Jump to content


Photo

Grupa G (BEL, PAN, TUN, ENG)


  • Please log in to reply
304 replies to this topic

Poll: Grupa G (63 member(s) have cast votes)

Ko prolazi grupu?

  1. Belgija (63 votes [50.00%] - View)

    Percentage of vote: 50.00%

  2. Panama (1 votes [0.79%] - View)

    Percentage of vote: 0.79%

  3. Tunis (3 votes [2.38%] - View)

    Percentage of vote: 2.38%

  4. Engleska (59 votes [46.83%] - View)

    Percentage of vote: 46.83%

Za koga cete navijati?

  1. Belgija (25 votes [39.68%] - View)

    Percentage of vote: 39.68%

  2. Panama (16 votes [25.40%] - View)

    Percentage of vote: 25.40%

  3. Tunis (5 votes [7.94%] - View)

    Percentage of vote: 7.94%

  4. Engleska (17 votes [26.98%] - View)

    Percentage of vote: 26.98%

Vote Guests cannot vote

#31 mate mišo

mate mišo
  • Members
  • 3,938 posts

Posted 14 June 2018 - 12:54

Hahahaha, nmg verovati, ok, nmg vise "diskutovati", Modric je bolji od Azara, Modric je glavni igrac Reala, svojim fantasticnim partijama je odveo Real do 3 lige sampiona.

 

 

Gdje sam rekao da je Modrić bolji? Ti si taj koji je rekao da ne mogu u istu kategoriju. Po meni, Hazard ima potencijal da nadmaši Modrića, možda postane najbolji igrač na svijetu i mislim da je fantastičan igrač.

 

Modrićeva važnija individualna priznanja:

 

4x u idealnom timu Lige Prvaka

3x u FIFA-inom idealnom timu

2x u UEFA-inom idealnom timu

1x najbolji veznjak Lige Prvaka

2x najbolji veznjak Primere

 

Svaki cigo svoga konja hvali


Edited by mate mišo, 14 June 2018 - 12:56.

  • 1

#32 grof96

grof96
  • Members
  • 1,126 posts

Posted 14 June 2018 - 13:06

Napisao sam u proslom postu, gde je individualno priznanje za najboljeg igraca lige i to TOP2 lige na svetu? I kada je Modric bio TOP3 igrac na svetu, ae da malo pomognemo Modricu. Kada je Modric bio u TOP20 na svetu?
  • 0

#33 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 14 June 2018 - 13:53

Ivanovic je bio apsolutno top igrac u Chelsea-u u periodu najvecih uspjeha u istoriji kluba. Direktno je klubu donio Ligu Evrope, a u Ligi Sampiona odigrao jednu od najboljih partija (a za Chelsea definitivno i kljucnu) na Camp Nou u trenucima kada je Chelsea bio u klasicnom nokdaunu nakon 0:2 i crvenog kartona John Terry-u. Realno, njegov doprinos je za koplje iznad ovoga sto su u Chelsea donijeli Hazard i Courtois. Pa, od njihovog dolaska Chelsea se spustio na nivo ispod Tottenhama. Ivanovic bez pogovora moze u istu ravan sa bilo kojim igracem Belgije. 

 

Nemanja Vidic je van svake kategorije i price, jer nijedan igrac Belgije ne moze mu stati na crtu po igri, ucinku, statusu koji je stekao, brojnim priznanjima, nevidjenoj konstantnosti i prije svega nevjerovatnom profesionalizmu. 

 

Moze Hazard biti ovako zanimljiv zbog stila igre, jeste on i dobar, veoma atraktivan za gledanje kada mu sve ide od ruke/noge i sve to, al' na profi nivou potrebni su ipak i vrhunski rezultati, i to u kontinuitetu. Pa, ako cemo se baviti samo stilom igre, onda je Denilson bio za klasu iznad Hazarda i 90% drugih igraca, al' opet je imao 10 puta goru karijeru od tih igraca i prakticno nista od onoga sto se od njega ocekivalo nije ostvario. Il' ono sto je Djalminha radio s loptom, Hazard ne bi mogao ni na video igrici. Hazardu niko ne spori da zna s loptom, da je sasvim dobar igrac, al' on je sam za sebe govorio da je na nivou Messia i Ronalda, iako nije ostvario nista od onoga sto su ova dvojica uradila!?  

 

Modric je takodje po svemu iznad svakog igraca Belgije. Po ucinku na terenu, rezultatima, individualnim priznanjima... Godinama igra konstantno i to u klubu u kojem se ne prastaju lose igre, u klubu u kojem su igraci pod enormnim pritiskom, ne samo na terenu, vec i van njega (dovoljno je samo sjetiti se onih scena sa Garethom Baleom kada je napustao stadion). Modric sa Kroosom u velikoj mjeri drzi igru Reala, nesto slicno k'o Iniesta-Xavi ranijih godina. Uvijek se potencira Barcin posjed lopte, al' meni je kod njih mnogo impresivniji bio nacin na koji su igrali bez lopte, odnosno jak presing tih veznih igraca koji su veoma brzo vracali loptu u svoj posjed. Otkad je Xavi otisao, a Iniesta postao skloniji povredama i sve cesce pauzirao, i Barca je postala daleko ranjivija. I dalje su jaki na lopti, ali kudikamo teze dolaze do nje, sto protivnicima ostavlja mnogo vise prostora da ih ugroze. Otuda sada vec tradicionalno losije igre u zavrsnici LS.

 

Nije Hazard vise ni klinac, vec ima 27-28 godina, tako da se vise i ne moze pravdati njegova velika nekonstantnost. Ima potencijal, al' dok ne ostvari bar priblizno iste rezultate koje je ostvario Modric, tesko da se moze smatrati boljim igracem.


Edited by XOXOXO, 14 June 2018 - 13:55.

  • 2

#34 grof96

grof96
  • Members
  • 1,126 posts

Posted 14 June 2018 - 14:13

Opet dolazimo na isto, lako je u Realu ostvariti rezultate, sto nije ostao u Totenhemu? Opet dolazimo do toga da igra u sjajnoj ekipi, dok se Celzijeva ekipa raspada. Prosle godine su prodali Matica, a Konte i Kosta su se posvadjali, Azar skoro do polovine sezone povredjen. Da Mesi ili Ronaldo dodje u zvezdu ili partizan i ne ostvari rezultate, oni su automatski losiji igraci, fucking logika.

Edited by grof96, 14 June 2018 - 14:14.

  • 0

#35 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 14 June 2018 - 14:50

Razumijem ja na sta ti ciljas. Naravno da Modric sa Tottenhamom ne bi ostvario ni priblizno iste rezultate koje je ostvario sa Realom. 

 

Al' Tottenham je u tom nekom periodu prije dolaska Modrica cesto bio medju ekipama iz sredine tabele, cak i nize (11-14. mjesto). Imali su u par navrata sezone u kojima su se dovukli do 5. mjesta i to je manje-vise to. Apsolutno nikakav iskorak nisu bili napravili. Od dolaska Modrica, Tottenham je "rastao" iz sezone u sezonu i u sustini to je period koji je oznacio odredjene promjene, prije svega na rezultatskom planu. Vec u drugoj sezoni sa Modricem napravljen je iskorak i izborena je Liga Sampiona, sto je prethodnih godina izgledalo nezamislivo. U trecoj sezoni sa Modricem je Tottenham napravio jos jedan iskorak i brutalno dobro odigrao grupnu fazu Lige Sampiona (imali u prosjeku 3 gola po mecu i osvojili prvo mjesto ispred Intera, Werdera i Twentea), a zatim su u eliminacionoj fazi izbacili Milan. 

 

U tom periodu kada je Tottenham bio prosjek, Chelsea je bio masinerija. Titulu osvojili sa brutalnom gol razlikom (103:32). A sada postizu 40-50 golova manje!? Mozemo postaviti i pitanje da li bi Hazard sa Tottenhamom ostvario neke ozbiljnije rezultate da je npr. dosao bas u tom periodu kada je Modric potpisao za klub, odnosno kada je Tottenham bio dosta prosjecna ekipa!? Koliko vidimo, Hazard je i sa igracki superiornijom ekipom skliznuo dole, iako po novcu koji klub ulaze, po kvalitetnom igrackom kadru i po svemu ostalom, on sa Chelsea-em ima sasvim dobre, prakticno vrhunske uslove da ostvaruje kvalitetne rezultate u kontinuitetu. Medjutim, Chelsea ne ostvaruje ni rezultate u okvirima realnih mogucnosti, iako su, cak i sada, na papiru vjerovatno bolja ekipa od Tottenhama.


Edited by XOXOXO, 14 June 2018 - 14:52.

  • 0

#36 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 14 June 2018 - 14:54

Ne bih se slozio za Celzi. Dve titule u poslednje cetiri sezone. Pet titula u 21. veku, naspram 6 Junajteda i 4 Sitija.

 

To sto u sezonama u kojima nisu sampioni u poslednje vreme potpuno fejluju - pa sta?

 

Kontam da bi se Arsenal i Liverpul menjali sa njima lagano umesto da se svake trece godine satro bore za titulu pa zavrse cetvrti.


  • 0

#37 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 14 June 2018 - 16:00

Pa, nista. :D ;)

 

Naravno da je bitno u kontekstu ove price, odnosno u poredjenju ova dva igraca. Jeste Chelsea osvojio 2 titule, ali ta prva je u dobroj mjeri i rezultat vrhunske forme John Terrya i generalno rezultat dobre igre defanzivnih igraca, dok je kod druge titule Diego Costa odigrao k'o preporodjen. Naravno da je i Hazard odigrao dosta dobro, ali uglavnom u sklopu cijele ekipe,  jer i on dobro izgleda kad kompletna ekipa dobro igra. Ipak, u sirem kontekstu, Chelsea je od njegovog dolaska dobrano skliznuo, i po igrama na terenu, a narocito rezultatski. Ranije su bili masinerija, brutalno ubitacna i jedna od najkonstantnijih engleskih ekipa. Ovo sto Chelsea igra poslednjih nekoliko sezona nije ni blizu nivoa na kojem su nekada igrali.

 

Cinjenica je da bi Chelsea, sa novcem koji ulazu, bio u vrhu PL i bez Hazarda, i da bi vjerovatno i bez njega imali dobre sanse da osvoje te titule. A i konkurencija (narocito City i Utd) je bila poprilicno zabagovala poslednjih godina, tako da se otvorio prostor da cak i jedan Leicester City osvoji titulu. Realno, Chelsea ce i dalje, sve dok je Abramovich na celu kluba, biti medju timovima koji ce se boriti za titulu, al' Hazard jednostavno ni po cemu nije izdigao Chelsea. Stavise, osjetno su nazadovali i to je cinjenica koja se odrazava i kroz rezultate. 

 

Sa Hazardom ekipa dobija igraca koji mozda hoce-mozda nece odigrati nesto (kad odigra, onda je to wow efekat, al' kad ekipa "propada", onda se i on utapa u sivilo), dok se sa Modricem dobija instant vrhunski kvalitet, igrac koji zna dosta s loptom, koji je nevjerovatno konstantatan i koji ima strasnu radnu etiku. Cak i kad Real timski izgleda lose, kao sto je to bio slucaj u vecem dijelu ove sezone, igraci poput Modrica svojim karakteristikama i te kako daju odredjenu stabilnost u igri. 


Edited by XOXOXO, 14 June 2018 - 16:01.

  • 0

#38 melov rezignirani batler

melov rezignirani batler
  • Members
  • 9,231 posts

Posted 14 June 2018 - 21:14

a zašto svi trpaju engleze kada je ovako tanka grupa (po imenima od pre 20 godina : ))

 

belgijanci su vidim hajp ali daleko su oni od neke sile

 

jel taj maroko zajebana ekipa??


  • 0

#39 threepwood

threepwood
  • Members
  • 12,792 posts

Posted 14 June 2018 - 21:24

Maroko jeste, ali nije u ovoj grupi :P

omg stavljam uini smajlije
  • 0

#40 melov rezignirani batler

melov rezignirani batler
  • Members
  • 9,231 posts

Posted 14 June 2018 - 21:27

maroko a ono kardeljevo

 

mislio sam na tunis

na koju foru englezi ne prolaze grupu?


  • 0

#41 Xpert

Xpert
  • Members
  • 22,572 posts

Posted 14 June 2018 - 21:32

Ko spominje da Englezi nece proci grupu?


  • 0

#42 threepwood

threepwood
  • Members
  • 12,792 posts

Posted 14 June 2018 - 21:32

Ma prolaze lagano, nego ljudi vole da šegače sa njima
  • 0

#43 melov rezignirani batler

melov rezignirani batler
  • Members
  • 9,231 posts

Posted 14 June 2018 - 21:37

Ko spominje da Englezi nece proci grupu?

 

pa vidim po infernetu zajebanciju pa zato pitam

u suštini, nikad lakše im nije bilo

 

obično dobiju neku argentinu plus neku zajebanu ekipu iz senke

sad im je baš autoput do plej ofa


  • 0

#44 threepwood

threepwood
  • Members
  • 12,792 posts

Posted 14 June 2018 - 21:40

Panama je, uz S.Arabiju, najslabija ekipa na prvenstvu. Tunis je verovatno najtanja ekipa iz Afrike. Mislim da niko ozbiljan ne dovodi u pitanje koje ce 2 ekipe izaci iz ove grupe. Slicno kao u grupi B, 2 grupe sa najvecom razlikom u kvalitetu izmedju timova.
  • 0

#45 mate mišo

mate mišo
  • Members
  • 3,938 posts

Posted 14 June 2018 - 22:46

Tunis pamtim kao ekipu koja uz Iran igra najdosadniji nogomet, barem je do sada tako bilo otkad pratim SP. Razlika je u tome što su Tunižani čvršći u obrani, nije im lako zabiti gol tako da me ne bi iznenadilo da uzmu bod Englezima, možda i Belgijancima ali i da ne dobiju Panamu. U konačnici očekujem da osvoje neka 2-3 boda uz gol razliku 1-3.


  • 0