Jump to content


Photo
- - - - -

Intelektualizam 21. veka Vs nacionalistickog i socijalistickog populiz


  • Please log in to reply
300 replies to this topic

#301 ObiW

ObiW
  • Members
  • 5,684 posts

Posted 30 April 2019 - 17:49

Nije pogodio? Ovako kako je napisano lici da je Petersonova ideologija "pool yourself up by your bootstraps" ver 2.0, sto je bila politika republikanaca vezana sa socijalna davanja jos od Regana.

 

Lepotu te politike gledam na raskrsnici pred kucom evo vec 15 godina: lik je beskucnik, zicka novac, vidis mu po pogledu da nije skroz u vinklu. Kad mu udare lude lutke skine se go, ubaci 10 dolara u automat, i udje u perionicu automobila da se okupa. Onda ga uhapse, on provede nekoliko meseci u zatvoru, tamo mu daju lekove, izadje uhranjen i tih par nedelja vidis da je skoro pa normalan covek. I onda krene ludilo ponovo. Do Regana su takvi - neuracunljivi ali u sustini bezopasni ljudi koji jednostavno ne mogu da rade - imali lak pristup programima koji sluze da pomognu takvim ljudima, ukljucujuci i stalnu mesecnu novcanu pomoc od koje su mogli sebi da iznajme sobu, da ne zive na ulici. To je Regan skinuo tako sto je rekao da ima u Cikagu jedna crnkinja koja vozi Linkoln, nece da radi, i muze drzavu za pare. Dobro, nije rekao "crnkinja", to je upakovao tako da se ne kaze da je crnkinja ali da svi razumeju o cemu se tu radi. Receno je, nece drzava da pomaze, nego ce da pomazu crkve, Armija Spasa, i ostale dobrovoljne organizacije. Ja evo vec 15 godina gledam kako to lepo funkcionise u praksi, milina.

 

No mozda ja ipak gresim, mozda Peterson uopste ne zagovara takvu politiku. Ne znam, nisam ga nikad gledao/slusao. Jednoga dana, ako Wall Street ozbiljno krene da mi busi fondove, mozda se i zainteresujem.  


  • 0