Ja bih veceras trebao da pokiselim sunku u brine. Imam sve sto je potrebno osim posude u kojoj bi se trebala kiseliti 3 dana, pa cu to morati usput negdje naci.
Posted 20 December 2017 - 17:07
Ja bih veceras trebao da pokiselim sunku u brine. Imam sve sto je potrebno osim posude u kojoj bi se trebala kiseliti 3 dana, pa cu to morati usput negdje naci.
Posted 21 December 2017 - 14:41
Svaka čas' majstore, nego možete li vi pojesti sve to?
Nije da vam gledam u pijat, nego... čudi me.
edit:
Nije ni da ne gledas.
Podjoh napisati da ja dosta toga podijelim ali ne vrijedi jer sam vec toliko puta spomenuo. Ne ozderavam se iako te se ne tice.
Edited by Honey Badger, 21 December 2017 - 15:13.
Posted 21 December 2017 - 16:28
...
haringa soljena m.jpg 79.46KB 0 downloads
Evo nesto divno, lagaнo, dijetalno za praznike - i to se moze podeliti unaokolo!
Uz to obavezno bareni krompir i ledena votkica.
seljodka i prilozi.jpg 88.07KB 0 downloads
...
Posted 21 December 2017 - 23:44
Posted 22 December 2017 - 00:05
...
Zato sto su promasili prikladni, sportsko-inteligentni, dressing!
sportska inteligencija 2.jpg 98.06KB 0 downloads
...
Edited by Kinik, 22 December 2017 - 00:06.
Posted 22 December 2017 - 13:49
Probao sam dressing zacinjen osusenim suzama usamljenih prekosezdezstogodisnjaka i niko tu salatu nije htio da jede.
A jesi li probo salcice?
Posted 22 December 2017 - 14:55
...
... a jesi li probo salcice? ...
Od ovoga?
slanina 2.jpg 54.37KB 0 downloads
moze i ovakvog oblika
piroske sa ribom.jpg 15.38KB 0 downloads
...
Posted 23 December 2017 - 07:42
Posted 24 December 2017 - 18:54
...
Lukavi Badger je izgleda resio da nas kazni i ne otkrije tajnu pripreme šunjke!
Nismo dostojni!
...
Posted 24 December 2017 - 21:37
...
Uvek sam vise voleo bloody govedjinu, a najmanje svinjecinu (osim preradjevina)
...
Posted 25 December 2017 - 12:30
...
Lukavi Badger je izgleda resio da nas kazni i ne otkrije tajnu pripreme šunjke!
Nismo dostojni!
...
Ma jok to, zasto bih ja ikoga kaznjavao tako surovo? Ja vjerujem da forumasi koji ucestvuju na kulinarstvu su generalno dobri ljudi, ukljucujuci i tebe, nego nisam imao vremena juce, sto zbog obaveza, sto zbog zasljepljujuceg mamurluka.
Osim sunke, odradio sam i moju prvu svjezu pastu i napravio raviole sa gljivama u sosu od jeruzalimskih articoka. Ima na youtubu neki Ramzijev recept za to, osim sto je on svoje raviole filovao pacijim mesom.
Ostalo mi je jos pola tijesta, to cu u sljedecih par dana da pretvorim u tagliatele, imam i taj nastavak na masini.
Nego, da ne duljim, evo sunke:
ham.jpg 467.74KB 2 downloads
Kada bih opet pravio, pekao bih je nesto krace ili bih je prvo skuhao, pa zapekao. Malo sam je previse isusio i nesto je slanija nego sto bi mi se svidjalo ali svejedno, vrlo je ukusna i juce je bas leglo za dorucak sa par jaja. Glazuru sam napravio od senfa i maple sirupa. To je bio pun pogodak.
Praviti svjezu pastu je jednostavno ali treba imati vremena. Doduse, bilo je zabavno i stvarno je ispalo fenomenalno.
ravs.jpg 345.92KB 2 downloads
Merry Christmas svima!
Posted 25 December 2017 - 16:52
Posted 21 January 2018 - 12:42
Upravo sam spremio 2kg slaninice u UmaiDry kese i hlade se u pecini. U proslu subotu sam marinirao sa ruzmarinom, lovorom, sjemenom komoraca, smrekinim bobicama i naravno, so, biber i praska so, kao i nesto smedjeg secera. Jedan komad sam natrljao dimljenom paprikom, drugi sam ostavio kakav jeste.
bacon.jpg 202.19KB 2 downloads
bacon II.jpg 195.22KB 2 downloads