Jump to content


Photo
- - - - -

preporuka za urologa


 • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 nenadvr

nenadvr
 • Members
 • 1 posts

Posted 14 July 2016 - 11:30

Da li mozete da mi preporucite privatnog urologa u Beogradu? Treba mi neko ko je iskusan i u koga moze da se ima poverenja . Hvala


Edited by nenadvr, 14 July 2016 - 12:20.

 • 0

#2 Zvezdinho

Zvezdinho
 • Members
 • 19,480 posts

Posted 15 July 2016 - 18:15

dr Rados Djinovic, nemam licnog iskustva ali sam cuo da ga hvale. Pa ti se raspitaj.


Edited by Zvezdinho, 15 July 2016 - 18:16.

 • 0

#3 Kinik

Kinik
 • Members
 • 43,426 posts

Posted 17 July 2016 - 01:46

...

 

 

Ovo je, valjda, zabranjeno 4umskim pravilima?

 

...


 • 0

#4 Eddard

Eddard
 • Members
 • 4,278 posts

Posted 17 July 2016 - 09:32

Forumaš Zvezdinho je već dugo na forumu, nije spamer, tako da verujem da je njegova preporuka iskrena, a ne u cilju reklame. S druge strane, ako možemo da pominjemo ovde imena lekara u negativnom svetlu, možemo ponekad i da ih preporučujemo.

Edited by Eddard, 17 July 2016 - 09:32.

 • 2

#5 DJ_Vasa

DJ_Vasa
 • Members
 • 7,769 posts

Posted 17 July 2016 - 22:05

Za ovakve stvari nije problem, jer čovek traži pomoć. Uostalom, nije reklamiranje ni kada se kaže da je npr. Mercedes ili BMW dobar auto, da Lufthansa pruža dobre usluge i slično.


 • 0

#6 Kinik

Kinik
 • Members
 • 43,426 posts

Posted 17 July 2016 - 23:55

...

 

... forumaš Zvezdinho je već dugo na forumu, nije spamer, tako da verujem da je njegova preporuka iskrena, a ne u cilju reklame ... s druge strane, ako možemo da pominjemo ovde imena lekara u negativnom svetlu, možemo ponekad i da ih preporučujemo ...

 

A cemu sluzi PM?

 

PS.

Slucajno sam za neku firmu radio placeno prikupljanje podataka oko adresa / reklama nekih lekarskih ordinacija u Bgd.

Veoma trazenog profila (ne bih da ih reklamiram). Uz striktnu napomenu da je potrebno sto vise podataka - preko reklama, ako moze preko komore, preko Net-a, 'telefonskih imenika', FB i slicno.

Placeno po Kb / linkovima koji rade! Slicke included.

 

Kolicina propratnih komentara - pohvala / pokuda, pa i naganjanje nekih podataka preko APRa je bila tolika da je po obimu prevazilazila 'adresar' jedno - 5-6 puta.

 

To je bio totalni uzas sta se sve tamo moglo naci, i normalno, firma je odustala. Za to im je trebao FBI ili nesto slicno.

Srecom - platili posteno i rekli - gudbaj serbia!

 

Kad se neki 'doktorski lik toplo preporuca', sve sa svojim 'strucnim konzilijumom' i navodi neka imena (jedva da ih nadjes - peMzosi, odavno van prakse, ili nedavno premrli; pa se javi njegov ex_partner i kaze da ga je orobio, oteo mu prostorije; pa se javi bivsa zhemska 'doktorske lopine' (u fazi rastanka / razvoda / frke oko imovine) i nacisto ga 'izblamira' nekim licnim podacima; neki pacijenti hvale, neki kude - ispostavi se da intervencije, u ime te 'doktorske lopine' rade neke druge sitne ordinacije koje imaju itekako problema sa praksom / zakonom, adresom, telefonima, prostorijama koje iznajmljuju kojekude ...

 

Mili bogo, trebalo mi je vise vremena da dodjem sebi!

Delovalo mi je tako bezazleno, pa cak i interesantno, a nasao sam se medju kasapima / hanibal_hektorima.

 

Tako da savetujem - nikakvo 'preporucivanje' - zato sto se ne zna sta se krije iza te adrese.

Ako je lik toliko etabliran, sa tolikim doktorskim autoritetom - ne treba mu preporuka.

 

PS.

Jedne godine kad mi je trebao urolog, meni preporuce 'profesora'.

Kad u KCB me pitaju (uveli modu 'prijavljivanja / intervjua') hocu li kod 'profe' ili kod 'asistenta'. Ja kazem - asistenta!

 

I dodjem ja u cekaonicu odredjenog datuma, ispred ordinacije 'profesora' pola sVrBije, kod asistenta - desetak zamlata.

Vrlo brzo me primi i kaze svoje misljenje. Pa pita - hocete li mozda kod 'profesora'. Opet kazem 'ne;, gde me je pogledao sa interesovanjem.

 

Rece mi koja je procedura, pa da se taj kamicak, zaglavljen u mokracovodu, moze i 'izgurati u ambulanti' da ne moram na 'razbijanje'. Pitam ja kako, a on ce - uvedemo kateter u kanal spolovila, pa kroz mokracovod ga izguramo do besike, a tamo cete ga procedurama, vodom, lubenicom i lekovima usitniti pa izbaciti! To malo boli, ali nije strasno.

Pogledam ga ja, a i njegovu asistenticu 'raketlu' pa kazem, hvala doktore, laknulo mi je - bol ce biti kratka!

Oni se razvalili od smeja!

 

Na kraju - bio sam na 'lupanju kamena' (hoce bolnica da naplati od 'socijalnog' - pozvali me u petak uvece, otpustili u ponedeljak ujutro), sreo i 'profesora' i 'asistenta' (pisao o tome). Citao neki etimoloski recnik, pa se 'profa' zblanuo kad me je video kako sipcim uz stepeniste 'kalokologije' gore-dole. I pozove me u svoj kabinet, gde sam ga ponudio kubanskim purosima, a on izvadio flajku viskoze. 'Kako da niste bili kod mene?' Ah, video da ste mnogo zauzeti.

 

A 'asistenta' zatekao na dezurstvu, pa ga nesto pitam, na sta mi on da knjigu oko 'endemske kalkologije'. Pita on sestru, kad sam odlazio - a ovaj? Na sta ona rece, jedini svako vece trazi kljuc od kupatila da se kupa. Nasmejao se.

 

I na kraju - izbacio sam taj kamicak (kao zrno psenice) sam, u porodjajnim mukama, da sam morao od koleginica da pozajmim ulozak kako je sipcila krvcina (sto mi je obezbedilo par meseci zajebancije - kolega, treba ulozak, kako 'dani'?)

;)

 

Sad. mozda moj slucaj nije karakteristican, no svima uvek savetujem - manje panike, vise samopouzdanja, pa i da 'srchu po Net-u) pre nego zatraze 'preporuku'.

 

Moje istrazivanje me je kostalo par purosa i nekoliko prijatnih razgovora sa doktorskim likovima koji su mi bili fajn.

 

Medju njima izdvajam jednog rengenologa koji mi je rekao - a sto mi vas salju na ovaj rendgen, kad on bije pod zemlju jedno desetak i vise metara. Dajte mi stari snimak. Crnjak je sto je radio u DZ u Ruzveltovoj, preko puta groblja.

I neka matora apotekarka koja mi je rekla - a sta ce vam taj 'Coloclens'? Ako mozete da istrpite - pijte 1-2 dana pred rendgen samo sok i bistri bujon. Mozda 1-2 tanke kriskice belog tosta? 

 

Ne mogu ni reci koliko sam hektolitara 'Prolomske' popio, koliko kamiona lubenice pojeo - a da ne govorim o odvratnom 'Baralginu' (koji je kasnije proskribovan) a koga sam popio u kolicinama. B* - analgetik protiv bolova u glatkoj muskulaturi - samo materica i bubrezi!

Imao sam sopstvenu terapiju, kada me spopadne bubrezna kolika (napad kamena) - puna kada vrele vode, poklopac shampona, peskir za pod glavu, pa kunjanje. I jos jednom tokom noci. Interesantno, najvise je je pomagalo neko lagano ljuljanje dok bih stajao na nogama. I pelena.

:ajme:

 

I opet - zivahan i veseo!

 

...


 • 1