Jump to content


Photo
- - - - -

News from Croatia


 • Please log in to reply
12224 replies to this topic

#12181 darth bane

darth bane
 • Members
 • 7,311 posts

Posted 12 September 2018 - 22:02

...


Ko to negira da su 2 idiJota pernara + 2 idiJota pernara = 4 idijota pernara?
;)

Sto se tice kine - rekao sam ti.
Tamo me zanima samo kulinarstvo, nesto srednjovekovne folozofije / poezije, 'shui mo' slikarstvo tusem i kaligrafija.

Kinik
愤世嫉俗的人
(za tebe samo 'simplified chinese')

B-)

...

Pa bice vise kineskih restorana po Beogradu. Da i Thai massage (premda je to za tebe mozda malo dockan).
 • 0

#12182 darth bane

darth bane
 • Members
 • 7,311 posts

Posted 12 September 2018 - 22:08

Zao mi je sto nisi u stanju da emocije ostavis po strani, to je obicno znak, da je neko zreo i da ne dopusta da ga izprovociraju. Gde ti si nasao Dorcol u Hrvatskoj?
Sta pretis kinezima, oni ni svilenu bubu nisu uspeli da sacuvaju, a ne da ce da prave solitere u BG, koji je u Srbiji a ne u Hrvatskoj.
Zakljucke ce naravno savako za sebe da izvuce!

Ne pretim Kinezima , vec pratim svetske trendove, pa i " domace" srpske.
I Kinezi bi trebalo da se pisu velikim slovom, osim ako to nije usled trumpovske rasisticke mrznje prema ovom, nadasve vrednom i postenom narodu.
The last but not the least : nikoga nisam nazvao "krmek" to si ti izmislio i dopisao u svom postu .

Edited by darth bane, 12 September 2018 - 22:09.

 • 0

#12183 Kinik

Kinik
 • Members
 • 43,426 posts

Posted 12 September 2018 - 22:16

...

 

@d_bane

 

Sta ce mi 'kineski restoran' kad ja mogu da spremim sam dosta kineskih jela?

(preskacem egzotiku - razna 'peraja / gnezda / stogodisnja jaja').

 

Ima na NBg neka kineska firma koja trguje svim potrepstinama (zacini / sosovi, ulja, testenine, marinirano i suseno egzoticno povrce). Narucis (za jeftine pare) i dostave ti na kucu. Samo da je porudzbina preko 30E. To potraje par meseci.

 

愉快 !

 

Oko velikog / malog slova smo vec pricali.

To je kravar Vuk preuzeo od nemaca. Recimo rusi - pisu malim slovom.

So?

;)

 

...


 • 0

#12184 Dani 007

Dani 007
 • Members
 • 487 posts

Posted 26 September 2018 - 18:56

Grabar-Kitarovic i ruski ministar Lavrov razgovarali  u NY o izborima u BiH

 

Ne cudi,uzimajci u obzir vec duze vreme direktno mesanje u unutrasnje stvari BiH.

 

 

Dodikov i Čovićev izborni plan B

 

Ruski obavještajac Nikolaj Patrušev osmislio plan registracije birača kako bi olakšao pobjedu Čovića i Dodika. Milijan Brkić uspio registrirati više od 24 tisuće dopisnih birača. Konstantin Malofeev u maju vraćen s banjalučkog aerodroma, jer se ranije miješao u izborni proces. Predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić potpisala Memorandum o suradnji sa ruskom izbornom komisijom
 

Ruske obavještajne službe direktno su uključene u izborni proces u BiH, dokazuju dokumenti koji su u posjedu Žurnala. Glavni cilj ovih službi je da u Predsjedništvo BiH instaliraju Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Plan je osmišljen početkom maja ove godine kada su se, prema izvještajima stranih obavještajnih službi, u blizini Trogira susreli bivši šef ruske obavještajne službe FSB Nikolaj Patrušev, dopredsjednik HDZ-a Hrvatske Milijan Vaso Brkić, te lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

„Tema sastanka bili su predstojeći izbori u BiH, te ponovni izbor Dragana Čovića za člana Predsjedništva BiH. Pored zadržavanja Dragana Čovića, cilj je i zadržavanje ruskog političkog, poslovno-gospodarskog i strateško-obavještajnog interesa na području BiH i Hrvatske“, navedeno je u dokumentima čiji smo sadržaj objavili još početkom jula ove godine.

Sve aktivnosti koje su Dragan Čović, Milijan Vaso Brkić i Milorad Dodik proveli nakon ovog sastanka dokazuju da se ruski plan provodi do u detalje.

Desetak dana nakon sastanka sa ruskim visokopozicioniranim obavještajcem u Mostaru su se sreli Dragan Čović i Milorad Dodik. Dodik je, prema medijskim izvještajima, tada izjavio da se „sastaje sa Čovićem kako bi analizirali provedbu ranijih dogovora“.

„U tom pogledu naši pojedinačni kandidati za člana Predsjedništva BiH će imati nesumnjivo veliku podršku“, kazao je 14. svibnja 2018. godine Milorad Dodik nakon sastanka sa Čovićem.

„Pošto nije promijenjen izborni zakon, mi ćemo realizirati „plan B“. Uvjeren sam da ćemo uvjerljivo dobiti ove izbore“, pojasnio je tada Dragan Čović.

Tjedan  kasnije, tačnije 21. svibnja   2018. godine, dopredsjednik HDZ-a Hrvatske Milijan Vaso Brkić izdao je „naputak“predsjednicima svih županijskih odbora HDZ-a Hrvatske da „registriraju birače za dopisno glasovanje“. Brkić je u dokumentu sa logom HDZ-a naveo da je do sada na izborima u BiH glasalo oko 9500 Hrvata koji žive u Hrvatskoj, ali da je taj broj znatno veći.

signal-25092018.jpg

„Kako se podaci budu ažurirali tako će vam biti dostavljani novi popisi“, napisao je Brkić.

Dok je Brkić sa svojim timom, u skladu sa dogovorom sa Nikolajem Patruševim, u Hrvatskoj registrirao birače, u Banja Luku je 30.svibnja  ove godine, na sastanak sa Dodikom, došao Konstantin Malofeev, ruski milijarder koji se nalazi na crnim listama Europske unije i SAD-a.

Malofeev je jedan od glavnih Putinovih ljudi koji finansiraju separatističke režime u Ukrajini. Do sastanka Dodik – Malofeev ipak nije došlo, jer su sigurnosne službe BiH donijele odluku o zabrani ulaska ovom ruskom biznismenu na teritoriju BiH. Stoga je Konstantin Malofeev vraćen sa banjalučkog aerodroma, unatoč intervencijama ruskog ambasadora u BiH.

za-aerodromeSarajevo25092018.jpg

„Malofeev je tokom 2017. godine četiri puta dolazio u BiH, i to u veljači,rujnu  i listopadu. U studenom  2017. godine dolazio je na tajni sastanak sa Dodikom i tada njegov  ulazak nije registriran  navedno je u dokumentu jedne od sigurnosnih službi.

Konstantin Malofeev je u Banja Luku dolazio i tokom izbora 2014. godine kada se sreo sa Miloradom Dodikom, a tada su s njim došli i Kozaci koji su nešto ranije sudjelovali u separatističkim akcijama na Krimu. S obzirom na to da su domaće agencije imale informacije da bi se Malofeev trebao umiješati u izborni proces, njemu je, ipak, ove godine zabranjen ulazak u BiH.

DODIK-MOLOFEJEV25092018.jpg

Da bi se, ipak, uticalo na sam izborni proces, nužno je bilo prije toga osigurati podršku Centralne izborne komisije BiH. Prvo je 13. ožujka  ove godine ruski ambasador u BiH Petr Ivancov posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH gdje se susreo sa Irenom Hadžiabdić i Suadom Arnautovićem.

IVANCOVIRENA-i-SUAD25092018.jpg

Na sastanku je tada dogovorena reaktivacija Memoranduma o saradnji CIK-a BiH i Centralne izborne komisije Ruske Federacije kojeg su još 2010. godine potpisale Maya Grišina i Irena Hadžabdić.

MEMORANDUM25092018.jpg

Za provedbu tog Memoranduma ambasador Ivancov ovlastio je Alexeya Semenikhina, čiju je vizit kartu ostavio Ireni Hadžiabdić. Samo nekoliko dana nakon toga, predsjednica CIK-a BiH otputovala je u Moskvu, u „posmatračku misiju ruskih predsjedničkih izbora“,a prilikom povratka je izjavila da su „izbori u Rusiji bili regularni“.

Nakon što su raspisali izbore u BiH, članovi Centralne izborne komisije BiH su donijeli odluku da će glasački materijal, odnosno sve listiće štampati kompanije bliske Miloradu Dodiku i to – Službeni glasnik Republike Srpske, Nezavisne novine, Atlantik Banja Luka, te Grafomark iz Laktaša. Iste kompanije štampat će i obrasce za biračka mjesta, kao i ostali prateći materijal za provedbu izbora.

TAMPANJE-LISTI%C4%86A25092018.jpg

Nekako istovremeno, u Hrvatskoj i Srbiji trajao je proces registracije birača koji glasaju putem pošte. Akcija koja je provedena pod nadzorom Milijana Vase Brkića, te jednog od direktora Hrvatske pošte Maria Bebića, rezultirala je drastičnim povećanjem birača koji glasaju putem pošte iz Hrvatske. Za razliku od 9500, koliko je bilo 2014. godine, ove godine je registrirano preko 24 tisuće birača samo u Hrvatskoj.

Slično kao u Hrvatskoj, i u Srbiji je broj dopisnih birača drastično povećan, pa je za ovu godinu prijavljeno 14 700 birača. Ukupan broj registriranih  birača koji ove godine glasaju putem pošte iznosi 77 hiljada.

Tokom izbora 2014. godine broj tih birača bio je za 35 tisuća  manji. Povećanje broja dopisnih birača zabilježen je, uglavnom, u općinama koje kontroliraju Milorad Dodik i Dragan Čović. U Bratuncu se, tako, broj birača koji glasaju poštom sa ranijih 744 popeo na 1833, od čega je veći dio registriran u Srbiji. Slična je situacija u Bijeljini, Doboju, Šamcu, gdje se taj broj također utrostručio. Samo u četiri navedene općine broj „dopisnih birača“ porastao je za oko 5000.

U Federaciji BiH, prvenstveno u područjoma koje kontrolira   HDZ BiH,  broj birača koji glasaju poštom također je drastično povećan. U Gornjem Vakufu je došlo do povećanja za 1200 birača, Jajcu za 1100, Kiseljaku sa 500, Domaljevcu za 1000 … Nakon povećanja broja „dopisnih birača“ Centralnoj izbornoj komisiji BiH krađu identiteta prijavilo je najmanje 500 građana.

Većina ih je prijavljena na fiktivnim adresama u Hrvatskoj i Srbiji. No, za to vrijeme Centralna izborna komisija BiH– šuti.

 

Autor:Zurnal.info

Edited by Dani 007, 26 September 2018 - 18:57.

 • 0

#12185 Mali Medved

Mali Medved
 • Members
 • 913 posts

Posted 26 November 2018 - 10:33

https://www.infokolu...jydAYgI1zLq0aK0

 

Nema ustašizacije, ali baš nigde.

 

Na ovo valja dodati i onu gadost o partizanskom NAPADU na ustaški DOM ZA RATNU SIROČAD --- kako je oslobođenje dečijeg konclogora Jastrebarsko opisano na HTV-u.

 

bold njihov:

 

To što je film »Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj – od Karađorđevića i Pribičevića do Vučića i Pupovca« premijerno prikazan u Hrvatskoj dok je cijeli svijet obilježavao 80. godišnjicu tzv. Kristalne noći kada su nacisti započeli pogrom Židova, nije ništa nova što bi nas moglo začuditi, jer gebelsovska propaganda ovdje je svakodnevna pojava.

 

To što su gledatelji progutali film kao istinu i povjerovali kako su u stvari u NDH Srbi provodili genocid nad Hrvatima, nije ništa čudno, jer oni su upravo to htjeli i čuti te zato dolaze gledati takve filmove i čitati knjige, poput »Mita o Jasenovcu« Romana Leljaka ili pak »Radnog logora Jasenovac« Igora Vukića. To što takve uratke naveliko propagira i na velika zvona najavljuje Hrvatska radio-televizija, čak i u zabavnim emisijama poput one benignog imena »Dobro jutro, Hrvatska«, nije nikakvo iznenađenje kada znamo tko ih uređuje i vodi.

 

To što na Prisavlju u »prime timeu« u nastavcima emitiraju pamflete iz propagandne mašinerije Miljenka Manjkasa i njegovih istraživača »Rat prije rata«, koji nam »otkrivaju«, a ničim ne argumentiraju kako »400 hrvatskih novinara radi za KOS«, a ne žele prikazati dogovoren, odobreni i plaćeni dokumentarni serijal »Nezavisna Država Hrvatska« za koji je intervjuirano niz stručnjaka i tridesetak doktora znanosti, te prikupljena bogata građa, naprosto se zove uređivačka politika HTV-a.


 • 0

#12186 Dani 007

Dani 007
 • Members
 • 487 posts

Posted 12 January 2019 - 02:04

Omiljeni novinar hrvatske predsednice u novom izdanju!

 


Edited by Dani 007, 12 January 2019 - 02:09.

 • 0

#12187 lokarda

lokarda
 • Members
 • 2,255 posts

Posted 16 January 2019 - 20:26

Ma mislim da ću ko svak otići u Australiju i vraćati se doma kad mi je zima...dobro jesam zimogrozan al nisam jedini..

Ko zna...možda i bude Balkan lipo mesto za život kad se debelo naboram...za nekih 40 godina.


 • 0

#12188 Kursula

Kursula
 • Members
 • 356 posts

Posted 07 February 2019 - 13:42

http://mondo.rs/a116...om-na-casu.html

 

 

Šale se deca...


 • 0

#12189 Kinik

Kinik
 • Members
 • 43,426 posts

Posted 08 February 2019 - 08:10

...

 

Ma sale se i debilne čike

 

Attached File  tetovaza draza.jpg   76.16KB   4 downloads

 

:yucky:

 

...


 • 0

#12190 Kursula

Kursula
 • Members
 • 356 posts

Posted 08 February 2019 - 14:14

Pogodio si samo sa ovim emotikonom, ali si temu promašio.
 • 0

#12191 Kinik

Kinik
 • Members
 • 43,426 posts

Posted 08 February 2019 - 14:40

...
 
>> ... Guroviću zabranjen ulazak u Hrvatsku
index.hr / 13.11.2004.
 
Košarkašu beogradskog Partizana Milanu Guroviću zabranjen je ulazak u Hrvatsku zbog tetovaže četničkog vojvode Draže Mihajlovića. Gurović tako neće moći nastupiti u nedjeljnoj utakmici Goodyear lige protiv Cibone, koja se igra u Zagrebu, javlja Jutarnji list. ...<<
 
...

Edited by Kinik, 08 February 2019 - 14:41.

 • 1

#12192 Kursula

Kursula
 • Members
 • 356 posts

Posted 08 February 2019 - 15:14

Godina je 2019 - a, a tema sadrži reč "News" što znači "Novosti",a ti kačiš vest od pre 15 godina.😂
 • 0

#12193 Kinik

Kinik
 • Members
 • 43,426 posts

Posted 08 February 2019 - 15:19

...

 

Nazalost - nista se nije promenilo u obe pomijare.

Tako da je cista hipokrizija uporno gledati nesto kod drugih, a ne videti kod sebe.

 

'Braca po materi' ... i zlocinu.

:yucky:

 

...


 • 0

#12194 dulematic

dulematic
 • Members
 • 11,603 posts

Posted 08 February 2019 - 15:32

Slažem se, takvih primera ima koliko hoćeš na obe strane a mediji bi trebali da se bave fašistima u svom okruženju a ne u tudjem.

Nažalost, mediji već godinama uporno rade suprotno i podgrevaju netrpeljivosti izmedja dva naroda umesto da utiču da se situacija normalizuje.


 • 1

#12195 demagzg

demagzg
 • Members
 • 172 posts

Posted 11 February 2019 - 10:21

Slažem se, takvih primera ima koliko hoćeš na obe strane a mediji bi trebali da se bave fašistima u svom okruženju a ne u tudjem.

Nažalost, mediji već godinama uporno rade suprotno i podgrevaju netrpeljivosti izmedja dva naroda umesto da utiču da se situacija normalizuje.

 

fašizmom??? kakav fašizam? 

 

nema potrebe običan huliganizam i primitivizam, nazivati fašizmom, baš kao što nema potrebe izmišljati toplu vodu i filozofirati u beskonačnost

 

uglavnom, bez visokih kazni za huligane (pogotovo novčanih), neće biti riješenja 

mogu debili okolo mlatiti ljude i policija ih zatvori na 2 dana i onda ponovno vrati na ulicu da mlate ljude

 

kada bi im piknuo kaznu od 2000€ do 3000 € i za svaki sljedeci prekršaj duplaš kaznu, riješio bi problem efikasno i brzo

a da ne govirim o ostalim mjerama, kada se nasilnik mora prijaviti u policijsku postaju za vrijeme gostovanja nekog "neprijateljskog tima".

 

mi nemamo učinkovite zakone protiv huligana i nasilja, tako da se ovakav primitivizam bez problema može ponoviti i najvjerojatnije će počinitelji biti isti.

 

nema potrebe za izmišljanjem gluposti i petljanjem sa ideologijama

c/p od razvijenih država...jednostavno


Edited by demagzg, 11 February 2019 - 10:47.

 • 0