Vremenska prognoza:
Petak- Sunčano
▲22ºC ▼ 16ºC
Subota- Delimično oblačno
▲23ºC ▼ 17ºC
Nedelja- Sunčano
▲23ºC, ▼17ºC
Poredak tablica:
Najfiniji asfalt na svetu, ravni oval dužine 700m i luda šikana na početku kruga koja uvek napravi haos na startu! Sve nas to čeka sledeće nedelje, VN Rusije dolazi!
Kao i što sam pomenuo, Soči staza koja je smeštena unutar ogromnog olipijskog sportskog kompleksa ima najfiniji asfalt u kalendaru i to stvara probleme u vidu procesijskih trka u smislu da vozač može bukvalno celu trku izgurati s najmekšom mešavinom do kockaste zastave. Nije zabavno i organizatori planiraju ovih godina da preasfaltiraju stazu s grubljim asfaltom što bi u principu trebalo začiniti trke. Krivine 2 i 3 su nešto unikatno, krivina 2 zbog te šikane koja dolazi posle ogromne sekcije pod punim gasom a to na startu je uvek problematično što smo videli iz priloženog u malopređašnjim izdanjima VN Rusije. Krivina 3 s druge strane je po meni jedna od najboljih krivina u kalendaru, ona je bukvalno vodoravni oval i radijus se proteže skoro 800m! Ludilo!
Nekada sam pisao, bla bla bla Hamitlon i Fetel su blizu i ne zna se ko će pobediti a kamoli ko će osvojiti titulu no sada je situacija malo drukčija. Hamiltonova prednost je velika na tabeli i jedino ga odustajanje može udaljiti od titule. Naravno nikada nije ništa 100% zagarantovano u životu i tablica vozača 2018. nije izuzetak i naravno da Fetel još uvek ima nade.
Alokacija guma:
TV Program*
Petak
10:00 Prvi slobodni trening (90 minuta)
14:00 Drugi slobodni trening (90 minuta)
Subota
11:00 Treći slobodni trening (60 minuta)
14:00 Kvalifikacije (60 minuta)
Nedelja
14:10 Trka (120 minuta)
* naša vremenska zona
Krivina 2
2017- Incident Džoliona Palmera i Romana Grožana na startu.
Krivina 3
2015- Roman Grožan gubi kontrolu usred "vodoravnog ovala" te se silovito zabija u TekPro ogradu. Prošao je bez većih povreda.
2016- Momenat kada je Danil Kvjat zabio sam sebi "poslednji ekser u kovčegu" u smislu karijere u top ekipi nakon više kontakata s Sebastijanom Fetelom. Poslednji kontakt torpedovao je Fetela u ogradu.
Krivina 4
2015- Nakon loše procene Kimi Rajkonen se zabija u Valterija Botasa u pokušaju preticanja i tako poklanja Sergiju Perezu podijum samo dva kruga do kraja trke.
Krivina 13
2017- Valteri Botas se prekočio što mu je "fletspotovalo" gume. Ova krivna je jako zeznuta jer se tačka kočenja nalazi u pri samom kraju krivine 12 pa je stoga jako teško kočiti i istovremeno skrećati sleva u desno dok se vozač priprema za krivinu 13.