Jump to content

Photo

Ujedinjenje Srbije i Albanije

• This topic is locked This topic is locked
54 replies to this topic

#31 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 14 March 2017 - 23:50

Samo da odem tetki po lek pa ti onda dokazujem da građani Srbije jednako vole Zapad i Rusiju.

pa i ti i ja smo gradjani srbije a volimo zapad, eto ti uzorka da su ti lazne ankete.
  • 0

#32 BCCD

BCCD
  • Banned
  • 23 posts

Posted 14 March 2017 - 23:50

E, pa to. 

I da se otvore dvojezične škole kako bi svi razumeli jedni druge.

Može i u duhu prijateljstva da se na Beogradskom univerzitetu studira na albanskom jeziku a u Tirani na srpskom.

Bravo!

Ubo si suštinu, a tek ćeš da čuješ šta se sve valja iza tog brega.

Prvo, ne postoji Albanski jezik, postoji Gega jezik i Toska jezik, i oni su nerazumljivi.

Kao što ne postoji Srbijanski jezik, postoji samo Srpski jezik.

Srbijanac je građanin Srbije, bilo kog etnosa (jezika), npr Mađar građanin Srbije.

Srbin je etnos, narod.

Albanac je građanin Albanije, bilo kog etnosa (jezika), npr Geg, Tosk, Makedonac, Srbin...

Ujedinjenem Srbije i Albanije imali bi tri državna jezika Srpski, Gega, i Toski.

Edited by BCCD, 14 March 2017 - 23:55.

• 0

#33 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 14 March 2017 - 23:52

Da, ipak forum ne služi za razmenu mišljenja bez uvredljivih sadržaja (kao što se reklamira..)

Sve u svemu ti si rekao svoje mišljenje i to prvi  :+1:

Ideja i jeste u tome da vidimo zašto bi se Kosovo pripojilo Albaniji, a ne ujedinila Srbija i Albanija.

To i jeste tema.

Pa ne znam, možda zato što sada verovatno 90% Albanaca živi tamo i da smo ga gotovo sigurno izgubili. Ne znam, ja možda drugačije razmišljam na tu temu ali meni je jasno da Kosovo odavno nije više naše ali mi je takođe smešno iskreno i da od njega prave neku državu. Ok, nek bude šta hoće, nemam problem sa tim ali ono, nekako mi je bezveze. Jedino što mi pada napamet je da zapadu iz nekog razloga više odgovara Kosovo kao država?

Edited by dzone87, 14 March 2017 - 23:54.

• 0

#34 Doorn

Doorn
  • Members
  • 14,739 posts

Posted 14 March 2017 - 23:55

Ja cu o ujedinjenju ostrvskih drzava u Indijskom Okeanu. Glavni grad, pa naravno Victoria.

Ukljucujuci i Madagaskar?

Uh, opaka unija druze, opaka.

:D

Joj jes' mi zao sto mi se spava, mogao bih ovo do ujutro.  :lol+:

I Madagaskar. Ekonomski tigar Indijskog okeana, faktor stabilnosti u regiJonu. Poslednje ankete radjene u Antananarivu su pokazale da je vecina za ujedinjenje i prebacivanje djela suveriniteta u Victoriu. Svi ispitani su dobili i po sijalicu.
  • 0

#35 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 14 March 2017 - 23:58

dokle vise te ankete
  • 0

#36 BCCD

BCCD
  • Banned
  • 23 posts

Posted 14 March 2017 - 23:58

Odlična ideja!

Imali bi tri republike - Srbija, Kosovo i Albanija. Za region i za Evropu problem manje.

Lepa, velika država, većina Srba u jednoj državi, većina Albanaca u jednoj državi, Srbija dobija izlaz na more :ss:

:+1:

To nije samo ideja nego projekat u koji može svako da se uključi.

Tri republike su jedna opcija, dve republike su druga opcija, jedna republika je treća opcija.

Glavni grad (politički centar) je Priština.

(To je neupitno.)

• 0

#37 Doorn

Doorn
  • Members
  • 14,739 posts

Posted 14 March 2017 - 23:59

E, pa to. 
I da se otvore dvojezične škole kako bi svi razumeli jedni druge.
Može i u duhu prijateljstva da se na Beogradskom univerzitetu studira na albanskom jeziku a u Tirani na srpskom.

Bravo!
Ubo si suštinu, a tek ćeš da čuješ šta se sve valja iza tog brega.

Prvo, ne postoji Albanski jezik, postoji Gega jezik i Toska jezik, i oni su nerazumljivi.

Kao što ne postoji Srbijanski jezik, postoji samo Srpski jezik.

Srbijanac je građanin Srbije, bilo kog etnosa (jezika), npr Mađar građanin Srbije.
Srbin je etnos, narod.

Albanac je građanin Albanije, bilo kog etnosa (jezika), npr Geg, Tosk, Makedonac, Srbin...

Ujedinjenem Srbije i Albanije imali bi tri državna jezika Srpski, Gega, i Toski.

Mene interesuje kako bi se odbranili od Romulanske pretenzije na dijelove Federacije sad kad je Kronos puko ko zvecka.
  • 0

#38 BCCD

BCCD
  • Banned
  • 23 posts

Posted 15 March 2017 - 00:01

Pa ne znam, možda zato što sada verovatno 90% Albanaca živi tamo i da smo ga gotovo sigurno izgubili. Ne znam, ja možda drugačije razmišljam na tu temu ali meni je jasno da Kosovo odavno nije više naše ali mi je takođe smešno iskreno i da od njega prave neku državu. Ok, nek bude šta hoće, nemam problem sa tim ali ono, nekako mi je bezveze. Jedino što mi pada napamet je da zapadu iz nekog razloga više odgovara Kosovo kao država?

Super si sagovornik, i ja ću ti reći zašto je u praktičnom (ne strateškom) smislu Kosovo "postalo problem", a to je zato što Srbija nije usvojila jezik Gega kao državni jezik, zajedno sa Srpskim.

Eto iskreno i direktno. 

Edited by BCCD, 15 March 2017 - 00:03.

• 0

#39 bohumilo

bohumilo
  • Members
  • 1,267 posts

Posted 15 March 2017 - 00:03

Drustvenog inzenjeringa svih vrsta je bilo u 20. veku dosta za citavu istoriju. Slobodna trgovina i sloboda kretanja su sasvim dovoljni u svakom smislu. 

• 0

#40 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 15 March 2017 - 00:05

pa gegi i jesu najslicniji srbiji tj zaostali,toski je u 99% delova albanije, sluzbeni
  • 0

#41 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 15 March 2017 - 00:12

Super si sagovornik, i ja ću ti reći zašto je u praktičnom (ne strateškom) smislu Kosovo "postalo problem", a to je zato što Srbija nije usvojila jezik Gega kao državni jezik, zajedno sa Srpskim.

Eto iskreno i direktno. 

Ok. Ajde možda nije dobar primer i nisam siguran u tačnost podataka ali evo recimo da uzmemo državu Floridu. Florida je deo USA jel tako? Floridu čini mi se nastanjuje oko 20-ak % latino-amerikanaca što nije malo složićeš se. Koji je službeni jezik na Floridi? 

Ajde kažem možda nije dobar primer, ali kapiraš na šta ciljam?

• 0

#42 BCCD

BCCD
  • Banned
  • 23 posts

Posted 15 March 2017 - 00:16

Drustvenog inzenjeringa svih vrsta je bilo u 20. veku dosta za citavu istoriju. Slobodna trgovina i sloboda kretanja su sasvim dovoljni u svakom smislu. 

Slobodna trgovina i sloboda kretanja nisu dovoljni.

Odnosno dovoljni su maloj kasti bogatih profitera na propasti većine.

Oni su se bogatili stvarajući sukobe među narodima, sa tom namerom, da bi im posle svega, prodavali priču o slobodi.

Zato je postojao sukob Srba i Gega, i zato postoji problem Kosova.

I u Srbiji sa Kosovom je postojala sloboda kretanja i sloboda trgovine, pa to nije bilo dovoljno.

Mi nismo učili jezik Gega.

Njih nije bilo u Beogradu.

Jer to je "društveni inženjering".

Cela zapadna evropa ima gradove pune raznih naroda koji donose svoje kulture, ali u Srbiji to je "društveni inženjering".

Pa šta treba svi da budemo "srpski pravoslavci" da ne bi bili "društveni inženjering"??

Edited by BCCD, 15 March 2017 - 00:18.

• 0

#43 BCCD

BCCD
  • Banned
  • 23 posts

Posted 15 March 2017 - 00:22

Ok. Ajde možda nije dobar primer i nisam siguran u tačnost podataka ali evo recimo da uzmemo državu Floridu. Florida je deo USA jel tako? Floridu čini mi se nastanjuje oko 20-ak % latino-amerikanaca što nije malo složićeš se. Koji je službeni jezik na Floridi? 

Ajde kažem možda nije dobar primer, ali kapiraš na šta ciljam?

Nije dobar primer (iz bezbroj razloga) :lol:

(Ali da dodam da bi USA u nekom trenutku dodala i španski kao drugi jezik.. nije tema ..)

Suština je da su Srbija i Albanija komplemntarne, znači zajedno čine jednu celinu, WIn-WIn kombinacija..

(USA je jedna celina sama sebi dovoljna...kontinent ebote..)

• 0

#44 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 15 March 2017 - 00:23

Ovo je drugo i ovo trebamo pod hitno da menjamo. Ali je drugo prihvatiti neki drugi jezik osim srpskog kao službeni u Srbiji po meni. Ja bih dao da pričaš kojim god hoćeš jezikom, i da učiš na tom jeziku naravno, nikakav problem oko toga, ali mora da se složiš da je bezveze da službeni jezik Srbije bude neki drugi osim srpskog.

Edited by dzone87, 15 March 2017 - 00:25.

• 0

#45 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 15 March 2017 - 00:26

Slobodna trgovina i sloboda kretanja nisu dovoljni.
Odnosno dovoljni su maloj kasti bogatih profitera na propasti većine.

Oni su se bogatili stvarajući sukobe među narodima, sa tom namerom, da bi im posle svega, prodavali priču o slobodi.

Zato je postojao sukob Srba i Gega, i zato postoji problem Kosova.

I u Srbiji sa Kosovom je postojala sloboda kretanja i sloboda trgovine, pa to nije bilo dovoljno.

Cela zapadna evropa ima gradove pune raznih naroda koji donose svoje kulture, ali u Srbiji to je "društveni inženjering".

Pa šta treba svi da budemo "srpski pravoslavci" da ne bi bili "društveni inženjering"??

sta si se uhvatio gega, nit je sluzbeni nit knjizevni, albanci sa kosova i albanije su sami unificirali koji se jezik koristi
  • 0