McLaren-Renault 2019
Posted 30 March 2019 - 17:16

Posted 30 March 2019 - 17:23
Rek'o ja onomad samo su Mercedes i Ferari cisto isped svih i samo je Vilijams cisto iza, izmedju u drugoj ligi je velika guzva (ukljucujuci tu i RBR) i sitnice ce odlucivati od trke do trke. Niko medju drugoligasima nema izrazitu prednost.
U svakom slucaju svidja mi se ovo, samo da ne bude sutra kvarova!
Posted 31 March 2019 - 14:50
Neka je sa srećom ljudi
Posted 31 March 2019 - 15:49
Posted 31 March 2019 - 17:59

Posted 31 March 2019 - 18:13
Bice, samo da nas gremlini zaobidju i da holandsko govance prestane da se ukucava u nase vozace. Bolid je dobar, konacno imamo s cim da izadjemo pred Milosa. Red Bul i uz svu Njuijevu magiju nije nedostizan.
Posted 31 March 2019 - 18:42
Posted 31 March 2019 - 21:04
Ono sto je jasno je da je Reno bolji od Honde i to me mnogo raduje.
Pa to je jasno jos od 2015. Prosle godine je STR uzeo par dobrih rezultata na marketing, namerno su nasvirali komponente daleko preko bezbednog nivoa bez ikakve namere da im motori traju potreban broj trka, da su isli da navuku kilometrazu ko ostali timovi bili bi fenjer. Jesu se oni priblizili ali jos uvek nisu u istoj ligi sa ostalima. A siguran sam da nece izgurati sezonu bez kazni zbog prekobrojnih izmena komponenti.
Mene jedino brine to sto je Reno ove godine nepouzdan, izgleda da su oni odsrafili masine u pokusaju da se priblize Mercedesu i Ferariju. Lako se moze desiti da Renoovi timovi dodju u isti problem kao Hondini sto se tice komponenti.
Rekoh ja posle testova, razlike su jako male ove godine i sitnice ce da odlucuju ko ce da bude "prvi medju ostalima" iza Crvenih i Srebrnih. Nije vise to mesto rezervisano za RBR, ima barem jos 3-4 tima koji su tu s njima.
Posted 31 March 2019 - 21:57
Naravno da je jasno, ali ne pricam o proslosti, vec o 2019. Nakon Ferstapenovog podijuma u Australiji doslo je do opste ekstaze onih tzv. novinara koji mrze Meklaren kao i Helmuta Marka, Ferstapena, Japanaca i o briljantnom poslu koji je odradila Honda, a Red Bul je ismevao Alonsa na Tviteru tvitom "now we can fight!" Kao slag na tortu je dosla izjava Hamiltona u cetvrtak kako se Honda toliko poboljsala da je sada maksimum 10 konja (ej, deset!) iza Mercedesa. Danas je dokazano suprotno, tj da se apsolutno nista nije promenilo - Honda je i dalje na dnu, a Renoov motor, barem sto se tice brzine, sasvim solidan. Sad kad sa Red Bulom ne mogu da priuste luksuz i trose 18 motora po sezoni, tek ce se otkriti koliko su zapravo ocajni i u petoj sezoni od povratka.
Posted 31 March 2019 - 22:38
Jebiga Borko ti opet padas u gresku da vise verujes marketingu timova nego sopstvenim ocima. U Melburnu podijum im je donelo to sto je Ferari ocigledo zasrao setap. Red Bul ima dve stvari koje im idu u prilog - Njuija i Maksa. Njihova sasija je uvek dobra, a pretekne otpadaka i za STR tako da ni oni nisu za bacanje, a Maks ma koliko ga ja ne voleo i ma koliko je smradina ume da vozi i jedan je od samo sacice likova na gridu koji su kadri da bolid dovuku tamo gde mu nije mesto. Da je Honda zaista tako jaka kao sto se hvale sva cetvorica njihovih vozaca bi bili u kombinaciji za podijum a ne samo jedan.
Razlika se smanjila, s ovakvom Hondom bi i Meklaren / Alonso iz 2017. mogli da ubodu koji srecan podijum, ali i dalje je ocigledno da zaostaju i da su im se ostali sada vec opasno priblizili. Bukvalno 5-6 timova je unutar jedne desetinke u grupi iza Ferarija i Mercedesa.
Mislim i jeste za ocekivati da ce se na kraju svi proizvodjaci pribliziti jedni drugima i da ce razlike od najboljeg do najslabijeg biti minimalne, pa ni Honda nece vecito biti najgora ali nismo jos uvek to dostigli. Ma koliko mrzitelji Meklarena patili zbog toga.
Edited by Rad-oh-yeah?, 31 March 2019 - 22:39.
Posted 01 April 2019 - 17:58

Btw Radoje, sta mislis o vozacima? Meni su obojica perfektni. Mislim da je Karlos malo brzi od Lenda i da generalno ima vece sanse za neki spektakularan plasman u slucaju da se ukaze prilika, kao i da napokon ima priliku da pokaze koliko zna kada mu prvi put u karijeri ne visi "sekira" iznad glave (strah i konstantni tracevi da ce biti zamenjen na kraju sezone). S druge strane, Lendo je dete od 19 godina, malo je sporiji od Karlosa za sada i startovao je lose na obe trke ali sto se tice same voznje kada krene trka bez greske - konstantan, strpljiv, ima muda da napadne svakog ali ne na ludacki nacin kao Ferstapen vec razumno i strpljivo, i cini mi se na ovom malom uzorku od 2 trke veoma dobar sa cuvanjem guma (iskreno sam se juce malo uplasio kad su mu stavili meke za poslednji stint da je to previse na ovoj stazi za njega ali ih je sacuvao perfektno.)
Posted 01 April 2019 - 18:38
Lando je supertalenat, pratio sam ga kroz mladje kategorije, dobro je da Meklaren nema previsoka ocekivanja u ovom trenutku pa moze da se razvija bez prevelikog pritiska. Dobar ulog u dugorocnu buducnost tima. Samo da ne "nestane" kao Fandorn, od njega sam ocekivao mnogo vise nego sto je na kraju pokazao.
Sains mi je do sada bio nedorecen, njegova karijera u STR je pokazivala potencijal - Maks ga je ocetkao ali kasnije je Sains uglavnom bio bolji od svojih kolega, no u Renou sam ocekivao vise od njega. Ne cini mi se da je on kapacitet za velika dela ali je sto kazu Englezi "a safe pair of hands", solidan vozac koji bez puno drame uradi kompetentan posao a to je upravo ono sto nam treba u ovom trenutku.
Za sada obojica rade dobar posao, Lando se u Melburnu zaglavio iza Djovinacija, Sains je na obe trke imao peh (sto zbog tehnike sto zbog Maksa debilka), ja sam zadovoljan. Ocekujem inace da ce Lando da ocetka Sainsa, mozda ne ove sezone ali sledece vec svakako.
A ovi iz Red Bula mogu da mi se sagnu po jogurt.
Posted 02 April 2019 - 00:08
Uf ovo je bilo blisko...
Sta je sa ne-vise-tako-malim Nyck De Vries-om, McLaren je toliko ulagao u njega a nikako da ga vidimo u F1? Vidim da tavori u nizerazrednim formulama a ispred njega su prednost dobijali Vandoorne i sad Norris...
Posted 02 April 2019 - 01:32
Jebiga nema rezultate u F2, prosle godine u svojoj drugoj punoj sezoni je bio cetvrti a Lando je kao ruki i 4 godine mladji zavrsio kao drugi. Prilicno je ocigledno ko je tu veci talenat medju njima dvojicom.
A Fandorn je stariji, on i Magnusen su bili mlade nade Meklarena pre nego sto se Alonso vratio.