Jump to content


Photo
- - - - -

Opozicionarski bezobrazluk ili glupost


  • Please log in to reply
282 replies to this topic

#166 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 22 November 2018 - 23:57

...

 

... 

 

Nema potrebe da ovde kacim linkove presuda gde su neki casopisi / novine platili zestoke kazne, a neki bili zatvoreni jer su napisali bedastoce.

 

'Sloboda govora kao temeljno ljudsko pravo' nije pravo da se vredja i laze.

U izrazu 'glup' nema nikakve politicke kritike, to je vrednosni sud / utisak koji se ne moze nicim dokazati. To je na nivou necije izjave - 'politicka fufa'. Sto je uvreda i za to se odgovara.

 

Gde to pise da se opoziciJi 'va bank' ili po difoltu daje podrska?

Ume ona da itekako bude gluplja od vlasti.

 

Interesantno je da se 'totalitarni mrak' poteze kada neki neuspesni likovi, sve izigravajuci shampione slobode - u nemoci i usled stalne frustracije pocnu da baljezgaju, pa prete lustracijom, sudom, robijom, atentatima, bombama, grobovima, zapisavanjem i sl, a kad ih privedu sudu oni cmizdre i vade se na 'slobodu govora'.

 

Pa imaju oni pravo da govore, to im niko ne moze oduzeti, no takodje, moraju snositi posledice za svoje reci.

 

Od pamtiveka sVrBske opozicije se slugeranjski privijaju uz vlast, ne bi li im alavim ustima dopao slasni / masni komad, i sve bi da igraju sa vlascu valcere, no kad ih ova ocepi po papcima - nastaje strka i kuknjava.

 

Kada pogledas / citas te opoziciJone 'luconose demokratije' vidis samo ostrascene, ojadjene ljude, pune nedefinisanog besa i resantimana - zamisli samo, neko im nesto, nekada, kako su oni zamislili - nije dao!

So?

 

Sta sad, da svet propadne sto neko nece da objavljuje necije karikature, ili nece da mu 'organizuje izlozbu'?

Ili kad organizuje izlozbu, ali ne tako kako su ucveljeni ciketani zamislili.

 

Opet - ne bih da podsecam, no 'pikova dama' je zdusno podrzala Tomu & AVa oko izbora - pa sada neka snosi posledice svog izbora.

Zasto bi to morao da plati neki obican gradjanin iz svog dzepa? Valjda i on ima pravo da bira?

 

Oko krupnih reci / floskula ne bih - to je u sVrBiji odavno izgubilo svaki smisao i pretvorilo se u rejmon_kenoovske 'stilske vezbe', gde se jedna ista stvar prepricava na sto razlicitih nacina. To je samo zapustena sVrBska politicka kafancina. Prevrtanje klovnova u strugotini ispod cirkuske satre.

 

A najvise lici na obican provincijski kupleraj gde se posteljina jos nekako i menja, ali personal - nikako!

:yucky:  

 

...


Edited by Kinik, 23 November 2018 - 00:02.

  • 0

#167 Escalade

Escalade
  • Members
  • 15,598 posts

Posted 23 November 2018 - 00:15

 

 

'Sloboda govora kao temeljno ljudsko pravo' nije pravo da se vredja i laze.

U izrazu 'glup' nema nikakve politicke kritike, to je vrednosni sud / utisak koji se ne moze nicim dokazati. To je na nivou necije izjave - 'politicka fufa'. Sto je uvreda i za to se odgovara.

 

 

 

...

 

 

Sud je utvrdio da je upotreba nekih riječi, kao što su „fašista“ ili „idiot“, kada se koriste prilikom opisivanja političara koji je iznio provokativne primjedbe, skoro uvijek opravdana.

 

 

inace siguran sam da sam procitao neki tvoj post u kome si citirao ovaj stav ESLP-a i potvrdio taj stav pricom da je opisu posla svakog politicara da ima deblju kozu i da bude nazivan 'imenima'

sta se promenilo?


  • 0

#168 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 23 November 2018 - 00:23

...

 

Mozes ti politicara da kritikujes oko njegovih politickih stavova, ali ne mozes da kazes da je 'budala'.

 

Zasto po nekim novinama / casopisima / portalima rade advokati / pravni savetnici koji unapred analiziraju clanak i savetuju sta da se izbegne zbog mogucih tuzbi / presuda.

 

Pa onaj ruski slugan Sreder je dobio presudu protiv casopisa koji je tvrdio da se farba!

 

Ona likinja V.Rakic-Vodinelic je isto trijumfalisticki izrekla - 'e, ima da trpe!

Sad bi neko i nju mogao da nazove 'glupacom' i kaze - ima da trpi.

:wacko:  

 

...


  • 0

#169 Atreid

Atreid
  • Banned
  • 8,210 posts

Posted 23 November 2018 - 16:44

Bezobrazluk jedan opozicioni:

 


  • 0

#170 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 23 November 2018 - 18:04

...

 

:twak:

 

Mili bogo, koliko je ova kreatura pateticna, lazljiva i glupa!

A i ove sibicarske skutonose oko njega.

 

I sve on zna jer - 'Ozna sve dozna'.

:twak:

Jedini mu je problem sto nikako da se oslobodi tog infantilnog grcenja ih hotelske sobe.

Pazi samo - 'skrenuo je paznju OI da mu je zivot u opasnosti, jer mu je to sam OI rekao!

:ajme:

 

Kako bese onaj witz - 'indijanci se pripremaju za jaku zimu'.

:lol+:

 

...


  • 0

#171 bohumilo

bohumilo
  • Members
  • 1,267 posts

Posted 23 November 2018 - 22:17

U izrazu 'glup' nema nikakve politicke kritike, to je vrednosni sud / utisak koji se ne moze nicim dokazati...Sto je uvreda i za to se odgovara.

 

 

Mozes ti politicara da kritikujes oko njegovih politickih stavova, ali ne mozes da kazes da je 'budala'.

 

 

Mili bogo, koliko je ova kreatura pateticna, lazljiva i glupa!

 

Ne slazem se sa tobom da tebe i Vesnu Pesic treba sudski kaznjavati za iznosenje "vrednosnih sudova/utisaka" o tome da je neko glup - vase misjenje je vase elementarno ljudsko pravo. To je kaznjivo samo u totalitarnim rezimima, samo tamo postoji delikt misljenja, kao akt protiv drzave.


  • 0

#172 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 25 November 2018 - 11:31

Attached File  46776421_344628086350276_5080299467618385920_n.jpg   29.54KB   3 downloads

 

No comment.


  • 0

#173 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 02 February 2019 - 01:12

...
 
Primenjena (nepromenjena) sVrBska politicka parte_no_geneza.
:lol+:
I za ovo ce neko glasati!?
 
Doduse, rece neki utatajski lik u komentarima da ce bas zbog toga 'sto nije idealan, ali je nov, elokventan, hrabar, nekorumpiran i human' glasati za dzibera koji valja krompir.
 
Taj iz komentara mi lici na likove koji sa porodicom odu u cirkus, pa kad neki klovn pozove 'dobrovoljce' iz publike da za malu nagradu zajasu (izdresiranog) magarca, oni se zalete - gde ih pametna zivotinja izbacaka i izvalja u strugotini dok se cirkus valja od smeja, a porodica da umre od stida.
:rotflmao:
 
 
>> ... "Članovi koji su napustili PSG formiraju novi pokret"
Doskorašnji član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Zoran Vuletić najavio je da će doskorašnji članovi tog pokreta formirati ubrzo novi pokret.
Izvor: Beta, petak, 1.02.2019.
 
    On je naveo da je novi predsednik PSG Sergej Trifunović odustao od politike na kojoj je pokret nastao.
    "Gotovo svi članovi Predsedništva PSG i oni koji su odmah nakon izbora Trifunovića za novog predsednika izašli iz pokreta kao i oni za koje očekujem da će to uraditi tokom sledeće nedelje formiraće novi vrlo brzo novi pokret", rekao je Vuletić za izdanje lista Danas od subote. 
    On je rekao da će Aleksandar Olenik koji je bio kandidat za predsednika PSG na izborima 26. januara, uskoro pokrenuti inicijativu za formiranje te nove organizacije na temelju njegovog predizbornog programa. 
    "Ne verujem da je spreman da se utopi u novonastalu PSG političku estradu s obzirom na to da je novoizabrani predsednik praktično odustao od politike na kojoj je pokret i nastao, a to su evrointegracije, i priklonio se prilično desno orijentisanom stavu velikog dela opozicije", rekao je Vuletić. 
    On je naveo da će novi pokret biti otvoren za sve dogovore sa ostatkom opozicije za izborne uslove i eventualni bojkot, ali da nikako neće i ne može da pristane da ono što je novi predsednik PSG već najavio a to je zajednička lista sa Savezom za Srbiju na predstojećim izborima, piše Danas. ... <<
 
...

  • 0

#174 Atreid

Atreid
  • Banned
  • 8,210 posts

Posted 02 February 2019 - 01:16

Evo jedan moj bezobrazluk od veceras:

 

ns.jpg

 

.. i bas mi prijala setnjica :P


  • 0

#175 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 02 February 2019 - 01:30

...

 

Vala bas - setacka cirkusijada u coporu za mlade & matore opoziciJone luzere.

'Too much monkey business'!

:lol+:  

Ne mogu ni 10% da dobace.

 

...


  • 0

#176 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 02 February 2019 - 13:12

...

 
>> ... Miki Manojlović: "Protest je uzaludan, opozicija nema program"
"Dakle umetnici se iskorišćavaju na početku. A tako će biti i sada. Ne želim ništa mnogo da kažem ali: opozicija sada, ona nema program. Tako da je njihov protest uzaludan. Oni protestuju zbog trideset jedne stvari", rekao je glumac
Datum: 02/02/2019
 
    Glumac Predrag Miki Manojlović izjavio je za Dojče vele da današnja opozicija nema program i da se ne bi ljutio ako bi Srbija priznala Kosovo.
    "Ja ne bih bio ljut da Srbija prizna Kosovo. Mislim da sa svim greškama koje su pravljene u poslednjih 110 godina sa srpske strane prema Albancima i obratno, sa svim albanskim i srpskim slabostima, politika nasilja nikad ne dovodi ni do čega", rekao je Manojlović za Dojče vele.
    Ovo što se sad događa nije kraj, dodao je.
    "To je neverending stori. Treba naći neko rešenje, ali ga trenutno nema na vidiku. Teško je to. Ne smemo da zaboravimo da je srpska država tamo stvorena. Mi plaćamo danak kada je u Balkanskim ratovima srpska vojska došla do Drača i radila tamo zločine, pa onda napadi Albanaca na srpsku vojsku krajem Prvog svetskog rata, itd, itd. Dakle imamo tu problem kokoške i jajeta. I onda nasilje Rankovića kasnije. Ništa se ne rešava nasiljem. I zato smo došli do ovoga gde smo sad", dodao je.
    Upitan o političkom angažmanu glumaca i umetnika generalno, Manojlović je rekao da oni jesu "politički umešani". Prema njegovom mišljenju, današnja opozicija nema program i njen protest je uzaludan.
    "Za politiku su potrebni mnogi darovi, a glumci, ako su inteligentni – a ima i takvih, ne mnogo, ali ih ima – su pre svega senzibilni. Oni vide kada se nešto događa. Međutim glumci, i ne samo glumci nego i umetnici, su i impulsivna bića, ali politički deluju nezrelo. Glumci su na početku prepoznatljivi i zato su svi bili iskorišćeni. Devedesete, pa kasnije. Sve partije su iskoristile umetnike", kaže Manojlović.
    Kako je naveo, kada su Demokrate došle na vlast, donele su zakone koji su uništili pozorište. Oni su išli na tržišnu kulturu, a to ne ide u tako siromašnoj zemlji. Odnos prema kulturi odredio je njihov kasniji poraz. Demokrate ne vole kad čuju takvu kritiku, ali to je tako.
    "Dakle umetnici se iskorišćavaju na početku. A tako će biti i sada. Ne želim ništa mnogo da kažem ali: opozicija sada, ona nema program. Tako da je njihov protest uzaludan. Oni protestuju zbog trideset jedne stvari", zaključio je. ... <<
 
 
 
...

  • 0

#177 Div

Div
  • Members
  • 7,752 posts

Posted 02 February 2019 - 20:48

OK, opozicija nema program, vlast ima?
Ne daj da te iko iskoristi, podrži vlast iz ubeđenja, budi pametan umetnik.
  • 1

#178 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 February 2019 - 01:27

...

 

Jel' neko slusao jucerasnje 'govornike'?

:twak:

 

Em sricu, em se frljaju padezima i aksanima, em zamuckuju.

:o

 

Cega sve tu nema - i malИне koja hrani sVrBiju, i nedamo zemlju izbeglicama, 'nedamo kocobo', i 'ovde se okupljamo u ime demokratije od sesetosme', i 'ustala je sVrbija' (ta vecito zaleze i ustaje); pretnje sudom i zatvorom, pa o onoj lustraciji, tom izfantaziranom loto-dobitku, jedinoj preostaloj nadi za neuke & nemuste budalase - da i ne govorim. Jednom recju cirkusijada.

:lol:

Ne zna se ko je mucaviji, gluplji, besnji. 

Zaista je tesko citati s papira, kad ne moze da se pomaze prstom. A i mikrofon ume da prozdere dzibersku neiskvarenu dusu! Ona stamatoviceva violentna 'malИnarka' - tri puta ne moze da pogodi naredni red! 

:s_w:

Stalno jedne iste mantre - ocigledno zahteve podnose taksativno - 'svakoj zaovi i jetrvi po maramu & reklu', svaki 'pokret / partijica' sa svojim prituzbama. 

 

Od omatorelih, drktavih levaka, preko setaca protiv ovoga i onoga / svega i svacega - tj. nicega; pa onda ide redom - 'pada vlada', helikopter, zaposljavanje, azbestne barake - taj simbol 'bijograda', H2O zutacka patkometrija, odlaze pametni iz ove glupe zemlje; pa onaj nesretnik, s_mitrovicki karate kid - 'cuvar mosta'; onaj vozac-budalas iz 'skodilaka', pa sve do rasprodaje zapustene zemlje po kojoj vapi motika, dok se lokalna pokondirena gospoda & gospodze setkaju, a palancani navrli da se po kaficima nadisu 'bijogradskog duha'.

:D

 

Zaista, ove nedelje, jedna od boljih humoristickih epizoda.

:rotflmao:   

 

...


  • 0

#179 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 03 February 2019 - 17:30

ti onda gledaj pink tamo je sve ružičasto😂
  • 0

#180 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 February 2019 - 18:41

...

 
Jos malo косметићарског vikend-lupetanja.
B-)
 
>> ... "Ponavlja se scenario na KiM"
"Priština želi da protera srpski narod, što se vidi na primeru usvajanja nacrta statuta rudarskog kombinata "Trepče"".
Izvor: B92, Tanjug, Prva / nedelja, 3.02.2019.
 
To je izjavio pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i dodao da će Srbija učiniti sve da "Trepča - Sever" nastavi da funkcioniše. ...<<
 
 
>> ... "Moguće da neko sa Zapada 'namiguje' Haradinaju"
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da Priština sistematski zastrašuje Srbe hapšenjima i lažnim optužnicima.
Izvor: Beta, Prva / nedelja, 3.02.2019.
 
On je dodao da je odluka Skupštine Kosova o Statutu o rudarskog kombinata "Trepča" pravno nasilje.Drecun je kazao da Priština na taj način šalje poruku svim povratnicima na Kosovo "nemojte da se vraćate". ... <<
 
 
>> ... Đurić o "Trepči": Još jednom upozoravam
Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić pozvao je međunarodnu zajednicu da ne dozvoli sprovođenje zakona o statutu rudarskog kombinata "Trepča".
Izvor: Tanjug / nedelja, 3.02.2019.
 
Đurić je naveo da bi to imalo iste posledice po dijalog kao i "anticivilizacijske takse" za robu iz Srbije.
Đurić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je parlament u Prištini pod okriljem noći doneo zakon o statutu "Trepče" kojim se otima strateški kombinat koji upošljava 3.500 radnika. ... <<
 
 
>> ... "Mi smo jedini Srbi ovde"
U južnom delu Kosovske Mitrovice živi samo jedna srpska porodica – nju čine sveštenik sa suprugom i četvoro dece.
Izvor: B92, Tanjug / nedelja, 3.02.2019.
 
Sveštenik jerej Nenad Stojanović služi već dve i po godine u crkvi Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice, gde je pre rata 1999. godine živelo oko 50.000 Srba. ... <<
 
... 

  • 0