Evo i dok gledam sa sinom Epizodu 2 SW, objasnjavajuci mu vezu izmedju Hana Soloa i Leje, pade mi opet na pamet, da je moguca varijanta da su Kajlo Ren i mlada Dzedajka koja u sebi ima te midiklorijanse, zapravo brat i sestra na isti nacin na koji su to Luk i Leja, deca Anakina Skajvokera, s tim da je porodica koja je navodno prodala Rej,nije bioloska porodica vec usvojiteljska na isti onaj nacin na koji su bili usvojeni Luk i Leja kad su bili deca od Organe i porodice na Tatuinu...da su pravi roditelji opet Han Solo i Leja, ne znam da li se to provlaci negde u filmu jer u ovoj epizodi se govori uglavnom o mogucnosti da se Kajlo povrati na pravu stranu, jer majka Leja to oseca, za sina oceubicu. Bliskost Rena i Reje nije do kraja objasnjena, ostaje pitanje zasto ona i on osecaju tu vezu, da li je u pitanju sestrinsko-bratska ljubav ili pak samo rivalitet iz spoznaje da su na suprotnim stranama, ali otkud privlacnost i kakve je prirode? Jer za Reju je jos uvek tajna sta se zbivalo s njenim roditeljima, koji su je ostavili, otac koji je radio na konstrukciji brodova za The First Order zapravo bi mogao biti samo staratelj na nacin na koji su to bili tzv roditelji Luka Skajvokera dok je kao dete boravio na Tatuinu.
Moguce je da to dovitljivi scenaristi imaju na umu kao nit u kompleksnoj, zanimljivoj i najubedljivoj SF sagi, za mene, ikad snimljene, mozda preterujem ali meni je SW najpotpuniji serijal u odnosu na recimo Zvezdane staze i gomilu budalastina koje se tu provlace, a ne porediti sa drugacijim filmovima sa drugim pretenzijama, koje objasnjavaju ili zagonetaju kosmicke tajne...a tu zaista ima takodje sjajnih filmova koji po ozbiljnosti i nacinu ekranizacije, prevazilaze bajkovitost SW, naravno o njima pricamo u topiku SF.
Edited by Janne240, 13 January 2018 - 23:09.