...stariji sam od zorana(barem tako mislim) i ako su njegove dileme gdje živjeti nakon umirovljenja
možda će mu na neki način biti moje dileme u korist.Za mene su dolazile u obzir dvije opcije
-Portugal
-Vis
Dosta sam putovao,nikada preko agencija,uvijek je bilo osnovna destinacija,rentaš auto i kuda
te kasnije put nanese.Najljepše uspomene su bile Portugal.U putovanjima sam uvijek želio
osjetiti duh podneblja.No jedno je biti turist a sasvim drugo biti dio neke zajednice.Mislio sam
da više ne mogu,kao osnovno,naučiti portugalski i tu je sve završilo.
Godinama je moja najdraža destinacija bila otok Vis.I danas mislim da je to raj na zemlji.Kad se
bližio odlazak u penziju imao sam mogućnost i iskoristio sam ju,4 mjeseca dopusta.Otišao sam na
Vis u Komižu,da vidim da li je to ono što želim.Uzeo sam lijepi apartman,uživao ali i shvatio da to nije
život koji želim.
Sve to mi je,kad razmislim,reklo,da želim živjeti u podneblju sa sva četiri vremenska doba.Snijeg je užitak,
očistiti ulicu još uvijek je dio tjelovježbe.Dio novaca koji sam imao uložio sam u roditeljsku kuću i
prilagodio ju sebi.Godinama sam odlazio na Interliber,kupovao hrpe knjige,a danas sam si stvorio
uvjete da ih konačno razvrstam po policama.Na moju odluku je djelovalo i viđenje da se i ekipa iz
gimnazijskih dana vraća u Varaždin.Vjerovali ili ne,imamo ekipu za belu,ali i u ovim godinama haklamo