Jump to content

Photo
- - - - -

Star Wars: The Last Jedi

• Please log in to reply
133 replies to this topic

#121 nonick

nonick
  • Members
  • 1,843 posts

Posted 10 January 2018 - 17:58

nisam, ovo sam pisao prosle nedelje:

bas povatao za vreme praznika AotC, RofS, TFA i Rogue One na raznim kanalima i netflixu. RofS je najaci za sada. Pokusacu da obnovim OT u sledicih par nedelja - bas me zanima kako ce da mi se dopadne posle mnogo godina ne gledanja nijednog SW filma.

jedino The Phantom Menace nisam sad gledao. Ali taj je van konkurencije za top.

• 0

#122 Janne240

Janne240
  • Members
  • 6,077 posts

Posted 10 January 2018 - 23:44

Snimice I to, I Kenobija, I Jodu, I R2D2 sagu ako treba, samo da se snimi. Jer je bolje da imas 20 prosecnih filmova nego 5,6 dobra.

Oni su potka, nije potrebno....sto se dodataka tice, nista nije za bacanje. :D  Kad budu snimili i te prosecne opet ce ostati 5,6 dobrih. :D

• 0

#123 stefan81888

stefan81888
  • Members
  • 6,709 posts

Posted 11 January 2018 - 01:50

Dosli su oni do 5,6 dobrih, trebalo je da stanu.

Sad samo fali mjuzikl u kojem R2D2 ubija Cubaku lightsaberom.
  • 1

#124 Janne240

Janne240
  • Members
  • 6,077 posts

Posted 11 January 2018 - 10:09

Dosli su oni do 5,6 dobrih, trebalo je da stanu.

Sad samo fali mjuzikl u kojem R2D2 ubija Cubaku lightsaberom.

pa i to ne bi bilo lose, zaista...ne treba zanemariti ni taj apsekat.

• 0

#125 Janne240

Janne240
  • Members
  • 6,077 posts

Posted 13 January 2018 - 23:02

Evo i dok gledam sa sinom Epizodu 2 SW, objasnjavajuci mu vezu izmedju Hana Soloa i Leje, pade mi opet na pamet, da je moguca varijanta da su Kajlo Ren i mlada Dzedajka koja u sebi  ima te midiklorijanse, zapravo brat  i  sestra na isti nacin na koji su to Luk i Leja, deca Anakina Skajvokera, s tim da je porodica koja je navodno prodala Rej,nije bioloska porodica vec usvojiteljska na isti onaj nacin na koji su bili usvojeni Luk i Leja kad su bili deca od Organe i porodice na Tatuinu...da su pravi roditelji opet Han Solo i Leja, ne znam da li se to provlaci negde u filmu jer u ovoj epizodi se govori uglavnom o mogucnosti da se Kajlo povrati na pravu stranu, jer majka Leja to oseca, za sina oceubicu. Bliskost Rena i Reje nije do kraja objasnjena, ostaje pitanje zasto ona i on osecaju tu vezu, da li je u pitanju sestrinsko-bratska ljubav ili pak samo rivalitet iz spoznaje da su na suprotnim stranama, ali otkud privlacnost i kakve je prirode? Jer za Reju je jos uvek tajna sta se zbivalo s njenim roditeljima, koji su je ostavili, otac koji je radio na konstrukciji brodova za The First Order zapravo bi mogao biti samo staratelj na nacin na koji su to bili tzv roditelji Luka Skajvokera dok je kao dete boravio na Tatuinu.

Moguce je da to dovitljivi scenaristi imaju na umu kao nit u kompleksnoj, zanimljivoj i najubedljivoj SF sagi, za mene, ikad snimljene, mozda preterujem ali meni je SW najpotpuniji serijal u odnosu na recimo Zvezdane staze i gomilu budalastina koje se tu provlace, a ne porediti sa drugacijim filmovima sa drugim pretenzijama, koje objasnjavaju ili zagonetaju kosmicke tajne...a tu zaista ima takodje sjajnih filmova koji po ozbiljnosti i nacinu ekranizacije, prevazilaze bajkovitost SW, naravno o njima pricamo u topiku SF.

Edited by Janne240, 13 January 2018 - 23:09.

• 0

#126 YUNG GOD

YUNG GOD
  • Members
  • 23,654 posts

Posted 18 March 2018 - 17:09

Odgledao juce ''The last jedi'' ubedljivo najgori film u celoj fransizi

• 3

#127 Dobar Los Milos

Dobar Los Milos
  • Members
  • 9,213 posts

Posted 22 March 2018 - 16:12

Svaki reziser ubacuje i izbacuju sta on hoce, bez da postoji nekakav dugorocni plan (pogledaj pod Marvel), i onda nastane haos.

• 0

#128 Janne240

Janne240
  • Members
  • 6,077 posts

Posted 11 April 2018 - 21:01

Pojavio se trejler filma "SOLO - STAR WARS PRIČA" koji u bioskope stiže 24. maja.

Sjajno!

Edited by Janne240, 11 April 2018 - 21:02.

• 0

#129 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 11 April 2018 - 23:12

Pojavio se trejler filma "SOLO - STAR WARS PRIČA" koji u bioskope stiže 24. maja.

Sjajno!

Postoji i posebna tema za taj film  :P  :D

• 0

#130 Doorn

Doorn
  • Members
  • 14,739 posts

Posted 12 April 2018 - 18:53

. 8d23fed7375f6afd0069d8e246a91aa5.jpg
  • 0

#131 Janne240

Janne240
  • Members
  • 6,077 posts

Posted 13 April 2018 - 08:28

Naravno, krupne niti se ne vide u svakoj epizodi kao deo citave potke na prvo gledanje. Drago mi je da je Solo dobio svoju epizodu, a ja se nadam da ce se setiti da obrade ratove sita i dzedaja, pre galakticke Imperije.

• 0

#132 Janne240

Janne240
  • Members
  • 6,077 posts

Posted 13 April 2018 - 08:31

. 8d23fed7375f6afd0069d8e246a91aa5.jpg

R.I.P Keri Fišer

• 0

#133 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 02 May 2018 - 11:16

Nakon sto sam pre neko vece drugi put pogledao film (ovaj put na DVD) i iscitao vase komentare na temi,odlucio sam da i sam bacim koji red.

U principu se slazem sa jednim delom kritika:
- film je mogao biti malo kraci
- Lejino debinantsko efektivno koriscenje Sile je verovatno moglo biti osmisljeno drugacije i pametnije namesto onog "supermenovskog" leta kroz otvoreni svemir
- prilican propust je sto nismo saznali poreklo Snouka (ovo ce mozda biti ispravljeno u ep.IX mada mi se cini da pre nece)

Nacin na koji je Snouk okoncao mi nije zasmetao kao vecini. Naime - on jeste prozreo svog ucenika;osetio je jasno njegovu nameru da eleminise svog najveceg neprijatelja, samo nije shvatio da je Kajlov najveci neprijatelj - on sam. Neko ce reci da je to fejl jer je ipak on,kao supreme leader,to morao da predoseti,ali verovatno ima i do toga sto je Kylo Ren uspeo da sakrije svoju pravu nameru pred uciteljem..ja sam to bar tako shvatio..

I nakon drugog gledanja mi je ostala velika nejasnoca kako je lik kojeg igra Benicio del Toro (zapamtio sam ga kao Falsifikatora) tacno izdao pobunjenike,tacnije Fina i onu malu? On je Prvom redu dao informaciju da ce se Leja&co.pokusati spasiti bezanjem u onim kapsulama za evakuaciju pa je Prvi red poceo da ih bombarduje. Ali - kako je Falsifikator dosao do te informacije kad je nije znao? Nigde mu nije saopsten plan,ni Fin ga nije znao..ili sam taj deo propustio? 
Uglavnom - ocekujem njegovu transformaciju iz loseg u dobrog momka u ep.IX jer mi se cini ocitim da ce on postati "novi Solo" zavrsnog dela ove trilogije. Ionako njegov lik poseduje sve potrebne sastojke za to - prevarant,radi za novac po narudzbini i po principu 'ko plati vise',lopov koji je maznuo neciji brod,a opet smeker koji ce (pretpostavljam) na kraju prepoznati i odabrati pravu stranu.

U Poslednjem Dzedaju smo saznali i da je Luk Skajvoker na onom ostrvu obucavao Bena Sola i jos dozen ucenika,a da je Ben (kojeg je Snouk vec uzeo pod svoje) ubio nekoliciju,a ostale "..poveo/odveo sa sobom.."
Hoce li biti traga njima? Ipak su u pitanju ucenici koji bi lako mogli postati apprentices,pa i Dzedaji...

Luke Skywalker u ulozi i mestu koji su mu dati u filmu kao lik mi "pije vodu". Njega sam ovde video kao sopstvenog Obi-Wana u odnosu na Rey - ono sto je stari Kenobi bio mladom Luku to je on ovde njoj. Dopalo mi se sto su njegovom karakteru dodali i malu negativnu,mracnu crtu cime su autori stavili jasno do znanja da Luk nije nikakvo bozanstvo. Legenda mozda da,ali uzviseno bice - ne! 

Oduzio mi se post na kraju,pa da skracujem pricu i privodim ga kraju.

TLJ je i pored nekih nedostataka i manjkavosti dobar film. Napredak u odnosu na TFA sigurno. Film se svrstava rame uz rame sa vecinom epizoda iz celog serijala,osim naravno dve koji ostaju iznad ostatka "Skywalker sage": Nove nade i Imperije..

Meni je Poslednji Dzedaj mnogo bolje "legao" nakon drugog gledanja.

Edited by The(wizard of)O., 02 May 2018 - 12:17.

• 0

#134 stefan81888

stefan81888
  • Members
  • 6,709 posts

Posted 29 July 2018 - 22:26

Star Wars will return Carrie Fisher to the Screen by using Force Awakens Footage

Možda objasne i Superman move

Edited by stefan81888, 29 July 2018 - 22:27.

• 0