Jump to content

Photo

Finale

• Please log in to reply
656 replies to this topic

Poll: Finale (63 member(s) have cast votes)

Ko osvaja titulu?

1. Francuska (43 votes [68.25%])

Percentage of vote: 68.25%

2. Hrvatska (20 votes [31.75%])

Percentage of vote: 31.75%

Ko zavrsava treci?

1. Belgija (58 votes [92.06%])

Percentage of vote: 92.06%

2. Engleska (5 votes [7.94%])

Percentage of vote: 7.94%

Najbolji igrac sampionata?

1. Luka Modric (21 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

2. Kylian Mbappe (26 votes [41.27%])

Percentage of vote: 41.27%

3. Antoine Greizmann (7 votes [11.11%])

Percentage of vote: 11.11%

4. Ivan Rakitic (3 votes [4.76%])

Percentage of vote: 4.76%

5. Neko peti (6 votes [9.52%])

Percentage of vote: 9.52%

Vote Guests cannot vote

#631 Giacomo Casanova

Giacomo Casanova
  • Members
  • 6,909 posts

Posted 21 July 2018 - 13:06

osobito između Hrvata i Srba (nikakvo bratstvo i jedinstvo )

Zasto ne? 

Inace, moze svasta da se napise na temu slavlja. Za igrace , i jos vise za slektora Dalica nema opravdanja. Cemu ono spominjanje branitelja i ostalih gluposti? 

U svakom slucaju, s obzirom na propagandu u Srbiji, a pogotovo u Hrvatskoj, veliko postovanje za ljude koji su uspeli da se izdignu iz situacije i ostanu normalni.

• 0

#632 mate mišo

mate mišo
  • Members
  • 3,938 posts

Posted 21 July 2018 - 13:46

Zasto ne? 

Mislio sam na to da nisam za neku novu Jugoslaviju.

• 0

#633 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 22 July 2018 - 13:49

Mislim da je "Jugoslavija" sjajan koncept, na koji nažalost nikad nismo ni bili spremni. Uvek mi padne na pamet Švica kao model po kome bi se mogla ravnati i Jugoslavija, ali u toj istoj Švici demokratija postoji preko 200 godina, pisani građanski zakoni oduvek, odnosi su brižljivo građeni i o njima se vodilo računa, kao i o raspodeli vlasti i njenom sprovođenju. Sa Jugoslavijom to, nažalost, nije bio slučaj ni u jednoj stavki, ali ne mogu se oteti utisku i ubeđenju da je moglo i moralo bolje...

Neka je kap u moru. U inat dušmanima  :)

Da li u HR danas uopšte postoje Orjunaši? :)

• 0

#634 Skyglider

Skyglider
  • Members
  • 9,164 posts

Posted 22 July 2018 - 13:59

Nisam ni ja za Jugoslaviju, to je propao pokusaj, dva puta dokazano. Ali jesam za to da zivimo zajedno i kao ljudi. Ne moramo da zivimo u istoj kuci, ali mozemo da budemo familija ponovo. 

• 1

#635 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 22 July 2018 - 17:08

Nisam ni ja za Jugoslaviju, to je propao pokusaj, dva puta dokazano. Ali jesam za to da zivimo zajedno i kao ljudi. Ne moramo da zivimo u istoj kuci, ali mozemo da budemo familija ponovo. 

Ma kakva familija, mi nismo u familijarnim odnosima ni sa Crnom Gorom, a da ironija bude veća, skoro pola Srbije je zaista u familijarnim odnosima sa nekim iz Crne Gore.

Nama trebaju normalni susedski odnosi, treba nam razmena dobra i usluga, treba nam razmena ideja i projekata, treba nam saradnja i u školstvu i u zdravstvu i u kulturi i u sportu. Mi moramo da naučimo da živimo jedni pored drugih i to je poenta, a to da li smo familija ili nismo familija nema nikakvu vrednost.

• 2

#636 Skyglider

Skyglider
  • Members
  • 9,164 posts

Posted 22 July 2018 - 19:54

Ma kakva familija, mi nismo u familijarnim odnosima ni sa Crnom Gorom, a da ironija bude veća, skoro pola Srbije je zaista u familijarnim odnosima sa nekim iz Crne Gore.

Nama trebaju normalni susedski odnosi, treba nam razmena dobra i usluga, treba nam razmena ideja i projekata, treba nam saradnja i u školstvu i u zdravstvu i u kulturi i u sportu. Mi moramo da naučimo da živimo jedni pored drugih i to je poenta, a to da li smo familija ili nismo familija nema nikakvu vrednost.

Na to sam i mislio kad sam rekao da mozemo da budemo familija, na povezivanje, dobre odnose, ucvrscivanje sradnje, na razmenu, na potiskivanje nacionalistickih netrpeljivosti itd. Ne moramo da zivimo u istoj kuci, ali mozemo da se okupimo nedeljom za rucak, da sednemo za sto i da se dogovorimo oko stvari koje ce da nam pomognu da budemo bolje drzave, i Srbija i Hrvatska.

A osnovi mi smo jedan te isti narod i vezu nas mnoge stvari, hteli to neki da priznaju ili ne.  

• 1

#637 Nicklord

Nicklord
  • Members
  • 5,290 posts

Posted 23 July 2018 - 05:33

Nego prave teme da pokrenem ovde. Idem u Zagreb sledeći vikend. Gde najbolju pivu da popijem?
  • 0

#638 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 23 July 2018 - 05:56

Traži gde ima "Zmajsko" da se toči. 

• 0

#639 Milenko Barkley

Milenko Barkley
  • Members
  • 5,470 posts

Posted 23 July 2018 - 07:21

Možeš da odeš u Malog medu u Tkalčićevoj ulici. Imaju lep izbor svojih zanatskih piva.

• 0

#640 Dzep

Dzep
  • Members
  • 6,006 posts

Posted 23 July 2018 - 07:53

Nego prave teme da pokrenem ovde. Idem u Zagreb sledeći vikend. Gde najbolju pivu da popijem?

Evo još jedan plus za Malog medu. Krilca u su bila dobra u Papasu poslednji put kada sam ih jeo (mada jbg, pre 2 godine je to bilo, ko zna na šta to liči sada)   

• 0

#641 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 23 July 2018 - 07:58

Nisam imao priliku da probam Medvedgradova piva ( za razliku od Zmajskog koje je moglo i po Bg da se nađe ako znaš gde da tražiš ) ali poznanik iz ZG, takođe ljubitelj piva kaže otprilike da su Medvedgradova piva jako jako dobra ali da su Zmajsko piva bolja.

• 0

#642 Milenko Barkley

Milenko Barkley
  • Members
  • 5,470 posts

Posted 23 July 2018 - 08:34

Nisam znao da ih ima u BG-u. Video sam im na sajtu mapu gde ih sve ima, a li za sada samo u HR i BiH. Do kraja nedelje ću da ga probam. :)

Kad Džep pomenu klopu, nisam verovao da ću jesti vrhunski roštilj u Zagrebu. :) Restoran Batak - ima ih na više mesta (ja sam bio u onom blizu Kvaternikovog trga), ali u centru je onaj u tržnom centru na Cvetnom trgu. Preporučila mi ga je jedna žena iz ZG i ispričala da je gazda doveo nekog lika iz Leskovca (zato na meniju imaju leskovački roštilj) i dao mu ogromnu platu a ovaj mu razvio posao do ludila.

• 0

#643 Chaos Is Me

Chaos Is Me
  • Members
  • 16,595 posts

Posted 23 July 2018 - 10:23

Pronađi Zmajsko i Novu rundu, najbolje craft pivare u CRO. Imaju i nekoliko gotivnih craft prodavnica pri centru. Medvedgrad je ono...ništa spec. Bolje svakako od klasik lagerčina ali to je baš ono mejnstrim mesto.

• 0

#644 ZoltanGeraTucheKera

ZoltanGeraTucheKera
  • Members
  • 9,821 posts

Posted 23 July 2018 - 11:59

( za razliku od Zmajskog koje je moglo i po Bg da se nađe ako znaš gde da tražiš )

Hajde reci gde. :) Samo pivo?
  • 0

#645 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 23 July 2018 - 12:05

Pretpostavka je majka svih zajeba :D.  Nije Samo Pivo. To je info koji moraš da platiš. :lol:

• 0