pratite sportske temi, znali bi vise :) Organizuju se ljudi dole na sportskim temama

Ali mene ne zanima sport na taj zivotni nacin, mislim stvarno me ne interesuje ko je prvi, a ko drugi i sutiranju lopte. :)

Svakako je tuzno prekinuti, nesto sto je stvarno zracilo kontrapunktom u 21-om veku. Stvarno je bila dobra muzika! :)

• 1

#26 F@tZadd

F@tZadd
  • Members
  • 17,083 posts

Posted 24 April 2019 - 00:22

Imamo mi i "kafanu" na sportu, uvek si dobrodosao 😴😴😴.

Evo upravo tupe, malo o sahu, malo o preferansu i "Stonsima".
  • 0

#27 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 24 April 2019 - 00:23

jbg.... pravite forum brzo i javite....

• 0

#28 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 24 April 2019 - 00:26

ocekivao sam ovako nesto...  promena vlasnika....

to je zbog politike...

jbg ne svidja im se antiAVovsko pisanje...  ocekivao sam banovanja za takva pisanja ali ovako je elegantnije ...nema foruma nema anti AVovsko pisanje..

doduse ako nas ima 10oro ukupno na "politici sa sve onima koji se stalno kloniraju

ukoliko pravite neko "preseljenje"  negde pustite link  ... barem za "politicare"

Pravo da ti kažem, ne znam da li si u pravu. Da je u pitanju politika, to bi se lako dalo rešiti kroz novu ekipu moderatora, nekoliko banova i uvoz botova. Forum je već godinama deveta rupa na svirali, što se lako vidi samo iz toga što nam ne menjaju ni propali softver ili što se nisu ni osvrtali na naše postojanje. Da se razumemo, grčki vlasnik je išao po sistemu da sajt i TV titraju j*** ovima na vlasti, ali admin se nije menjao još od vremena Verana Matića. Toliko ih je boleo ***** za forum da je opstajao na konto toga što je čovek volonterski ispravljao bagove, a sada su ga samo kontaktirali da celu priču pošalje na groblje. Koliko god smešno zvučalo, više protivljenja aktuelnoj politici je bilo na sportskim forumima, naročito na temi Vox populi, što se lako može proveriti.

Da se vratimo na ono što kažeš - politička orijentacija foruma se lako mogla promeniti, ali oni nisu hteli ni to da urade. Jednostavno su rešili da potezom gumice izbrišu nešto što je trajalo skoro dvadeset godina, a to je još gore. Moderatori bi preko noći postali Sendvičar A, Sendvičar B i Sendvičar C, ali to se nije desilo. Nova ekipa se posrala na ono što je nekada bio B92 i zakucala mu poslednji ekser u kovčeg, a evidentno je da je mogla da ga iskoristi za svoje ciljeve.

• 3

#29 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 24 April 2019 - 00:35

nisu menjali nista na politici jer nas je ostalo mozda 10 uvrh glave sa sve kloniranim sapunarom

pa im se nista od tog nije isplatilo.... nego su jednostavno pustili da se sve samo utihne i sad ga na kraju gase...

ponovicu.... mozda neko ima ideju da od foruma napravi i bizMIS sa sve reklamama  pa nek napravi forum i pozove nas sve

ima jos dovoljno vremena

• 0

#30 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 24 April 2019 - 00:43

Neka bude tako kao što kažeš. Da su nam zabili nožu leđa, jesu, ali da nas ponize neće moći.

• 2