Jump to content


Photo
- - - - -

Govor mržnje


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 radepiljov

radepiljov
  • Banned
  • 63 posts

Posted 12 July 2018 - 20:31

Pre par dana sam na youtube video nekog lika iz Škotske koji je osuđen plaćanjem globe od 800 funti zbog govora mržnje , a govor mržnje zbog kojeg je osuđen je u tome što je naučnio svog psa da diže šapu kad on vikne "Zig hajl" , i da uzbudi psa kad mu kaže "gas the jews".

Međutim taj lik to nije uradio iz pravog ogvora mržnje nego iz totlano bezazazlene idotske šale kad je hteo dokazati svojoj devojci koja misli da je taj pas u svakoj prilici jako sladak i neodoljiv tako što će ga naučiti najgore ljudske stvari kao što je dizanje šape kao nacisti i uzbuđenje zbog zigh hajl.

 

Šta sam hteo reći , pa hteo sam reći da je tzv.govor mržnje jako opasna stvar i da se može oteti kontroli kao u ovom primeru gde će biti moguće da većina komičara i bilo koji intelktulani razgovori mogu biti proglašeni za govor mrržnnje i ljudi biti strpani u zatvor , jer jako je teško prvo odrediti šta jeste govor mržnje a drugo još teže ko je taj ko određuje šta jeste govor mržnje.

 

Gvoor mržnje definitvno postoji i njega treba detektovati i osuditi , ali kažnjavati zbog toga onda se prelazi u jednu nedefinisanu teritoriju gde se to zakonsko kažnjavanje može zloupotrebiti kao u ovom slučaju koji sam naveo.

 

U Srbiji se govor mržnje kažnjava sa od 6 meseci do 10 godina zatvora i naravno nije defnisan šta se konkretno pod njim podrazumeva i niti je to moguće.

U našoj dragoj Srbijici je sve prepuno govorom mržnje koji je svima poznat već decenijama i niko se ne kažnjava , ali sudeći po Vučićevoj vlasti i kojim pravcem ide ova naša država kažnjavanje zbog pozivanja na ubijanje Hrvata,Albanaca,neistomišljenika,...neće biti kažnjivo(logično) ali će biti kažnjivo sasvim moguće tzv.pozivanje na mržnju spram Srba(jer Srbi su u Srbiji logično ugroženi) tj.svaka kritika srpskog nacionalizma će biti okarakterisana kao govor mržnje.

 

Zato se zalažem da se taj zakon ukine , i pitam ima li još nekog ko se slaže sa mnom??


  • 0