Jump to content


Photo
- - - - -

Kulinarska magija


  • Please log in to reply
173 replies to this topic

#46 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 25 December 2016 - 15:12

...

 

 

...


  • 0

#47 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 27 February 2017 - 07:53

...

 

Chef David Kinch Makes Sea Bream Sashimi for Chef Eric Ripert

 

...


  • 1

#48 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 26 May 2017 - 23:34

...

 

 

Kada neko u 'vrhunskom restoranu' naruci 'mesano meso za dvoje', pa kad vidim one jadne mesne otpatke na ovalu -  :puke:

 
 
...

  • 1

#49 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 27 May 2017 - 09:02

Ovaj rad! :rotflmao:

 

 


  • 2

#50 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 June 2017 - 02:59

...

 

 

...


  • 0

#51 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 June 2017 - 03:09

...

 

 

...


  • 1

#52 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 June 2017 - 03:41

...

 

 

 

Sreca sto je ovo cudo jako slabo pokretno, pa se skuplja kao suvo lisce.

 

...


  • 1

#53 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 21 June 2017 - 20:49

...

 

 

Usuba noz za povrce

 

 

...


Edited by Kinik, 21 June 2017 - 20:59.

  • 2

#54 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 24 June 2017 - 12:48

Nije neka magija, vise hipsteraj al' evo ga svakako:

 

Attached File  lamb sous-vide.jpg   18.64KB   0 downloads

 

Jedno kila i po jagnjeceg buta, kost izvadjena i jednostavni zacini; majcina dusica, ruzmarin, bijeli luk, Maldon so i biber. Vakumirano i temperatura setovana na 53C tako 4 sata.


Edited by Honey Badger, 24 June 2017 - 13:00.

  • 2

#55 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 24 June 2017 - 12:57

Nije neka magija, vise hipsteraj al' evo ga svakako:

 

attachicon.giflamb sous-vide.jpg

 

Jedno kila i po jagnjeceg buda, kost izvadjena i jednostavni zacini; majcina dusica, ruzmarin, bijeli luk, Maldon so i biber. Vakumirano i temperatura setovana na 53C tako 4 sata.

To, lutko - da si mi blize, castio bih te pivom, ladnim , tocenim, ..... :D


  • 0

#56 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 24 June 2017 - 19:53

...

Nije neka magija, vise hipsteraj al' evo ga svakako:

 

attachicon.giflamb sous-vide.jpg

 

Jedno kila i po jagnjeceg buta, kost izvadjena i jednostavni zacini; majcina dusica, ruzmarin, bijeli luk, Maldon so i biber. Vakumirano i temperatura setovana na 53C tako 4 sata.

 

Mislis ovako?

 

 

Nemoj da ja moram za tebe da 'prosvetljujem' fotku, kad vec ne mogu da omastim brke!

;)

 

...


  • 1

#57 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 25 June 2017 - 00:05

...

 

Mislis ovako?

 

attachicon.gifjanjetina 2.jpg

 

Nemoj da ja moram za tebe da 'prosvetljujem' fotku, kad vec ne mogu da omastim brke!

;)

 

...

 

Sorry, zanedalo se.

 

Evo bolje slike: Attached File  brke1.jpg   83.57KB   1 downloads

 

Attached File  brke2.jpg   106.06KB   0 downloads


Edited by Honey Badger, 25 June 2017 - 00:05.

  • 5

#58 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 25 June 2017 - 16:45

Sorry, zanedalo se.

 

Evo bolje slike: attachicon.gifbrke1.jpg

 

attachicon.gifbrke2.jpg

 

Ovo povrće izgleda jako appetitlich i za to imaš veliki plusić. Kao i kruh; ti si pekao?

 

Meso na roštilju nikako ne volim. Mislim da postoji 1001 način da se kvalitetnije spravi.

 

Koji je ono sir na povrću? Gorgonzola? Roquefort? Blue Stilton?

 

P.S. Jako mi je drago što si vaskrsao od mrtvih 0:).


  • 2

#59 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 25 June 2017 - 17:25

Ovo povrće izgleda jako appetitlich i za to imaš veliki plusić. Kao i kruh; ti si pekao?

 

Meso na roštilju nikako ne volim. Mislim da postoji 1001 način da se kvalitetnije spravi.

 

Koji je ono sir na povrću? Gorgonzola? Roquefort? Blue Stilton?

 

P.S. Jako mi je drago što si vaskrsao od mrtvih 0:).

 

Sve sam ja spremio, pa i kruh. :)

 

Meni je skoro svejedno kako je meso spremljeno ako je dobro spremljeno. Rostilj moze samo kad je lijepo vrijeme nekoliko mjeseci godisnje, onda sazovem drustvo pa se druzimo vani, radije nego u kuhinji.

 

Salata je roquet i watercress podloga, pa svjeza kruska, grilovane sparoge i tikvice. Jednostavni dressing od maslinovog ulja i jabukovog sirceta i sir je Dolcelate. 

 

Osvjezavajuce. :)


  • 5

#60 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 20 November 2017 - 16:37

Ne znam na koji topik da postavim ovu tuznu vijest (pa neka je ovdje):

 

France warned of Christmas foie gras shortage

 

Ako ce njima faliti, sta li ce onda tek do nas doci? :(


Edited by Honey Badger, 20 November 2017 - 16:38.

  • 0