Finale
Posted 12 July 2018 - 18:49
Posted 12 July 2018 - 19:18
Zanimljiv detalj. Hrvatska je sve utakmice igrala u 20 sati, a sada finale u 17. Francuzi su več igrali po danu.
Posted 12 July 2018 - 19:50
Očekivano. Pretpostavljam Mažić za 3. mjesto? Ili Iranac?Pitana sudi finale.
Posted 12 July 2018 - 20:06
Iranac.
Posted 12 July 2018 - 20:28
Idemo Hrvatska! Prvaci sveta!
(Jer ste tako u mogucnosti)
Posted 12 July 2018 - 21:18
55:45 za Framcusku. Hrvatska jeste pokazala mooda i nisu bez sansi. Ipak prednost Fra.
Posted 13 July 2018 - 02:33
Pre desetak dana odigrah dva singla, prvak Fra odnosno Hr. Kvote 5 i 13. Tako da imam win-win situaciju, a mislim da su šanse jednih odnosno drugih direktno proporcionalne kvotama.
Hrvatska ovo može da dobije isključivo uz splet mnogo sretnih okolnosti. Francuska je jednostavno mnogo kompaktniji i čvršći sastav.
Posted 13 July 2018 - 06:37
Не знам ко је луд да верује у победу Хрватске. Французи су миљама испред свих репрезентација на овом Светском. Буквално се нису ознојили до финала и играли су са пола снаге.
tko je lud da veruje?
igrači i izbornik HR...oni su ludi i oni veruju.
Zato su došli do finala, baš zbog te doze svoje ludosti i vjere u svoje mogućnosti
Posted 13 July 2018 - 10:39
Engleska-Belgija će biti 15. put da se dvije reprezentacije sastaju dva puta na istom prvenstvu.
Na SP 1934. i 1938. ako je utakmica završila neriješeno, igrala se nova, a 1954. i 1958. se u grupama igrala dodatna utakmica (play off) ako su 2 reprezentacije završile s istim brojem bodova.
1934. Italija-Španjolska (četvrt finale) 1:1, 1:0
1938. Kuba-Rumunjska (osmina finala) 3:3, 2:1
Švicarska-Njemačka (osmina finala) 1:1, 4:2
Brazil-Čehoslovačka (četvrt finale) 1:1, 2:1
1954. SR Njemačka-Turska (grupa) 4:1, 7:2
Švicarska-Italija (grupa) 2:1, 4:1
SR Njemačka-Mađarska 3:8 (grupa), 3:2 (finale)
1958. Sjeverna Irska-Čehoslovačka (grupa) 1:0, 2:1
Vels-Mađarska (grupa) 1:1, 2:1
SSSR-Engleska (grupa) 2:2, 1:0
1962. Brazil-Čehoslovačka 0:0 (grupa), 3:1 (finale)
1982. Italija-Poljska 0:0 (grupa), 2:0 (polufinale)
1994. Brazil-Švedska 1:1 (grupa), 1:0 (polufinale)
2002. Brazil-Turska 2:1 (grupa), 1:0 (polufinale)
Posted 13 July 2018 - 12:31
Od 45 igrača na raspolaganju za finale, po 10 ih igra u Španjolskoj i Francuskoj, po 6 u Engleskoj, Italiji i Njemačkoj, 2 u Hrvatskoj i po 1 u Austriji, Belgiji, Rusiji, Turskoj i Ukrajini.
Najzastupljeniji klubovi: Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona, Marseille, Paris Saint-Germain i Monaco po 3, Inter, Juventus i Chelsea po 2 i još 21 klub sa po 1 igračem.
Inače, Bayern i Inter su jedini klubovi koji su od 1982. do 2018. imali barem po jednog igrača u finalu svakog SP!
Posted 13 July 2018 - 16:28
Pa samo je Xavi MOZDA bolji.
Ja bih Modrica uzeo i pre Zidana.
Mislim da ga pretera malo. Ipak je Zizu majstor, a Modrić jako dugo nije igrao tako ofanzivno. Naravno da je Modrić među najboljim balkanskim igračima ikada, verovatno najbolji svoje generacije.
Sećam se kad sam bio klinac i na Marakani gledao baraž U21 SCG - Hrvatska. Hajpovani su bili Eduardo i Kranjčar (koji su imali dobre karijere, Eduardo bi verovatno imao bolju da ga Martin Taylor nije upropastio), a ortaka i mene je oduševio Modrić koji je bio najbolji igrač i obe ekipe, iako je tada nešto iskusniji od ostalih Vučinić rešio taj dvomeč.
Posted 13 July 2018 - 18:53
Posted 14 July 2018 - 01:02
Sjecam se i ja tog meca veoma dobro, velika noc za Vucinica. Bio je majstor Mirko zaista, znao je da pronadje neke genijalna rjesenja i da igra savrseno, a nekad kao da se ne pojavi na utakmici. Ja sam uvijek mislio da je imao potencijal za vece stvari, ali i ovako je napravio dobru karijeru.Mislim da ga pretera malo. Ipak je Zizu majstor, a Modrić jako dugo nije igrao tako ofanzivno. Naravno da je Modrić među najboljim balkanskim igračima ikada, verovatno najbolji svoje generacije.
Sećam se kad sam bio klinac i na Marakani gledao baraž U21 SCG - Hrvatska. Hajpovani su bili Eduardo i Kranjčar (koji su imali dobre karijere, Eduardo bi verovatno imao bolju da ga Martin Taylor nije upropastio), a ortaka i mene je oduševio Modrić koji je bio najbolji igrač i obe ekipe, iako je tada nešto iskusniji od ostalih Vučinić rešio taj dvomeč.
Taj tim SCG je bio mnogo jak. Gotovo svi igraci su napravili dobre karijere, izuzev Vukcevica koji je propao ubrzo nakon toga i da kazemo Lomica koji je neki prosjek.
Stojkovic, Lomic, Bisevac, Ivanovic, Basta, Milijas, Simon Vukcevic, Krasic, Jovanovic, Vucinic, Lazovic- to je bio sastav koliko se sjecam.
Za Hrvatsku su uz ove navedene igrali jos Corluka i Vukojevic.
Evo da pitamo kolege iz Hrvatske, bas me zanima za Nika Kranjcara je li bio zaista toliko veliki talenat koliko se pricalo ili je bio malo ishajpovan posto mu je otac bio legenda Yu fudbala?
Edited by Shunsuke Nakamura, 14 July 2018 - 01:04.
Posted 14 July 2018 - 03:46
Nije Jovanovic, nego Jankovic, Bosko Jankovic.
I Jankovic je bio najtalentovanij fudbaler ne samo te generacije, nego ne znam da l smo imali od tada igraca koji je imao toliko fudbala u sebi.
Da je samo malcice bio brzi i da ga nisu sjebale povrede, mogao je da bude world class igrac.
Bas mu se lose karijera odvijala posle Zvezde.
Posted 14 July 2018 - 08:40
Sjecam se i ja tog meca veoma dobro, velika noc za Vucinica. Bio je majstor Mirko zaista, znao je da pronadje neke genijalna rjesenja i da igra savrseno, a nekad kao da se ne pojavi na utakmici. Ja sam uvijek mislio da je imao potencijal za vece stvari, ali i ovako je napravio dobru karijeru.
Taj tim SCG je bio mnogo jak. Gotovo svi igraci su napravili dobre karijere, izuzev Vukcevica koji je propao ubrzo nakon toga i da kazemo Lomica koji je neki prosjek.
Stojkovic, Lomic, Bisevac, Ivanovic, Basta, Milijas, Simon Vukcevic, Krasic, Jovanovic, Vucinic, Lazovic- to je bio sastav koliko se sjecam.
Za Hrvatsku su uz ove navedene igrali jos Corluka i Vukojevic.
Evo da pitamo kolege iz Hrvatske, bas me zanima za Nika Kranjcara je li bio zaista toliko veliki talenat koliko se pricalo ili je bio malo ishajpovan posto mu je otac bio legenda Yu fudbala?
Kranjčar da je imao bolje motoričke sposobnosti i taj moderni trkački moment bi bio bog nogometa. https://youtu.be/D34hGdovUUU
Baci oko i na Portsmouth slobodnjake. Golove koje je zabijao sa skoro pola terena. Uz to je najispravniji lik.