Koju pizzu najvise volite da jedete?
Posted 31 May 2017 - 08:26
Koju pizzu najvise volite da jedete?
Posted 31 May 2017 - 13:20
Koju pizzu najvise volite da jedete?
Samo i isključivo Margheritu.
Dobro zamiješano i odležano tijesto, najbolje ulje, fina mozzarella di bufala, paradajz (Mutti) i bosiljak.
Bog vas veselio.
Posted 31 May 2017 - 13:54
...
...
Posted 31 May 2017 - 14:05
Bilo koju, pod uslovom da je testo zameseno kako treba i da je pecena u peci na drva.
Posted 31 May 2017 - 14:10
Ovde sam pojeo neku Val Pusteria ili tako nekako pre mesec i po dana, nisam bolju jeo u životu.
Posted 31 May 2017 - 14:11
Ja se držim kraške, kako je nazivaju ovde kod nas. Obična pizza, standardno šunka, sir, pečurke, pelati.. i preko pršut. Eventuelno ponekad morsku, kad je provereni lokal.. EDIT: i ove od Kinika mamljivo izgledaju..
Edited by Gogy, 31 May 2017 - 14:12.
Posted 31 May 2017 - 14:13
Samo smrznutu iz supermarketa, nepoznate zemlje porijekla, mada pise 'Italian Style'. Sto se toppinga tice, moze proci ham & pineapple, chicken tikka i English Breakfast (grah, jaja, slanina i kobasice).
frozen-pizza-recall-ft-blog0317.jpg 98.19KB 7 downloads
Posted 31 May 2017 - 14:14
Samo smrznutu iz supermarketa, nepoznate zemlje porijekla, mada pise 'Italian Style'. Sto se toppinga tice, moze proci ham & pineapple, chicken tikka i English Breakfast (grah, jaja, slanina i kobasice).
frozen-pizza-recall-ft-blog0317.jpg
Made in EU.
A i to još malo...
Posted 31 May 2017 - 14:18
Made in EU.
A i to još malo...
Ma jok, ovo je Made in China. Vjerovatno je makar 30% cista plastika.
Ponekad napravim pizzu, ono, from the scratch i bude dobro prihvaceno. Za mene je Margarita cista danguba pa uvijek stavim malo Parma ham, Gorgonzole ili sta vec imam u kuci, a da ide na pizzu.
Posted 31 May 2017 - 15:37
Edited by Denis Jasharevic, 31 May 2017 - 16:35.
Posted 31 May 2017 - 17:45
...
...
Edited by Kinik, 31 May 2017 - 18:11.
Posted 31 May 2017 - 19:32
Samo smrznutu iz supermarketa, nepoznate zemlje porijekla, mada pise 'Italian Style'. Sto se toppinga tice, moze proci ham & pineapple, chicken tikka i English Breakfast (grah, jaja, slanina i kobasice).
frozen-pizza-recall-ft-blog0317.jpg
Eh, poderao sam se.
Ma, imaš pravo!
Posted 31 May 2017 - 20:07
...
...
Eh, Gordon & ja kad to zamesamo, prste da polizes! Focaccia se vrlo brzo i bezbolno pravi.
Ovo je pre rerne tj tek u rernu. A onda svi ovi delikatni sastojci polupotonu i to na kraju ispadne divno.
Mozzarella, sun dried tomato, maslinke, ruzmarin.
focaccia.jpg 118.85KB 5 downloads
Posted 31 May 2017 - 20:44
...
Ja ne kupujem beli hleb - napravim sebi povecu focacciu, pa koristim umesto hleba. Kao kolac!
Cesto napravim samo 'na bjanko' kako bi se reklo u Dalmaciji.
Samo so i ruzmarin.
Evo jedne iz Barija.
(hint: Apulija / Puglija je pored Sicilije bila najveci proizvodjac zita)
Od nekog dede na pijaci povoljno kupio crnogorske maslinke - kaze, niko ih nece jer su sitne i sa kosticom, no meni su OK.
Dried tomato napravim u mikrotalasnoj, pa u ulje - a brasno uzmem mesano 1/2 belo i 1/2 crno.
Njam!
Kada gledam Gordona i te znamenitosti, pomislim kako smo mi sirotinja (u raznim aspektima), cesto nesto ne znamo / nemamo naviku, ne mozes naci / ili je skupo / ili mu 'nije sezona'.
Kuvanje, priprema - to je zelja + sastojci!
Poetski receno - malo intelektualno putovanje.
...
Posted 01 June 2017 - 00:51
Samo da nema gljive, sve ostalo moze. Culo ukusa 'pamti' i jednu sa suvim smokvama svojevremeno na ekskurziji u Italiji...