Evo moje dileme, a možda nisam jedina:
Imam Twinga iz 2004. godine, kilometraža 76 000 km, još se dobro drži osim što ima neka manja oštećenja, vanjske ogrebotine. Nikad s njim nikakvih problema ni kvarova. Obožavam taj autić, mala potrošnja, puno prostora iznutra a mali izvana.
Ali sad sam već željna novog auta. Mnogi tvrde da će već za desetak godina benzinci postati prošlost. Već sad je na cestama sve više električnih auta, u mnogim zemljama postoje i olakšice za kupnju a konkretno u HR, iako su električari još uvijek dosta skuplji, ima sve više stanica za punjenje baterije i sve su besplatne. Kažu da je dugoročno gledano, kupnja električnog auta isplativa.
S obzirom da auto nije mobitel da se kupuje novi svake dvije godine (odnosno još nisam osvojila Eurojackpot ), da li čekati još jedno 5 godina i gurati sa starim Twingom dok ide a oko 4 - 5 godina bi valjda još mogao izdržati, pa onda prijeći na električara (pošto za električni sad nemam dosta novaca) ili ne čekati nego što prije kupiti novi benzinac na kredit? Pitanje je sad...
Ako se i odlučim za benzinca, opet je pitanje kojeg. Volim manje aute. Izbor bi vjerojatno opet bio Twingo iako ima motor odozada i neke stvari su mi na mom starom Twingiju bolje.
A vi?
Renault_Twingo_2014_unik_lepsi_01_800_600.jpg 84.82KB
13 downloads
Ufff, sviđam novi električni Nissan Leaf!
Edited by Ziza, 07 November 2017 - 05:51.