Jump to content


Photo
- - - - -

Saša Janković


  • Please log in to reply
2312 replies to this topic

#2311 Kinik

Kinik
  • Members
  • 41,817 posts

Posted 05 July 2018 - 21:47

...
 
>> ... DOSIJE 30. jun 2018.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST MEDIJSKE MREŽE ZAPADNOG BALKANA ANTIDOT
PODSEĆANJE NA NEISPUNJENO OBEĆANJE SAŠE JANKOVIĆA
Piše: Antidot tim
 
Povodom isteka zakonskog roka tokom kojeg Saša Janković nije ispunio javno dato obećanje da će tužiti medije koji su objavili da je bio doušnik pod kodnim imenom “Step”
 
Tačno 6 meseci nakon što je Saša Janković javno obećao da će podneti tužbu protiv svih medija koji su preneli otkriće Antidota da je bivši Zaštitnik građana, pod kodnim imenima “Step” i “Lantis” godinama radio kao doušnik za službu Državne bezbednosti, obaveštavamo javnost da je 28. juna 2018. zakonski rok za tužbu istekao i da, naravno, Janković nikoga nije tužio, baš kao što smo i pre šest meseci javno ukazivali.
 
Dana 27. decembra 2017. godine, samo dan nakon objave Antidotovog teksta “Saša Janković godinama bio saradnik službi bezbednosti”, lider Pokreta slobodnih građana izbegao je da odgovori na novinarska pitanja, tražeći da se umesto njega oglasi BIA. Javno smo tada pozvali dugogodišnjeg informatora Državne bezbednosti, pod kodnim imenima “Lantis” i “Step”, da podnese tužbu protiv Antidota, kako bi se pred sudom obelodanila dokumenta sa oznakom službene tajne. Iako je istog dana javno najavio tužbe protiv medija koji su tu informaciju preneli, 6 meseci kasnije, kada je zakonski rok za tužbu istekao, Janković to naravno nije uradio.
 
Umesto što u izrežiranom intervjuu za dnevni list “Blic”, sebe predstavlja kao neku značajnu političku ličnost, pošto ga naravno novinar nije ni pitao da objasni kako kao dugogodišnji saradnik DB-a misli da može da bude vođa bilo kakvih građana, a posebno slobodnih, Saša Janković javnosti duguje odgovor na pitanje zbog čega je ponovo javno obmanuo i slagao građane Srbije, ali i na sva ona pitanja koja su mu postavili novinari Istraživačkog tima Antidota: da li je u ratu na prostoru bivše SFRJ učestvovao samo kao mobilisani pripadnik JNA ili je bio i pripadnik dobrovoljačkih i paravojnih formacija; da li je zaista kao pripadnik JNA bio u Vukovaru kako se hvalio svojim drugovima u Loznici ili, pak, onog o razlozima zbog kojih do današnjeg dana, uprkos još jednom javno datom suprotnom obećanju, uporno odbija da dozvoli objavu svog vojnog dosijea u kome su zabeleženi detalji o njegovom učešću u ratu.
 
Podsećamo da je u dosijeu Antidota objavljeno da je Saša Janković godinama sarađivao sa službom Državne bezbednosti, do koje je stigao tako što je samoinicijativno ponudio svoje usluge; da mu je veza sa službom bio operativac Budimir Delić, koga je Janković kasnije angažovao kao svog savetnika za bezbednost u vreme dok je bio Zaštitnik građana, ali i u okviru svoje političke partije; kao i da je iz misije OEBS svojoj vezi sa DB donosio poverljivu dokumentaciju kako bi, nakon neuspešnog pokušaja zapošljavanja u službi u vreme kada su njome rukovodili Radomir Marković i njegovi odredi smrti, postao deo te službe sa opsesivnom ambicijom da jednog dana postane i njen šef.
 
Attached File  190jankovic u bia.jpg   80.94KB   0 downloads
Opsesija tajnim službama: Saša Janković u prostorijama BIA za koju je, u vreme dok je radio u OEBS-u, bio doušnik pod kodnim imenima LANTIS i STEP Opsesija tajnim službama: Saša Janković u prostorijama BIA za koju je, u vreme dok je radio u OEBS-u, bio doušnik pod kodnim imenima LANTIS i STEP
 
Pored želje da građane Srbije, kao i domaću i međunarodnu javnost, podsetimo na još jedno pogaženo javno dato obećanje od strane Saše Jankovića, ponovo ga pozivamo da napokon odgovori na sva postavljena pitanja ili da iskoristi ovo saopštenje kao novi povod za tužbu, jer bi za javnost bilo izuzetno zanimljivo da sazna kako je osoba, koja sebe predstavlja borcem za ljudska prava i demorkatiju i kao takva se nudi da bude lider opozicije, potpisivala službene priznanice DB, koje potvrđuju da je “Lantis” ne samo denuncirao, već i primao nadoknadu za to.
 
Istraživački tim Antidota ... <<
 
...

  • 0

#2312 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 8,984 posts

Posted 05 July 2018 - 23:21

:whistle: …. 

 

 

CapturePrangija.JPG?raw=1


  • 0

#2313 Kinik

Kinik
  • Members
  • 41,817 posts

Posted 29 September 2018 - 09:57

...
 
'Postar zvoca vise puta'
:lol+:
 
Attached File  zgrcka rad_m.jpg   65.96KB   1 downloads
 
 
>> ... Janković ostavio pismo Vučiću, a Vacić i Spasić – "ubico"
Lider PSG i Građanskog bloka 381 Saša Janković ostavio je ispred Predsedništva Srbije spisak pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Izvor: Beta, subota, 29.09.2018.
 
    Aktivisti Pokreta su nosili su transparent "Ko je ubio (lidera Građanske inicijative SDP) Olivera Ivanovića".
    Na papiru koji je Janković ostavio u Pionirskom parku, pisalo je: "Politika ti je poražena, zašto ne odeš? Koliko tačno košta mesto ministra? Koliko korupcije košta život radnika? Koliko nas je manje ove godine? Zašto nisi smeo na sastanak u UN? Poraz je došao po tebe". 
    Skup su obezbeđivale jake policijske snage, jer su se nedaleko istovremeno okupile pristalice lidera Srpske desnice Miše Vacića i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića. 
    Oni su postavili transparente "Saša Jankoviću roditelji pitaju Ko je ubio Preraga Gojković iz tvog pištolja" i "Zašto tražiš stolicu za lažnu državu Kosovo". 
    Oni su dok je Janković išao ka zgradi Predsedništva, uzvikivali su "Ubico!". 
    Pošto je ostavio papir s pitanjima za Vučića, Janković je pristalicama PSG rekao da će se i dalje okupljati svakog petka kako bi postavljali pitanja, a da će 5. oktobra podsetiti građane da je svaki "režim" moguće smeniti i da treba da nađu novi datum u kojem će ponovo promeniti vlast. 
    "Svakog petka u 17 časova postavljaćemo pitanja, a kada preuzmemo Srbiju onda ćemo ih rešavati", rekao je Janković i dodao da je cilj PSG i Građanskog bloka 381 da uspostave "normalan život građana", sa platama i penzijama od kojih mogu da žive. 
    On je poručio da će se "Srbija probuditi". 
    Dok je Janković govorio, Simo Spasić je preko megafona uzvikivao da Janković, kada je bio zaštitnik građana, nije želeo da spase Olivera Ivanovića "albanskog zatvora" i upitao ga zašto traži mesto u UN za "svoje prijatelje" - premijera i predsednika Kosova, Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija. ... <<
 
...

  • 0