Jump to content


Photo

xxzmagazin - PL rides again!


 • Please log in to reply
36 replies to this topic

#31 melankolic

melankolic
 • Members
 • 25,265 posts

Posted 25 May 2018 - 22:21

Politički skandal iza noći koju je Stormy Daniels provela sa američkim predsednikom

 
 
To što Tramp koristi svoj položaj da bi u krevet odveo i one žene koje ga ne smatraju privlačnim ponovo nije ništa neobično, ali dobro ilustruje sliku malog, nesigurnog muškarca koji je na čelu zemlje koja se odavno bori sa seksualnim noćnim morama. Već je previše muškaraca koji na seks gledaju isto kao i Tramp, te ga doživljavaju kao nešto što se uzima, a ne nešto što bi trebalo da bude podjednaka želja oba partnera, te ga koriste kao alatku za raspaljivanje svog muškog autoriteta, dok istovremeno podrivaju osećaj vrednosti, te samopouzdanje kod svojih partnerki.
 
Navodne pretnje, te novac u zamenu za ćutanje, koje su upućene Stephanie Gregory Clifford, poznatijoj kao Stormy Daniels, Stormy Waters, ili jednostavno Stormy, predstavljaju skandal same po sebi, a njena priča, pored informacija o Donaldu Trampu, nudi i tumačenje načina na koje se seks doživljava u Sjedinjenim Američkim Državama.
 

Američka porno zvezda, plesačica, scenaristkinja, te rediteljka, progovorila je, a to nije dobro kako za američkog predsednika, tako ni za američki odnos prema radnji poznatijoj kao seks. Naime, u intervjuu za emisiju 60 minuta, u kojoj je govorila 25. marta, Daniels je novinaru Andersonu Cooperu ispričala o svom odnosu sa Trampom, koji je potrajao celu jednu noć, posle čega je pristala da primi sumu od 130 hiljada dolara, a u zamenu za ćutanje. To se dogodilo nakon što je nepozati muškarac izrekao pretnje upućene njoj i njenoj ćerki, te joj, kako kaže, prišao na parkingu, i obratio joj se rečima: „Ostavi Trampa na miru. Zaboravi šta se dogodilo.,“ da bi se potom naslonio na automobil, pogledao u njenu ćerku, i dodao: „Lepa devojčica. Bilo bi šteta da se nešto dogodi njenoj majci.“ Kada joj je nakon toga Trampov privatni advokat, Michael Cohen, došao sa novčanom ponudom, pristala je.

 

Pretnje koje je Daniels prepričala u pomenutom intervjuu zvuče kao inserti iz nekog mafijaškog filma, te ne čudi što su kod pojedinih gledalaca izazivale sumnju. Ali kada se u obzir uzme to da takvi inserti dobro opisuju Michaela Cohena, pa i samog Trampa, priča počinje da zvuči više uverljivo. Tako se podseća da je taj isti Tramp unajmio Anthonya Scaramuccija, poznatijeg kao „The Smooch,“ da vodi odnose sa javnošću u Beloj kući, a oni koji su bliski njegovom timu, tvrde da ovaj upravo više podseća na ekipu sa snimanja nekog gangsterskog filma, nego na tim koji se razume u politiku.

 

Ni Trampove veze sa organizovanim kriminalom nisu ništa novo, a činjenica je da je karijeru izgradio upravo na pretnjama, te zastrašivanju novinara ili bilo koga ko bi se usudio da mu se suprotstavi. Ako se takva istorija uzme u obzir, a u kombinaciji sa Trampovom navikom da se okružuje kriminalcima i huliganima, priča koju je Daniels ispričala više ne zvuči neuverljivo.

 

Tramp, koji ne propušta priliku da bilo koji događaj komentariše na Twitter-u, iznenađujuće je tih kada je ono što je Daniels ispričala u pitanju. Novac koji joj je ponudio u zamenu za ćutanje ukazuje na to da postoji nešto o čemu Daniels ne bi trebalo da govori, te se očekuje da ova priča motiviše i ostale žrtve da izađu u javnost, te progovore o ugovorima koje/i su bile/i prisiljene/i da potpišu, a kako bi bile/i sprečeni da o bilo kakvom incidentu govore u javnosti. Trampov pravni tim i dalje pokušava da ućutka Daniels, tvrdeći da je svojim javnim nastupima ugrozila stavke iz ugovora o poverljivosti koji je potpisala, te da joj preti novčana kazna u iznosu do 20 miliona dolara.

 

Razmere političkog skandala su ogromne, budući da imamo predsednika koji pokušava da zataška ljubavnu aferu, a tako što preti problematičnoj ljubavnici, da bi na kraju u priču uveo i pravni sistem države, čija je uloga da zastraši građanku koja o njemu ima informacije koje, izgleda, niko drugi ne bi trebalo da zna. Nije neobično da javne ličnosti budu mete seks-skandala, ili da pojedinci plasiraju lažne priče o navodnim aferama sa poznatim ličnostima, a kako bi stekle nekakvu dobit. Iako ono što je ispričala Daniels može da se prihvati sa određenom dozom sumnje, zbunjuje to što Tramp ne pokušava da je demantuje, ili da regulatornim telima omogući istragu, već se trudi da je ućutka, računajući da javnost kratko pamti. Ovaj, te drugi skandali koji prate američkog predsednika, pružaju uvid u njegovu mračnu psihu, a posebno u onaj deo koji se tiče odnosa prema ženama. Daniels nije pristala da ćuti, a ono što je ispričala dobro ilustruje i način na koji Tramp tretira sve svoje građane.

 

Politički skandal bi najviše trebalo da se odnosi na pokušaj davanja mita, ali je u pozadini još jedna, podjednako važna priča, a koja pripoveda o tome kako nesputana moć nekog muškarca pruža potencijal za tužan, i loš seks. Naime, Daniels u intervjuu jasno kaže da je seks bio dobrovoljan, te da nije bila žrtva, da bi odmah dodala da joj Tramp nije bio privlačan, te da zapravo nije želela da provede noć sa njim. Na kraju je ipak pristala na seks, budući da se već našla u predsednikovoj sobi, i osetila da ni na koji način ne bi mogla da odbije ponudu, te verovala da zaslužuje ono što će joj se dogoditi, budući da je nepromišljeno stupila na Trampovu teritoriju. To što Daniels seks smatra „sticajem nesrećnih okolnosti,“ te to što nije mogla precizno da definiše i artikuliše šta želi a šta ne, jasno govori o položaju seksa u Americi, te pritisku koji žene osećaju kada je ova radnja u pitanju. I to se, izgleda, isključivo odnosi na žene, budući da bi teško moglo da se zamisli da neki heteroseksualni muškarac, koji se nađe u sobi nekog ne tako heteroseksualnog muškarca, pristane da ima seks sa njim, a samo zbog toga što je došao u njegovu hotelsku sobu, budući da je poziv, sam po sebi, ukazivao na seksualnu nameru.

 

To što Tramp koristi svoj položaj da bi u krevet odveo i one žene koje ga ne smatraju privlačnim ponovo nije ništa neobično, ali dobro ilustruje sliku malog, nesigurnog muškarca koji je na čelu zemlje koja se odavno bori sa seksualnim noćnim morama. Već je previše muškaraca koji na seks gledaju isto kao i Tramp, te ga doživljavaju kao nešto što se uzima, a ne nešto što bi trebalo da bude podjednaka želja oba partnera, te ga koriste kao alatku za raspaljivanje svog muškog autoriteta, dok istovremeno podrivaju osećaj vrednosti, te samopouzdanje kod svojih partnerki.

 

 

Izvor: The Guardian

Preveo Milan Živanović

 

https://www.xxzmagaz...im-predsednikom


Edited by melankolic, 25 May 2018 - 22:24.

 • 0

#32 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,840 posts

Posted 26 May 2018 - 01:10

...

 

Nevidjena guardianska budalastina od teksta koji sluzi za dizanje citanosti.

 

Pre svega likinja i pored svih 'ova-ona-ovakva-onakva' - samo placena q.

Dva puta je dobila pare posle cega nema sta da psicamo o 'ljubavnickom iskustvu'.

Eno, puni besplatni sajtovi slicnih 'ljubavnica'.

 

>> ... "Draga,da li biste spavali sa mnom za 5 miliona $?"

"Oh gospodine. Pa pretpostavljam da, ali morali bi se dogovoriti oko uslova".
"A bi li spavali sa mnom za 5 $?"
"Boze, za kakvu me zenu vi smatrate"
"Gospodjo, to kakva ste vi zena smo utvrdili, sad samo da se dogovorimo oko cene".

 

Stormy se dogovorila dva puta - sta bi jos htela?

Spomenik?

 

No, to je ono staro - svaka q. ima svoju pricu.

B-)

 

PS.

Trebala je da nadje boljeg 'pimpa' nego sto je leftisticko 'gardijansko' djubre koje se takodje jevtino prodaje.

 

Attached File  one pound.jpg   14.78KB   0 downloads

 

>> ... to što DT koristi svoj položaj da bi u krevet odveo i one žene koje ga ne smatraju privlačnim ponovo nije ništa neobično, ali dobro ilustruje sliku malog, nesigurnog muškarca koji ... se odavno bori sa seksualnim noćnim morama. Već je previše muškaraca koji na seks gledaju isto ... te ga doživljavaju kao nešto što se uzima, a ne nešto što bi trebalo da bude podjednaka želja oba partnera, te ga koriste kao alatku za raspaljivanje svog muškog autoriteta, dok istovremeno podrivaju osećaj vrednosti, te samopouzdanje kod svojih partnerki. ... <<

 

Ovo sto autorka piskara o svojim sehy fantazijama sta bi i kako trebalo da bude - to je za rubriku 'draga_saveta' nekog zhemskog tabloida. Kad to prelistavas - pa tamo kao da su sve autorske likinje duboko zagledane u spolovilo.

 

Zna se gde se mogu naci 'privlacni, sigurni muskarci bez sehualnih mora', no to kosta.

Verovatno se posle seanse sa takvim, odgovarajuce usluge & povoljne cene imati zadovoljavajuci 'osecaj vrednosti & samopouzdanja'.

:lol+:

To sve puno nekog blesavog kritizerstva i besa, no zahteva 'kompletnu usugu'.

 

...


Edited by Kinik, 26 May 2018 - 01:27.

 • 0

#33 melankolic

melankolic
 • Members
 • 25,265 posts

Posted 26 May 2018 - 10:54

Čudno da se takav jedan tekst nađe na sajtu u koji ti imaš neizrecivo poverenje.  ;)

Odluči se- hoćeš li da pratiš i veruješ desničarskom smeću ili PL "leftizmu"?

 

/isto važi i za Peščanik/ 


Edited by melankolic, 26 May 2018 - 10:58.

 • 0

#34 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,840 posts

Posted 26 May 2018 - 11:19

...

 

Ko si ti da mene ispitujes / isledjujes?

:wicked:

 

Kad mi odgovara stavicu, kad mi ne odgovara necu staviti.

Ne moram ja da se slazem sa svim materijalima koje okacim.

 

Nije PL toliko 'leftista' koliko je inteligentan lik sto je za mnoge nedostizno.

Eto, jednostavno, Majka priroda im nije dala da shvate.

 

Poredjenje PL i 'rescanikovaca' je neumesno.

Dok je on novinar par ekselans - tamo je barustina sa uhljebljenim ogovarusama i M/Z baba zvakama - narikacama.

To se parazitsko drustvance samo selilo od valova do valova menjajuci usput gazde.

 

...


 • 1

#35 melankolic

melankolic
 • Members
 • 25,265 posts

Posted 26 May 2018 - 11:25

Naravno da je “leftista”. Nije, valjda, nacionalista i desnJičar kao ti. Treba samo malo prelistati arhivu i videti da kod njega postoji veliki žal za Titovim vremenima a ima i par tekstova o Trumpu koje bi ti ‘ladne vode omalovažavao “miljeić” postovima na forumu. Naravno da ti ne smeta pisanje ni Peščanika kada je na liniji kritike srpskog nacionalizma ali zato po pitanju AV- a... P.S. Da se razumemo nisi jedini. Eno, isto oni koji nemaju komentar na Trump- Putin prijateljstvo, zasipaju temu o Rusiji anegdotskim sličkama.

Edited by melankolic, 26 May 2018 - 11:34.

 • 0

#36 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,840 posts

Posted 26 May 2018 - 11:52

...

 

Smaras, preispoljna dosado i smorni troleru.

B-)

 

...


Edited by Kinik, 26 May 2018 - 11:53.

 • 0

#37 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,840 posts

Posted 07 September 2018 - 13:09

...
 
 
 
>> ... 06.09.2018.
Uvijek prisutna tamnica domovine
Pisao: Tomas Bernhard
 
 
Država je tvorevina koja je trajno osuđena na neuspjeh, narod je tvorevina neprestano osuđena na infamiju i maloumlje. Život je beznadežnost o koju se podupiru filozofi i u kojoj na koncu sve postaje ludilo.
 
Poštovani gospodine ministre, poštovani prisutni,
nema ničega hvale vrijednog, ničega za preziranje, ničega za optuživanje, ali mnogo je toga smiješno; sve je smiješno kada mislimo na smrt.
 
Prolazimo kroz život, imamo dojmove, nemamo dojmove, prolazimo scenom, sve je zamjenjivo, stječemo bolje ili lošije obrazovanje u državi rekvizita: kakva zabluda!
 
Shvaćamo: narod koji nema pojma, lijepa zemlja – to su mrtvi očevi ili svjesno besvjesni očevi, jednostavni i priprosti ljudi, u siromaštvu svojih potreba… Sve je visoko filozofska i nepodnošljiva predpovijest. Stoljeća su bez duha, ono demonsko u nama je uvijek prisutna tamnica domovine u kojoj su elementi gluposti i bezobzirnosti postali svakodnevnom nuždom. Država je tvorevina koja je trajno osuđena na neuspjeh, narod je tvorevina neprestano osuđena na infamiju i maloumlje. Život je beznadežnost o koju se podupiru filozofi i u kojoj na koncu sve postaje ludilo.
 
Mi smo Austrijanci, mi smo apatični; mi smo život, život kao sveopća nezainteresiranost za život, mi smo u procesu prirode ludila veličine, smisao ludila veličine kao budućnosti. Nemamo ništa za reći, osim toga da smo jadni, da smo propali pod uobraziljom filozofsko-ekonomsko-mehaničke monotonije.
 
Sredstvo s ciljem propasti, stvorenja agonije, sve nam je razjašnjeno, ništa ne razumijemo. Nastanjujemo traumu, bojimo se, imamo pravo bojati se, vidimo već, pa makar i nejasno u pozadini: te divove straha.
 
Ono što mislimo već je mišljeno, ono što osjećamo je kaotično, ono što jesmo je nejasno. Ne trebamo se sramiti, ali mi i jesmo ništa i zaslužujemo samo kaos. Zahvaljujem u svoje ime i u ime danas nagrađenih, žiriju i posebno svima prisutnima. ... <<
 
 
*Govor povodom dodjele Austrijske nagrade za književnost 1967; prevela Nataša Medved
 
...

 • 0