ne razumem sta fali Zvezdi, molicu lepo

rekoh novcano jer pricamo o novcu.
kulturoloski recimo verujem da nije.
infrastrukturno je bolji, slazem se.
ako me pitate da li je zivot u USA bolji nego u SRB, jeste.
ako me pitate da li je zivot u SRB los, u Beogradu nije.
Radila sam u Meku za 7$ po satu.
za 3.5 meseci rada, ali imala sam i second job, sam kuci donela 7.700$.
SRB je teska zemlja za stalez sa sredjom skolom.
ponajvise zato sto je taj stalez poprilicno neuk, nevaspitan i lenj.
cak se ne moze ni reci da ih je iskvarila nemastina, ja duboko mislim da su razlozi za to neznanje i vaspitanje.
svakako je tema kompleksna.
kao i tema o razvodima.
malo mi upada u oci procenat razvedenih parova overbroad, ali mozda je samo koincidencija.
mozda bi ih i u Srbiji bilo u tom broju, kada bi postojala finansijska sigurnost.
ja samo mislim da ima nacina da se takvi problemi prevazidju, jer se zapravo ne treba ni vencavati ukoliko ne date sve od sebe da to bude za ceo zivot.
posebno mi nisu jasni razvodi posle samo par godina braka.
ali ovo definitivno nije mesto za realno razmatranje, danas sve cesceg socioloskog fenomena, jer niko ne moze iskreno navesti sve ono sto ga je nateralo da se rastavi, kao ni ono sto mu ne dozvoljava da ode.
razlozi koji smeju da se priznaju su uglavnom reda velicine: udaljili smo se, promenio/la sam se, nepremostive razlike.
povrsno gledajuci slucaj sa prvog posta, posle 18 meseci gospodja vec ima ozbiljnog novog partnera, a kolega forumas par neuspelih veza.
meni nije jasno kad i kako pre, ja od obaveza zaista ne bih nasla vremena da tragam za novom osobom, a jos manje da joj se prepustim u smislu poverenja..
@angelia
strasno je koliko pati 8.cerka nase bliske sestre.
cerka kojoj otac ni dok su bili u braku, nije svako vece ni dolazio kuci.
cerka kojoj isti taj otac obeca i danas da ce je voditi negde posle skole, pa se ne pojavi.
to detence majku krivi za razvod i i dalje zeli da joj se roditelji pomire.
svojim sam ocima gledala kako je pocela da drhti kada je videla 'happy home".
to me je taj dan jako pogodilo, nikada necu zaboraviti.
tako da nisam sigurna da li je za dete u tom uzrastu bolje da se roditelji rastave ili ne.
ona nije osecala nezadovoljstvo majke.
a sestra je i sama svesna da je to trebalo da uradi kada je malecka imala 2 godine, a ne sa njenih 5.
no, to je par gde je razvod bio neminovan.
ja govorim o vezama sa oba normalna partnera, gde mislim da ipak u nekom periodu te razmirice mogu i da se nadomeste, ukoliko su partneri spremni da se na neki nacin i zrtvuju.
ali da li smo, i koliko jesmo spremni damo sebe, zavisi samo od samih nas.
i socioloskog statusa.
u Srbiji, ili bilo gde u svetu.