A što je s onim fazanima i jarebicama od prije neki dan?
Sve nestalo u želucu; nije moglo pričekati goste?
E, moj HB ...
P.S. za izbor govedine, kapa dole.
Prosli vikend sam spremio dva fazana i jeli smo ih i sljedeca tri dana, sve sam maksimalno iskoristio. Danas sam se nadao nekim patkicama ili srnetini za goste ali nije ga bilo i sta da se radi. Imam ta dva fazana i dvije jarebice u zamrzivacu ali kako sam malo sit toga, odlucio sam za rebra.
Pada kisa danas, ubilo se za comfort food i uz rebra cu da pecem male krompirice koje cu prvo skuhati, pa prignjeciti, a onda zaciniti morskom solju, svjeze izlupanim biberom i sjeckanim ruzmarinom pa zapeci. Medju njih cu ubaciti nekoliko cena bijelog luka. Kupio sam i mrkvice i pasternak koje cu isto prvo obariti, pa zapeci u rerni sa glazurom od meda i caraway seeds. Rebra cu da pristavim sa dosta shallots, bijelog luka, lorbera i jedno pola boce chileanskog merlota i to ide u rernu za 15ak minuta pa sljedeca 4 sata najmanje.
Edited by Honey Badger, 18 November 2017 - 15:19.