...
Setih se jedne godine.
Darling #2 i ja idemo za Italiju, da se malo provedemo.
I u Veneciji, odjednom neka frka oko vozova, ne idu direktno (tj. ne vraca se za Mestre, posto je venezia 'slepo crevce', vec ide nekim lokalnim putevima pa do nekog 'Portoguaro', gde se ukljucuje na direktnu liniju.
A na peronu jedno 40-50 raznih zbunjenih likova / likinja, koji bi za swicu, pa i dalje, no totalno pogubljeni.
Gde ja odlucim da budem 'omladinski aktivista Zoran' i spasem likove od zbunja.
Svecano dreknem - oni koji hoce dalje, za swicu / evropu - za mnom!
I oni krenu.
Dodje neki lokalni voz, pa im objasnim - ovo je samo trenutno, on unaokolo ide do glavne pruge, a tamo vas cekaju 'simploni' do Evrope!
I svi krenu za mnom. I neki makedonski likovi, koje je vodila neka baba, a oni nesretnici, - to je strasno!
Udjemo mi u taj lokalni voz koji polako krene, pa neki pristojni italijan, vozovodja, da objasni sve - rece gde voz ide, i spomene to ukrstanje 'Portoguaro'!
Na sta makedonci, zajedno sa babom, pohrle prema vartima, da iskoce iz vagona!
Jedva sam ih zadrzao - pa im kazem - alo, bratko / likovi - kako voz iz Venecije moze trenutno da zavrsi u 'portogalo'?
Nekako se smire.
I tako sednemo mi, vagon znatizeljan, a Dankinje, onako musave od puta, popunjene plavuse, pocnu da prpaju po rancima i izvade nesto zapakovano u plastiku.
Gde citav vagon pobegne u drugi kraj.
Ponude me.
Mili bogo, to je bio cuveni 'Limburger'!
Kao - 'hoces li'?
Normalno, premestim se do njih, izvadim iz mog ranca par 'sremskih' i pocnemo da se castimo sve uz neki crni hleb i jednu rusku votku koju sam nosio Little Brotheru (posle sam je nadoknadio u italijanskom liker_storu).
Na kraju izljubismo se Darling#2 i ja sa drusnim Dankinjama, sve sa stiskanjem i rastanemo se.
(posle mi rece Darling #2 - malo su me zbunile: jel su stiskale mene ili tebe?

)
Ostatak putnika u vagonu je drzao zacepljen nos, ili su presli u susedni vagon.
Kontolor koji je dosao, nije ni gledao karte, samo je otvarao prozore i vikao: 'puzza! / smrdi! '
I onda najveci humor, kad smo stigli - kaze mi snajka, Italijanka - nesto vam se pokvarilo od hrane u rancu!
Setim se ja, i izvadim pola kocke 'limburgera' sto su mi dale Dankinje - Little Brother i snajka pobegnu na terasu.
Posle zamenimo mesta - ja klopam na terasi a oni nemo masu rukama pred prozorom.
(to mi se dogodilo jos jednom).
U msk. neke '92.
Kad u prodavnici vidim kutiju, a u njoj plasticna kesa, a na kutiji pice 'Лимбургер'!
Mojoj sreci nije bilo kraja!
A prodavacica kaze - znate li vi sta je ovo?
Znam!
I to sam trosio na terasi, domaci da povilene!
>> ... Description[edit]
In its first month, the cheese is firmer and more crumbly, similar to the texture of feta cheese. After about six weeks, the cheese becomes softer along the edges but is still firm on the inside and can be described as salty and chalky. After two months of its life, it is mostly creamy and much smoother. Once it reaches three months, the cheese produces its notorious smell because of the bacterium used to ferment Limburger cheese and many other smear-ripened cheeses.[3] This is Brevibacterium linens, the same one found on human skin that is partially responsible for body odor and particularly foot odor. .. <<
Taj nadnaravni sir je kao buldog - apsolutno ruzan i apsolutno sarmantan!
...
Edited by Kinik, 10 September 2016 - 22:21.