Jump to content

Photo
- - - - -

Oscar 2018

• Please log in to reply
45 replies to this topic

#16 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 31 January 2018 - 18:07

Molly's Game, pa ni The Post ne vredi gledati verovatno, mozda kod kuce cisto da bi se pogledali, nema svrhe gledati ga u bioskopu.

Sto tacno ne vredi gledati u The Postu? Ja generalno nisam fan Spielberga, ali ovo mu je jedan od top tri filma, i za razliku od nekih drugih u konkurenciji bavi se istinski vaznom temom.

• 0

#17 L0shMi

L0shMi
  • Members
  • 2,062 posts

Posted 31 January 2018 - 22:26

Tek trebam da pogledam jos par filmova, ali nije mi jasno kako je Franko dobio Zlatni Globus, a nije nominacija za Oskara.

Jeste da su odvojeni tu zanrovi drama i komedija, ali ovaj lik iz Get Out dobio nominacija pre njega. Ta dva filma sam gledao i mnogo jaci utisak na mene je ostavio performans Franka.

Bilo bi mi drago da je dobio nominaciju, ja cu svakako da ga pamtim i po ovom filmu gde je imao ozbiljniju ulogu u odnosu na sve sto je snimao do sada u karijeri.

Skandal za seksualno uznemiravanje koji je usledio posle osvajanja Zlatnog globusa?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

• 0

#18 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 31 January 2018 - 23:48

Sto tacno ne vredi gledati u The Postu? Ja generalno nisam fan Spielberga, ali ovo mu je jedan od top tri filma, i za razliku od nekih drugih u konkurenciji bavi se istinski vaznom temom.

Slozio bih se da je film znacajan ako se posmatra iz tog ugla.

Ali generalno odise vajbom nakrcali smo poznate glumce gledajte film zbog toga, ovo nije bas kao All the President's men, ali nesto na tu foru.

Jasno mi je i zasto je ovaj film snimljen bas sad, i zasto je Meril Strip dobila glavnu zensku ulogu, ali sve u svemu nista sto vec nismo znali, a licno mi ne treba podsecanje.

Zbog toga mi je meh.

• 0

#19 Zetterberg

Zetterberg
  • Members
  • 4,173 posts

Posted 01 February 2018 - 07:04

Prvi pogledao u bioskopu i lego mi je iako nije film zbog kojeg ces da padnes sa stolice, dok sam drugi gledao prekjuce screener. Kao sto vidis za taj sam te poslusao da ne odem do bioskopa. :D

DH ''izlazi'' sledece nedelje, tako da necu ni da se cimam do bioskopa. Gledao jedan sajt i prosle nedelje sve pisalo da DVD izdanje za vise filmova izlazi negde u marti ili aprilu, dok su ove nedelje skoro sve azurirali.

• 0

#20 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 01 February 2018 - 12:33

Kao sto vidis za taj sam te poslusao da ne odem do bioskopa. :D

I je l' sam bio u pravu? :lol:

• 0

#21 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 01 February 2018 - 14:34

Za The Post definitivno nisi bio u pravu.

• 0

#22 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 01 February 2018 - 14:41

Molly's Game, pa ni The Post ne vredi gledati verovatno, mozda kod kuce cisto da bi se pogledali, nema svrhe gledati ga u bioskopu.

Darkest Hour je mnogo ozbiljniji film od ta dva, mada spada u onu kategoriju "ovaj glumac mora da ima oskara", tako da overall i nije neko remek delo.

Da li si gledao film?

Navodis da ga verovatno ne vredi gledati. To verovatno me buni. Obicno ljudi kad odgledaju film formiraju misljenje o njemu i tada nema verovatno, vec ili vredi ili ne vredi.
  • 0

#23 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 01 February 2018 - 15:06

Da, verovatno zato sto tu nema nicega za sta smatram da se vec nije znalo.

Drugo, sam film je poprilicno ravan, fokusirali su se verovatno da prenesu dogadjaje tacno onako kako su se dogodili, jos su ubacili i delove Niksonovih snimljenih razgovora.

U poredjenju sa All the President's men koji pokriva najpoznatiju Niksonovu aferu The Post je zaista siromasan.

I licno me odbija to sto su namerno ovi glumci izabrani zbog njihove pozadine, jasno je i da se cilja Tramp i sloboda stampe u ovom trenutku (nemam nista protiv toga), sve to jeste vazno i ovakav film jeste potreban.

Ali kada ga izmestis iz tog konteksta, film zaista nije nista posebno po mom misljenju.

@DonJuan voleo bih da cujem zbog cega?

Edited by McLeod, 01 February 2018 - 15:06.

• 0

#24 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 01 February 2018 - 20:46

@DonJuan voleo bih da cujem zbog cega?

Zato što je film odličan. Odlična priča, odlična glumačka ekipa, odličan scenario. 

Film jeste politički obojen, ali se pre svega bavi štampom i slobodom medija. 

Što se tiče izbora na glumaca, nisam siguran na koga ciljaš? Bilo bi iznenađenje da ne vidimo Henksa u Spilbergovom filmu, bio Tramp na vlasti ili ne. Što se tiče Meril Strip, mislim da je izabrana zbog svojih glumačkih kvaliteta, a ne zbog nečeg drugog.

Ljudi ne slušajte McLeod-a i idite u bioskop i gledajte film. Kupite i kokice za inat  :lol+:

• 0

#25 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 01 February 2018 - 23:55

Ljudi ne slušajte McLeod-a i idite u bioskop i gledajte film. Kupite i kokice za inat  :lol+:

Doduse, nemojte se ponasati kao jedan deo omladine koji ne samo sto je kupio kokice, vec se i gadjao njima, suskao, krckao i uopste pravio buku tokom cele projekcije, kao da ih je poseo duh McLeoda licno :wicked:

• 0

#26 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 02 February 2018 - 01:08

Što se tiče Meril Strip, mislim da je izabrana zbog svojih glumačkih kvaliteta, a ne zbog nečeg drugog.

Nisam ni rekao to, vec da postoji i dodatni razlog.

Uglavnom, posto sam pricu vec znao, bilo mi je blago dosadno tokom projekcije, zato sam i rekao gledajte film ali ne u bioskopu, ovo je za kucnu varijantu.

I mislim i dalje da je Darkest Hour mnogo bolje odradjen film.

• 0

#27 Zetterberg

Zetterberg
  • Members
  • 4,173 posts

Posted 02 February 2018 - 09:43

I corava koka zrno ubode. :D

Salim se, pravim razliku izmedju tvojih postova koji su ti na mestu kao i onih gde ides u krajnost. Ja sam barem ovaj tvoj posmatrao kao dobar savet, jer ga niko nije velicao u temi pa da ti teras tom liku kontru. Nisam uopste imao visoka ocekivanja, a i osrednji utisak je ostavio film. Mada vecina takvih filmova tesko da moze sada da se probije, posto ima par koji su na slicni kalup, a i ti si naveo All the President's men.

U Spotlightu je recimo bolje obradjena stampa i sloboda medija, iako je tematika drugacija.

• 0

#28 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 02 February 2018 - 10:44

I mislim i dalje da je Darkest Hour mnogo bolje odradjen film.

A tu je, pak, sve nepoznato i prozeto neizvesnoscu u vezi sa pricom...  :lol+:

• 0

#29 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 02 February 2018 - 10:49

A tu je, pak, sve nepoznato i prozeto neizvesnoscu u vezi sa pricom...  :lol+:

Nije nepoznato, ali je drugaciji fokus filma.

I u mojoj okolini ima ljudi kojima je The Post odlican, a Darkest Hour dosadan.

Meni je obrnuto, jer sam hteo da vidim kako ga je Oldman odradio, a odradio ga je majstorski.

• 0

#30 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 03 February 2018 - 13:36

Bogami i Plummer je ozbiljan kandidat za Oskara. Odlična epizoda u All the money in the world.

• 0