Tu sam negde sa Honey Badgerom ......... do skoro sam pio 10-tak kafa dnevno, jednu ogromnu od pola litre kad ustanem i takoreci na svaki sat na poslu, dok nisam shvatio da mi se zgadilo, ali bukvalno .....
Pio sam sve, naravno najcheshce filter (ako je to ono shto mislim, znachi kafa koja se kupuje u Starbucksu i slichnim coffee-shopovima), zatim instant, nalivao se kao krava, jer uz kafu idu i 2-3 cigarete naravno, minimum.
Ne bih se slozio da je filter inferiorna u odnosu na ostale. Negde sam chak prochitao da je to mnogo jacha kafa od turske, po sadrzaju kofeina koji mi je neophodan da funkcionishem zbog niskog pritiska, a umalo da napishem tlaka, uz zrzcalo, jedne od mojih omiljenih hrvatskih rechi pod uticajem sjajnog, neponovljivog Nenada Brixyja. 
Tursku vishe nikada od kada sam doshao ovde. Valjda mi je dosadila za 35 godina shto sam je pio. Ona je zvanichno i najslabijeg kvaliteta, shto nije chudo jer siromashna zemlja kupuje najjeftiniju kafu na trzishtu. Instant sam rabio godinama, tone kako regularne tako i espresso i mogao bih se potpuno sloziti sa AA da je najodvratnija kafa
, ali eto ..... ja sam je pio u hektolitrima ...... zato shto sam stoka
.
Danas pijem Lavazza koristeci french press ....... nemam mashinu zato shto sumnjam da je to - to. Prijatelj restorater mi je objasnio da bez 3000 dolara ne mozesh ni polovnu dobru mashinu da nadjesh, a kako onda ochekujesh da napravish dobar espresso sa mashinom od 300? Nije to taj pritisak kaze.
Ovo lonche shto je na slici AA mi je simpatichno, neshto zagledao da kupim ali uvek preskochim, ne znam kako funkcionishe.
Ovde se dobar espresso inache ne moze naci. Ishao sam i u Malu Italiju i ni tamo nisam bio bolje srece. Zashto, ne znam, ali to nije ista boja, tamnija je znatno, nema pene, mnogo gorchi, nije kremasta i po mom ukusu, chini mi se da se u svakom yebenom kaficu u Beogradu pravi bolji espresso.
Edited by Denis Jasharevic, 09 April 2017 - 16:05.