... lepo je sto bar priznajes da si bahat. Nadam se da shvatas da samim tim spadas u 10% povlascenih u ovom jadnom i bednom drustvu, pa sad ako ti je to smesno, ja i zelim da se sto duze smejes. (Zapazam, takodje, da u tipicnom srbovskom patrijarhalnom duhu dozivljavas suprugu i decu kao korisnike, a ne i vlasnike imovine, logicno.) ...
Ma on se na 4umu upro iz sve snage da dokaze kako nije palanka.
Toliko se upro da je vise puta ispao iz opanaka.

Priznajem - da je vlasnistvo za noge velika muka, a svakome je njegova najveca.
Eto, ja nemam problema sa parkiranjem, posto nemam auto, niti mi treba.
(zatrebale mi neke knjige iz planinske vikendice, pa kazem komsiji da udje u kucu i spakuje ih. Sa lokalnim taksistom u blizem gradicu stupim u vezu by phone i zamolim ga da naplati voznju, pa da paket da na autobuskoj stanici, i javi mi. Pare posaljem komsiji, pa i da pocasti taksistu, kad lik mi posalje faks sa podacima i kaze - kad god nesto treba. Takorekuc 'kinicka express-sluzba'! A gde parkira, ima li probleme - kad platim i izadjem iz vozila - svi problemi odu sa njim

)
Setih se onog lajna Mike Oklopa oko parkiranja, kad kaze zhemskoj zabrinutoj oko parkiranja - 'ja sam kupio parkirani auto'.

Pretpostavljam da problem sa parkiranjem imaju vlasnici.
A sudeci po nekoj statistici o broju vozila u sVrbiji po glavi 1000 stanovnika - to je jako mali problem.
http://www.vrelegume...ozila-u-srbiji/
Jeste da u Bgd. postoji problem parkiranja - ali je izrazen na nekim mestima.
Sto promasenim urbanistickim resenjima, sto bahatoscu vlasnika. Moj Late_Father, zabrinut oko neke sklopocije koju je zeleo da gleda preko balkona - obeznanio bi se kad ujutro mora da seta unaokolo i da je nadje negde podalje. Sve dok jednom nije bila neka bura / mali uragan pa palo drvce - srecom samo mu uguzvalo prednji blatobran. A oko njegove sklopocije (bila oniza) - pokolj srBalja!
Jos jedan veliki problem u Bgd. je nedostatak staza za bicikle. Ovde voziti biciklo u gradu - to je 'deathwish'.
Ono jeste da je Bgd. na vise brda i nije bas friendly za bicikliste - no, koliko bi to poboljsalo zdravstvenu sliku stanovnika!
Mislim, gleda covek neke engleske / strane suburbse, pa ljudi ujutro ustaju, sednu u auto i otpeljaju se do parkinga prigradske zeleznice - pa za London. Uvece isto - pa kuci. Malo kome padne na pamet da vozi do Londona.
Ili se setim Italije i vikendaskih kolona - do u beskraj. A i oni (iz drugih razloga) imaju i problem sa saobracajem i problem sa parkiranjem.
Opet u Msk, za pogresno parkiranje mozes izgubis glavu ili dobijes 'tri neprocitane poruke'.
[attachment=115814:tri neprocitane poruke .jpg]
...