Jump to content

Photo
- - - - -

9 meseci u Americi na J2 vizi, kako iskoristiti ?

• Please log in to reply
112 replies to this topic

#16 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 31 March 2018 - 01:30

zanimljiva sugestija svakako cu je uzeti u obzir narocito sto sam cuo da US ne mozes da mrdnes bez advokata.

Jedino sto sam dosta preslusavao njihova uputstva na YT i oni manje vise vrte pricu za one koje mrzi da citaju imigrantska pravila. Nadam se da znaju i nesto sto nisu rekli na YT :-)

ne ljutim se, vidis da sam stavio lalu kulera.

Zoki je dosta izvan toga, pa jos jedan savet, ako odes kod advokata i on kaze nema problema mi cemo to da sredimo za X para, bezi odatle.

Ima dosta prevaranata. Dobar advokat to nece nikad reci.

• 0

#17 babyW

babyW
  • Members
  • 4,672 posts

Posted 31 March 2018 - 01:32

ne moram raditi na crno !

Znaci meni ce izdati J2 vizu i na osnovu nje mogu da apliciram za EAD sto se resava u roku od 3 meseca. Mislim mogu i da me odbiju. Onda nemam pravo da radim i nece mi dodeliti ni SSN.

Znaci:

dolazak sept 2018

EAD odobren/odbijen dec 2018

kraj vize jun 2019

eto

Pa to sam ti i rekla, dok cekas EAD ne mozes raditi regularno, a da dobijes EAD sada traje preko 6 meseci. Svima kasni jer ih je Tramp sludio sa deportacijama pa su malo zaostali sa radom. Pre neki dan sam cula da obradjuju slucajeve green card, drzavljanstvo... od avgusta 2016. S tim sto radne dozvole kasne 3 meseca (plus tri regularna), znaci dobio bi je u februaru ili martu 2019. 

Vidi, mislim da ne postoji gori momenat do sada u istoriji SAD da se traze bilo kakvi papiri, sto ne znaci da treba odustati. 

• 0

#18 Brane

Brane
  • Members
  • 1,312 posts

Posted 31 March 2018 - 01:37

omajgad, ostaje mi samo GC dok i to ne ukinu...

----

bas razmisljam ta H1B je nekih 65,000 mesta, a kad je Svajcarska htela da uvede kvote za EU rekli su 56,000 godinje. Znaci CH od 8 miliona je spremna na 56,000 radnika,a  AMerika na 65,000 !!! Zanimljivo...

Ne znam ko se uopste onda i doseljava u tu Ameriku.

• 0

#19 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 31 March 2018 - 02:31

omajgad, ostaje mi samo GC dok i to ne ukinu...

----

bas razmisljam ta H1B je nekih 65,000 mesta, a kad je Svajcarska htela da uvede kvote za EU rekli su 56,000 godinje. Znaci CH od 8 miliona je spremna na 56,000 radnika,a  AMerika na 65,000 !!! Zanimljivo...

Ne znam ko se uopste onda i doseljava u tu Ameriku.

:lol+: 65k samo na H1B, 50k na lutriji, a gde su sve druge vize. Nemoj ocajavati - useljava se dosta u US.

btw ne znam kako mislis da ides na GC, ali zvuci kao da ti supruga ima sansu sa tim istrazivackim radom da dobije H1B.

Ti si relativno u dobroj situaciji onako prosecnoj za mnoge koji bi u US.

• 1

#20 Brane

Brane
  • Members
  • 1,312 posts

Posted 31 March 2018 - 06:58

:lol+: 65k samo na H1B, 50k na lutriji, a gde su sve druge vize. Nemoj ocajavati - useljava se dosta u US.

btw ne znam kako mislis da ides na GC, ali zvuci kao da ti supruga ima sansu sa tim istrazivackim radom da dobije H1B.

Ti si relativno u dobroj situaciji onako prosecnoj za mnoge koji bi u US.

zapravo najgora varijanta nam je da ona dobije H1B zato sto ja onda idem na H4.

Negde sam cuo da to H "stands for hell" jer sa H4 ne mozes da radis, nemas SSN, ali mozes da studiras *LOLOL i polazas ZA VOZACKI !! !

uglavnom akademci na privremenim pozicijama dobiju ili J1 ili H1B ali van redovnih kvota tzv akademska H1B. Ne znam samo da li iz J1 moze da se pravi direkt CG tj da je sponzorise uni a bez da pre toga predje na H1B.

• 0

#21 Brane

Brane
  • Members
  • 1,312 posts

Posted 31 March 2018 - 07:13

samo da kazem, pre par godina moja zena je osvojila postodoc na tri godine u iznosu od $120,000 ukupno. Ali nismo otisli zbog privanih razloga.

Nju je kontaktirala sekretarica da bi uzela nase podatke i prosledila ih SEVIS/u koji radi na tim vizama. I rekla nam je da cemo dobiti J1 i J2. I ja kazem zeni hajde pitaj da ti da H1B to ti je kao bolje jer vodika GC (?!).

Sekre

tarica odgovara:

pa moze i to, malo duze ce se cekati 2 meseca, ali kao ja vam to strogo ne preporucujem jer H4 i akze svi koji imaju supruznika gledaju da dodju na J da bi ovaj mogao da radi.... Tako sam i saznao za sve te cake.

Posle su nam i drugi iz US rekli ma kakvi H1B, samo vi uzmite J. J je zakon !

Mada ja i dalje mislim da ne moze iz J u GC direkt vec mora prvo H1B. ne znam.

A imao sam i druga koji je proveo na H1B 5 lepih godinica u US, ali nije uspeo da se upgrade-uje na GC. Sto je najzanimljivije nije hteo ni da se zeni i napustio je US. A i dalje je fan Amerike. Cudno. :twak:

• 0

#22 babyW

babyW
  • Members
  • 4,672 posts

Posted 31 March 2018 - 07:44

Pa znas kako, svaka viza ima svrhu. J vize su ti za istrazivacki rad (sto si naveo u prvom postu), H1B vize su ti privremene neiseljenicke vize za strucnjake u nekoj oblasti (koje te obavezuju da napustis drzavu u roku od mislim 2 godine najdalje). Ni jedna od tih viza ne vodi ka stalnom borvaku. Ljudi provedu po 15 godina ako uspeju da otegnu skolovanje i na kraju im to nista ne znaci jer na osnovu toga ne mogu dobiti boraviste. Radne vize koje vode ka boravku su EB vize. Mozda da gledate u tom pravcu, da kada ona zavrsi svoje trazite transfer (ako je moguce, ne znam to) na EB vize. 

U prvih 6 meseci boravka imate pravo da trazite azil. Tako se boravak cesto produzi i rastegne na nekih 5-7 godina dok oni obradjuju slucaj, pa ili dobijete ili ne. Morate imati neki osnov za trazenje azila. To ti samo kazem ako zelite da ostanete a ne znate kako. Azil nije ni malo laka i jednostavna stvar, em sto traje godinama i veoma je neizvesno da ce se dobiti, nema posecivanje domovine godinama (dok se ne dobiju papiri), svaki izlazak iz zemlje kosta brdo para (ako se secam podatka oko 700$ za izlazak). 

• 0

#23 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 31 March 2018 - 11:35

Moj ti je savet: nemoj da "muljas" - radi sve korektno i posteno! Jer, ko zeli da "mulja" - to moze raditi i u Srbiji , sta ce mu Amerika za to?
Gledaj gde imas "prozor" za izlazak, ako to bas nije Amerika ,,, moze biti neka druga zemlja?! Time sto se fokusiras samo na Ameriku, mozda propustas bolju sansu u nekoj drugoj zemlji!
  • 0

#24 Ibiza

Ibiza
  • Members
  • 1,487 posts

Posted 31 March 2018 - 12:03

Bane, ti bas ne citas pazljivo,a?

• 1

#25 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 31 March 2018 - 12:27

Bane, ti bas ne citas pazljivo,a?

Citam vrlo pazljivo i dao sam coveku korektne savete.
  • 0

#26 Ibiza

Ibiza
  • Members
  • 1,487 posts

Posted 31 March 2018 - 12:37

ok

• 0

#27 Brane

Brane
  • Members
  • 1,312 posts

Posted 31 March 2018 - 20:01

Citam vrlo pazljivo i dao sam coveku korektne savete.

:rotflmao:

• 0

#28 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 01 April 2018 - 05:04

Negde sam cuo da to H "stands for hell" jer sa H4 ne mozes da radis, nemas SSN, ali mozes da studiras *LOLOL i polazas ZA VOZACKI !! !

Negde si cuo, koliko znam H1B je negde treca na listi pozeljnih "viza",  prva je GC po bilo kom osnovu ukljucujuci lutriju. Druga L viza koja je jos imigraciona, i onda ide H koja nije imigraciona ali moze da postane.

Kako ja vidim tvoju pricu, ti imas minimalnu sansu za bilo koju vizu, tvoja supruga ima bolje sanse.

A imao sam i druga koji je proveo na H1B 5 lepih godinica u US, ali nije uspeo da se upgrade-uje na GC. Sto je najzanimljivije nije hteo ni da se zeni i napustio je US. A i dalje je fan Amerike. Cudno. :twak:

Sta je tu cudno?

• 1

#29 Brane

Brane
  • Members
  • 1,312 posts

Posted 01 April 2018 - 07:02

Cudno je zato sto svaki Boziji dan kmeci za Amerikom. Ili mozda nije rekao sve, mozda je nesto zabrljao pa ima neki ban.

Ne morate mi prepricavati sva pravila toga ima svugde i ne nagadjate o mojim sansama bolje mi dajte neki savet koji se ne nalazi na internetu, a prisutan je u praksi !
  • 0

#30 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 01 April 2018 - 09:23

Cudno je zato sto svaki Boziji dan kmeci za Amerikom. Ili mozda nije rekao sve, mozda je nesto zabrljao pa ima neki ban.

Ne morate mi prepricavati sva pravila toga ima svugde i ne nagadjate o mojim sansama bolje mi dajte neki savet koji se ne nalazi na internetu, a prisutan je u praksi !

A kako to da si ti zavrsio studije u UK a nisi ostao u UK?! Vecina studenata nadje neko zaposlenje i ostaje da radi u UK, USA, Australiju ....

• 0