Jump to content


Photo
- - - - -

bauk komunizma (siri se forumom)


 • Please log in to reply
686 replies to this topic

#16 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
 • Members
 • 10,018 posts

Posted 20 September 2017 - 12:56

Komunizam je kao i svaka diktatura promoter totalitarnog mindseta i još uvjek je blago prisutan na ovim prostorima.


Gde je bre blago prisutan? U Srbiji? Pa komunjizam je tamo ostao netaknut, Samo shto je postao pravoslavan i shto nema vishe americhkih para da se zivi relativno dobro, a da se nishta ne radi. Komunjizam je propao u Cheshkoj, Slovachkoj, Poljskoj, baltichkim zemljama, gde se nikada nije ni primio, nego je brutalnom silom nametnut. Kao i u Madjarskoj, Rumuniji gde se urezao u pamcenje stanovnishtva kao koncentracioni logor :).

Edited by Denis Jasharevic, 20 September 2017 - 13:00.

 • 0

#17 Vjekoslav

Vjekoslav
 • Members
 • 11,278 posts

Posted 20 September 2017 - 13:17

Manijak i pedofil Boris Buden

 

pedofil?


 • 1

#18 Kinik

Kinik
 • Members
 • 43,426 posts

Posted 20 September 2017 - 13:30

...

 

... 

 

 

Plasile su nas samoupravne babe, da ako ne budemo slusali 'partiju i Druga' - doci ce zli kapitalizam i sve nas prozdrati.
Komunizam koji je trebao po nekoj sumanutoj ideji da bude panaceja od svega - ispao je samo obicno sibicarenje nekolicine promucurnih likova, gomile placenih navijackih kibicera i naivnih nesretnika koji su placali za sibicarsku vestinu manipulacije (citaj - rezolucije / proglase / pisma / pozive na 'budnost i vernost', da se ne 'skrene').
 
Nije komunizam kriv za sve, no su komunisticki vernici sami sebe iskljucili iz demokratskog procesa, pa nemaju razloga da zale kad ih izvrgnu ruglu. Pa makar to bile njihove najbolje namere jer nikada od njih nisam trazio da mi patroniziraju ili 'brinu o meni', vec da budem sam na svome. 
 
Nema sta da se argumentuje stav oko necega sto je tako zalosno ljosnulo, a uopste mi ne pada na pamet da slusam suzne zalopojke profesionalnih narikaca.
 
Komunizam i jeste jedno od dva ispoljavanja apsolutnog zla. Njegov brat blizanac je - fasizam. A bili su se samo trenutno pokarabasili oko teritorija, zelje za dominacijom i patoloskom potrebom da silom i zlocinima nametnu svoje monstruozne ideje.
 
Ajde samo da uzmem primer onih izvikanih 'radnih akcija'.
Neko usled ideoloske rigidnosti i zaslepljenosti, spreman je da stotine hiljada ljudi posalje da sa lopatama i kolicima grebu neku zemlju kao mravi, umesto da je to radila mehanizacija sa pristojno placenim rukovaocima (a ne da se slejacki plebs uz prinudu koncentrise u nekim tzv. 'samoupravnim preduzecima' i presipa iz supljeg u prazno), dok je ista ta 'omlatina' mogla da uci, postanu stucnjaci i mnogo vise doprinesu i sociumu i sebi, za razliku od hebenih 'samoupravljaca'. I cime su bili zadovoljeni? Nekim laznim parolama, drombuljanjem 'akcijaskih pesama', mogucnoscu da se 'druze sa drugaricama' - neki i po prvi put u zivotu; ustaju - marsiraju, rade - marsiraju, odmaraju - marsiraju, idu na spavanje - marsiraju? Pa nije ni cudno sto su od svih stvari u zivotu naucili samo da se pretvaraju, kriju svoje misli i marsiraju, marsiraju, marsiraju i pevaju! Uz sve nepodopstine i divljastva - to su radili i u cetiri propala (kako za koga) rata. Pa su tek onda neki skapirali, a snalazljiviji (kako su bili 'znalazljivi' za vreme komunjizma, tako su se snasli i kad je doslo doba 'zlog kapitalizma_naZiJonalizma') jednostavno pobegli iz propalog komunistickog, tj. 'dogovornog socijalisticko-samoupravnog' mutljaga vecite socijalne raspodele sirotinje.
 
Ne postoji civilizovani komunizam, niti 'socijalizam sa ljudskim licem'. To je, ocigledno, mnogo iskezeno lice.
Jeste da komunizam ne postoji, i da su preostale samo neke zombi-komunjarske partije, no mi ovde govorimo o ljudskim zabludama i zilavosti jednog nakaradnog sistema koje je pre urodjena mana, posast / epidemija, nego nacin misljenja.
Gde god se pojavi neki atrefakt komunistickog razmisljanja - odmah je to praceno bedom, sirotinjom, gladju i konfliktima - pa do gradjanskog ili nekog drugog rata. Konstanta je uvek - diktatura i represija u ime nekog novog vodje i njegovog licnog ludila.
 
Balkan se nicim nije razlikovao od drugih mesta - nije ovde 'antikomunizam postao izgovor za fasizam i nacionalizam'. To je samo leftisticka podvala. Dovoljno je setiti se surovih obracuna po onim hebenim Internacionalama, spanskog gradjanskog rata, uspona fasizma potpomognutog komunizmom, potajnom saradnjom komunistickih rezima sa svim ekstremistickim & teroristickim organizacijama / pokretima (recimo - saradnje naprednih komunista i zlocudnih ustasa po zatvorima kraljevine), sto vidimo i danas kod prononsiranih predstavnika komuno-fasizma. Ne bih oko 'antifasisticke borbe / NOBa i partizana & cetnika') - ta mi se drljavina odavno popela na organ. Nekada sam umeo da posle nekog zesceg izliva 'druga / drugarice govornika' jednostavno ustanem, svratim do kancelarije po stvari i odem kuci. Moglo mi se - nisam hteo da 'napredujem', nisam bio clan partije i ... imao sam reseno stambeno pitanje. ;) No, eno, pre neki dan sam citirao sVrBsku demokratursku ikonu koja je od 'crvenog univerziteta K. Marks' stigla do izjave: sVrBski narod je uvek pobedjivao dok je bio uz kralja i patrijarha!  :ajme:  
 
To, sto se u tom grotlu WWII koji je zamesio i zapoceo komunjizm, mnogi nisu snasli - pa ni sami komunjisti - koliko su se samo trebili u medjusobnim frakcionaskim borbama (pisali o spanskoj kalvariji i Orwell, i Papa Hem i D. Kis) - a pogotovu nije snasao obican plebs, to nije bila 'pobeda komunjizma'. To je bila pobeda pragmaticnosti i zelje obicnog coveka da jednostavno prezivi - 'ko na vladi, ja s njim na paradi'. Juce sa 'Onim titovskim sinom naroda', danas sa 'Ovim tudjmanovskim sinom naroda'. Ne znam kako se neko uopste usudi da govori o 'pobedi' ili o 'antikomunizmu'? Interesantno je, da kad je propao 'komunjizam', mnogi ortodoksni vernik je ili izmestio guzu u kapitalizam, ili se bacio u naZiJonalizm, no u svakom slucaju - beru plodove 'zlog kapitalizma' a ne milog im mladalackom srcu komunjizma!
:wicked:
 
Svako ima pravo na napise sta god hoce, a nesto kao 'delikt misljenja' je odavno propala stvar. Znaci ako neki levo / desni mrsomud u USofA laje - i ne poteze nasilje - pa neka laje! Koga je briga i za 'progres' i za 'velicinu'? No ako poteze nasilje - to jednostavno treba sankcionisati, bez obzira na ideolosko mrsomudjenje. Neki novokomponovani lelemud da mi nesto natura, u smislu - u ime ovog_onog moras da se izjasnis ovako_onako? Pa samo mogu da ga oteram tamo gde sunce ne sija.  
 
To, sto su neki nesto umislili, ili naganjaju neku svoju licnu 'progresivnu' fantaziju - to je za mene filatelisticki hobi i poziv na nedeljni sastanak kome ne moram, taman posla da zelim da se odazovem.
 
...

 • 1

#19 darth bane

darth bane
 • Members
 • 7,311 posts

Posted 20 September 2017 - 13:45

Bilo je u ljudskoj istoriji mnogo perioda kada su milioni stradali: pogledajmo samo 30- godisnji rat koji je devastirao tadasnju Evropu. A tada nije bilo ni komunizma ni fasizma- pa su opet mnogi ginuli.
To je apropo price o zlocinackim ideologijama. Pa koja ideologija do sada nije bila zlocinacka?
 • 0

#20 bohumilo

bohumilo
 • Members
 • 1,267 posts

Posted 20 September 2017 - 15:05

Komunizam je kao i svaka diktatura promoter totalitarnog mindseta i još uvjek je blago prisutan na ovim prostorima. To je jedna od najsvježijih diktatura iz prošlog milenijuma i ne vidim problem da se upravo ona koristi kao primjer svake moralne i politčke posrnulosti.


Ovo je tacno, ali u vecini slucajeva se ne radi uopste o primeru diktature nego o pravom komunizmu i marksizmu.

Samo jedan primer: kompletan posmodernusticki totalitarizam koji pokusava da srusi zapadnu civilizaciju - ovi u poslednje vreme ucestali fasisticki ataci na americke gradjane i njihova ljudska prava su samo povrsinska manifestacija toga - zapravo vuce korenje od pariskih marksista s kraja 1970ih. Krajem 60ih te gnjide su bile pod punom borbenom opremom, spremne da uvode maoizam i da love i vesaju burzoaziju po pariskim ulicama. Srecom bili su tropa a njihova krvolocna ideologija toliko smrtonosna da se to nije moglo prikrivati. Zato su izmislili drugi nacin za razaranje civilizacije - radikalnu relativizaciju, postmodernizam, cija je samo prva zrtva racionalizam, dokaz, sloboda govora, te kriticko i misljenje i nauka.

Edited by bohumilo, 20 September 2017 - 15:05.

 • 2

#21 mrd

mrd
 • Members
 • 18,143 posts

Posted 20 September 2017 - 15:06

Nikad više ekstremna desnica nije imala vlasti nego sada- od USA do Istoka Evrope- ali zato bauk komunizma kruži forumom. 

Normalno, sve što ekstremnim desničarima smeta smrdi na komunizam i devijantno ponašanje. 

Skoro svo devijantno ponasanje potice od "komunista"!


 • 0

#22 melankolic

melankolic
 • Members
 • 25,300 posts

Posted 20 September 2017 - 15:57

Komunizam je kao i svaka diktatura promoter totalitarnog mindseta i još uvjek je blago prisutan na ovim prostorima.
Gde je bre blago prisutan? U Srbiji? Pa komunjizam je tamo ostao netaknut, Samo shto je postao pravoslavan i shto nema vishe americhkih para da se zivi relativno dobro, a da se nishta ne radi. Komunjizam je propao u Cheshkoj, Slovachkoj, Poljskoj, baltichkim zemljama, gde se nikada nije ni primio, nego je brutalnom silom nametnut. Kao i u Madjarskoj, Rumuniji gde se urezao u pamcenje stanovnishtva kao koncentracioni logor :).


Zanimljivo, većinom je te komunjizme na Istoku Evrope zamenio ekstremni nacionalizam, antisemitizam, autoritarizam, rehabilitacija autohtonih fašističkih pokreta i lidera, anti_lgbt, anti_romizam, šurovanje sa RuSSLandom i Putlerom, zatvaranje granica za prijem izbeglica po kvotama, kritika EU i Nemačke...
Sve ono što krasi i alt- right.
 • 2

#23 mrd

mrd
 • Members
 • 18,143 posts

Posted 20 September 2017 - 15:59

Zanimljivo, većinom je te komunjizme na Istoku Evrope zamenio ekstremni nacionalizam, antisemitizam, autoritarizam, rehabilitacija autohtonih fašističkih pokreta i lidera, anti_lgbt, anti_romizam, šurovanje sa RuSSLandom i Putlerom, zatvaranje granica za prijem izbeglica po kvotama, kritika EU i Nemačke... Sve ono što krasi i alt- right.

Znaci, cemu vodi "komunizam"?

Sam si odgovorio. Lose, lose i lose! :+1:


 • 2

#24 melankolic

melankolic
 • Members
 • 25,300 posts

Posted 20 September 2017 - 16:01


Nikad više ekstremna desnica nije imala vlasti nego sada- od USA do Istoka Evrope- ali zato bauk komunizma kruži forumom.
Normalno, sve što ekstremnim desničarima smeta smrdi na komunizam i devijantno ponašanje.


Skoro svo devijantno ponasanje potice od "komunista"!


Detalji, tipa gasne komore, sistematsko istrebljivanje čitavih naroda, eugenika i eksperimentisanje na "nižim vrstama" pripada isključivo nacistima čija prava se brane na ovom forumu.

Edited by melankolic, 20 September 2017 - 16:36.

 • 1

#25 melankolic

melankolic
 • Members
 • 25,300 posts

Posted 20 September 2017 - 16:05


Zanimljivo, većinom je te komunjizme na Istoku Evrope zamenio ekstremni nacionalizam, antisemitizam, autoritarizam, rehabilitacija autohtonih fašističkih pokreta i lidera, anti_lgbt, anti_romizam, šurovanje sa RuSSLandom i Putlerom, zatvaranje granica za prijem izbeglica po kvotama, kritika EU i Nemačke... Sve ono što krasi i alt- right.


Znaci, cemu vodi "komunizam"?
Sam si odgovorio. Lose, lose i lose! :+1:


Zar ga se nisu, konačno, oslobodili svim navedenim?
Zato nije ni čudno da oni koji za bolje i ne znaju toliko brane neonaciste, rasiste i sl.

 • 1

#26 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
 • Members
 • 10,018 posts

Posted 20 September 2017 - 16:15

Zanimljivo, većinom je te komunjizme na Istoku Evrope zamenio ekstremni nacionalizam, antisemitizam, autoritarizam, rehabilitacija autohtonih fašističkih pokreta i lidera, anti_lgbt, anti_romizam, šurovanje sa RuSSLandom i Putlerom, zatvaranje granica za prijem izbeglica po kvotama, kritika EU i Nemačke...Sve ono što krasi i alt- right.


Naravno da je zanimljivo, samo shto sam ja mislio da smo sa "dokazivanjem" da su miloshevic i tudjman i sheshelj i svi glavni akteri balkanske klanice bili izvrsni, perspektivni komunisti, pojachani nekim "elementima" ustashtva i chetnishtva samo kao dekoracija radi uspeshnijeg prikrivanja "transformacije" ...... Shta je lakshe nego komunistu transformisati u fashistu?!? Sve predispozicije i kvalifikacije vec poseduje, samo "radnichku klasu" zameni "narodom", a "klasne neprijatelje" nekom drugom/drugim nacijama/religijama. Mindset masovnog ubice ostaje isti.

Edited by Denis Jasharevic, 20 September 2017 - 16:20.

 • 1

#27 Milenko Puzigaca

Milenko Puzigaca
 • Members
 • 1,427 posts

Posted 20 September 2017 - 16:17

Zanimljivo, većinom je te komunjizme na Istoku Evrope zamenio ekstremni nacionalizam, antisemitizam, autoritarizam, rehabilitacija autohtonih fašističkih pokreta i lidera, anti_lgbt, anti_romizam, šurovanje sa RuSSLandom i Putlerom, zatvaranje granica za prijem izbeglica po kvotama, kritika EU i Nemačke...Sve ono što krasi i alt- right.

Znaci sve u svemu, svima koji su komunjizam zamenili ovim drugim travestijama je zajednicno pizdunstvo, i svaljivanje krivice na druge zbog sopstvenog pizdunstva, sto je i bila ideja uvodnog posta, da na ovo ukaze, zar ne ;) Mada se i u tome neki posebno isticu, jer ovi ostali su se bar kako tako pridruzili svetu, a ovi neki nemaju kad, zauzeti su bas sad, svete kosovo, i psuju Morgana Frimena.

Kada se neko zbog svoje gluposti, neznanja i kaprica uvali u govna, obicno za to prvo okrivljuje Jevreje, zatim na red dolaze komunisti, pa onda socijalisti, pa socijal-demokrate, pa demokrate, pa demohriscani, pa levoruki, pa biciklisti, pa crnokosi,.... itd. Vec vidjeno i vec receno ranije, samo sto losi djaci nisu o tome naucili kad je trebalo, nego sada vitlaju restlovima svog nedavno stecenog "znanja", istrgnutim iz konteksta, kao toljagama, namazani pri tom ratnim bojama i ispustajuci bojne krike.


 • 2

#28 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
 • Members
 • 10,018 posts

Posted 20 September 2017 - 16:19

Detalji, tipa gasne komore, sistemsko istrebljivanje čitavih naroda, eugenika i eksperimentisanje na "nižim vrstama" pripada isključivo nacistima čija prava se brane na ovom forumu.


Ti sigurno i ne shvatash koliko je bolesno ovo shto pishesh. Ja ne pishem da ti branish gulage i pirinchana polja gde je ubijeno vishe ljudi nego u konc-logorima, samo mislim da si potpuno pogubljen.
 • 2

#29 melankolic

melankolic
 • Members
 • 25,300 posts

Posted 20 September 2017 - 16:28

Zanimljivo, većinom je te komunjizme na Istoku Evrope zamenio ekstremni nacionalizam, antisemitizam, autoritarizam, rehabilitacija autohtonih fašističkih pokreta i lidera, anti_lgbt, anti_romizam, šurovanje sa RuSSLandom i Putlerom, zatvaranje granica za prijem izbeglica po kvotama, kritika EU i Nemačke...Sve ono što krasi i alt- right.
Naravno da je zanimljivo, samo shto sam ja mislio da smo sa "dokazivanjem" da su miloshevic i tudjman i sheshelj i svi glavni akteri balkanske klanice bili izvrsni, perspektivni komunisti, pojachani nekim "elementima" ustashtva i chetnishtva samo kao dekoracija radi uspeshnijeg prikrivanja "transformacije" ...... Shta je lakshe nego komunistu transformisati u fashistu?!? Sve predispozicije i kvalifikacije vec poseduje, samo "radnichku klasu" zameni "narodom", a "klasne neprijatelje" nekom drugom/drugim nacijama/religijama. Mindset masovnog ubice ostaje isti.


Kako je moguće da izvorni nacizam u Nemačkoj '20- ih godina prošlog veka nije došao kao nastavak komunizma?
Biće da je ipak nešto drugo u pitanju.
Eto ni u USA nije bilo komunizma pa je pobedio alt- right.
 • 0

#30 melankolic

melankolic
 • Members
 • 25,300 posts

Posted 20 September 2017 - 16:30

Detalji, tipa gasne komore, sistemsko istrebljivanje čitavih naroda, eugenika i eksperimentisanje na "nižim vrstama" pripada isključivo nacistima čija prava se brane na ovom forumu.

Ti sigurno i ne shvatash koliko je bolesno ovo shto pishesh. Ja ne pishem da ti branish gulage i pirinchana polja gde je ubijeno vishe ljudi nego u konc-logorima, samo mislim da si potpuno pogubljen.


Bolesno je prisećati se nacističkih zverstava?
Čujem da je to isto mislio i ministar turizma u Poljskoj pa je dobio, zasluženo, šut kartu.
Ovde bi mu alt- right svrbovi dodelili udarničku značku.
 • 2