... Moja dilema je ETF ili Mašinac.Nekako smatram da i jedan i drugi mogu da pokriju sferu koja me interesuje,al etf mi daje priliku da se brze zaposlim.Nisam za programiranje daleko od toga,interesuju me prevashodno hibridni pogon. ...
Oba su dobra, ali ni nijedan ne valja. Pokusacu da objasnim...
Delom si sam odgovorio, ali i delom pogresio:
... ti smerovi su zastareli teorija o kojoj tamo pricaju je odavno otisla u zaborav. ...
Ovo je malo zeznutije. Teorija nije "otisla u zaborav" - sve su to osnovne stvari koje treba poznavati.
A sve sta ces uciti ce biti zastarelo (sem naravno, matematike, fizike i slicnog). Kod usko strucnih stvari, - tehnologija se tako brzo razvija da su knjige vec zastarele pre nego se osusi mastilo kojim su stampane.
Oba fakulteta ti mogu dati solidnu osnovu da se razvijas dalje - ali nijedan ti nece dati definitivno i konacno znanje dovoljno za citavu karijeru. Stavise, tehnologije se ispreplicu i masinac ne moze napredovati bez solidnog razumevanja elektrotehnike - a u oblasti koja te zanima, ni elektronicar nece daleko dogurati bez stvari koje se podrobnije uce na masinstvu.
Dakle, oba fakulteta su podjednako dobar izbor. A kad pocnes, pregledaj smerove i vidi nastavni plan, pa izaberi sta ti je najblize.
Za posao, ako bas hoces da radis nesto odredjeno a ne bilo sta u struci - vec tokom studija je potrebno pratiti usko strucnu/specijalizovanu literaturu, stupiti u vezu sa ljudima koji se time bave i stvarati kontakte.
Srecom, postoji internet. Nisam istrazivao, ali verujem da mozes naci nekakav forum ili blog ljudi koji rade to sto te konkretno zanima. Ne bi bilo lose da se tamo javis i pitas za savet (kako stojis sa engleskim?), dobices verovatno pametniji i direktniji odgovor nego ovde na "opstem" forumu.
Zao mi je sto nisam mogao da odgovorim direktnije i samo sam dodao na konfuziju.
U svakom slucaju - srecno!
I nemoj da te mrzi, javi sta si odlucio i zasto. Mozda pomogne i nekom drugom...
Edited by zoran59, 17 May 2017 - 23:20.