Nema veće radosti od kuvanja napolju pa makar kuvao kukuruz šećerac. Jeste da se nadimiš ali to dodaje draž, malo upadne (malo više) pepela u jelo. Nema veze, to je poseban začin koji dodaje aromu i naravno posebnu draž. Ladno pivo ili gazirani sok se obavezno konzumira, vatra dehidrira čoveka. Treba nadomestiti izgubljenu tečnost 
Vidiš, za mene nema većeg užasa od bivanja outdoor. Užasavam se buba, jakog sunca, znoja, žara, prašine, smrada uglja na kojem se peče meso / riba...
Sve su to za mene neplemeniti mirisi i prejake olfaktorne senzacije. Otvorenu vatru ne podnosim i smatram ju divljačkom.
Ako si pratio moje postove na pivu, znaš da 'ladno pivo' isto tako smatram barbarskim. Kvalitetno pivo se pije na sobnoj temperaturi iz 0.33 bočica.
Već 20+ godina odbijam odlaziti na topla mora: smrdi, bučno je, prašnjavo, nepoznati, gadni ljudi... Volim ja sjeverni Atlantik, svježe je, ne moram se družiti ni s kim, a kvaliteta ribe je neusporediva.
I vina su u Moselle i Dolomitima neusporedivo bolja od mediteranskog smeća.
Zapravo, sve je bolje od Sredozemlja, osim maslinovog ulja, a i to mi već ide na živce, pa biram guščju ili pačju mast. Alternativno - normandijski putar.
Kukuruz ili kestene ću radije kupiti od provjerenih uličnih prodavača, nego da to pečem kod kuće, a kamo li izvan kuće. Ništa gazirano ne bih unio u sebe, da mi je zadnje.