Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

ATP Finals 2018


  • Please log in to reply
230 replies to this topic

#226 ciao

ciao
  • Members
  • 5,415 posts

Posted 18 November 2018 - 23:38

Sad vidim kako se Sasha primakao Fekiju na renkingu, samo 35 poena takoreci dele trece mesto, bravo za Sashu! (6420 i 6385)

 

Novak sa svojih 9045 poena sasvim pristojnu zalihu ispred Rafe sa  7480

 

ili sam se nesto presla, nesto mi sumnjivo ???


Edited by ciao, 18 November 2018 - 23:43.

  • 0

#227 losmi17

losmi17
  • Members
  • 13,571 posts

Posted 19 November 2018 - 08:17

Novak je verovatno jedini vrhunski teniser koji se povremeno u finalima pojavljuje u tom patuljasto-malodusnom modu.

Apsolutno neverovatno je da porazbija sve do finala i onda se pojavi neki drugi/treci covek.

Prilicno je bacio senku na uradjeno ove godine sa ova dva mediokre poraza.
  • 2

#228 straycat

straycat
  • Members
  • 159 posts

Posted 19 November 2018 - 09:10

Zverev: potpuno zaslužena pobeda.

Novak: izdanje iz 2017. godine, samo što ovo nije 2017., već godina u kojoj je osvojio Vimbldon, Sinsi, US open, Šangaj + finala Kvinsa i Pariza. Kao što su i ostali forumaši primetili, potpuno je neverovatno iracionalno i nelogično da se onako odigra finale nakon, recimo po meni, Novakovog najboljeg tenisa u Londonu koji se desio protiv Čilića u rezultatski potpuno nebitnom meču (bukvalno je mogao da izgubi 6:0, 6:0 i opet bi bio prvi), a nakon toga razmontiravanja Andersona za sat i nešto.

Možda je famozna prehlada + mogućnost da je stvarno stigao u godine kada mu je problem da odigra 3 meča u 3 dana na vrhunskom nivou nekakvo objašnjenje.

Podsetiću da ga protiv Federera u polufinalu Pariza (sa mnogo akutnijom prehladom) nije mrzelo da da sve od sebe i pobedi ga bez ijednog brejka.

Možda Novak stvarno ima nedostatak motivacije kada preko puta mreže nisu matorci.


  • 0

#229 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 22 November 2018 - 20:36

Pre bih rekla izdanje iz 2016. godine na ovom istom turniru protiv Endija :)

 

Meni je izgledalo da je sagoreo najpre fizički. Sigurno nije potcenio malog, pogotovo posle prvog seta u grupi koji je lako mogao da se završi kao u finalu. Znala sam da će biti muke, zato sam i navijala da Fed bude u finalu, prvo što bi bilo lakše fizički a drugo nema šanse da bi izašao bez fokusa na meč.

Po meni presudio je loš servis, mučio se u svakom svom servis gemu i morao da igra duže poene nego protiv bilo koga drugopg na turniru. Nema mnogo razlike između igre Zvereva u prvom setu u finalu i u grupi, sva razlika je bila u iri (i servisu) Novaka. Mislim da mu je prosto ponestalo snage posle nekog vremena, tj. posle x poena od 20+ udaraca koji mu nisu doneli nikakvu prednost. Trenutno je Zverev jedini koji može da mu parira u dugim razmenama s obe strane, i ključno je za Novaka da drži servis kako zna i ume kad Zverev servira kao u finalu. Posle kad je dobio šansu u drugom setu već je disao na škrge. Ko zna, možda bi do toga došlo i ranije da su raniji protivnici umeli iole da ga pritisnu, a i servis je funkcionisao odlično (plus nije imao neke riternere u grupi).

 

 

 

Zverev je konacno shvatio da mora da ulazi u teren (nesto sto mu je Fed stalno pricao tokom LC), sigurno mu to i njegov tim prica, ali izgleda da je tek sad sve kliknulo. :)

I sad je samo pitanje trenutka kad ce sve da klikne i na slemovima, jednostavno je decko previse dobar.

 

Klinci definitivno dolaze, a i bilo je vreme  :+1:

Ovo mi je baš tako izgledalo, kao meč između mladog izazivača i veterana vidno starijeg i umornijeg, odavno u nekom Novakovom meču nisam toliko jasno videla te godine razlike a da ne idu njemu u korist.

A nije mi nešto ni previše krivo, tako i treba da bude. Na mlađima svet ostaje :) ovo je zapravo trebalo da počne da se dešava mnogo ranije, samo šteta s moje tačke gledišta što Novak nije još bolje iskoristio ove dve godine rupe između novih generacija. Doduše sad zvuči kao da se žalim a to nema smisla s obzirom kako smo počeli godinu :D

 

Zanimljiva ceremonija.
Nisu loši ovi porazi za Nola. Da je uzeo i Pariz i London bilo bi previše hajpa za sledeću sezonu. Ovako se neće uljuljkati. Sad odmor pa dobre pripreme za jako zanimljiv AO19.

Tako sam nešto i ja mislila. Biće zanimljivo i kako će sad ovo uticati na Zvereva, jer će se na AO od njega očekivati daleko više. Ali imam neki utisak da neće proći kao Dimitrov :)

 

Ja mlislim da je Novaka stigao umor, nije imao ni 24h za oporavak, tri dana za redom igra njemu je uvek trebalo vreme za oporavak a ne postaje sve mladji. Videli smo kako je odrao tog istog Sashu dok je bio iole odmoran nije se ni Sasha popravio ni Novak pokvario u dva dana ali je Sasha imao vise od 24 sata izmedju dva meca a Novak manje na deset godina razlike dovoljno.

Ne bih se baš složila. Tačno je da se video umor kod Novaka (ne pamtim kad sam videla da onako nema snage posle dužih poena, ne računam prolećne masterse), ali Saša se psihički jeste popravio (kako i ne bi posle polufinala) a Novak se pokvario definitivno u odnosu na ostatak turnira :D nema druge nego da ga Grič našteluje kako zna i ume za AO :)

 

Verujem da Saša nije hteo da ovo zvuči ovako ali mu treba novi PR savetnik pod hitno :D

 

Nema potrebe za ovakvim izjavama kao ni onim izvinjavanjem stoci od publike posle pobede nad Fedom.

 

Sine, obojcu si razbio fair and square i uživaj u tome. 

Dobro, ovo nije ni blizu tom izvinjavanju u polufinalu, i Novak je to Fedu govorio posle dobijenih finala povremeno :D niko ga nije ozbiljno shvatio niti je to tako mišljeno, atmosfera je bila neuporediva, prava sportska kava i treba da bude :)

Ali da mu PR treba za pres, definitivno, i dalje mu se povremeno omakne koješta, kao ono za Lendla :D ili o upotrebi peškira, što je bilo skroz nepotrebno.

Ne znam koliko je ovaj turnir rezultat Lendlovog uticaja a koliko prirodnog toka stvari, ali do AO bi svakako i Lendl trebalo da se "razmahne", ako se ne posvađaju dotle :D

 

Možda je famozna prehlada + mogućnost da je stvarno stigao u godine kada mu je problem da odigra 3 meča u 3 dana na vrhunskom nivou nekakvo objašnjenje.

Podsetiću da ga protiv Federera u polufinalu Pariza (sa mnogo akutnijom prehladom) nije mrzelo da da sve od sebe i pobedi ga bez ijednog brejka.

Možda Novak stvarno ima nedostatak motivacije kada preko puta mreže nisu matorci.

I meni se tako čini. On od svih njih ima najviše problema sa mlađima. Konkretno ono što mi se najmanje sviđa je što ima sad izjednačen skor sa Zverkom, ali su oba meča koje je izgubio bila finala, a dobijao ga je u ranijim fazama turnira. Pošto je izvesno da će igrati još mnogo mečeva s njim, i da će ih biti i kao ova dva finala, mogao bi da proba da ubuduće poraze i pobede bolje raspoređuje :P


  • 0

#230 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 23 November 2018 - 11:48

Djokovic ce i u buducnosti cesce da gubi od mladjih nego da ih dobija iz prostog razloga sto ih nije kljucao i krunio mentalnu stabilnost godinama, a i zbog fizicke spreme.

 

I to je jedan od vecih problema koje ima, on se u drugom delu sezone doveo u red toliko da je ponovo bio jedan od najspremnijih na turu i na to i na glavu je dobijao meceve. Ali se istovremeno pokazivalo u nekim mecevima da ne moze vise kao pre 3-4 godine da trci 5 sati bez posledica, sto je i normalno, covek je.

 

Zbog toga ce morati da menja nesto u svojoj igri i meni se svidja sto je toliko bacio akcenat na servis u drugom delu sezone, i doveo ga maltene na nivo 2011. kada mu je bio mozda i najvece oruzje.

 

Sledece sezone ce se tur spremiti za to i uz dalji fizicki pad skeptican sam da moze da ponovi ovakvu sezonu, ali videcemo.

 

U svakom slucaju, onaj ko misli da ce Novak uspeti da igra na ovom nivou i dve, a kamoli pet godina, ne zna puno o tenisu. Nije on ni Federer, ali ni Vavrinka, njemu sve polazi iz dobre fizicke spreme koju nece moci da odrzava na ovom nivou jos dugo.

 

Verovatno nece udariti u zid bas kao Ferer, ali na konstantnost moze slobodno da se zaboravi. Neka hvata beleske od Federera u vezi kalendara i ima jos 2-3 slema u rezervoaru do kraja karijere, u suprotnom mu sledi burnout.


  • 0

#231 Drakaris

Drakaris
  • Members
  • 1,289 posts

Posted 23 November 2018 - 13:02

Pa kao da je malo 16-17 slemova. Sto se tice konstantnosti. Djokovic je prvi primer konstantnosti, a to je i pokazao najboljom sezonom u istoriji. Djokovic u buducnosti da bude bar na pola konstantnosti, ova decurlija nece primirisati prvo mesto, siguran sam da obara Rodjin rekord po broju nedelja na prvom mestu. Desavace se po neki bljeskovi Zvereva ili Tima u u toku sezone. Sto se tice fizicke spreme, tu se delimicno slazem, ali Novak se mnogo manje oslanja na snagu od recimo Nadala, on nece nesto specijalno izgubiti snagu u udarcima, jer kao sto svi znamo, Novak nije udarach. Nadal je sjajno odigrao sezonu do prve povrede na US Openu, tako da ne vidim zasto bi nesto Novak bio u problemu za naredne 2-3 godine. Ono sto je sigurno, izgubice malo na brzini, pa bi trebalo da bar malo izbegava nemoguce lopte.

Nadal, Djokovic, Federer su jednostavno klase, kojima i godine nmg nista. Znanje je znanje.

Edited by Drakaris, 23 November 2018 - 13:05.

  • 0